Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Најава: Нови Пазар – Црвена звезда

Novi Pazar - Crvena zvezda
Novi Pazar - Crvena zvezda
Novi Pazar – Crvena zvezda

 Док год усијане главе не размишљају истом, него нечим другим онда ћемо губити драж и памет. Уместо да буде пун стадион у Новом Пазару, које је сигурно једно од најврелих, најнезгоднијих и најфанатичнијих гостовања, видећемо реалност српског спорта – мртву тишину и повике са клупа, ложе, терена. Са једне стране Новопазарци, са друге Цигани, па нека победи бољи. Али, далеко смо ми од тога. Та слика би вероватно неком сметала. Можемо да будемо задовољни што Нови Пазар игра на свом стадиону, за разлику од неких других Суперлигаша. То је данас луксуз српског фудбала, а на сва уста се најављују реконструкције. Луксуз је пратити меч домаћег првенства, јер су међусобне комбинације увек испред свега. Иако је 3.коло, ово је наше прво гостовање. Ивањица ће чекати да дође Црвена звезда јер је нешто друго било приориретније од пуног стадиона и доласка Црвене звезде, на отварању првенства.

ФК Нови Пазар је основан 1928.године, под називом ФК “Санџак”, а касније мења име у ФК “Дежева”.  Клуб је под овим називом играо до 1962.године, када се ФК “Дежева” и други локални клуб ФК “Рас” фузионишу и оснивају заједнички клуб под називом ФК “Нови Пазар”. Били су аматерски шампиони старе Југославије, а касније и стандардни учесници другог ранга савезне лиге бивше државе, Југославије. Два пута су играли бараж за улазак у Прву лигу Југославије, две године за редом ‘94 и ‘95, али прво Сутјеска из Никшића, затим и Слобода из Ужица су били успешнији. Мечеви против Ужичана и дан данас се памте у Новом Пазару, због невероватне атмосфере и како кажу невероватног суђења у корист противника. 2002. године су испали у трећи ранг такмичења, Српска лига, а од 2004. године играју у Првој лиги Србије, односно, другој лиги. После неуспешних покушаја, финансијских проблема, некако су успели да натерају срећу да им се осмехне.  БАСК, због финансијских проблема и лоше инфраструктуре је уступио своје место Санџаклијама. Тако су 2011. године први пут играли у најелитнијем такмичењу фудбалске Србије, али се у свом дебитантском мечу нису прославили. Новопазарци су реконструсани стадион отворили на прошлом мечу против Црвене звезде. Са клупе их предводи Драгољуб Беквалац који их спасио испадања прошле сезоне. У прва два кола, имају победу против нишког и реми против крагујевачког Радничког.

ЦЗ Н НП
Београд :       1 1 0 0  3:1
Нови Пазар: 2 1 1 0  1:0
Укупно :        3 2 1 0  4:1

•   Један меч у Новом Пазару је одигран у Купу Србије

Први међусобни меч у историји је одигран 28.октобра 2009. године у Новом Пазару у оквиру 1/8 финала ЛАВ Купа Србије. Предвођени Пижоном савладали смо домаћине голом Александра Јевтића и наставили поход ка освајању 23 Купа. Други меч је одигран је у Београду, када смо славили 3:1, головима Евандра, који је два пута погађао мрежу гостију и Андрије Калуђеровића. Стрелац за Нови Пазар је био Богуновић. Пролетос у првом првенственом мечу у Новом Пазару, на отварању новог стадиона, је било 0:0.

Од заједничких играча издвајамо Ненада Пуркета Стојановића, Драгана Шарца,Ђорђа Туторића и Марка Мугошу. Бојан Ђорђевић је из Новог Пазара прешао у Црвену звезду, али није одиграо ниједан минут у нашем дресу.

Пре путовања у Француску, надам се да ћемо избећи популарну фразу српских клубова “ мислили смо на Бордо“. Мораћемо да питамо онда Бордо да ли је мислио на ПСЖ и Златана Ибрахимовића. Победа у Новом Пазару би дефинитивно била додатна инјекција самопоуздања пред реванш, јер смо показали да можемо. Искрено, ни мене неће занимати Бордо пре понедељка, иако је Нови Пазар тешко гостовање, док не победимо сутра. Јер победе у првенству доводе до тога, да ћемо можда наредне године ми бити у прилици да мислимо на ПСЖ. ‘Ајде Звездо сад на гол!

Нови Пазар – Црвена звезда, недеља 26.август 2012 17:00 сати, Јелен Суперлига 3.коло 2012/2013, стадион : „Градски“, Нови Пазар.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму овде.

Какво је Ваше мишљење о овој теми?

Повезане вести

60 comments

Беране ЦГ авг 26, 2012 at 09:00

@Ненаде гриjешиш,наши играчи су баш имали xрабрости.
Видим помињу се поjачања потенциjална.Jе ли боље да то мало пара потрошимо на позициjе гдjе смо танки.Везни ред и одбрана.Шта hе нам нападач,кад имамо Касалицу,Асамоу,Бабаља,Милуновиhа,Ожеговиhа (од зиме). Сматрам да jе Асамоа страшан шпиц и да ниjе гори од Абубакара,коjи сигурно неhе доhи.Боље да доведемо,ако jе икако могуhе: Милиjаша,Пантиhа,вратимо Перовиhа,и доведемо Бакиhа коjи jе синоh био асистент гола могрена против будуhности,у стилу ф.тотиjа.То би била права и исплатива поjачања за наш клуб,а не оумару или мудрински па да гомиламо нападаче коjиx нам у првиx 11 треба само 1.

Reply
Nenad авг 26, 2012 at 02:32

http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=sXbQ4cnfOCA&NR=1
Nasi igraci nemaju hrabrost, previse su respektovali Bordo. Kad pogledam ovo dete, kako se ne boji kobre, kakava je da je, mozda nije otrovna, mozda je neka hibridna koja nema ni zube, ali znam kad bi je video, ni otrov ni zubi joj nebi trebali da me usmrti za 5 sekundi.
Probajte da sagledate ovo, ja sam jedva uspeo, a srce mi jos uvek kuca kao da sam pretrcao 72 kilometra. Strasno ljudi, sta sve ima na ovom belom svetu.

Reply
zvezda авг 26, 2012 at 00:32

dovodimo abubalja kojicinskog

Reply
milos авг 26, 2012 at 00:05

jedva cekam utakmicu, tri boda protiv olosa za samopouzdanje. ovo godine dupla kruna je nasa, sada nema njihove vlasti pa nece biti neregularnosti, mi smo uvek titule posteno zaradjivali i pitam se da li krmaca ima stida ili je potpuno ispunjena kompleksima.

Reply
Vlajko авг 25, 2012 at 23:58

Bilo bi fenomenalno da Sale vrati Marka Perovica, jedino krsteno levo krilo u ekipi. Sto se tice Oumarua, fenomenalan fudbaler, ali nikako mi ne ide u glavu da cemo dovesti njega, prvo, nemamo para, drugo, Vojvodina ne prodaje igrace Zvezdi i Partizanu, trece, objavio je to i SPORTSKI RUZNAL :D. Ne nadajmo se previse, mada sa Milijasem, Oumaruom, Perovicem dosta ozbiljniji tim od ovog sad, koji i sad kakav takav, je najbolji u Srbiji!

Reply
PERA BOR авг 26, 2012 at 02:57

Pa moguce da ce da nam daju Oumaru kao vracenje duga za ono u poslednjem kolu prosle sezone kad smo ih pustili da pobede kako bi otisli u kvalifikacije ligu evrope

Reply
otpisani101 авг 25, 2012 at 23:43

protiv novog pazara-pobeda ili nista drugo sto kaze bajaga…a i nadam se da ce babalj da odigra neki minut…pitam se da li je moguce da najskuplje pojacanje i vrhunski fudbaler ne moze 3 meseca da se spremi…ni trener ni uprava ne pricaju o njemu…ako je ovo jos jedna promasena investicija,onda je jasno zasto dugo nema ni para ni titule…

Reply
roberto RS авг 26, 2012 at 10:53

pa toje kad kupujes igrace preko youtuba ono momak rastura dodje a mi imamo jace i u 2 ligi i onda godinu dana nespreman odigra 20 minuta i onda pozajmica jeli noga (platili350 hiljada plata 100 hiljada otisao za dzabe ) tako se unistava klub mi imamo preko 30 igraca pa to nemaju ni puno puno bogati klubovi ode nas ali vazno je samo da oni dovode igrace iz sopota i omadinkog pogona da griju klupu i tribine samo tako kad znamo recept kako unistit klub tako je bili sa vaterpolom,kosakom ,rukometom i sad fudbal stasmo bogu skrivili da nam nesposobni ljudi vode klub (uprava napolje i povedite onog vaseg krnetu sto ga gurate..).

Reply
redjamo pobede авг 25, 2012 at 23:38

Ako ne gresim onda se prijavi nekoliko igraca pred dvomec u evropi i nema menjanja izmedju meceva. Iako je Perovic nas on nece moci da igra u revansu sa Bordo,ili? Iako neigra meceve u poslednje vreme mnogo bi nam znacio zbog iskustva i neigranja Milivojevica. Bilo bi dobro da moze da igra

Reply
Црни пантер авг 26, 2012 at 00:08

Само један играч може да се пријави дан пред први меч.
Милијаш би нам ваљао због дугих пасова и шутева ван шеснаестерца.

Reply
MILAN KG авг 25, 2012 at 23:35

jerima neko link arene 1 da je malo bistrija slika?

Reply
Црни пантер авг 25, 2012 at 23:57

http://www.profreetv.com/index.php?content=watch&tvid=256
Мало бистрија,а и на овом сајту имаш различитих канал,не смо спортских и у зависности од земље.

Reply
MILAN KG авг 25, 2012 at 23:34

sprem te se spemte za alaha turic evo idu ZVEZDINI vuci gazimo turke!!!!!!!!!! ja sam igrao na tiketu zvezdu 2 barsu 2 cska 1 sahtjor 1 pa sta bude na soma dinara 😉

Reply
Црни пантер авг 25, 2012 at 23:52

Частиш, кад добијеш?!

Reply
MILAN KG авг 26, 2012 at 00:47

hvala bogu da castim valja se sto bih rekao nas narod samo da dodje!!!!!!!!!!! 🙂

Reply
marko авг 25, 2012 at 23:16

Bice gusto, msm bice 0:0… Bezidejna i mrtva utakmica. Oni bunkericu, mi neki pokusaji.. NIsta posebno!

Reply
Црни пантер авг 26, 2012 at 00:00

„МИ“ или се то надате, ви гробари?!

Reply
marko авг 26, 2012 at 15:12

Ne, ja sam samo realan!

Reply
vracarac авг 26, 2012 at 00:07

A EL se ti to salis?

Reply
marko авг 26, 2012 at 15:12

Ne, jer mi ne znamo protiv bunkera! A i teren je takav (dimenzije), da se bunkerica tesko probija! A i mi ne stvaramo bas previse sansi za pogodak!

Reply
Delija авг 25, 2012 at 22:34

Hocemo Oumarua molim te admine ako vec poznajes neke ljude i ako hoces proveri dokle su stigli pregovori oko Oumarua…Super je sto se vraca Marko Perovic…….I 3. Nedamo Saleta za nekog matorog jarca Ivana Jovanovica koji nije ni Delija i Zeman je bio uspesan pa dogurao ekupu do dna….Sale Jankovic!

Reply
redjamo pobede авг 25, 2012 at 22:49

Kakva prica o drugom treneru i Oumaru? Gde si ovo cuo?

Reply
madness2233 авг 25, 2012 at 23:15

Prica se o Abu-u ,ako se Zvezda i Bata ne dogovore,onda se krece u lov na Mudrinskog.

Reply
redjamo pobede авг 25, 2012 at 23:39

Kkav je igrac Mudrinski? Snazan centarfor?

Reply
Mrle авг 25, 2012 at 23:58

Mislim da je Oumaru prosecan igrac,nista posebno..

Reply
MILAN KG авг 26, 2012 at 04:31

blic je grobarska novina samo oni tave gluposti mogu da smnisle pa kako da ne sad ce vlada da naredi da ovi odu i da dovedu dzaju nije to tako lako kao sto tu pise nisu to igrice menadzer itd pa da covek radi sta mu padne na pamet to su ozbiljne stvari.

Reply
aleksandar sd авг 26, 2012 at 04:47

Da je hteo on bi dosao, ima jak ugovor i to su lupetanja, a i za nas je bolje resenje Jankovic koji poznaje dobro vecinu igraca..

Reply
Delija авг 26, 2012 at 00:07

Smedia za Jovanovica,:((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

Reply
gox авг 25, 2012 at 22:04

Ima li prenos?

Reply
Šeša авг 25, 2012 at 22:09

Арена 1

Reply
gox авг 25, 2012 at 22:13

Hvala!

Reply
n авг 25, 2012 at 21:41

nisam verovao kad sam video da je lukic mladji od prosineckog

Reply
Nikola авг 25, 2012 at 22:52

Konacno je preovladao zdrav razum…

Reply
***DeLiJa***1OO% авг 25, 2012 at 21:11 Reply
Šeša авг 25, 2012 at 20:29 Reply
lpool авг 25, 2012 at 20:10

realno moramo njih da pobedimo i moramo da osvojimo titulu ! jbt pa pogledaj protiv koga glodari igraju a protiv koga igramo mi !!! pa mi bi onaj nesretni tromzo sada ugazili za 5 razlike !

Reply
Црни пантер авг 25, 2012 at 19:46

Надам се да ће Јанковић дати шансу Бабаљу, да видимо има ли тај момак оно што је потребно да би се играло у Звезди,и Савићевићу наравно.
2:0 за нас.

Reply
Злеми авг 25, 2012 at 20:18

Е да, још само да реплицирам на оно твоје мачевање и оптужбу да сам глодар (а партизам, југославију и комунизам мрзим више него ишта). У Горњомилановачкој улици, на Вождовцу, живи један човек који слови за великог навијача Црвене Звезде, можда и нјавећег. Једино задовољство у животу су му пружали Звезда и деца која су живела у тој улици. Срећом, и ја сам био један од њих. Када растеш поред таквог човека, не можеш да не волиш Звезду. Хвала на комплиментима и желим теби и странци која је дошла на власт и чији си ти гласноговорник пуно среће. А ми прави Звездаши, када буде дошло време да се отплаћују ти кредити уз помоћ којих ћемо освојити титуле (МОЖДА!), ћемо делима показати своју величину и бранити Звезду до смрти ако буде требало.

Reply
Црни пантер авг 25, 2012 at 22:28

Биће да си погрешио „адресу“.

Reply
crni_redstar авг 25, 2012 at 18:36

dobro je sto nisam prodao karte za bordo,bilo je fenomenalno.znam da je nemoguce da igraci budu motivisani pred praznim tribinama u domacem sampionatu kao protiv bordoa,ali mislim da je to njihov posao i da moraju da budu skoncentrisani i da daju uvek maksimum. mnogo sam srecan sto je na klupi zvezde jankovic. uz ta neka nova pojacanja bice zvezda sampion siguran sam. asamoa je odlican fudbaler i u napadu sa kasalicom bi bili mnogo nezgodni za sve protivnike,jos kad se pridoda sa desne strane lazovic onda je to prava muka za stopere…ta brzina koju imamo nije dovoljna jer fali neko da salje lopte u prazno i kroz sredinu,a to je milijas,ali ni to nije dovoljno jer opet fali neko ko ce napraviti u sredini neki dribling i vuci loptu napred,takvog nemamo,ali jankovic ce igrati konkretno i to se vec videlo protiv bordoa.najbitnije je da igraci znaju sta zele,da shvataju trenerske zamisli,jer ono sto je robi forsirao bilo je nerealno,mislim da je i on na kraju to shvatio.nas najveci problem je klupa-nemamo je! miric je promasaj,levog beka nemamo a mladenovic je u velikoj krizi,raduje mikic iz zadnje utakmice,vesovic je dobar,treba da nauci da dodaje,jovanovic je lav,najbolji igrac protiv bordoa,i kad se pvredi nemamo odbranu ,znaci stoper podhitno,ofanzivni vezni takodje,a napadac nam ne treba,levo krilo takodje mislim da necemo dovesti,a potrebeno je.ne goje se prasici pred bozic! sto vise navijaca na marakani, na svim tribinama,sto glasnija podrska(svaka cast delijama na severu),ja sam odavno na zapadu ili istoku derem se prvih pola sata,a posle gledam fudbal. proslo je vreme kad sam mogao da dodjem iz nisa derem se 90 minuta i posle nemam glas 3 dana. prelepo je bilo na mecu sa bordo-om i nadam se da ce biti jos evropskih utakmica na nasem stadionu ove sezone. nisam bio u prilici da citam komentare,pa cu samo reci da su luka milivojevic i cava odigrali najboilje utakmice od kad igraju za zvezdu(posebno mi je drago za luku jer sada zna sta treba da igra). svaka cast robiju sto se na vreme povukao,jer sada sam siguran da osvajamo duplu krunu,ne bojim se ni malo derbija,sta vise uveren sam u sve pobede,verujem u jankovica i u zvezdu napokon posle tolikih godina!

Reply
Злеми авг 25, 2012 at 18:54

Да ли је могуће да 99% навијача мења расположење из утакмице у утакмицу!? Шта је било после Рада? Живо ме занима какви би били коментари да нас је Бордо накантао. Први пут у животу сам сада у четвртак пожелео да Звезда изгуби утакмицу, само да Лукић и његова мафијашка свита напусти клуб. Знам да ћу због ове изјаве добити милион минуса, али то кажем из најбоље намере и због немерљиве љубави према Црвеној Звезди. Црни, претпостављам да си после сваке мале промене (или још боље „рокаде“) у клубу изјављивао да напокон верујеш у Звезду. Нажалост, ниси једини. Прави Циганин је доследан и неће попустити ни пред ким и ни пред чим. Прави Циганин зна да није време за хвалоспеве. Време је да Лукић и сви њему слични оду из клуба.

Reply
crni_redstar авг 25, 2012 at 19:08

pa citaj moje komentare ranije i videces da sam kritikovao od kad sajt postoji! sad verujem da ce zvezdi pomoci i politicari,i da ce doci dzaja umesto prasca lukica i da ce zvezda biti uspesna kao nekada,to je moje pravo…ja sam ubedjen u titule i u ozdravljenje vec ove sezone. Posle utakmice sa radom sam nudio karte ovde preko sajta,jer mi je bilo vise preko glave i glupih golova,i nezalaganja i krnete i taktike ja tebi ti meni i opet to je moje pravo! kakvim god me ti navijacem smatras(sto je tvoje pravo) ja sam bar iz nisa redovniji navijac nego mnogi sa ovog foruma i beograda,pratim koliko mogu.u cetvrtak sam zamenio smenu,ustao u 5 ujutru radio do 2 popodne,otisao kuci pa pravo na bus,vratio sam se u nis u 4 ujutru i u 6 ponovo na posao…jos ne mogu da se naspavam ko covek,ali vredelo je! sutra gazimo novi pazar,ocekujem konkretnu i brzu igru i ne sumnjam u pobedu!

Reply
Злеми авг 25, 2012 at 19:31

Што се тиче утамице, не желим уопште да коментаришем, јер не могу да верујем да смо спали толико ниско да се прича овде рича о Турцима. „sad verujem da ce zvezdi pomoci i politicari“. Овом реченицом си пореко све остало што си рекао. Такође, показао си да немаш елементарно о дешавањима из клуба, и из економије. Када сам написао у својо критици ЛУКИЋ, баш сам на ПОЛИТИЧАРЕ и мислио…

Reply
Злеми авг 25, 2012 at 19:37

… Држава треба да обезбеди нормативни (законски) оквир за функционисање друштва (самим тим и спорта) а не да преко својих људи, међу које спада и горепоменути, врши махинације и „прање“ лове. Докле год Звезда буде у рукама државе, тј. политичара, понављаће се из године у годину иста прича.

crni_redstar авг 25, 2012 at 19:47

nemam vremena da se macujem sa tobom,ocigledno si franjoslav,a budali je jasno da ste 5 god zbog politike uzimali titule,sad su otisli vasi,dosli neki zvezdasi i odmah prpa! kad su vas podrzavali bilo je ok da su politicar u klubu,a sad nije!? dovidjenja i gledaj kako uzimamo titule u kosarci ,vaterpolu i fudbalu,a tek kad se vrati dzaja onda ce te svi grobari popucati od muke!

Goran авг 25, 2012 at 19:39

Pa kad si franjevac. Poželeo da Zvezda izgubi, o Bože molim ti se !!!

Reply
Злеми авг 25, 2012 at 19:46

Нисам ја фрањевац него си ти ментално ограничен. Нисам мислио буквално, него метафорички. Мрзи ме да ти објашњавам. Учићеш стилске фигуре у петом или шестом разреду.

Reply
Злеми авг 25, 2012 at 19:53

Ипак ћу ти оставити дефиницију, да не би добио кеца у школи. Хипербола је језична фигура преувеличавања ради наглашавања неког емоционалног става.
Јадна Звезда са таквим навијачима. Ја добијам минусе а човек је отворено рекао како жели да политичари још више умешају прсте. Страшно…

Goran авг 25, 2012 at 22:47

Ti si dećko malo skrenuo sa puta, bolje ti je da se manje nerviraš jer utiče na zdravlje. Ne moraš nikog da vređaš. Ti si izneo svoje mišljenje, a ja svoje. Ja nikada, ali nikada ne bih poželeo da Zvezda izgubi. Pozdravljam te.

Goran авг 25, 2012 at 22:51

Zamolio bih admina da izbriše ovu uvredljivu poruku na moj račun jer „mentalno zaostao“ samo zato što imam drugačije mišljenje je za mene uvreda ako za vas nije.

Goran авг 25, 2012 at 23:05

Daj admine obriši uvredljivu poruku , kako bi bilo da ja na pr. kažem njemu da jede govna!?

ShoNara авг 25, 2012 at 23:16

E druze, tako ti je to i to ti je tako.

ПГЦЗ авг 25, 2012 at 18:35

Штете велике што ће бит’ празно.Боље тако,него крцато дивљацима који узвикују имена крвника,машу турским заставама и шаловима Педербахчеа.

Reply
Krkobabić je vanzemaljac авг 25, 2012 at 18:39

а певају и скандирају на српском језику 😉

Reply
ПГЦЗ авг 25, 2012 at 19:10

Следе дух својих предака. :Р

Reply
Krkobabić je vanzemaljac авг 25, 2012 at 18:32

Treba odmoriti neke važne igrače.. Ulazimo u utakmicu emocionalno ispražnjeni. Svašta se može desiti, minimalac bi bio odličan.Ako kojim slučajem odigramo nerešeno isto neću tugovati, očekuje nas u četvrtak veoma teška utakmica. Puno sreće u Raškoj!

Reply
simpaticni brko авг 25, 2012 at 18:22

Lekcija… da se sjete poturice ko im je bio djed!

Reply
Zvezdalee авг 25, 2012 at 18:11

Bice gusto,bice 0:3 !!!!!

Reply

Leave a Comment