Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Zvezdini Južnoamerikanci: „Bićemo još bolji“

Borha i Evandro

Dva dana posle utakmice sa Smederevom i prve prolećne pobede Crvene zvezde, Kolumbijac Borha i Brazilac Evandro odgovarali su na pitanja medija. Prenosimo vam najzanimljivije delove intervjua koji su dali Zvezdini stranci:

Prva utakmica, osvojena tri boda, koliko je bilo teško?

– Očekivali smo da bude teško, jer smo znali da će Smederevo doći da se brani. Međutim, znali smo i šta treba da uradimo, i kako treba da igramo, da bismo pobedili. Bili smo mirni, i uspeli smo da osvojimo tri boda – rekao je Borha.

Evandro se složio sa svojim saigračem.

– Bilo je teško, ali kontrolisali smo celu utakmicu. Napravili smo neke šanse, možda je samo falilo više golova, ali siguran sam da će i golovi doći na narednim utakmicama.

Šta je falilo na ovoj utakmici, osim poseda lopte koji je bio više nego dobar, da bi pobeda bila ubedljivija i lakša?

– Smatram da je ekipa dobro radila. Ima tu nekih detalja koje moramo još da popravimo i savladamo, ali to u ovom trenutku nije toliko bitno, jer smo uspeli da ostvarimo cilj zadat pre početka meča, a to je pobeda i tri boda – jasan je Borha.

– Falio je završni pas, jer je protivnik igrao zatvoreno, i nije bilo mnogo prostora. Sve ekipe će protiv nas igrati zatvoreno, i mi znamo da moramo da igramo na taj način, uz mnogo presinga i agresivno, i da samo tako možemo da beležimo dobre rezultate. Jedino sa čime nismo zadovoljni je rezultat, jer je pobeda mogla da bude i ubedljivija
– rekao je Evandro.

Osvrnuli su se naši fudbaleri i na atmosferu.

– Svaki igrač voli da ima glasnu podršku. Svi volimo da igramo pred punim stadionom, i atmosfera je bila jako dobra – rekao je Borha.

– Navijači su uputili jako lepu čestitku za rođendan. Za nas igrače je ipak najvažnije da smo dobro odigrali, da smo kontrolisali utakmicu i da smo pobedili, a verujem da će navijači biti sve zadovoljniji našim partijama – smatra Evandro.

Borha i Evandro ističu da su se već navikli na vremenske prilike u Srbiji.

– Navikli smo se na hladnoću – kroz osmeh kaže Borha, dok je Evandro dodao: – Čovek se na sve navikne, pa i na temperaturu. To je naš posao, tako da nema nikakvog problema.

——————————————————————

Kadu

Golom Kadua iz jedanaesterca Zvezda je savladala bunker Smederevaca, a sada se za isti stil igre sprema i protiv Inđije, jer je izvesno da će i oni doći sa jedinim ciljem da se brane.

Zvezdin Brazilac Kadu ističe da mu mnogo znači postignut gol.

– Gol je bio jako važan, kako za mene, tako i za ceo tim. Jako je dobro što smo gol dali u pravom trenutku, pa smo mnogo lakše i smirenije ušli u drugo poluvreme, što se i videlo.

Osvrnuo se Brazilac i na povremene zvižduke koje dobija sa zapadne tribine.

– Nijednom igraču nije prijatno kada dobija zvižduke od navijača. Ipak, svestan sam da radim svoj posao maksimalno i uvek ću se truditi da pružim maksimum. Vodim računa o instrukcijama koje dobijam od trenera Prosinečkog, i radim ono što mi on kaže. Ja sam igrač koji voli da preuzima odgovornost u svoje noge, da traži loptu. Da mi zvižduci smetaju, verovatno bih se krio od lopte, a to nije slučaj – jasan je Kadu.

x Da li je bilo nekog dogovora sa Borhom oko proslave gola?

– Dogovorili smo se pre utakmice da ako bilo ko postigne gol, da ćemo da ga proslavimo na naš način.

Kadu kaže da će u narednim utakmicama biti i više šansi.

– Za bilo koju ekipu je jako važno da se igrači poznaju. Mi često promenimo mnogo igrača, i zato nam uvek treba puno vremena da se uigramo. Tek je početak, imali smo dobar posed lopte, ali je izostao završni pas, međutim to će sigurno doći vremenom, kada je još više uigramo – kaže Kadu.

Da li je za vas dobro ili loše to što prva utakmica sa Partizanom dolazi tako brzo?

– Mislim da je dobro, jer iz prošle utakmice smo izašli poraženi, i svi igrači jedva čekaju revanš, zato mislim da je dobro što ćemo sa njima odigrati već za desetak dana – kaže Kadu.

Повезане вести

3 comments

Comments are closed.