Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Adi nezadovoljan ugovorom?

Li Adi

Potpuno „slučajno“ i „nenamerno“, kako to već obično biva, na dan kada će Crvena zvezda predstaviti repliku dresa iz 1991. godine, na šta svi Zvezdaši čekaju već mesecima, i dva dana pred poslednju proveru pred nastavak sezone, medije su danas preplavili naslovi u kojima se ističe da Li Adi želi da napusti klub na leto.

Prema pisanju „Žurnala“, Adi je nezadovoljan ugovorom, i rešen je da u junu potraži novu sredinu. Obzirom na to da Adiju ne kasne isplate zarada, jedino što može da se nasluti jeste da je reprezentativac Gane očekivao da posle dobrih jesenjih igara dobije povećanje ugovora.

„Razočaran sam. U junu sigurno idem iz Crvene zvezde. U velikom sam klubu, očekivanja su ogromna, mnogo se priča, ali izostaju dela. Nisam srećan ugovorom. Profesionalac sam, izvršavaću obaveze. Hoću, međutim, da odem u junu“, rekao je Adi novinaru „Žurnala. “

Iako se u nekim medijima pojavila informacija da je sve „zakuvano“ zbog neodlaska Adija na utakmicu Gane sa Belgijom, te priče nemaju nikakvog osnova, obzirom da je Robert Prosinečki istakao više puta da će klub pustiti svakog igrača na utakmice reprezentacije, bez obzira na to što će on kao trener ostati bez igrača na neko vreme. U prilog tome govori činjenica da su Marko Dmitrović i Pavle Ninkov odsustvovali sa priprema po četiri dana, iako nisu odigrali niti minut za reprezentacije Srbije, te ne postoji razlog da klub ne izađe u susret Adiju kada se takođe zna da takvim utakmicama igrač može samo da dobije na ceni i iskustvu.

Mediji su situaciju dodatno „začinili“ pisanjem da je naš defanzivac u konfliktu sa trenerom, međutim ni takva pisanja nemaju osnova. Adi je izjavio da nikakav problem sa Robijem nema i da je reč o veoma kvalitetnom šefu struke, dok je Prosinečki istakao da je zadovoljan izdanjima svog štopera, da je reč o velikom potencijalu, koji kao i svaki drugi, mora da se „brusi“.

Treća potpuno netačna informacija kojom barataju mediji jeste da će od strane njegove menadžerske agencije reprezentativac Gane biti otkupljen od Crvene zvezde, i to za 600.000 evra. Obzirom da svaki bolji poznavalac fudbala zna kakav je kvalitet Adi, i da njegova cena već u ovom trenutku ne može biti manja od 2.5-3 miliona evra, ovakvim natpisima mediji ispadaju samo jedno – smešni.

U klubu su rekli da Adi nema niti jedan razlog da bude nezadovoljan, i da im je cela situacija nepoznata.

„Video sam ga raspoloženog i veselog ovih dana. Ispoštovan je i nema nijedan razlog da bude nezadovoljan“, rekao je Ivan Adžić.

„Stranci koji igraju u Srbiji pre ili kasnije žele da idu dalje. Sa Adijem ćemo na tu temu razgovarati u junu. Do tada očekujemo da bude profesionalac i ispunjava svoje obaveze, kao što ih Crvena zvezda ispunjava prema njemu“, rekao je portparol kluba Marko Nikolovski.

Jedno je sigurno, obzirom na to da je fudbaler u potpunosti isplaćen, on bez dozvole kluba ne može da ode pre leta 2013. godine.

Video sam ga raspoloženog i veselog ovih dana. Ispoštovan je i nema nijedan razlog da bude nezadovoljan.

Повезане вести

46 comments

Comments are closed.