Moja Crvena Zvezda
ОсталоЏудо

Mali Matija doneo bronzu iz Crne Gore

Matija Popović mlada nada Džudo kluba Crvena zvezda

Posetu  crnogorskom primorju i gradu Herceg Novom,  naš mladi džudista Matija Popović iskoristio je za učešće na tradicionalnom takmičenju „Mimoza kupu“.

U odličnoj konkurenciji, uzdanica Crvene zvezde u kategoriji do 46 kilograma u uzrasnoj grupi mlađih pionira,  okitio se bronzanim odličjem.

– U Herceg Novom imam kuću i boravak u Crnoj Gori iskoristio sam da odmerim snage na Mimoza kupu sa borcima sa kojima inače nemam prilike da se takmičim. Drago mi je da sam uspeo da osvojim medalju,  jer je konkurencija bila baš dobra i kvalitetna –otkrio je za zvanični  sajt Džudo kluba Crvena zvezda Matija Popović.

Da su učesnici Mimoza kupa tradicionalno odlični mladi borci iz Crne Gore i zemalja iz okruženja,  najbolje govori naš Matija Popović.

– Imao sam četiri borbe,  od kojih mi je najteža bila upravo ona koju sam izgubio. Moj protivnik je iskusan džudista koji je i  prošle godine osvojio Mimoza kup. Sve ostale mečeve  rešio sam zahvatom, iponom.

Matija Popović učenik je petog razreda OŠ „Karađorđe“ i vlasnik je za sada plavog pojasa. Uz obaveze koje ispunjava u školi, naš Matija uspeva da i u džudou postiže odlične rezultate.

– Volim džudo što i nije čudno jer mi je i tata džudista  pa slobodno mogu reći da nastavljam tradiciju. Do sada sam osvojio zlatne medalje na takmičenju Kipa u Crnoj Gori i turniru u Obrenovcu. Kao i ova odličja,  tako i medalja  iz Herceg Novog za mene je najbolji podstrek da nastavim dalje vredno radim i treniram –zaključio je Matija Popović.

Повезане вести