Moja Crvena Zvezda
БлоговиДраган

Комшије, рано сте се понадали..

Славље одбојкаша
Славље након победе у дербију, фото званични сајт клуба
Славље након победе у дербију, фото званични сајт клуба

Годинама уназад СД Црвена звезда није било у својих пет најпопуларнијих мушких колектива толико снажно као што је данас. За трофеје се боре ватерполисти, кошаркаши, фудбалери и одбојкаши, док рукометаши имају убедљиво најперспективнију и свакако најмлађу екипу у Србији а вероватно и шире, која стреми ка врху табеле.

А погледајмо стање од пре две-три године. Ватерполо клуба није било, кошаркашки је имао буџет десет пута мањи од садашњег и био пред гашењем, исто као и фудбалски.. Рукометаши и одбојкаши су се једини борили за трофеје, али са мноштвом проблема и без значајнијих спонзора. Рекло би се да смо у тим годинама досегли најниже „гране“ када је реч о пет поменутих спортова и пали најниже у вишедеценијској историји нашег, трофејима и успесима, пребогатог Спортског друштва.

Међутим, ништа не траје вечно. Један гигант као што је Црвена звезда не може да нестане тек тако. Не може нешто за шта живе милиони да нестане без трага и гласа, угаси се и падне у заборав. Многи који су нам то желели нису свесни да не може нестати оно са чиме се будимо и са чиме лежемо. Може да падне ниско, може да буде побеђено, савладано и правно непостојеће, али то не може дуго да траје, јер ако неки део и нестане, то може да буде само на кратко, док се поново не окупи група Звездаша и оформи оно чега нема. Јер другачије не може да буде. Док је нас, ту је и она, и увек ће бити.

И тако је управо и било. Данас ватерполисти у својим редовима имају сијасет репрезентативца, како сениорских, тако и јуниорских и играју успешно Лигу шампиона. Кошаркаши су окупили изузетно јаку екипу предвођену легендама клуба Игором Ракочевићем на терену и Миланом Гуровићем на клупи. Одбојкаши су задржали комплетан састав из претходне сезоне на челу са репрезентативцима Петковићем, Митићем и Вујићем. Фудбалери поново у својим редовима имају величину као што је Ненад Милијаш, прегршт младих репрезентативаца наше земље, али и неколико сениорских. Рукометаши имају тим који би можда већ и следеће сезоне могао да врати трофеје у наше богате витрине. Стање се драстично променило за свега неколико година.. Мало по мало, враћали смо се. Колико смо се успешно вратили показују и дербији, обзиром да је Црвена звезда била боља од Партизана у свих пет дербија ове јесени, а ту рачунам и рукомет где смо без неколико стартера, са углавном децом на терену, ремизирали.

Никола Докић, фото Бане Т. Стојановић
Никола Докић, фото Бане Т. Стојановић

Сва ова дешавања, и овај велики заокрет у нашем Спортском друштву у протеклих годину-две, односно успон наших најпопуларнијих клубова, веома тешко је пао навијачима „вечитог ривала“. Сви сте вероватно читали коментаре комшија (како навијача тако и функционера) на вести о доласцима Милијаша, Мудринског, Прлаиновића, Рађена, Ракочевића, Брауна, Катића… комшије су биле једногласне – „Одакле паре?!“ Некада је незамисливо како човек уме да буде дебелог образа и лицемеран без трунке срама. Није им сметало када су они доводили Клеа, Стојковића, Робертса, Вујанића.. и није био проблем одакле новац за њихово ангажовање. Али када Звезда доведе Прлаиновића, Рађена, Катића.. онда је ипак проблем?! Изузетно лицемерно и јадно.

Сетимо се времена од пре 10-так година. Наши клубови су били јаки у свим спортовима, али и комшијски. На смену су се узимале титуле у фудбалу, рукомету, кошарци, а потом, доласком на власт махом политичара који су уједно и навијачи Партизана, који су нескривено пружали подршку клубу за који навијају, један по један колектив Црвене звезде је пропадао, толико да су се поједини клубови гасили, а поједини били на корак пред гашењем.

Да ли заиста ико хладне главе и разума може да каже како је тај велики преокрет и деценијска „владавина“ комшија само сплет околности или бољег рада у комшијским клубовима..? Можда случајност? Да ли неко заиста може да каже да Звезда нема и није имала спортске величине.. које нису могле или знале да воде клубове? Да нема Панчева, Савићевића, Југовића, Стојаковића, Гуровића, Јеленића, Васовића, Перуничића, Милосављевића, Брђовића, Јокановића…? Да нема навијаче..? Да нема спонзора који желе да инвестирају у њу..? Време је показало да није тако, да Звезда има и навијаче, и спортске величине и заинтересоване спонзоре. А ко је онда крив за деценију мрака..? „Случајност“, зар не? Сплет околности..? Стручнији кадар комшија..? Мислим да вам је све јасно.

Славље након победе у ватерполу, фото Бане Т. Стојановић
Славље након победе у ватерполу, фото Бане Т. Стојановић

Звезда је, свесна дешавања око себе, покушавала да учини максимум не би ли дошла до трофеја, повратила примат. И у томе, у појединим спортовима, само повремено успевала. Међутим, како нам не би било толико лако и довољно „само“ да будемо бољи од ривала, када ти наши ривали нису били јачи на терену користили су се свим могућим средствима не би ли ипак некако стизали до трофеја. Зашто? Јер им се могло. Јер су имали максималну подршку судијских организација и савеза, других клубова, тзв. филијала, медија, па и појединаца из државних органа. У ватерполу су играче уцењивали играњем у репрезентацији и тако стварали јаке екипе, у кошарци су гепековали и тукли судије, у фудбалу су уз несебичну помоћ судија отимали трофеје, како нашем клубу, тако и Војводини.  У рукомету су нам одузимали бодове иако је цела лига дужна. Није их било срамота и није их било брига.

Ишли су чак толико далеко да су у овој апсолутно нерегуларној лиги, где функционери шаком и капом узимају од клубова, нашли да су једини који су крали били људи који су Звезду одвели на кров Европе и света. Замислите тај апсурд! Замислите каква је мржња црно-бело обојених појединаца, када су организовали тај бедни чин пред камерама хапшења највеће фудбалске величине на овим просторима, Драгана Џајића. Замислите колико су га мрзели и колико га мрзе, колико су му завидели! Пробајте да претпоставите који појединци су га највише мрзели, лако ћете доћи и до особа које су учиниле све не би ли до тог јавног хапшења и дошло, и ко стоји иза тог покушаја срозавања угледа такве величине и Црвене звезде. На срећу, Џаја је ослобођен, и враћен на чело свог клуба, где и припада. А што се гробара тиче, једино што им је било битно јесте – победити Звезду, узети трофеје и угасити све црвено-бело.

За то време, Спортско друштво црно-белих је цветало као никада у својој историји. Доводили су се скупи и домаћи и страни играчи, и у кошарци, и у ватерполу, и у фудбалу, рукомету, па су тако чак и у одбојци формирали јаку екипу, где су комшије после ко зна колико деценија освојиле титулу. Чак и поједини њихови колективи који никада нису ни били успешни или постојали су се издигли изнад свих. Можда су се многи од нас тада питали.. како, зашто, да ли је могуће, куда ово иде, има ли свему краја..? Све има своје зашто. Сећам се прича последње деценије многих наших спортских радника, који су куцали на многа врата, тражећи спонзоре.. одговор је свуда био исти.. „штета што нисте друге боје“. Све вам је том реченицом јасно, и одакле њима новац, и откуд наше касне празне. Одакле њима новац за скупе играче док наши клубови нису могли да плате рачуне за струју и воду.

Тако су наши клубови због односа према њима, пропадали, за то време други су се уздизали. Навијачи комшија су се смејали нашим због звецкања катанца који се чуо испред врата готово сваког нашег клуба, и уједно уживали у победама својих које су доносили скупо плаћени играчи. Од чијег и којег новца, то их тада апсолутно није било брига. Нико није размишљао о томе, размишљало се само о победама над екипом коју мрзе, и радовало њеним проблемима. Поједини дубоко искомплексирани навијачи комшија, као њихов спортски директор кошаркашког колектива, једва су дочекали да кажу како Звезда њима више није ривал, него је адекватнији ривал за Звезду Задар (јеси ли и даље сигуран у то, Тодорићу?). Утркивали су се челници њихових клубова и спортисти како би дали што беднију изјаву и понизили ривала коме успехе никада нису могли да опросте. Утркивали су се, користећи својих пет минута, заборављајући да све може једнога дана да се окрене и крене другим током.. и окренуло се.

Славље након победе у дербију, фото званични сајт клуба
Славље након победе у дербију, фото званични сајт клуба

Чекали смо дуго, али смо дочекали. Времена су се променила, те „ветрови“ који сада дувају Србијом, све мање одговарају комшијама. Одједном се новац државних предузећа кроз спонзорства не слива само у касе „вечитог ривала“, него су део тог новца добили и наши клубови. Један по један колектив кренуо је да враћа стари сјај, да доводи квалитетна појачања, да се јача организационо, тренерски и играчки. И што је најважније, да разбија поново комшије из Хумске у свим спортовима.

Замислите сада, како је навијачима и функционерима нашег „вечитог ривала“? Таман су се толико обрадовали што имамо слабе екипе и што могу да нас победе у сваком спорту, па им ни то није било довољно, него су са осмехом на лицу читали вести о могућим гашењима наших клубова. Кад одједном, у финалу ватерполо и кошаркашког плеј-офа, Партизан, апсолутни фаворит у оба спорта, тешком муком успева да одбрани титуле против, до пре коју годину, практично непостојећег клуба. У фудбалу смо током пролећа уписали три узастопне победе без примљеног гола, избацили црно-беле из полуфинала Купа и узели трофеј. У одбојци смо избацили комшије из борбе за титулу и убедљиво је освојили, узевши трофеј из витрина црно-белих.

И ту нисмо стали, никако. У готово свим спортовима смо играчки толико ојачали током лета, да је бес и гнев међу нашим ривалима толико снажан, да би пара могла да им изађе на уши. Таман се Тодорић обрадовао да може да каже да Звезда није ривал Партозану, кад оно међутим – Звезда узима комшијама два играча у сениорској конкуренцији (Катић и Браун) и једног од најталентованијих јуниора, и саставља екипу која је, реално, квалитетнија од њихове, што је доказала и на терену убедљивом победом.

У ватерполу, у којем су се максимално потрудили да нас затворе (индиректно и директно), саставили смо екипу од искусних репрезентативаца и младих талената која има веће шансе за титулу од њих, а не треба заборавити ни прошлонедељну победу од 8:5 када смо им то и доказали. У фудбалу, иако смо притиснути дешавањима у клубу изгубили неколико утакмица, славили смо у дербију, преокренули, и показали комшијама колико смо бољи.

Славље одбојкаша
Славље одбојкаша

До пре годину-две су нас понижавали како су стигли, смејали нам се и радовали нашим проблемима, газили нас без милости док смо били на дну. Сада у медијима можете да прочитате како их играчи напуштају због неисплаћених зарада. Можете да прочитате како играчи уместо њих, бирају нас. Можете да прочитате како у готово свим спортовима имају нека дуговања.  Можете да прочитате како председник њиховог СД иде код премијера и моли за динар. Сетимо се старе изреке –  „не пожели другоме оно што не желиш себи, може лако да ти се врати“.. а сви знамо шта су они нама пожелели и чему су се надали, зар не..?

Ми им, ипак, нећемо пожелети исто као они нама што су. Ни сада, ни икада. Не мрзимо их нити патимо због њиховог постојања, победа у дербијима или трофеја које су освојили да бисмо желели да их нема. Да пожелимо да их нема, то би значило да их се плашимо, као они нас што су се, и као и сада што се плаше. И с пуним правом. Али не. Ми их се не плашимо, те ћемо  само пожелети да наши играчи и тренери имају довољно храбрости, знања и спортске среће да буду испред њих. Нама довољно.

Желим на крају једно да поручим комшијама да су се рано понадали. Вратили смо се, у пуном сјају. Падаћемо можда поново у годинама испред нас, али будите сигурни – сваки пут ћемо се вратити, хтели то ви или не.

„Звезда ми је све…“

Вест можете коментарисати и на нашем форуму овде.

Повезане вести

32 comments

Anka нов 19, 2012 at 10:21

Moram istaci da je tekst odlican i realan. Ali cu i na glasiti da je prividna prica o davanju njima para, i to sto im je dato bilo je pranje para, vise su oni titule osvajali na nasu propast nego na kvalitet a utakmice u Evropi su to pokazale vise puta. realno govorim i tu cu da stanem jer me oni ama bas ne interesuju.
Sto se nas tice mi ne treba da stanemo na ovome, ako smo se kao Feniks izdigli iz pepela i ponovo postali bar za nijansu ona stara Zvezda, onda treba da nastavimo jos bolje i jace. Pre svega ekipa koja zaista pomaze Zvezdi da se izdigne iz svega treba da pokrene i pitanje reorganizacije SD Crvena Zvezda, kako bi zaista imali kvalitet i bili ne samo dominantni u Srbiji vec i za postovanje u Evropi i kako ne bi doslo do rasipanja para koje nisu bog zna sta a koje se daju nasem klubu. Na prvom mestu, Zvezda treba da se u potpunosti okrene svojoj deci, da se u svim ekipnim sportovima razviju na najvisi moguci nivo, da se dovode deca ne samo iz unutrasnjosti Srbije vec i iz Republike Srpske, Crne Gore i Makedonije. I umesto sto po stotinu hiljada evra daju pare nekim strancima sumnjivog kvaliteta, ne provedu ni minut na terenu, raskine se ugovor sa njima pa isti tuze Zvezdu zbog dugovanja, bolje bi bilo da zaista najbolji iz Zvezdinog pogona primaju te iste pare, pa ce talenti (nenavikani preko placenih novinara) i te kako ostati ovde 5,6 i vise godina i nece odlaziti bud zasto u Evropu. Ako dete dolazi iz siromasne porodice a roditelji imaju problema sa zaposlenjem (jedno radi drugo ne) pa i tu treba da stane Zvezda (ako sponzori sede u klubu imaju oni veza i vezica da preporuce za posao) uz svoje dete i pomogne njegovim roditeljima, a ne kao do sada hoces da napredujes daj pare. Moraju neki zaokreti da se urade. Pa kako najveci klubovi vrbuju nasu decu nego tako, po stotinu hiljada evra im daju (pitanje da li igraju) i jos njegovim roditeljima nadju posao. Istina u nasoj zemlji je tesko zadrzati posao a kamo li naci, ali sve mora Zvezda da ucini da bi zadrzala najbolju svoju decu a ne da gleda kako joj odlaze. Iskreno ocekujem na polusezoni kad dodju zimske pripreme da se daju sanse svoj nasoj deci koja su otisla na pozajmici jer verujem da medju njima ima onih koji zasluzju da obuku dres a na pravdi Boga su iz nekog razloga oterani.

Reply
Damjan Martinovic нов 19, 2012 at 01:29

http://www.telegraf.rs/sport/415615-kolumna-milojko-pantic-lazni-sampion-fk-partizan
Eto,cisto da nas malo cika Panta podseti nekih fakata iz istorije!Bard!

Reply
CIGANIN DO GROBA! нов 18, 2012 at 22:46

Odličan tekst! Napisano je ono što cela Srbija zna.
I da naglasim: od presudne je važnosti bilo to što smo masovnije nego ikad išli na utakmice ovih godina. I kad je išlo i kad nije. Sad već znamo, da nije bilo nas, klub bi i definitivno bili ugasili.
Zato, zbijmo se sad kao nikad. Ok je ovde mlatiti koga bi za trenera, ko je od igrača podbacio, ko zasijao…Ali svaku, baš svaku utakmicu, što masovnije da se ide. I svi kao jedan! I na fudbal i na vaterpolo, odbojku i rukomet, a i lično bih preispitao odluku o bojkotu košarke. Mislim, kome sa tim skačemo u stomak nego našem KK. A i njima itekako trebamo.
Zato, sad kad smo konačno dočekali dobru upravu i u fudbalu, obavezno svi kad god se može na sve utakmice. Moramo izguramo ovo što se počelo i sad smo potrebniji nego ikad.
A na vođama je amanet i da dobro zapamte: Ne dao vam Bog nikad da nam na Severu napravite ono što su glodari napravili sa cepanjem navijača. Zvezda je iznad svega!
Koliko se vidi, za takvo nešto nema šanse na Severu. Bogu hvala za to!

Reply
Tolle нов 18, 2012 at 17:54

Uputio me najbolji drug, inace Zvezdas, da udjem ovde i da procitam ovaj tekst.Zbog toga sam prvi i poslednji put usao na jedan Zvezdin sajt i slatko se ismejao.Vi stvarno vise ne znate gde udarate 🙂

Reply
kastiljo нов 18, 2012 at 22:04

meni je ovde samo nejasno ko je tebi ova 2 plusa dao…

Reply
zemljotres нов 18, 2012 at 22:24

a je l bio lep osecaj kad si kucao moja crvena zvezda?

Reply
Nek živi Zvezda... нов 18, 2012 at 17:12

Očigledno je odavno da jsd franjizan sledi stavove njihovog poglavnika -da Srbi treba da nestanu, da prljavo treba napadati klub stub Srbije, zato mi ne samo što moramo pobediti, i osvojiti trofeje u svim sportovima… već treba uhapsiti ćurkovića lopinu franjevačku koga više ne može zaštititi ni masonski orden franačke legije časti, vi ste ovde stranci franci… kao i mnoge druge znane organizatore kradja i domobrancije treba zatvoriti, mali klub je uvek mali i opstajao na jaslama inostrane antisrbske pomoći, i zato tu crono-belu sektu treba ukinuti i proterati iz Srbije. Grad je naš.
Zvezda и Delije jedinstveno su pobedili sinoc, trpali smo ih sa svih strana, a ove podeljene grobarske lopove koji su dobili batine treba odučiti od života, plaču, kukaju не ваде Вучића из уста, спомињу намештање, и као не виде да им ружни и дебели министар намешта годинама непризната првенстава у разним спортовима, а јуче кад је поштено..ми бољи раснији – Звездаши природно долазимо увек до победе, Овим безоснованим кукањем опет говновине са југа настоје да се увуку властима још дубље и наствае са крађама, зато морамo бити опрезни… овог пута Звезда ће бити првак државе, и створити дугогодишњу владавину на свим пољима, и ми навијачи и клубови морамо све учинити у борби да освојимо трофеје које заслужујмо и спречимо антисрбску намештанцију.

Reply
Spiritus нов 18, 2012 at 17:00

Baslov je mogao da glasi i : Alo gospodo malo ste se z.a.j.e.b.a.l.i A svi znaju nastavak ove legendarne izjave ! 😀

Reply
milos нов 18, 2012 at 21:54

ko na nas krene iz mesta je naj… ! 😉

Reply
kastiljo нов 18, 2012 at 16:47

“Mi im, ipak, nećemo poželeti isto kao oni nama što su. Ni sada, ni ikada. Ne mrzimo ih niti patimo zbog njihovog postojanja, pobeda u derbijima ili trofeja koje su osvojili da bismo želeli da ih nema. Da poželimo da ih nema, to bi značilo da ih se plašimo, kao oni nas što su se, i kao i sada što se plaše. I s punim pravom. Ali ne. Mi ih se ne plašimo, te ćemo samo poželeti da naši igrači i treneri imaju dovoljno hrabrosti, znanja i sportske sreće da budu ispred njih. Nama dovoljno.“ – bravo za ovo,ovih par recenica pokazuju sustino cele prethodne price…. oni se nas plase !!! uvek su se plasili i uvek ce se plasiti,a mi njih nikada !!! svaka cast dragane …

Reply
Čiča нов 18, 2012 at 19:41

Ja im želim da postoje i da budu jaki u svim sportovima, ali da ih mi uvek pobeđujemo i osvajamo više titula od njih!

Reply
Kastro нов 18, 2012 at 16:40

Ljudi kada sam pisao da ne pljujete igrace pre sedam dana, jer nisu dobili plate, i ukoliko ih isplate da ce pobediti partizan, lupali ste mi minuse. Nema potrebe pljuvati nikoga od igraca. Na ovom sajtu vecina napada Bajku, pa da li je sinoc igde kiksao? Budimo ljudi i podrzimo klub i upravu na celu sa Dzajom i Covicem.

Reply
Kastro нов 18, 2012 at 16:39

Ljudi kada sam pisao da ne pljujete igrace pre sedam dana, jer nisu dobili plate, i ukoliko ih isplate da ce razbiti glodare, lupali ste mi minuse. Nema potrebe pljuvati nikoga od igraca. Na ovom sajtu vecina napada Bajku, pa da li je sinoc igde kiksao? Budimo ljudi i podrzimo klub i upravu na celu sa Dzajom i Covicem.

Reply
Spiritus нов 18, 2012 at 16:22

Opet me cenzurisete . . . 😈 Gde mi je komentar ? Koga sam to uvredio i sta sam pogrdno rekao . . . ? Molim nekog od admina da mi da obrazlozenje !

Reply
БруталноРеалан нов 18, 2012 at 16:13

Прво честитке момцима, кад сам се бацао по трибини опет ми је прошла кроз главу она Љубина чувена,значи то је то 🙂 А опет са друге стране сам очекивао бар неку заједничку акцију бар нешто што ће нас коначно ујединити.. Знате због чега ово кажем .. Пљују нас, ниподаштавају у сваком смислу, кроје историју и правду како им одговара а ми ништа битно је да се међусобно мрзимо.. Докле ? Мислите о томе..

Reply
Andrej нов 18, 2012 at 16:03

Od atomske bombe jace je pukao samo partizan 😛 😛 😛

Reply
joca нов 18, 2012 at 15:59

evo dela iz Stojadinovicevog teksta za Zurnal, sve je rekao:
Партизан има квалитетнији тим, али Црвена зведа има срце. Партизанови играчи су показали да нису кадри за рутинску игру, Звездини – да пожртвовањем могу све. Навијачи Партизана су разједињени, две групе певају различите песме, Звездини су уједињени – цео стадион је један хор.
Та енергија са трибина пренела се на терен. Епилог свега је неочекиван само за оне који нису били сведоци историјског дербија на Маракани.

Reply
milos нов 18, 2012 at 16:30

partizan nema kvalitetniji tim jer su timovi i nas i njihov skoro isti u zadnjih godinu dana a ovo je cetvrta vezana pobeda…tako da sustinu mozes i sam da naslutis,na srce se moze pobediti jedanput ali cetiri puta,veruj mi,ne moze…..

Reply
Čiča нов 18, 2012 at 19:45

Mislim da Zvezda ima više kvalitetnih igrača a samim tim i veći potencijal. Partizan ima uigraniji tim, ima jasnu fizionomiju igre. Mislim da dobrim i stručnim radom, uz reševanje organizacionih i finansijskih problema, ovaj tim Zvezde može da bude za klasu jači od njihovog.

Reply
Spiritus нов 18, 2012 at 15:54

„Želim na kraju jedno da poručim komšijama da su se rano ponadali. Vratili smo se, u punom sjaju. Padaćemo možda ponovo u godinama ispred nas, ali budite sigurni – svaki put ćemo se vratiti, hteli to vi ili ne“ ! . – rasplaka me, pi*ka ti materina …

Reply
Zvezdalee нов 18, 2012 at 15:13

AMIN !!!

Reply
CzvBoys нов 18, 2012 at 14:35

Bravo za tekst!

Reply
Marko Polo нов 18, 2012 at 13:36

LJudi sinoc sam bio na marakani, pobedili smo grobare, super. Ali me brine to sto je svako deseti navijao. Očaj ljudi, i kada smo uspevali da krenemo neku pesmu, svako je pevao svoje ( kao kod: racunajte na nas ). Nismo bili vredni nosenja imena navijaca crvene zvezde.

Reply
nbg нов 18, 2012 at 13:58

Katastrofa. Dosli ljdi da vide vatromet izgleda…. Vise se grmelo u pioniru pre par dana….

Reply
Istina i to prava. нов 18, 2012 at 13:33 Reply
pd нов 18, 2012 at 13:17

moze neko da mi kaze gde smo im one zastave oteli?

Reply
Marko нов 18, 2012 at 12:58

Dragane, pocepao si ovim tekstom!

Moj omiljeni isječak:

„Поједини дубоко искомплексирани навијачи комшија, као њихов спортски директор кошаркашког колектива, једва су дочекали да кажу како Звезда њима више није ривал, него је адекватнији ривал за Звезду Задар (јеси ли и даље сигуран у то, Тодорићу?). Утркивали су се челници њихових клубова и спортисти како би дали што беднију изјаву и понизили ривала коме успехе никада нису могли да опросте. Утркивали су се, користећи својих пет минута, заборављајући да све може једнога дана да се окрене и крене другим током.. и окренуло се.“

Reply
ALcaponeDeLiJa нов 18, 2012 at 12:50

Ja sam vec nekim ljudima poslao na kucnu adresu par paklica paloma maramica :),treba im :).Zvezda ooooooooooo

Reply
escort нов 18, 2012 at 12:42

Bas zbog toga, mora da bude prekid bojkota ABA lige, da se svi vrate u Pionir i da udjemo u EL u kosarci, a to je najrealnije kroz tu ligu. I naravno, da se rastera banda iz FSS, jer dok je Karadzic sa svojom ekipom tamo, tesko ce Zvezda osvojiti titulu, saplitace je na svakom koraku!

Reply

Leave a Comment