Moja Crvena Zvezda
МачевањеОстало

Evropsko Prvenstvo za kadete

Marija Kovačević i Ljubica Branković

Austrijski grad Klagenfurt ( Celovec ) je ove godine bio grad domaćin najboljim mačevaocima Evrope na Evropskom Prvenstvu za kadete, koje je počelo 28.02. i trajaće sve do 05.03.2011.

Prvog dana takmičenja na programu je bio ženski floret gde su učestvovale reprezentativke Srbije, članice Mačevalačkog Kluba Crvena Zvezda, Ljubica Branković i Marija Kovačević.

Ljubica je u grupi imala četiri pobede i jedan poraz, što je bio odličan start i uz bolju tuš razliku, mogla je sebi da obezbedi direktan prolaz u najboljih 32. Ovako kao 16-to plasirana na tabli, morala je da se izbori za prolaz u dalji tok takmičenja u direktnim eliminacijama, gde ju je sačekala takmičarka iz Izraela Alpatov Avigail, od koje je Ljubica izgubila, rezltatom 13:15 i u konačnom plasmanu zauzela 33. mesto, osvojivši tako nova 2 boda za evropsku rang listu.

Po rečima trenera Jovana Rajkovića: “ Ostaje zal za ispuštenom prilikom za bolji plasman, ali gledano sa jedne strane 33. mesto na EP i 49. mesto ( od 466 takmicara ) na evropskoj rang listi najboljih kadeta je fin uspeh obzirom da je Ljubica prva godina kadeta i da pred sobom ima još dve godine takmičenja u ovoj kategoriji.Ova sezona, koja je pri kraju, je postavila nove zadatke i ukazala na propuste koje treba ispraviti da se ne bi dešavalo, kao na ovom takmičenju, da pobedi kvalitetne takmičare, mnogo bolje plasirane od sebe, a da potom izgubi od slabije rangiranih takmičara.“

Naša druga predstavnica, Marija Kovačević, definitivno nije imala svoj dan. Bez pobede u grupi, nije uspela da prođe u direktne eliminacije i u konačnom plasmanu je zauzela 61. mesto i ovu sezonu zavrsava kao 86. na evropskoj rang listi.

http://service.eurofencing.info/documents/rgj/xzd/trf/Klagenfurt_4809_10_Cadet_female_Foil.PDF

Priredila: Branković Aleksandra

Повезане вести