Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Кировски: „Најтеже браним шутеве Лази и Чави“

Александар Кировски бранио је гол Црвене звезде у првом делу меча са екипом Кршко, у другом полувремену на линију је стао Милош Весић. Дан после меча и Кировски, као и сви остали првотимци, само слеже раменима на помен утакмице коју ће сви добро запамтити.

– Нема приче много. Брука и срамота. Имам утисак да смо изгубили од полуаматера. Неважан је и наш умор и фаза припрема, једноставно смо били много лоши и деконцентрисани. Морали смо да им дамо неколико голова, а ми смо промашивали немогуће и примали немогуће од екипе која је буквално пет пута прешла центар. Не знам шта да кажем, не траба ни да причамо него да тај 19. јул дође што пре па да покажемо да смо екипа која игра добар фудбал и побеђује, да смо Црвена звезда – јасан је Кировски.

Позиција голмана у свакој екипи је веома специфична. То је место у тиму у коме се најређе дешавају промене, и само уколико сте стрпљиви и имате велику веру у себе, можете истрпети клупу и дочекати својих пет минута. Александар Кировски , млади голман Црвене звезде, је савршено свестан такве ситуације. Један од најперспективнијих чувара мреже у нашој земљи, доживео је и повреду протекле полусезоне која га је одвојила од терена, па стога на припрема под надзором Срђана Максимовића, ради максимално како би надокнадио све пропуштено.

– Све се добро завршило, повреда је прошлост. Тренирам како најбоље знам и умем и тврдим да повреда није оставила никакав траг на мој рад. Доста ми је у опоравку помогао Бата Радуловић са којим сам радио на физичкој спреми и заиста сам му захвалан на свему, много ми је помогао – рекао је Кировски.

Међу голманима Црвене звезде, захваљујући краљу атмосфере, Бобану Бајковићу, на тренинзима се између бројних парада и напорних вежби, редовно разлама смех. Ту је и одлични педагог, тренер Срђан Максимовић, који годинама уназад брине о Звездиним „јединицама“.

– Макса има више одрађених припрема него што ја имам одиграних утакмица. Одличан је психолог, добро нас познаје и заиста смо као мала породица. Имамо одличне услове за рад, мени је ово трећи припремни период и тврдим да је терен на коме тренирамо најбољи до сада. Имамо на располагању све неопходне услове за врхунски рад – истиче Кира који већ ове сезоне, може да заузме место првог голмана.

– Дошао сам у Звезду да браним. Али како сам говорио прошле сезоне, тако и сада мислим, Бајко је и даље број један. Дуго је у клубу, има велико искуство, искористио је своју шансу када му се указала и верујем да ћу и ја урадити исто када добијем прилику. Уколико он напусти клуб, верујем да ћу га достојно заменити, али свакако да није културно да причам о томе док је Бајко још увек ту – наглашава колегијалност Кировски.

При крају тренинга играчи обично остану да шутну на гол по неколико пута, за своју душу, па тако Кира сигурно из прве руке може да нам каже ко су најбоље црвено-беле тобџије.

– Најтеже ми је да зауставим шутеве Лазовића и Димитријевића.

Квалитет голмана воли да провери и тренер Просинечки.

– Ух, могу да кажем да сам за годину и по дана успео да му одбраним пар шутева, истина кад су му пертле биле одвезане – закључио је кроз осмех голман који представља будућност Звезде.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму овде.

Повезане вести

11 comments

Blagoje Jovovic јул 2, 2012 at 09:33

Pa ovaj nema dve blage veze. Iskljucivi krivac za oba gola protiv Krskog. Prodaja Bajkovica bi bila ogromna greska uprave. Ovog Kirovskog poslati u tri lepe pod hitno.

Reply
Ja јул 2, 2012 at 14:13

Kod drugog gola je branio Vesic, nemoj da lupas.

Reply
dzoni karaburma јул 1, 2012 at 19:38

pa cavi ne mozes da odbranis zato sto taj nikada ne moze da sutne u okvir gola

Reply
cira јул 1, 2012 at 18:04

A slovencima?Kako branite njihove suteve?

Reply
milos 90 јул 1, 2012 at 15:55

Chava ima sut iz slobodnjaka,al ostalo nema 3 blage,imo je samo 1 asistenciju i 1 gol,moro je mnogo bolje..

Reply
Aca_Delija јул 1, 2012 at 15:23

Cava ima sut samo na treningu a na tekmi ga nema nigde pogubi se lik -.-

Reply
Fan јул 1, 2012 at 15:18

Najteze branis suteve igraca Krska.. i generalno svih nasih protivnika..

Reply
CZV јул 1, 2012 at 15:52

Koliko mi se penjete na k***c sa tim kritikama,ucutite bre malo vise seljaci jedni,kad igraju super i dobijaju svi ih hvalite a kad igraju lose umesto da date podrsku vi odmah nesto pametujete,kao vi ste strucnjaci.Pa kad je Dostanic bio trener dobili smo neke amatere oko 20 i nesto prema 0,pa 2-2 sa Bursom,dobili Legiju,PSZ,i pukli od Slovana,tako da nemojte prerano da ocenjujete.

Reply
Jovan Kontić V.B. јул 1, 2012 at 16:07

tako je brate, konačno neko da im začepi usta…da smo danas igrali još jednu prijateljsku sa nekim i pobedili 3:0 onda bi bilo:,,ja sam imao vere u ove momke, pričao sam da ih ne treba kinjiti, idemo u LE, osvajamo titulu itd“…smarate.

Reply
Fan јул 1, 2012 at 19:59

Jesi zadovoljan Kirovski, jesi zadovoljan utakmicom sa Krskom, Olimpijom, Domzalama..? Cutao sam prve 2 utakmice, ova 3 je previse! Ne zelim poluigrace u mojoj ZVEZDI!

Reply
Mirko BGRS јул 1, 2012 at 15:09

Čava ima šut al kad bi se zezali.

Reply

Leave a Comment