Moja Crvena Zvezda
Атлетика Остало

Сећање на Михајла Швраку

In memoriam: Mihajlo Svraka (1955-2012)

Са животне сецне изненада је отишао Михајло Шврака. Био је најпре атлетичар, скакач у вис у АК Црвена звезда.

Кад је преминуо његов учитељ Миодраг Живковић наследио га је и као тренер почео да ради са тадашњим шампионом Васом Комненићем. Онда је 1984. године постао тренер Драгутина Топића који је касније постао јуниорски светски рекордер са прескочених 2,37, а тај рекорд је и данас на снази. Потом је Топић освојио европско «злато» у Сплиту са 2,38, па најсјанију медаљу на ПЕ у Штокхолму у дворани и још много медаља на највећим атлетским смотрама. Драгутин Топић је под Микиним вођством неколико пута био најбољи спортиста Спорстког друштва Црвена звезда. Због преданог рада и успеха са Топићем заслужено му је припало национално признање.
Михајло Шврака је био директор у нашем Атлетском клубу, селектор за скокове у репрезентацији Србије и директор Републичког завода за спорт. Радио је као кондициони тренер у фудбалском клубу Црвена звезда у Кошаркашком клубу ФМП и у берлинској Алби.

Повезане вести

Коментари

avatar
 
smilegrinwinkmrgreenneutralarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouthsmehplezmigskenjbatinarazmcudisokkitahmmmmfacepalmgreenslavitrofejkezsok2udartompuskezzzsmeh3trtskenjansramslavljezvizdlud
Слике
 
 
 
Аудио и видео фајлови
 
 
 
  Subscribe  
Обавести ме о