Moja Crvena Zvezda
ОсталоРагби

Ragbisti Crvene zvezde kreću u borbu na trofeje

Detalj sa nedavno odigranog prijateljskog susreta u Vranju između Sokola i Crvene zvezde

Za dve nedelje startuje i novo Prvenstvo Srbije u Ragbiju 13. Među osam ekipa svoje mesto zauzeće u ragbisti Crvene zvezde koji su prethodne sezone poraženi u finalu playoff-a od ekipe Dorćola. Za očekivati je da ove dve ekipe i ove sezone vode glavnu borbu za trofeje, s`tim što se ne sme zaboraviti i ekipa Radničkog iz Nove Pazove koja je prethodne sezone napravila veliku uspeh plasmanom u finale Kupa Srbije.

Na sednici UO Ragbi 13 federacije Srbije održanoj u prostorijama federacije u Nušićevoj ulici u Beogradu izvršen je žreb za novo prvenstvo. Osam ekipa je podeljeno u dve kvalitetne grupe na osnovu plasmana iz prethodne sezone. Time su mesto u  kvalitetnijoj grupi „A“ zauzeli Dorćol, Crvena zvezda, Radnički Nova Pazova i Car Lazar iz Kruševca, dok slabiju grupu „B“ čine Niš i Stari grad, kao i dve novoformirane ekipe Soko iz Vranja i Morava Gepardi.

U 1. kolu Ragbi 13 lige, ragbisti Crvene zvezde dočekaće kruševački Car Lazar.

Pored navedenog, obavljen je i žreb za Kup Srbije u ragbiju 13. Naši ragbisti za protivnika u četvrtfinalu dobili su ekipu Sokola iz Vranja sa kojom su pre neki dan odigrali prijateljski susret. Ukoliko budu uspešniji od Vranjanaca, naši ragbisti će se u polufinalu sastati sa pobednikom susreta Morava Gepardi : Car Lazar.

Parovi 1/4 finala Kupa Srbije u ragbiju 13:

Niš : Dorćol

Radnički (NP) : Stari grad

Morava Gepardi : Car Lazar

Soko : Crvena zvezda

Повезане вести

5 comments

Comments are closed.