Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаКошаркаМлађе категорије

Mladi košarkaši fantastični na startu Evrolige

NIKE juniorska Evroliga

Juniori Košarkaškog kluba Crvena zvezda započeli su kvalifikacioni turnir Evro lige. Evroligaški NIKE turnir održava se u halama FMP-a u Železniku, a učešće je uzelo osam ekipa koje su podeljene u dve grupe:

Grupa A: FMP (Srbija), Partizan (Srbija), Alba (Nemačka) i USK Prag (Češka Republika)

Grupa B: Crvena zvezda (Srbija), INSEP (Francuska), Union Olimpija (Slovenija), Beovuk (Srbija).

Mladi košarkaši Crvene zvezde su za ovo takmičenje pojačani Aleksandrom Cvetkovićem, koji je prekomandovan iz prvog tima kako bi pomogao vršnjacima u eminentnom evropskom takmičenju. Protivnici našeg tima u Grupi „B“ su pored domaćeg rasadnika talenata ekipe Beovuka, najbolji slovenački košarkaški kolektiv ekipa Union Olimpije, kao i francuski državni projekat ekipa INSEP-a za koji nastupa celokupna francuska juniorska reprezentacija i koji je smatran jednim od favorita na takmičenju.

Prvog dana takmičenja, petak 18. februar, sve ekipe su odigrale po dva susreta,

Union Olimpija - Slovenija

a naši košarkaši su postigli fantastičan uspeh.

Crvena zvezda : Union Olimpija  90:80 (23:15, 20:25, 22:24, 25:16)

Crvena zvezda: Cvetković 28, Nešić, Smiljanić 3, Aranitović, Jovanović, Aranđelović 2, Marinković 18, Saičić 16, Čvorović 10, Radonjić 13, Lilić, Čurović.

Crvena zvezda : INSEP  88:81 (23:21, 21:20, 16:12, 28:28)

INSEP - Francuska

Crvena zvezda: Cvetković 28, Nešić, Smiljanić 7, Aranitović, Jovanović, Aranđelović, Marinković 18, Saičić 15, Čvorović 6, Radonjić 9, Lilić, Čurović 3.

Nakon dva odigrana kola, crveno-bele košarkaške nade zauzimaju čelnu poziciju sa maksimalnim učinkom, a u današnjem susretu sa ekipom Beovuka očekuje se da samo potvrde lidersku poziciju što bi ih odvelo u polufinale Evrolige i najverovatnije na susret sa ekipom Partizana koji zauzima trenutno drugu poziciju u svojoj grupi iza FMP-a.

Beovuk - Srbija

Treće kolo po grupama na programu je danas od 12 časova, dok je polufinalni susret večeras od 20:30 časova. Ostaje nada da će dve najbolje ekipe, Crvena zvezda i FMP u nedelju odmeriti snage u velikom finalu.

Повезане вести

1 comment

Comments are closed.