Moja Crvena Zvezda
ВатерполоЕвропска такмичења

I vaterpolisti na Jadranu

Jadranska vaterpolo liga

Vaterpolo klub Crvena zvezda je za samo nekoliko meseci od obnavljanja rada napravio korake od „sedam milja“ i ne samo da se stabilizovao,već je postao cenjen i van granica Srbije. Sve to je dovelo do poziva za učestvovanje u Jadranskoj vaterpolo ligi.

Jadranska liga u vaterpolu egzistira već tri sezone, a u njoj učestvuju klubovi iz Crne Gore, Hrvatske i Slovenije. Do jučerašnjeg sastanka predstavnika Vaterpolo saveza Srbije sa predstavnicima najkvalitetnije svetske vaterpolo lige, srpskim klubovima je bilo onemogućeno učestvovanje u ovom takmičenju. Iz tog razloga prethodne sezone je formirana Evro inter liga, koja je već ove sezone ostala bez klubova iz Mađarske, a samim tim postala i besmislena.

Postignut je dogovor da od sezone 2011/12 Srbija dobije tri mesta u Jadranskoj vaterpolo ligi, a poziv će biti upućen Partizanu, Vojvodini i Crvenoj zvezdi. Time će naš klub od naredne sezone imati prilike da se takmiči sa najboljim evropskim klubovima i svakako stiče iskustvo koje bi trebalo u narednih nekoliko sezona da rezultira trofejima i standardnim učešćem u Evro ligi.

Повезане вести

3 comments

Comments are closed.