Moja Crvena Zvezda
ВатерполоЕвропска такмичења

Звезда поражена на премијери

Црвена звезда је поражена од Југа на старту Евролиге пред 1300 навијача резултатом 6:10 (0:1, 2:3, 2:3, 2:3). Гости су били бољи ривал те су заслужено однијели побједу из 11. априла.

Прву четвртину су обје екипе одиграле у грчу, без добрих потеза у нападу.. Наши ватерполисти су у првој четвртини имали двије пречке и двије стативе, док су гостојујћи играчи три пута имали играча више, а једном су га искористили, голом Азеведа.

У трећем минуту друге четвртине Југ, тачније Михо Бошковић, је постигао гол из  петерца који је направио Борис Вапенски. Одмах након тога гол за Југ постиже Франо Карач и доводи своју екипу на три гола предности.

Два минута прије краја друге четвртине Пијетловић је постигао гол за Црвену звезду на овом мечу, из веома добре и израђене акције. Минуту након тога је Бошковић постигао свој други гол који је довео Југ до 4:1. Одмах у следећем нападу, 43 секунде до краја друге четвртине, Вапенски постиже гол за 2:4, резултат с којим се отишло на одмор.

Трећу четвртину су наши момци опет почели нервозно, што је знао искористити Ивовић који је већ у другом нападу гостију постигао гол, потпуно неометан. А у следећем нападу, иста ситуација се поновила, само што је Бошковић постигао гол. Звезда се није предавала, Вапенски је у ситуацији када је Звезда имала играча више постигао гол, али након тога су наши ватерполисти играли доста нерезонски у нападу, док је наш гол одлично спашавао Денис Шефик.. И 18 секунди пред крај је коначно дошао гол Прлаиновића, овог пута из петерца. Са резултатом 4:7 и великим аплаузом се отишло на паузу пред подследњу четвртину.

Седам минута пред крај меча Јановић је повећао предност Дубровчана на 8:4, да би два минута касније Прлаиновић постигао свој други гол, опет из петерца. Али опет, Звезда је погријешила у одбрани, што је казнио Јоковић у задњој секунди напада.. Затим је најбољи актер Звезде на овом мечу, Борис Вапенски, постигао свој трећи гол на мечу. Тридесет секунди прије краја меча, Јоковић је постигао гол за 10:6, с којим се гостујући играчи враћају у Дубровник.

Наши ватерполисти су тако у првом колу поражени од главних фаворита за Евролигу, али не сумњамо да ће ова сезона бити добра за наше момке. Браво ЗВЕЗДО!

 

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

 

Повезане вести

47 comments

Anka сеп 27, 2012 at 18:38

E da smo pogodili sve sto je ostalo na okviru gola, mi bi pobedili ali i to je deo igre. Prva utakmice ovih momaka pred punim tribinama nije svejedno, stegla se ruka vidi se da fale utakmice za uigranost. Ali ja znam da ce ova ekipa tek pokazati svoje! Gde smo bili juce, a pogledajmo gde smo danas? Ma ja sam presrecna sto je Zvezdino ime ponovo na mapi Evrope! Momci srecno u ovoj sezoni. Jug je jaka ekipa prvi favorit u Evroligi, i znam da mozete mnogo vise. Zelim pre svega da se sto pre uigrate a ostalo ce doci na svoje mesto. Mozda je sinov fudbal bio u senci vaterpola ali moram i momcima u kupu da cestitam na pobedi protiv Radnickog iz Nisa! Idemo dalje…

Reply
nn сеп 27, 2012 at 15:49

molim grobare da napuste nasu stranicu u kucu se ne ulazi nepozvan

Reply
mauzer сеп 27, 2012 at 03:11

Do juce nismo imali ni bazen, ni klub ni igrace, a vec danas smo NEZADOVOLJNI zobg poraza od glavnog konkurenta za osvajanje LE…. ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ Dobro je da nas jos ima u tom vaterpolu ❗ ❗ ❗ Zadovoljan sam samo da se titulla vrati posle mnogo godina, tamo gde joj je i mesto- u nase vitrine. 😛 😛

Reply
Ninadu сеп 27, 2012 at 12:11

Porazi su mnogo nezgodna stvar – jer ih onda morate pravdati i objasnjavati. A nema potrebe. Jer Zvezda ima odlicnog trenera (totalne su nebuloze sumnjicenja u trenerske kvalitete Savica), sjajnu upravu, fino skockan tim, od koga svakako treba ocekivati pobede i pobede… Naravno, podrska navijaca NE SME da izostane…
Medjutim, da bi se postao veliki evropski tim, treba ipak, vremena, pa i dopunskih selekcija… Nije dovoljno kupiti 4, 5 reprezentativaca, pricati kako je ovaj najbolji centar na svetu, onaj najbolji suter na svetu, itd, itd… I onda dodje Jug, koji bez obzira na svoj ekstra-kvalitet,ipak dosao na gostujuci teren, na domacu vrelu navijacku atmosferu, namerivsi se na Zvezdu sastavljenu od 6 sadasnjih i bivsih reprezentativaca, 4 omladinska – i dobije rutinski, lagano, utakmicu sa 4 razlike. Sto je jos gore – da nije bilo Sefika, bio bi verovatno ponizavajuci poraz… usred Beograda, usred fantasticnog navijanja koje valjda igracima daje podstrek da pruze i vise nego sto mogu…
Ja moram da se izvinim mojim ljubimcima, Prlinovicu, Radjenu, Pijetlovicu, ali moram da izrazim cudnjenje koliko su totalno van forme!!! Mogu da shvatim da su nespremni(a da li vrhunski igraci smeju sebi da dozvole luksuz da budu toliko nespremni za start evro takmicenja), da su imali i lakse povrede, ali oni su morali na svoj suvi kvalitet i iskustvo da ipak odigraju korektnije utakmicu, a ne da ispustaju loptu, da ne mogu ni da prime loptu, a kamoli da sutiraju, da onaj Miha Boskovic sutira preko Radjena i postize golove ko na treningu…
Zato Sefiku i Vapenskom svaka cast…
U nadi da se „prvi macici u vodu bacaju“… verujem, ipak, u velike pobede i trofeje.

Reply
Anka сеп 27, 2012 at 18:40

Daj brate nemoj da se cimas oko nezadovoljnih – oni su oni koji loptu nisu videli ni na ekranu. Bavili se sportskim disciplinama bacanje kamena s ramena i pljuvanje u dalj.

Reply
igor milojevic сеп 27, 2012 at 02:16

kao i uvek zahvlio bih se navijacima na predivnoj podrsci koju su pruzili timu crvene zvezde. Takodje bih napomenuo da nazalost smo se prerano sastali sa ekipom Juga koji su glavni favoriti u Ligi Sampiona. Nazalost rezultat je nepovljan za zvezdu i ako su realno igraci pruzili dobru igru sa losom realizacijom. Vreme je pred nama i ocekujemo bolje rezultate.
Zao mi je za navijace koji nisu imali karte i ostali uskraceni za pracenje utakmice uzivo. Ambijet je bio prelep i jos jednom bih se zahvalio svima za predivnu atmosferu.

Reply
Andrej сеп 27, 2012 at 01:29

Ovo nije nesto sto se nije moglo predvideti, s obzirom da je Jug znatno iskusniji od nas, a ima i duplo vise vrhunskih igraca – Janovic, Ivovic, Buslje, Dobud, Azevedo, Boskovic i Jokovic spadaju medju najboljih 15-20 igraca na svetu, a Pavo Markovic i Karac su do poslednjih olimpijskih igara bili standardni reprezentativci Hrvatske. Danas im se i golman razbranio i tesko da su momci ovako neuigrani mogli vise da urade. Ovo je tek pocetak, a kao sto legenda – Juga Vasovic rece, imamo odlicnog trenera, perspektivne klince uz iskusne Sefika, Radjena, Pjetlovica i Prlainovica mozemo ocekivati znatno bolje partije i rezultate cim se malo uigraju i naviknu jedni na druge. Samo im ne treba stavljati prevelik teret na glavu i bice to sve kako treba veoma skoro! Napred Zvezda!!!

Reply
Dražen сеп 27, 2012 at 00:13

Ја не схватам како неко може рећи да је ово катастрофа, да требамо отјерати Савића, итд.. Проблем је што се у медијима створила слика да смо ми много надмоћнији од њих, а нисмо. Они су главни конкуренти за ЕЛ, ми имамо одличну екипу и тренера, али та екипа има заједно 15 тренинга и неколико утакмица.
Биће све ово добро.

Reply
Igor сеп 27, 2012 at 00:16

Za trenera se ne slazem tim jeste dobar ali ja u Savica nemam poverenja.

Reply
igor milojevic сеп 27, 2012 at 07:31

ja imam 😆

Reply
Milica Marinovic сеп 27, 2012 at 15:48

zar vam se ne cini da nam se grobari mesaju u komenatre nista ne treba menjati igraci i trener prva liga samo ih treba pustiti i videcete ulazem 1000 dinara daa dobijem osamnaest puta vise tek ce da vidite sta ce da se desi

Reply
Igor сеп 27, 2012 at 00:04

Ovo nije katastrofa ali jeste solidna opomena. ❗

Reply
propain сеп 26, 2012 at 23:27

LJUdi bre sta vam je odigrali su 4 pripremne utakmice zajedno,Pijetlovic i Ivosevic igrali povredjeni!!!!Polako gde zurite,samo malo vise vremena i bice to ok!!! Nemojmo zaboraviti da do pre tri godine nismo ni postojali a sad liga sampiona!!!Sto se tice navijanja,ma bre opet smo pokazali da smo gospoda i daleko ispred svih!!!!
Bravo momci,srce na teren i to je to!!!
Zvezda Srbija – Kosovo Mtohija!!!!

Reply
sherlock сеп 27, 2012 at 00:32

kao i moderator!!!!

Reply
nn сеп 26, 2012 at 22:53

urtakmica je bila kao da smo pobedili sjajna i navijaci ekstra i igraci super i svi su igrali sto mi se posebno dopalo svako je imao priliku da se pokaze i dokaze bravo zvezdo samo napred:)

Reply
Stojan Marovic сеп 26, 2012 at 22:52

Viktor Rasovic nije postigao niti jedan gol sta bre pises covece jesi li ti bio na utakmici???

Reply
Goran сеп 26, 2012 at 23:47

Možda je greška, šta dramiš odmah?

Reply
Dražen сеп 27, 2012 at 00:10

Јесте грешка, само што дотична особа не зна нормално сугерисати.

Reply
Stojan Marovic сеп 27, 2012 at 15:55

dosao sam mrtav sa utakmice jedva usao platio kartu kod tapkarosa 600 dinara putovao iz Trebinja da bih stigao gledao moje najdraze igrace to je za mene bio dozivljaj uzivo a vama iz Beograda je svakodnevnica,zato samo preumoran posle utakmice otisao da popijem kafu upalio lap top i vidio clanak vas koji me je iznervirao ja znam na pamet ko je dao golove i kada a vi pisete a ne proverite koliko je tacno e to me je iznerviralo zato sam malo impulsivno reagovao sinoc ona guzva 100 stepeni urlanje zvizduci tapsanje…ja imam 60 godina sinoc sam ostvario svoj san da vidim uzivo reprezentaciju i zvezdu zato ne zamerite napred zvezdooooooo(a jug mi jeste b,lizu u dubrovnikuali me ne interesuju)

Reply
igor milojevic окт 2, 2012 at 18:27

iduci put kada budete hteli da dodjete …molim vas da me pozovete ja cu vam obezbediti karte…zao mi je sto ste imali ovakvo iskustvo…puno puno pozdrava za Trebinjce …Igor M.

Oliver сеп 26, 2012 at 22:47

toliko o tome ko je drzavni projekat

Reply
Dovla сеп 26, 2012 at 22:36

Glavu gore ljudi,F4 bi bio fenomenalan rezultat na kraju sezone,ne treba vezivati momcima omču oko vrata sa osvajanjem LŠ,postupno,korak po korak,prvo da se uigraju,da se natovare razni Singidunumi,Dunavi….Ovo je najbolja ekipa protiv koje ćemo imati prilike da igramo ove sezone,bio sam na meču,nervirao se,pizdeo,navijao,ali u profesionalnom sportu ništa ne dolazi odmah!Neka bazen bude ispunjen ovako na svakoj tekmi u LŠ i radovaćemo se,ne može svaki put da pogodimo 8prečki i da svaki put igramo sa najboljom ekipom Evrope.Samo polako,dajmo ovim momcima vremena,odužiće nam se…

Reply
OBDCZ-RS сеп 26, 2012 at 22:33

Ipak ekipa jos nije dovoljno uigrana ali smo pokazali da imamo odlicnu ekipu koja realno ima sanse za final four

Reply
Oliver сеп 26, 2012 at 22:28

Odlicna utakmica!mnogo plivanja!Treba jos puno truda! 🙂 .Pa neverovatno koliko stativi ,precki,koliko samo i srece nismo imali .Pa gori su od Kasalice.mala sala 😛

Reply
Iznogud сеп 26, 2012 at 22:25

Bojim se da su se moje pretpostavke nazalost obistinile. Nemamo mi sansu da pokorimo Evropu, bar ne ove godine. Mora tu da dodje jos pojacanja ukoliko zele biti prvaci Evrope,jer prvi Jug je daleko ispred nas. To se videlo veceras i tu treba da pogledamo istini u oci. Ove zvezde sto su dosle moraju mnogo bolje. Veceras se nisu videli ni Pijetlovic, ni Radjen ni Prlainovic. Oni su pomalo podbacili. Neuigranost je veliki problem, i ici ce to na bolje, ali ponavljam ne treba se zavaravati i ocekivati da sa ovim timom budemo na krovu Evrope

Reply
Goran сеп 26, 2012 at 23:48

Jug je glavni kandidat za titulu, ima vremena za nas. Prvi je ovo meč i to baš protiv najjačih.

Reply
milos 90 сеп 26, 2012 at 22:00

Momci prvo treba malo i da se uigraju,bice to puno bolje u sledecem mecu 😀

Reply
Stevan R. сеп 26, 2012 at 21:36

DOBRO JE…

Reply
Chinez сеп 26, 2012 at 21:27

Bice ovo dobro, treba se malo bolje uigrati, fizicki spremiti, sakupiti samopouzdanje. Ja imam neki osecaj da ce ove sezone odskociti neko van trojke od koje se najvise ocekuje ( Prlainovic, Radjen, Pjetlovic)…

Reply
Igor сеп 26, 2012 at 21:22

Treba smeniti trenera naci boljeg Savic ima odlicab tim a ne moze da se sastavi u napadu. Nenada Manojlovica za trenera.

Reply
Chinez сеп 26, 2012 at 21:27

On je prosle godine sa klincima u ekipi parirao partizanu… 💡

Reply
Igor сеп 26, 2012 at 21:31

Ma jeste ali z.. proslu sezone daj da vidimo sta cemo sad treba se uvuci u cetvrtfinale..

Reply
nn сеп 27, 2012 at 15:59

ti si jako „pametan“ eno ti manojlovic u beogradu pa idi gledaj njihove utakmice a savica ostavi na miru

Reply
igor milojevic окт 2, 2012 at 18:31

ha ha …bas si zabavan…tek sam sada video komentar… 😆

Reply
qq сеп 26, 2012 at 20:54

Nemamo blage veze,kao da smo igrali bolje prosle godine. Nisam primetio veceras te asove vaterpola.

Reply
DSCU сеп 26, 2012 at 21:01

Tvoje glupo misljenje i slicna misljenja, koja su ogranicena kao terasa, ne treba u opste komentarisati. Ali prosto ne mogu da cutim kad soli neko amet ko veze sa sportom nema, jer da ima ne bi tako mislio. Ako ti mislis da je dve nedelje dovoljno da se ekia uigra i pobedi jednu od 3 najjace ako ne i najjacu ekiu trenutno u evropi, evo ja ti obecavam da ce da te proguramo za Dekijevog pomocnika, i za mesec dana osvoji se sto postoji, posto je po tebi toliko dovoljno…

Reply
Delija сеп 26, 2012 at 20:46

Bice ovo Zvezdina sezona!

Reply
dbcz сеп 26, 2012 at 20:43

bazen je kriv, nikad tu pre nismo igrali i kakvo je ono osvetljenje nista ne vidis… pa pogadjas precke, treba menjati bazen. i tole je naravno kriv zazreb jer glavne Delije nisu bile tu 😈

Reply
vojinena сеп 26, 2012 at 22:21

E… ajde ne smaraj.

Reply
CzvBoys сеп 26, 2012 at 20:42

Bice bolje!

Reply
nebo сеп 26, 2012 at 20:35

Iskreno ocekivao sam vise 🙁

Reply
vojinena сеп 26, 2012 at 22:37

A da li je objektivno bilo očekivati više kada imaš ekipu u kojoj većina igrača do pre 15 dana nikada nije igrala zajedno i kada se tek stvara ekipa? Tek je start sezone a igrali smo protiv jedne od najjačih ekipa na svetu koja u ovom sastavu ili bolje rečeno većina igrača iz ovog sastava igra godinama zajedno i po istom uigranom sistemu i postavci. Čak i oni koji su došli ove godine su ustvari povratnici jer su već igrali za Jug prethodnih godina. Tu mislim na Azeveda i Boškovića, dok je jedino Ivović baš novajlija u njihovom sastavu. Mi imamo kompletno nov tim osim nekolicine kao npr. Avramović, Ivošević, braća Rašović i Stojčić koji su bili u timu i prošle godine, ali veći deo ekipe je potpuno nov. Sa novim igračima otvara se situacija da možemo da igramo potpuno drugačije u odnosu na prošlu sezonu kada smo većinu napada bazirali na šuteve sa strane i distance a bez igre na centru, i kada nam je glavna snaga ekipe bila u jakoj odbrani. Pa sa takvim timom koji je daleko slabiji igrački nego što je to po svom potencijalu ovaj sadašnji mi smo na kraju sezone bili bolji od Vojvodine i igrali gotovo egal sa partizanom koji je igrački bio mnogo jači. Na početku sezone taj isti partizan nas je glatko zbrisao i u kupu i u prvenstvu, a kako je odmicalo prvenstvo bili smo sve bolji i uigraniji i na kraju je partizan samo uz pomoć sreće i uz veliku pomoć sudija uspeo da nas dobije i to jako tesno u poslednjim sekundama utakmice i na banjici i na Tašu. I ovoj ekipi je potrebno neko vreme da sve dođe na svoje mesto.

Reply
NemanjaBG сеп 26, 2012 at 20:33

Samo lagano momci, trenirajte i sve ce biti u redu …

Reply
Bzzz сеп 26, 2012 at 20:28

😆 :mrgreen:

Reply
Djordje06 сеп 26, 2012 at 20:27

Само напред Звездо !
Верујемо у ВАС , а ви играјте за титулу грб и част!

Reply
zvezdas_rajvoSa сеп 26, 2012 at 20:27

Vraticemo im u finalu vaterpolo Lige sampiona ❗

Reply

Leave a Comment