Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Vešović: „Pritisak je dobar za prvotimce“

Marko Vešović, foto "Novosti"

Malo ko je verovao da Marko Vešović može sa svega 19 godina, posle prvih priprema sa ekipom, da izbori toliko minuta koliko je mladi Crnogorac odigrao jesenas. Svega šest meseci posle dolaska u Beograd, mnogi navijači bi upravo njega stavili u svojih idealnih 11, iako trenutno prednost imaju Borha i Lazović.

„Konkurencija je zdrava, dobro je da standardni prvotimac oseti pritisak. Borha se nametnuo i nema sujete, gleda se šta je najbolje za tim. Iskreno, nisam se nadao velikoj minutaži jesenas. Svi su očekivali da ulazim po 15-20 minuta, pri dobrom rezultatu. Nametnuo sam se na pripremama u Sloveniji, već na prvoj utakmici dao gol i uspon je počeo spontano. Prezadovoljan sam i verujem da ću već u narednoj sezoni biti među nosiocima igre.“

Vešović je u Budućnosti prošao kroz niz problema zbog želja da pojača Crvenu zvezdu.

„Taj period bih hteo da izbrišem iz života. Kao neafirmisan igrač sa 18 godina nisam hteo da potpišem ugovor sa matičnim klubom. Odlučio sam da idem na veći nivo, ne znajući šta me tamo čeka. Ispalo je dobro, ko rizikuje – dobija. Bilo je pesimističnih priča po Podgorici, sada baš oni dođu i tapšu me po ramenu. Takvi mi nisu potrebni u životu“, rekao je Vešović za Žurnal““.

Повезане вести