Moja Crvena Zvezda
АлександарБлогови

Утисак недеље – повратак Игора Ракочевића

И поред драматичне утакмице у Никозији, која на то није личила до пенал-серије, и проласка Звезде у четврто коло квалификација за Лигу Европе, Утисак недеље овог пута ипак нећемо посветити фудбалерима, који су били тема претходна три пута.

Разлог вероватно знате. Игор Ракочевић се трећи пут вратио у свој клуб! Вратио се у Црвену звезду, која дефинитивно пуца на највише циљеве ове сезоне.

Уговор је потписан на две године.

Искусном кошаркашу, рођеном 29. марта. 1978. године у Београду, као што је већ речено, ово ће бити трећи пут да облачи црвено-бели дрес Црвене звезде. Иако је и прошле сезоне био јако близу повратка, Игор се одлучио за Монтепаски из Сијене, са којим ипак није успео да се домогне титуле у најелитнијем такмичењу у Европи. Поред Сијене и Црвене звезде, Ракочевић је наступао и за Будућност из Подгорице, затим и у НБА лиги у дресу Минесоте, па онда и Памесе, Реал Мадрида, Тау Керамике (данас Каха Лаборал) и Ефес Пилсена.

Ракочевић се може похвалити да је са само 20 година дебитовао за репрезентацију Југославије, има и златне медаље са Светског и Европског првенства, а два пута је учествовао и на Олимпијским играма. Три пута проглашаван је за најбољег стрелца Евролиге, уврштаван је и у ТОП 5 истог такмичења, проглашаван је и за најкориснијег играча Јадранске лиге, па и првенства до 20 година. Освојио је и титулу у Шпанији, Јадранску лигу и Куп Кораћа.

На промоцији, нови капитен је изјавио:

„Велико је задовољство због повратка у Звезду. Прошлог лета мо причали о повратку, али ето завршили смо то ове године. Моја велика жеља је била да завршим каријеру у Звезди и осећам се привилегован због тога. Било би фантастично да освојимо трофеј и пласирамо се у Евролигу. Захваљујем се, пре свега, господину Небојши Човићу и људима из управе клуба, подигли су Звезду на ноге. Били смо у проблемима, сада смо без дугова и сложна породица. Имамо добру екипу, уз публику која се враћа имаћемо лепих тренутака. Свестан сам да сам у лепој успомени Делијама, али нисам свестан ове помпе и одушевљен сам. Апсолутно је јасно да нападамо све титуле, али биће то мукотрпан процес. Нико не може да обећа титулу, али даћемо све од себе. Било је неке приче са Радничким, али само због Муте Николића, због којег бих ишао било где. Међутим, љубав према Звезди је пресудила. “

 

Вест можете коментарисати и на нашем форуму овде.

Повезане вести

25 comments

boki zvezdas авг 13, 2012 at 12:15

Dimic je odbio na potpise trogorisnji ugovor sa Zvezdom.Tako da su pravila jasna.Majkl Skot proslogodisnji igrac Radnickog je blizu Zvezde.Popovic Patar je za sada daleko od dogovora mada nije nemoguce da potpise novi ugovor.
Cekamo pojacanje na poziciji 1

Reply
Nemanja авг 13, 2012 at 18:49

ne lupaj, Skot uopste nije blizu Zvezde, nego ti hoces samo da dobijes na lajkovima i da zvucis kao neki insajder

Reply
Branimir авг 13, 2012 at 08:58

Да ли је Димић отишао са екипом на припреме?

Reply
Беране ЦГ авг 13, 2012 at 08:37

Фудбалски клуб у своjим редовима има два репрезентативца Србиjе и два Црне Горе.Имамо и доста њиx у младоj селекциjи.Одавно ниjе било тако.По овоме се види да имамо jачи играчки кадар него раниjиx година.

Reply
n авг 12, 2012 at 23:51

dal neko zna kad je zreb za evrokup ???

Reply
milan_rs авг 12, 2012 at 23:12

http://www.smedia.rs/sport/vest/65362/stefan-markovic-kk-crvena-zvezda-Nova-bomba-sa-Malog-Kalemegdana.html
Jeli se zna jeli potpisuje ovaj Markovic. Nije neki ofanzivan igrac, sut za tri poena mu je katastrofalan, ali je zato dobar u odbrani.

Reply
KAS авг 12, 2012 at 23:12

Sada bi bila najveca glupost bojkot delija.

Reply
Asamoa авг 12, 2012 at 23:08

NAJNOVIJA VIJEST Sa OI !!! Crnogorski vaterpolisti pali na doping kontroli.
Našli im 80% SRPSKE krvi ! 😀 Dobro dosao nas KUPITENU!!! 🙂

Reply
Branimir авг 13, 2012 at 08:55

Сада ће морати, по директиви, да иду на инфузију.

Reply
Asamoa авг 13, 2012 at 12:45

Tako je Branimire SRBINE!!! 😀

Reply
Branimir авг 13, 2012 at 17:39

Хвала. Увијек. Како код тебе иде адаптација? (Имали смо 1х разговор.)

Reply
goran авг 12, 2012 at 22:07

odlican komentar kao i obicno coa rakocevic je veliki covek i veliki zvezdas a imam jedno pitanje posto vidim da se povela diskusija oko dolaska navijaca na utakmice jadranske ili aba lige . moze li mi neko reci u cemu je tu problem.

Reply
Uprava napolje ! авг 12, 2012 at 22:20

Vodje ne primaju mito. Tacnije Covic im ne da ! Eto to je problem.

Reply
DELIJA авг 12, 2012 at 22:49

PA KAKO SU ONDA DOLAZILI NA KUP I NASU LIGU OVE SEZONE!!!

Reply
Denis авг 12, 2012 at 23:32

To sto par likova koji pre svega ne vole Zvezdu kao mnogi njeni navijaci i koji kao navodno imaju neke svoje ciljeve u ovom bojkotu ne sprecava hiljade drugih Delija da idu na utakmice i da pomognu klubu. Ko hoce da dolazi neka dolazi,a ko nece, i ne treba. Daleko mu lepa kuca,a ne mora da pametuje i neka samo bojkotuje i dalje. Zato svi na tribine i da se pomogne klubu

Reply
... авг 13, 2012 at 01:52

Bojkotuje se samo jadranska liga jer je stav Delija da nam ta liga unistava domacu i da nam nije potrebna liga sa „njima“. Veruj da bi oni najvise voleli da idu na gostovanja po Hrvatskoj, Bosni, Sloveniji itd, ali imaju svoj stav i to je to.

Reply
milos 90 авг 12, 2012 at 21:34

Odlicno smo se pojacali za narednu sezonu,jos samo pley i to je to.Svaka cast Covicu i upravi!!! 😀

Reply
goran w авг 12, 2012 at 21:11

Lepo. Drago mi je zbog Igorovog povratka, a posebno sto KK ima dalekosezne planove, sto dosad nije bio slucaj.
Mene brine FK. Ako nisu u stanju da iskopaju dva – tri pojacanja do Bordoa, onda nam se lose pise. Ima dovoljno vremena za upoznavanje sa ekipom i za kolko tolko uigravanje. Samo treba biti brz.
Posebno je problem u vezi i po levom boku, Ako ostane da nam igru kreira Evandro, onda je to kreacija za propast. A ako protiv Bordoa bude bruka, onda i pocetak prvenstva nece biti sjajan. Castan poraz uz poptpuno zalaganje svih igraca nece biti smak sveta, ali ne i predaja unapred.
Zato gospodo koji vodite FK stavite prst na celo i pamet u glavu, ugledajte se na ljude koji vode KK i bice sve u redu. Veliki pozdrav svim Delijama.

Reply
dexa7 авг 12, 2012 at 21:01

Svaka cast upravi, i pre svega Covicu na ovim pojacanjima.Stvarno nisam ocekivao da ce vratiti dug za godinu dana i vec u drugoj sezoni ovog projekta jurisati na titule! Todoric patos, Fegi koma, a Vujosevic neverue 🙂

Reply
MaX авг 12, 2012 at 20:22

http://en.wikipedia.org/wiki/Marko_Stankovi%C4%87 Obratite paznju na ovog Srbina MARKA STANKOVICA !!! Igra za Austiju Bec i sad je postigao je gol u poslednjoj utakmici za Austriju u prvenstvu. Sto je najvaznije napadac je i prosao je sve mladje generacije Austrijske reprezentacije, samo je odigrao jedan mec za Austriju 2008 godine, u nesto slicnoj situaciji je kao Krkic !!! Sigurno je Zvezdas 😀

Reply
aleksandar авг 12, 2012 at 21:43

On je sin Dejana Jankovica koji je 6 godina igrao za crvenu zvezdu. (nije rec o DEJAN JANKOVIC kojeg mi znamo)

Reply
Branimir авг 13, 2012 at 08:51

Мислиш на Милана Јанковића? Ја се не сјећам никаквог другог Дејана, осим Декија. Звездин дрес су по старини носили: Слободан – Цоле (крило), Милан (играо у Реалу), Предраг (халф), Дејан (чувени), …

Reply
Aleksandar авг 13, 2012 at 13:58

http://de.wikipedia.org/wiki/Dejan_Stankovi%C4%87_(Fu%C3%9Fballspieler,_1957)

Mozda je to neko bezveze napisao ali ovde pise da je 6 godina igrao za zvezdu da bih kasnije igrao za austrijske klubove…

Reply
Aleksandar авг 12, 2012 at 21:54

On je inace sin Dejana Stankovica, spica koji je 6 godina igrao u crvenoj zvezdi! (Nije rec o Dejanu Stankovicu koga mi svi znamo) 😀

Reply

Leave a Comment