Moja Crvena Zvezda
Џудо

Дмитри Герасименко у акцији “Удари мене, а не жене”

И наши џудисти укључили су се у кампању у борби против насиља, а један од оних који су се придружили племенитој акцији је и Дмитри Герасименко. Преносимо вам и текст са званичног сајта:

Борба против насиља у породици и кампања под називом „Удари мене а не жене“, чији је циљ подизање свести и едукација јавности о овом проблему, добија још једно спортско појачање. Дмитри Герасименко, репрезентативац и члан Олимпијског тима Србије у џудоу на ОИ у Лондону 2012, придружује се кампањи која не позива на насиље, већ подстиче мушкарце да изван спортских борилишта физичку снагу не показују према слабијима од себе, него да своју енергију усмере ка остваривању позитивних животних циљева.

„Од малена се бавим џудом као борилачким спортом са богатом традицијом, али од самог почетка сам научио да своју снагу и вештине показујем само на спортском борилишту, а никада у приватном животу нити према слабијима од себе. Сигуран сам да прави мушкарци деле моје мишљење и према женама се односе са поштовањем. Надам се да ћу својим ангажовањем у кампањи ‘Удари мене а не жене’ допринети сузбијању насиља у породици, а желео бих да и други спортисти и наши олимпијци на свој начин пруже подршку да се скрене пажња јавности на решавање овог проблема”, рекао је Дмитри Герасименко.

Психичко и физичко малтретирање у породици, скривено од очију јавности, свакодневно је присутно у нашем друштву већ дуги низ година, а број жртава насиља у породицама је у порасту. Свака друга жена у Србији у једном тренутку је била жртва неког вида насиља у породици (физичког, психичког, сексуалног, економског).
Током кампање путем продаје посебно дизајнираних производа за храброст биће прикупљена средства у оквиру Авон Фондације која ће бити донирана у хуманитарне сврхе.

Kompletan članak u originalnoj verziji možete pogledati na: http://www.lepotaizdravlje.rs/lifestyle/ljudi-dogadaji/kampanja-udari-mene-a-ne-zene-dobila-pojacanje

Повезане вести

9 comments

Jovajna дец 3, 2012 at 22:16

Na ovakvog čoveka svi muškarci treba da se ugledaju i što se kulture i što se izgleda tiče!

Reply
Zvezdas авг 27, 2012 at 17:43

Dmitri je u Londonu bio 10, u poslednjih godinu bio je 2 puta prvi na Svetskom kupu I 3 puta treci.
Na Olimpiske igre se kvalifikovao (22 sa svetskom rang liste)

Reply
MILAN KG авг 27, 2012 at 17:06

ovaj je trecerazredni dzudista!!!!!!!!! ispao na olimpijadi u prvom kolu a da je klasa borio bih se za Rusiju bruka i sramota kome sve mi dajemo pasos!!!!.

Reply
MILAN KG авг 27, 2012 at 17:35

sve sto sam rekao je istina a vi samo lupajte minus ajmo ludaci!!!!!!!!!!

Reply
nn авг 27, 2012 at 14:52

Jao dečko ne gubi se nego treniraj taj džudo i ne filozofiraj… Moš misliti “ udari mene a ne žene“ hahhahahahhahahahah….. Ti ćeš sa tom akcijom da rešiš problem narušene porodice u Srbiji i katastrofalnih međuljudskih odnosa narušenih lošom finansijskom situacijom, konzumiranjem alkohola (preterano) itd itd…. Malo je to veći problem nego što su dotični „akcijaši“ utripovali…. Znam da nije portal za ovakvu vrstu filozofiranja, ali nisam mogao da se suzdržim….

Reply
Dražen авг 27, 2012 at 15:08

Он барем нешто покушава, а шта ти радиш поводом тога?

Reply
Spartanac авг 27, 2012 at 15:23

kada svako u komsiluku ocisti ispred svoje kuce,cela ulica bude cista…..misli malo o tome

Reply
Ja авг 27, 2012 at 14:39

Ako udarim devojku po guzi, jel se to racuna? XD

Reply
Stefan авг 27, 2012 at 16:02

Ako se buni – da 😀

Reply

Leave a Comment