Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Jevtiću lakše bez snega

Aleksandar Jevtić

Fudbaleri Crvene zvezde probudili su se u petak 25. februara uz malo sunca, malo vetra, po koju kap kiše u Budvi, ali bez snega. Nekoliko poziva kući, u Beograd, i saznali su da je glavni grad okovan snegom.

Dobro je da smo ovde. Čujem da je u Beogradu skoro 30 centimetara snega. Svi volimo da smo kod kuće, ali ovo je zaista viša sila i bolje je što smo se pomerili. Imamo odlične uslove u Budvi i nadam se da će tereni u Srbiji biti spremni do 5. odnosno 6. februara – kaže Aleksandar Jevtić, Zvezdin napadač.

Na „meniju“ Roberta Prosinečkog je osvežavanje ekipe pa su se fudbaleri iznenadili laganijim ritmom.

– Nešto nam spremaju on i Zirojević, sigurno – smeje se Jevtić – Šalim se naravno. Šef nam je i najavio lagan ritam u poslednjoj nedelji pred start proleća. Osvežavamo se i to se vidi na ekipi. Mislim da ćemo biti mnogo bolji svih 90 minuta protiv Smedereva nego što smo bili protiv Borca.

Upravo je na meču sa Borcem Jevtić pokazao, sa dve asistencije, da se vraća u formu zbog koje su ga navijači zavoleli.

– Osećam se odlično, ali videćemo kako će da izgleda u šampionatu. Ne treba gledati učinak iz meča sa Borcem ma kakav on bio jer je borba za bodove nešto sasvim drugo.

Jevtić ističe da se on, a i ostatak ekipe, ne bave prognozama i taktikom.

– Trener je tu da sastavi tim. Igraće najbolji odnosno najspremniji i oni koji su u najboljoj formi. To je jedino sigurno. Ukoliko dobijem šansu iskoristiću je maksimalno.

Jevtić ističe da se ekipa privikla na Robijev sistme rada i taktiku.

– Sve nam je jasno. Skapirali smo. Samo da počne šampionat da to pokažemo na delu. Malo smo se svi uželeli utakmica, kao i navijači.

Повезане вести