Moja Crvena Zvezda
КошаркаРегионална лига

Лазић пред Задар: „Много тога зависи од нас“

Кошаркаши Црвене звезде ДИВА поражени су на старту АБА лиге у Сплиту, али времена за туговање нема. Јер, црвено-беле већ у уторак од 18 сати чека следећи веома тежак испит на врућем гостовању у Задру.

Задрани су у првом колу поражени од Партизана (81:74), али су у Пиониру водили чак 37 минута, пружили су жесток отпор и врло добру игру, па нема сумње да црвено-белима предстоји тежак задатак:

– Очекује нас веома тешка утакмица. Задрани су се сигурно напунили самопоуздањем, јер су у првом колу у Београду одиграли веома добро. Са друге стране, ми смо изгубили у Сплиту зато сада имамо обавезу да у драстичној мери поправимо приступ и забележимо победу – почео је причу тренер Црвене звезде ДИВА Миливоје Лазић.

Црвено-бели ће у понедељак одрадити један тренинг, а имаће и уобичајени састанак на коме ће детаљно анализирати ривала.

– Задар има одличан тим. То је састав без истакнутих појединаца, али су попуњени на свим позицијама. Такође, недавно су потписали уговор са веома квалитетним плејмејкером. У игри Задра доминира крилни-центар Тревис Ромео, чије су основне карактеристике снага, брзина и велико искуство. Задар је јако борбена екипа која често мења ритам, агресивни су и у одбрани и у нападу, играју доста контри, а своју шансу траже из лаганих поена и доброј игри у транзицији – истакао је Лазић и потом додао:

– Мислим да ће и у овом мечу много тога зависти од нас самих. Шансу за победу видим само у нама, односно у нашем врло ангажованом приступу. Уколико Звезда овој утакмици буде приступила на прави начин, то је наша шанса за успех не само на овом мечу, већ у целој сезони. Морамо да прикажемо већу борбеност, жељу, да изгарамо на терену и сигуран сам да ће се тај труд исплатити – закључио је Лазић

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

 

Повезане вести

38 comments

marko bl окт 2, 2012 at 01:08

lazicu stvori autoritet u ekipi prodrmaj uigraj proderi se i povezi ekipu..nemoj da blejis i sutis kao mis mali..ili jesi ili nisi lZICU MI 14 GOD CEKAMO TITULU 5 U FUDBALU NAMA JE DOSTA LAZI..ja bih ti dao 5 tekmi da se pokazes ako nebudes imao 4 1 dovidjenja bre..pa ne igras evroligu..

Reply
Srdjan окт 2, 2012 at 00:07

Do mece sa Splitom kao sve je bilo divno sjajno, Covic je bio genije koji bi trebalo da ode i u fudbalski klub da zavede red. Sada odjednom taj isti covic ne valja nista ovaj tim je los nista osvojiti necemo. Mi smo narod koji se tako lako prima da je to pomalo i komicno ali isto tako i padaa na prvoj prepreci.
Generalno iz prosle sezone po meni malo je igraca ostalo za ovu. Lazic, Cvetkovic, Subotic, Radivojevic, Milutinovic(jos nije zvanicno nigde otisao) su premalo iz jedne sezone koja je trebalo da bude selekciona. Ako tome dodamo da nam je otisoa Nedovic dolazimo do zakljucka da prosla sezona nije donela ono sto se ocekivalo, tj afirmaciju mladih igraca ili bolje reci oni nisu taj kvalitet da je iskoriste. Sto se tice pojacanja oni su dobri igraci ali ljudi 8 novih imena pri tome 3 amerikanca pa nije to bas lako uigrati. Ne moze to odmah sve fukcionisati. Siguran sam da kada se Zvezda uigra da ce krenuti u seriju pobeda, a prilicno sam ubedjen da dobijamo zadar. Samo kada ih dobijemo nemojte o titulama o tome kako je Laziv veliki strucnjak: ne palite se olako ali nemojte ni nakon jednog poraza otpisivati ekipu!

Reply
srbb окт 2, 2012 at 01:12

Ово је зрело размишљање, које себи треба да напишу критичари, али и њихова позитивна фаза- „високолетачи“. Као и у животу, порази се дешавају, ређају се тријумфи, али нико за себе не може рећи да је апсолутни губитник, нити апсол.победник. Пешић је прошле сезоне на овом сајту проглашаван незналицом, али и легендом светске кошарке. Период прилагођавања ће проћи и Цедевита и сви други. Човеку је необично кад промени храну, а тек континент…полако

Reply
qwerty окт 1, 2012 at 22:00

Problem je sto 14 godina slusamo bajke,i 14 puta ostajemo bez titule i bez ikakvog sistema i nacina rada koji bi trebalo da se ustali i ugradi u klubu. I prosle godine smo pokusali da usadimo neki sistem sa Pesicem,naravno sve se raspalo posle jedne sezone,i ne vidim nacin da se i ovo ne raspadne. Juniori nam se vec raspadaju zato sto Cova ucenjuje,to je radio i u FMP,dobro sam upoznat sa time jer sam dugo trenirao kosarku. I nazalost ja od kada znam za kosarku ne znam za to da Zvezda bude prva,jer je zadnji put bila kad sam imao 8 godina,a sada imam 22,mislim da je to malo PREVISE! Zato necu bajke,i price pre sezone „osvajamo sve“,ocu rezultate,inace ce se u najkracem roku stvoriti takav pritisak i nezadovoljstvo da ce svi pobeci iz tima.

Reply
dr окт 1, 2012 at 21:42

Ocekuje nas vrlo neprijatna i teska sezona,to se vec nazire. :facepalm:

Reply
Gorski окт 1, 2012 at 20:28

ubice nas zadar kao muve…..i eto nas u startu na 0-2…….i mi cemo kao nesto da osvojimo!?!?!….nema od toga nista…..

Reply
marko bcrs окт 1, 2012 at 19:24

Mislim da Covic zeli nekog ovakvog kao Lazica, marionetu na klupi kome ce se mesati u posao. Kao nemamo para za Uvalina,Zeljka Lukajica, Vladu Djurovica, Stevu Karadzica, Boska Djokica. Bilo je i najave o dolasku Luke Pavicevica i Sase Obradovica. Lazic je izgubljen u svemiru.

Reply
MarkoFCRS окт 2, 2012 at 00:58

Hahaha, koji si ti lik, umro sam od smeha… Prave si nabrojao, sve strucnjak do strucnjaka, ne zna se koji je trofejniji! Tu jedino Vlado Djurović zna nešto… E vidiš, nisu pare bile problem, nego jednostavno nema vrhunskog trenera kog bi Zvezda mogla da dovede… Ni ovaj nesrećni Lazić nije lošiji od tih tvojih talenata. Ako budemo menjali trenera, dovesti Vladu Djurovića ili Acu Trifunovića, nisu ni oni idealni, ali ne vidim drugo rešenje.

Reply
otpisani101 окт 1, 2012 at 18:54

lazicu napolje…nemas pojma…ako sve zavisi od tebe ne pise nam se dobro…daj ostavku odmah…

Reply
milos окт 1, 2012 at 18:15

lazic je vec bivsi,ovde nije stvar da li je lazic dobar trener ili ne,on moze imati znanja i sve to stoji ali ako nema autoriteta sve pada u vodu,a cini mi se da se upravo to desava,igraci su nam iskusniji i potreban je trener koji ima autoritet i koji zna da podvikne,cudno je to da smo prosle sezone imali trenera a nismo imali ekipu a ove godine imamo ekipu ali nemamo trenera….ja nikad nisam ni cuo ni video da je trener pocetnik trenirao iskusne i starije igrace,takvim trenerima skoro uvek po pravilu idi mlade i neiskusne ekipe i to bas zbog toga da bi zajedno sticiali iskustvo…lazicu fore jos par kola i onda dovesti straijeg trenera,mada bi u trifunovic bio odlican izbor…

Reply
Igor19.. окт 1, 2012 at 18:03

Lazic je izgleda dobar govornik,al na parketu od njegovog govora nema nista.al ajde da vidimo na pocetku smo,vreme ce pokazati dal je lazic za klupu Zvezde!!!

Reply
Ninadu окт 1, 2012 at 17:20

Ljudi…ovde nista ne stima…Od pocetka…Pa mi smo na silu, jedva pobedili Metalac iz Valjeva u Pioniru, u prijateljskoj utakmici… I ne mozemo sad da promenimo 12 igraca, ali mozemo trenera…. Nas je pobedio Split sa budzetom manjim nego stoje plata po sezonu Braunu, sa timom u kome je 7 igraca rodjeno posle 1990, i sa klubom koji nije do srede imao 12 licenciranih igraca!!!! EJ..i!!!
Stvarno moramo da potrazimo novog terenra, bez obzira na rezultat u Zadru…Trifa, Djurovic, Vukojcic… Ekipa je mrtva i pogubljena… Samo novi trener moze da unese neku energiju… A i mi smo se napali na ove crnce sto su dosli… pa oni stvarno, ali stvarno pojma nemaju… Braunu lupa banane klinac, sin od Sobina, Almond gori od Milutinovica, Nelson prosek…. Valjda ce biti bolje…

Reply
Boxes окт 1, 2012 at 16:38

Dosta sa tim Pesicem. Kako vas nije sramota!!! Taj doticni gospodin nas je dva puta prevario i nije vise pozeljan u Zvezdi.

Reply
Gašpar окт 1, 2012 at 14:46

pa mi smo pretprošle sezone rasturili zadar u gostima sa lijevim timom i ostali u ligi a ovaj sad drži predavanje kako je zadar jak itd, dok se uigraju pa neće se uigravati pola godine, kako se split uigro pa groblje cedevita i oni su doveli nove igrače, ajde se ti buraz pakuj pa noga iz zvezde pa se ti uigravaj kod kuće

Reply
Delija окт 1, 2012 at 14:04

Po komentarima sezona je gotova i neuspesna…Budite uz Zvezdu sad je tesko neuigrani su najlakse je kritikovati i pljuvati igrace a kad pocnemo da pobedjujemo menjate nick i hvalte te iste igrace koje sad pljujete….I ja se slazem da je Lazic los ali sacekajte…I meni je lako da kritikujem to je ustvari najlakse….

Reply
Dzale окт 1, 2012 at 13:48

Ovi na L unistise Zvezdu!!!
Lukic,Lazic,poceo i Lazovic svojim igrama…

Reply
mr окт 1, 2012 at 17:08

Luzeri 😀

Reply
Goran окт 1, 2012 at 13:28

Idi što pre iz Zvezde, mnogo si loš, to i običan laik vidi.

Reply
Dzony окт 1, 2012 at 13:27

po njemu zadar je bolja ekipa ali mi imamo nekakvu sansu ako budemo motivisani ma mrs iz zvezde odmah sam ga procenio kao nikakvog trenera otkad je dosao posle pesica odmah mi se nije svidjao,,,

Reply
vlada окт 1, 2012 at 13:25

Idi molim te. Totalno si pogubljen….

Reply
Chinez окт 1, 2012 at 13:12

Koga da nalozi? Filipa Covica, Aleksandra Cvetkovica, Branka Lazica, Raska Katica i ostalu boraniju?

Reply
MarkoFCRS окт 2, 2012 at 01:03

Buranija ti raste u glavi, a?

Reply
srbb окт 1, 2012 at 13:08

Гуровић мора овде да се истакне, да их наложи , мотивише, јер не видим да Лазић може да ту нешто поправи. Не можете да судите о његовом знању , јер није он случајно тренер. Једини проблем , чини ми се, што не зна да подигне екипу . Он рачуна да је довољно да им да инструкције, а овако је млак. Не дере се Кари на играче јер је луд, већ да их пробуди!

Reply
Ariljac окт 1, 2012 at 14:22

Slažem se isto kao što „antilopa“ pravi tehničke i trgne ekipu.Mogao bi i Lazić da baci tablu,sako ili malo da zaurla…

Reply
Ariljac окт 1, 2012 at 12:33

Podrška Lazicu i igračima.Samo se borite u Zadru pa sta uradite,tu se svi naši timovi saplicu.Ako pobedite utoliko bolje a ako ne,idemo dalje..S VEROM U BOGA…

Reply
Goran окт 1, 2012 at 13:26

Dok je Lazić trener nema nama napretka, ostalo si lepo rekao.

Reply
mariachi окт 1, 2012 at 12:17

Ljudi sezona je tek pocela. Treba vremena da se momci uigraju.

Reply
josif окт 1, 2012 at 14:58

Dok se oni uigraju ode sezona,pocecemo opet sa skorom od 2-9 kao prosle sezone pa cemo opet kukati i zanositi se da treba da dovedemo ovoga ili onoga.Nemamo bre igru jel ste slepi,trener izgubljen moli ih na taj-autu da ga saslusaju,nemamo nista,ako neizborimo bar kvalifikacije za evroligu i neuzmemo bar jedan trofej sezona je izgubljena a utakmice protiv prosecnog Lukoila i rekreativnog Splita neobecavaju nista dobro.POzz.MKD

Reply
Nemanja@ окт 1, 2012 at 11:57

Prvo pobedicemo zadar! Drugo ama nemojte da pljujete vise coveka pa sa Pesicom smo imali 15 poraza prosle sezone…..mislim da ove mozemo da svedemo to na 7-8…..dovoljno za F4 i borbu za titulu koja vodi u EL jedan poraz lose vece i svi ste strucnjaci svi bi menjali trenera cujem neko bi i Uvalina vratio ma daj….ako dobijemo sutra vec ce biti druga prica Lazic zna Lazic ovo Lazic ono takvi smo…..

Reply
kobr90 окт 1, 2012 at 12:07

da samo sto smo prosle sezone bili 5 x slabiji,cao…..drkaju me kolege zbog njega,ako ne doobiju mogu da se selim!

Reply
Nemanja@ окт 1, 2012 at 13:48

Nemoj da se selis…..jer cemo dobiti tesno ali hocemo videcete posle 4-5 kola da ce sve polako dolaziti na svoje e samo je bitno da u prvi 6-7 kola imamo skor bar 3-3…..da bi posle stigli do F4, realno po onome sto sam video iako je jos rano mi nemam puno toga da trazimo samo sa Cetevitiom izuzetna ekipa za nase prilike sve ostalo je tu negde cak je i partizan tanji nego prosle sezone. . . coveka je sad lako pljuvati ali sta cete reci vi koji mu prebirate familiju ako naredamo pobede protiv zadra i olimpije kuci pa igokeje kuci to su nam uz cedevitu u gostima sledeci protivnici.

Reply
losmi окт 1, 2012 at 12:37

Samo sto je ovaj tim realno za 2 klase jaci od proslogodisnjeg,priznaces.Doduse i trener je mnogo slabiji od proslogodisnjeg.Eh da nam je Kari tu,samo nebo bi bila granica

Reply
josif окт 1, 2012 at 15:02

A u cemu je ovaj tim za dve klase bolji od proslogodisnjeg!?Po cemu?Jel Simonovic bolji od Morisona,jel Almond od Tomasa,jel Katic od Popovica,jel Braun od Ilica,uporedite pa onda pricajte,ja mislim da sem Igora mi neko veliko pojacanje i nismo dobili.Pozz.MKD

Reply
Goran окт 1, 2012 at 13:29

Nećemo nažalost pobediti Zadar, to se vidi odmah jer nam je trener mnogo loš.

Reply
lpool окт 1, 2012 at 11:43

a da ti lepo dobijes sut kartu? 🙄 msm nisi ti los za pomocnika,vidim da se dosta bavis analizom ali cenim da nam treba bolji trener..

Reply
veliki pravi zvezdas окт 1, 2012 at 11:42

Da morate konacno mnogo bolje da odigrate mec protiv Zadra treneru Crvene Zvezde ,Rakocevic mora mnogo vise da igra za ekipu KK Crvena Zvezda i kada to treba onda da preuzme odgovornost ,sto se tice ostalih naprimjer crnaca u Zvezdinom dresu da manje prave licne greske da i oni igraju za ekipu odbrana mora da se popravi da bude na sto boljem nivou posto je bila uzasna protiv Splita ,samo naprijed KK Crvena Zvezdo

Reply
Doctor окт 1, 2012 at 11:41

Ajde Lazo verujemo u vas i posle razocaravajuce utakmice u splitu… Necemo klonuti glavnom da vas odmah kritikujemo, a na vama ostaje da nam to i dokazete i pocnete se pobedama.. Ajde probudite se u Zagrebu i pokazite da svi trebaju da nas se svi plase kad pomisle na nas!

Reply
ds окт 1, 2012 at 11:37

Ako ne pobedite,ne mora se ni vracate…

Reply

Leave a Comment