Moja Crvena Zvezda
КошаркаПрипреме

Ракочевић:“Лазић је кошаркашки фанатик“

Milivoje Lazic

Кошаркашки клуб Црвена звезда оформио је респектабилан састав за предстојећу сезону. Играчи који су до сада појачали клуб са Малог Калемегдана сваако обећавају да Звездини навијачи у наредној сезони могу очекивати успехе на свим фронтовима. Међутим, до сада је само једна ствар остала прилична непознаница.

Наиме, одласком тренера Светислава Пешића, руководство нашег кошаркашког колектива одлучило се да руководећу палицу препусти његовом помоћнику Миливоју Лазићу, а јавност је такву одлуку дочекала не са великим одушевљењем. Ипак, требало би саслушати мишљења играча које ће Лазић предводити у надајмо се трофејној сезони. Најискуснији играч црвено-белих Игор Ракочевић свакако је један од најпозванијих да оцени досадашњи рад Звездиног тренера, пошто је добро позната чињеница да је Игор током своје досадашње како клупске, тако и репрезентативне каријере имао прилике да ради са највећим светским кошаркашким стручњацима:

– И најбољи европски тренер Жељко Обрадовић је као веома млад постао први тренер у екипи. Миливоје Лазић зна много о кошраци. Има и добар „педигре“ јер је радио у екипама које сву освајале трофеје. Он зна пут до успеха. Могу слободно рећи да је Лазић залуђен кошарком. Он је просто кошаркашки фанатик. Некада се питам и да ли тај човек уопште спава, јер стално мисли о кошарци што је за њега свакако добро, а биће добро и за Црвену звезду.

Миливоје Лазић је током играчке каријере наступао за љубљанску Олимпију, али је по избијању рата на територији некадашње СФР Југославије дошао у Београд где је наступао за ОКК Београд и Колубару. Међутим, због тешке повреде морао је да прекине са активним играњем и посвети се тренерском позиву. Завршио је Вишу тренерску школу, дипломирао је на ДИФ-у где је и магистрирао. Године 2007. одлази на усавршавање у Лас Вегас, а био је гост у камповима Минесоте, Јуте, Детроита и Чикага. Од 1998. до 2005. године радио је у млађим категоријама ФМП Железника, а затим је прешао и у први тим. Две сезоне био је помоћник и у КК Партизан, а у сезони 2011/12 и помоћник Светислава Пешића у КК Црвена звезда. Од лета 2012. године први је тренер Кошаркашког клуба Црвена звезда.

Лaзић је такође био и у стручном штабу репрезентације Србије током квалификација за ЕП 2009. године.

Повезане вести

12 comments

DelijaDBC сеп 2, 2012 at 15:39

Sad citam na mocartu Lukic ide,a Dzaja se vraca,Gazprom povecava ulaganja,koliko istine ima u tome?
Msm ako je sve to istina Lukic se pokazao kao izuzetan covek,mozda nije najuspesniji u tome,al je Cigan i zato ga postujem,mada naravno da je imao i pritisak da ostavi to.Sada vidite zasto vodje nisu davale da se skandira uprava napolje jer su oni sve to znali unapred,pripreman je teren nebi li se Dzaja vratio u Zvezdu,ako Bog da srece sledece godine u zrebu i da nam ostane ovaj igracki kadar uz jos Ninkovica(ukoliko Gazprom povecava ulaganja na 10 milki kao sto se prica sasvim je realno ocekivati ga) i da udjemo u tu j**enu Ligu Sampiona!

Reply
Stefan DM сеп 2, 2012 at 15:42

Ma i Ninkovic ne treba ,samo da ovi lavovi ostanu 😀

Reply
DelijaDBC сеп 2, 2012 at 16:06

Treba i te kako…Hvala Bogu necu bar Cavu vise gledati,dosao je Milijas,al nemamo dobrih izmena,jedino Vukan ako nas iznenadi,a treba i desni bek i to je to…

Reply
Goran сеп 2, 2012 at 16:41

————————–Bajko—————————–

Mikić——-Maksa———-Jovanović—Mladenović

————————–Mićko——————————-

Laza——————-Milijaš——————Milunović

———–Mudrinski————-Kasalica—————-

Reply
Goran сеп 2, 2012 at 16:42

Uh, promašismo temu jbg, izvinjavamo se…ups.

SRBB сеп 2, 2012 at 17:45

Јеси омашио тему , али ти је свака ка у Његуша 😀
Не бих ја ту ништа дирао ..
Ово нам је најбоља постава и најбоље позиције.
Евентуално да се појача средина уласком Миливојевића, који ће у овом стилу игре који гура Сале Јанковић, бити много кориснији !

lpool сеп 2, 2012 at 15:32

iskreno ove godine imamo mnogo dobar tim,mozemo da budemo u top3 u aba ligi a nasu moramo da osvojimo kao i kup ! ove sezone jedino trener moze da nas zaj..e ali opet treba mu dati vremena da se pokaze..

Reply
SRBB сеп 2, 2012 at 15:56

Све си у праву , али за нашег тренера да знаш , да је један од јачих делова екипе.. Човек који ради најбоље анализе противника у Европи и уз то одличан је тактичар..
У осталом , да тренер није тооолико битан показао нам је прошле сезоне Влада Јовановић.
Њега легендарни европски тренер Кари Пешић није успео да победи у најбитнијим мечевима, због разлике у квалитету, која није била тако драстична, али је била довољна да не може да се превазиђе !

Reply
ShoNara сеп 2, 2012 at 16:02

Nista nas trenar ne moze da z.., on covek zna da radi svoj posao, mozda samo neko iskustvo i motivacaija igraca moze da bude razlika u odnosu na Pesica, ali sto se igre tice tu ne zaostaje, samo sto Pesic ume da motivise igrace.

Reply
MarkoFCRS сеп 2, 2012 at 17:22

Haha. Znači Pešić je na dobru motivaciju osvojio sve što se može osvojiti? A kakvih sve filozofa ima, strašno.

Reply
Zeljko сеп 2, 2012 at 15:31

Je li zna neko kako se kotira nas zenski k.k.

Reply
Dante сеп 2, 2012 at 15:24

déjà vu

Reply

Leave a Comment