Moja Crvena Zvezda
ОсталоЏудо

Mladi Ilija Karan i Petar Ćirković budućnost našeg džudo kluba

Ilija Karan i trener mladih džudista Davor Kolundžić

Mladi Ilija Karan ponos je Džudo kluba Crvena Zvezda. Ovaj odlični učenik OŠ Josif Pančić aktuelni je državni prvak države za poletarce a u riznici ima više od 25 odličja.

Naš takmičar za ponos ističe da je na strunjači bukvalno prohodao i da je džudo zavoleo još kao beba.

– Mama me je stalno vodila na treninge jer je i najstariji brat Vladimir trenirao džudo u Zvezdi. To znači da sam od samog početka navikao na salu, treninge, decu, odlazak na takmičenja,  sve ono što čini džudo. Meni je tada sa četiri i po godine bilo sasvim normalno da počnem sa treninzima- rekao je  mladi Ilija Karan.

Naša uzdanica može se pohvaliti i vicešampionskim zvanjem osvojenim u Sarajevu u odličnoj konkurenciji mladih džudoka.

– Volim džudo i sve u vezi ovog sporta mi odgovara. Uspevam da se organizujem baš kako treba, da naučim sve što je potrebno za školu a posle  i da stignem na treninge. Mislim da mi sport  pomaže da bolje učim.

Ilija ističe da su za ljubav prema sportu najviše zaslužni roditelji,  koji njega i njegovu braću usmeravaju ka pravim životnim vrednostima.

– Tata je difovac a i mama je uvek aktivna kada je u pitanju sport. Naš najmlađi član porodice, Kosta koji ima četiri godine takođe treba da krene na džudo.

Da je mladi Ilija Karan pravi Zvezdin biser govori i podatak da je pored škole i džudoa u kome postiže odlične rezultate jednako dobar u fudbalskom dresu i kopačkama.

-Uspevam da pored svih obaveza idem i na fudbal. Član sam pionirske ekipe FK Čukarički i dobro mi ide.

Davor Kolundžić, trener pionirskog  pogona  našeg kluba s ponosom ističe  da je mladi Ilija Karan izuzetno perspektivan takmičar od koga u periodu koji dolazi mnogo očekuju.

– Prohodao sam na strunjači i volim džudo. U ovom sportu mi odgovara to što mora brzo da se misli i moraš brzo da reaguješ jer si sam na borilištu i sve zavisi samo od tebe. Za mene je sada najvažnije da nastavim da vredno treniram kao i do sada, da postižem odlične rezultate u džudou i u školi – zaključio je Ilija Karan

Mladi Petar Ćirković već sa 14 godina dobio je mogućnost da trenira sa

Petar Ćirković

prvom ekipom našeg kluba. Ipak ovu značajnu privilegiju Petar je zaslužio pre svega kvalitetom, nesebičnim radom i zalaganjem.

– Kada sam pre četiri i po godine došao u Zvezdu prve korake na strunjači napravio sam u pionirskom pogonu Crvene zvezde. Tada mi je trener bio Davor Kolundžić  od koga sam dobio izuzetno važnu osnovu- rekao je  14- godišnji Petar Ćirković, učenik OŠ Miloš Crnjanski.

Uz odlične rezultate koje ostvaruje na takmičarskom polju Petar ređa i petice u đačkoj knjižici.

– Treneri u klubu nam uvek govore da je odličan uspeh u školi veoma važan. Sport i škola moraju da idu zajedno, ukoliko želite da budete kvalitetan  džudista. Drago mi je jer  uspevam da ispunim sve obaveze i to sa odličnim uspehom.

Petar priznaje da su mu među školskim predmetima omiljeni matematika, istorija i geografija.

– Možda je najbolje reći da me svi predmeti zanimaju podjednako i da na svim časovima imam identičan uspeh 5,00. Odličan sam đak i to sa svim peticama i uveren sam da će tako biti i u budućnosti.

Dok u đačkoj knjižici Petar Ćirković beleži  petice,  na tatamiju ređa samo desetke-ipone. Naš Petar Ćirković kaže da je srećan kada radi kvalitetne i zanimljive mečeve. U riznici ima medalje sa takmičenja u zemlji ali i  inostranstvu. U njegovom posedu je i zvanje vicešampiona Srbije u konkurenciji starijih pionira.

– Sada je važno da se popnem stepenik više,  da osvojim najsjajniju medalju na Prvenstvu države. Najvažnije je da pobedim ali u fer pleju onako kako i priliči nama džudistima. Najveći broj mečeva rešio sam tehnikom tai –otoši, to je moja specijalka- zaključio je Petar Ćirković.

Повезане вести