Moja Crvena Zvezda
АлександарБлоговиУтисак недеље

Утисак недеље: Десет Звездиних репрезентативаца

У релативно мирној недељи за нама, бар што се тиче клупских обавеза, није било много догађаја који су изазвали посебну пажњу.

Ватерполисти су добили своје ривале у Евролиги, кошаркаши на припремама освојили пехар, а рукометни клуб најављује борбу за учешће у такмичењима наредне сезоне. Што се тиче фудбалског клуба, свакога дана читамо од објективне домаће јавности о повратку Џајића, разговорима Лукића и Вучића и Кравченку, али је и даље све на мртвој тачки.

Оно што је обележило протеклих неколико дана јесу наступи репрезентација. Црвена звезда имала је чак осам представника у три селекције, уз двојицу који нису улазили у игру (Кировски и Дмитровић) и селектора Јанковића.

За младу репрезентацију Србије, у мечу у Данској наступили су Милуновић, Младеновић, Пантић, , Мудрински. Прва тројица били су стартери, док је нови љубимац Звездиних навијача у игру ушао управо уместо Милуновића. Игра целог нашег тима није била сјајна, али је бод донет из Скандинавије вероватно одлучујући у борби за пласмана на Еуро. Овој селекцији фалили су у овој акцији и Никола Максимовић, Лука Миливојевић, док су наша два голмана Александар Кировски и Милош Дмитровић били део тима! Уз тренера Александра Јанковића, који предводи „Орлиће“, ту је, дакле, и осам играча који ће вероватно имати прилику наступе у баражу за пласман на Еуро, што је добар знак за будућност нашег клуба. Следећи меч на програму је за два дана, а овера првог места биће могућа победом против Македонаца.

Наша А селекција имала је два представника и обојица су били стартери у Шкотској. Срђан Мијаиловић и Дарко Лазовић заслужили су поверење Синише Михајловића и, чини се, под утицајем треме, у врелој атмосфери, нису успели да покажу све што умеју. Мијаиловић је замењен на полувремену, а Лазовић нешто касније. Популарни „Мићко“ одиграо је врло борбено, али је имао и две грешке, које ће му сигурно служити као наук у будућности. Лазовић је дејствовао по левом крилу, где га највише форсира и Сале Јанковић, имао неколико добрих акција, али није успео да уради ништа конкретније.

Што се тиче комшијске Црне Горе, Звезда је имала два представника. Били су то Милан Јовановић, који је играо 65 минута, и Филип Касалица, који је заменио управо дефанзивца и саиграча из клуба. Они су на премијери одиграли 2:2 против Пољака, а занимљиво је поменути да су у овом мечу „поцрвенели“ играчи са којима су се Касалица и Јовановић сретали у Европи ове године – Павићевић из Омоније и Обранијак из Бордоа, који је искључен након сукоба са Касалицом. Следећи меч Црногорци играју против Сан Марина. У младој селекцији овога пута није било Марка Вешовића.

Надамо се да ће у будућности бити још више наших момака у дресу својих репрезентација!

О нашем тиму дискутујте и на МЦЗ форуму!

Повезане вести

24 comments

maxbg сеп 10, 2012 at 14:44

Darko Lazovic, najveca zabluda!

Reply
x сеп 10, 2012 at 13:26

Titula u Srbiji se osvaja za stolom,a ne na terenu. Pogledaj sliku brace lopova,kojima niko nista ne moze.
http://i47.tinypic.com/w4ods.png
Tole,Djuric,Dacic,kreatori petostrukog uzastopnog sampiona,u namestanju.

Reply
milos сеп 10, 2012 at 13:04

Da li je istina da je za Lukicevog mandata na 150 zaposlenih, sto je vec podosta, zaposleno jos najmanje 50? Da li je istina da se Ivan Adzic jos uvek nalazi na platnom spisku kluba?

Reply
Vladimir сеп 10, 2012 at 12:42

Nasa reprezentacija je velika rupa! Vratimo se mi zvezdi…

Reply
LUKICU BUDI MUSKO PODNESI OSTAVKU сеп 10, 2012 at 16:32

repka rupa a ZVEZDA JAMA

Reply
milos сеп 10, 2012 at 12:08

Mijailovic i Lazovic nisu zasluzili da budu u prvih jedanaest, narocito ovaj prvi. Pa i taj Djuricic je nas i on nije za prvu postavu. Zato smo i izgubili. Samo je Lazovic imao pravo da udje u drugom poluvremenu i da ako ne ide pokusa sa prodorima po desnoj strani, kao svojevremeno Koroman.

Reply
dexa7 сеп 10, 2012 at 13:13

Djuricic jeste za prvu postavu ali nije za spica.Zbog toga se nije istakao protiv Skotske.

Reply
Ciga Kv сеп 10, 2012 at 13:36

I ja se slazem , Micko jeste dobar , ali ima boljih igraca za startnu postavu …A Tadic je bolji za nijansu od Laze , tako da mislim da Laza treba da dobije sansu u drugom poluvremenu ….i Lekic od prvog minuta , ne mozemo da bez napadaca pocinjemo tekmu …..i Zigica pod hitno vratiti u tim !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reply
dr сеп 10, 2012 at 08:47

Nije neka prevelika dobit svi ti reprezentativci kad pogledamo gde nam se reprezentacija nalazi. Pogledajmo svih bivsih 6 republika,od koga smo bolji? Hrvatska je bolja,Bosna duplo,Slovenija nam ocitala vec lekciju i direktno nas izbacila,Crna Gora kida,daju golove kad god pozele,jos malo ce biti ispred Hrvatske,jedino smo bolji od Makedonije,oni su bas losi,mada tesko da bi i njih pobedili. Mi ne mozemo gol da damo pa sve da je prazan,ucestvujemo na prvenstvima svakih 8 godina,uz to imamo predsednika FSS kome nista nije neuspeh. Kad dodamo tome da Lazovic nema cuku tesko ce njemu cena skociti,moze samo da se obruka u reprezentaciji,kao sto vec jeste. Jedino mali Micko ima potencijal.

Reply
info сеп 10, 2012 at 08:32

Hahaha,vratio mu kasalica milo za drago,cim ga video odma mu ocitao lekciju 🙂

Reply
dexa7 сеп 10, 2012 at 13:15

Nisi video kako ja Kasalica folirao da ga je Obranjak udario.To mi se ne svidja kod njega, puno simulira.

Reply
mczv сеп 10, 2012 at 00:31

U cemu je tu utisak? ne zna se ko je bio gori

Reply
dr сеп 10, 2012 at 10:48

Ja o tome pricam,nije vazno ucestvovati,vazno je pokazati kvalitet.

Reply
Vladimir сеп 10, 2012 at 00:26

Zvezda-Srbija 😉

Reply
ssss сеп 9, 2012 at 22:40 Reply
ssss сеп 9, 2012 at 22:36

http://www.youtube.com/watch?v=oR-smCAtMgw i fica nezasluzuje da igra sa SRB

Reply
gledalac сеп 10, 2012 at 00:23

On njega mora jednom zvati ili to ili on uopste ne prati nase igrace, pa zar mogu neki ljudi koji su bili povredjeni ili nisu odigrali takmicarsku utakmicu dosta dugo da dobiju poziv a on ne moze? Cak nam bas takav treba, onaj ko moze da igra bez „parnjaka“ jer mi i onako igramo sa jednim spicem.

Reply
n сеп 9, 2012 at 21:43

Kasalica se sukobio sa Obranijakom… 😀

Reply
kastiljo сеп 9, 2012 at 22:17

i treba da se sukobi sa smrdom smrdljivim…koliko mu se vidi da je losa osoba po faci mu se vidi…

Reply
Geo сеп 9, 2012 at 21:32

Ocekujem Asamou u skorijoj buducnosti i Eli Babalja za par godina.

Reply
nemanja delija сеп 9, 2012 at 21:04

Vesa nije u mladoj crne gore! pa ovo je smesno ko im to igra?

Reply
Dovi сеп 9, 2012 at 21:11

Niko , mamini i tatini sinovi 😉

Reply
Александар сеп 9, 2012 at 21:12

Претходни пут је играо, овог пута није. Мислим да су „подмладили“ доста и ту селекцију, јер нису остварили пласмана у бараж, па гурају клинце.

Reply

Leave a Comment