Moja Crvena Zvezda
Анализе

КК Црвена звезда 2011/12

KK Crvena zvezda

Кошаркашка сезона 2011/12 је окончана. Време је за сумирање утисака, оцену учињеног, као и сагледавање пропуштеног. Овом приликом покушаћемо да сагледамо све чињенице које су утицале да тек завршена сезона буде баш онаква каква је била.

Сагледавајући комплетну такмичарску сезону, игре наших кошаркаша могле би се поделити у четири целине.

Прва фаза обухватала би период од старта регионалне АБА лиге, до новогодишњих и божићних празника. Био је то период у коме је наш клуб покушавао да покаже и докаже да је вредан поштовања. Момци у црвено-белим дресовима превасходно захваљујући неискуству нису на старту регионалног такмичења остварили запаженије резултате. Више егал мечева окончано је победама противничких екипа, али све је

Adam Morison

то била добра школа нашим момцима. Било је евидентно да је клуб има неколико вансеријских талената којима је потребно време како би стасали у носиоце игре. Уз све то, клуб је довео и фантастичног Американца Адама Морисона, некадашњег НБА играча и невероватног шутера. Уколико би сада, хладне главе сагледали Морисонов учинак морали би признати да у српској кошарци никада није наступио странац бољег шута.

Међутим, иако резултатски овај део сезоне није био Бог зна како успешан, друга чињеница је много више забрињавала. Још почетком припремног периода било је јасно да капитен екипе Вук Радивојевић услед операције колена неће моћи да помогне екипи у највећем делу такмичарске сезоне. Њему се након припремног сусрета са ужичком Слободом придружио и Никола Васић играч који је својим искуством требао да помогне млађим саиграчима. Почетком сезоне искусни центар Миле Илић због повреде леђа такође је морао да пропусти одређени број сусрета, а када се у сусрету са загребачком Цедевитом теже повредио и Бојан Радетић цела ситуација је попримила размере „епидемије“. Уз све те потешкоће треба напоменути да је до тог периода најбољи играч нашег клуба Адам Морисон напустио Мали Калемегдан. Екипа је остала без своје највеће узданице. Ипак, клупско руководство је брзо реаговало и уместо Морисона, црвено-бели дрес је обукао прошлогодишњи МВП италијанског шампионата Омар Томас.

Све то је утицало да црвено-бели кошаркаши до новогодишњих и божићних празника забележе свега три тријумфа (Хемофарм, Златорог и Широки). Ипак, током празничних дана, а посебно током новогодишњег коктела осетила се атмосфера у клубу. Било је свима јасно да ће врло брзо доћи до преокрета, да ће уз солидне партије коначно доћи и резултати који су једино недостајали.

Andreja Milutinovic u polufinalnom duelu Kupa Koraca protiv Hemofarma

Други период овогодишње сезоне трајао је по прилично кратко, али је био кључан за коначан пласман у регионалној АБА лиги. Тај период се поклопио са доласком Омара Томаса у наш клуб и обухватио раздобље до окончања Купа Радивоја Кораћа. У том периоду црвено-бели су заређали са више него добрим резултатима у АБА лиги. Хемофарм у Вршцу и подгоричка Будућност у Железнику били су принуђени да пруже руку момцима у црвено-белом. Након два успеха уследила су и два сусрета која су режирала крајњи резултат у АБА лиги. Црвена звезда је на два тешка гостовања у Љубљани (Олимпија) и у Загребу (Цедевита) одиграла фантастично. Међутим, захваљујући судијској лакрдији (измишљеним неспортским грешкама у последњим секундама мечева) наш клуб је остао без бодова у тим сусретима, а тиме и без бољег пласмана на крају такмичења.

Осокољени добрим резултатима на Јадрану, кошаркаши Црвене звезде ушли су у завршницу Купа Радивоја Кораћа, не са намером да морају  јуришати на трофеј, али са потајном надом да се може стићи до изненађења. Након победа над БКК Радничким и у овој сезони редовном муштеријом Хемофармом из Вршца, црвено-бели су стигли до финала са вечитим ривалом. Иако, смо се сви надали неком изненађењу, момци у црвено-белим дресовима нису издржали у паклу нишког Чаира (51:64). Посебно је у том финалном сусрету био видљив страх једног од до тада носилаца игре Андреје Милутиновића. Млади момак, иако велики таленат подлегао је атмосфери и притиску.

Пораз у финалу Купа Кораћа представљао је и крај друге фазе овогодишње сезоне.

Трећа фаза сезоне 2011/12 започела је поразом у националном куп такмичењу и трајала је све до окончања лигашког дела

Milutinovic i Tomas nisu mogli da sprece poraz protiv BKK Radnickog

националног шампионата. Целокупан тај период обележила је игра „топло-хладно“. Знали су наши кошаркаши да одиграју фантастично у финишу АБА лиге (Загреб, Раднички Крагујевац, Цибона), али и да у потпуности разочарају (Макаби, Широки). Велике осцилације настављене су и у Агрожив Супер лиги Србије. Иако су наши кошаркаши најчешће успевали да славе у домаћем шампионату, то су чинили само захваљујући сувом квалитету. Ипак, и ту су успели да својом лежерношћу дозволе противнику да однесе бодове, бодове који су могли много да значе (БКК Раднички, Војводина). Ипак, на крају је обезбеђена жељена трећа позиција, позиција која је значила пласман у АБА лигу за сезону 2012/13, али и пласман у доигравање домаћег шампионата.

Четврта, последња фаза овогодишњег кошаркашког такмичења обухвата доигравање националног шампионата. Пласманом на табели након лигашког дела такмичења, црвено-бели су себи одредили крагујевачки Раднички као првог противника. Велике осцилације у игри које су након АБА лиге обележиле и домаће такмичење нису давале велике наде нашим кошаркашима у дуелу са екипом Мирослава Муте Николића, посебно због чињенице да би евентуална полуфинална мајсторица била играна у крагујевачком „Језеру“. Први сусрет Раднички је добио 84:78 и чак су многи

Omar Tomas je pokazao vanserijski kvalitet u finalu plej ofa

помислили да ће полуфинална серија бити окончана у два сусрета. Ипак, Звезда добија други сусрет 76:62, а затим у паклу крагујевачке дворане, остварује победу 76:71 и можда неочекивано долази у директну борбу за шампионски трофеј. Победа у „Језеру“ подигла је температуру међу присталицама Црвене звезде да се можда чак може и до трофеја. И поред пораза у првом финалном сусрету (83:92), победа у другом мечу од 68:56 довела је готово до еуфорије. Посебно су наде подгрејане наводним повредама неколицине играча Партизана. Ипак, црно-бели су, чини се на чисто искуство успели да остваре још две потребне победе (72:78, 82:86) и стигну до трофеја.

Евидентно је да је ове сезоне за шампионски трофеј црвено-белима био неопходан још један квалитетан играч. И на први поглед је било видљиво да тиму недостаје још један бек шутер, шутер који би на сваком мечу екипи гарантовао петнаестак поена. Све то под условом да су и повреде мимоишле клуб.

Ипак остаје нада да све што је учињено у претходних дванаест месеци, а учињено је много по свим питањима неће бити бачено у воду током летње паузе. Вишемилионска армија Звездиних навијача очекује већ у наредној сезони корак више, а тај корак више свакако су трофеји.

Коначна статистика сезоне 2011/12:

4. Филип Човић:

Популарни Фића често је током сезоне био на мети критика. Умео је Човић да појединим грешкама доводи навијаче до „лудила“, али се мора признати да је у одређеним тренуцима умео шутевима за три поена и да преломи ток сусрета. У АБА лиги наступио је на 24 сусрета и имао просек од 4,75 поена. Са линије слободних бацања имао је проценат успешности од 74,2% (46/62), за два поена 46,3% (19/41), а за три поена 20,8% (10/48). Забележио је 77 асистенција и 34 скока (29/5).

Током националног шампионата забележио је 16 наступа у црвено-белом дресу и имао просек од 3,75 поена. Слободна бацања 64% (28/44), за два поена 31% (4/13), а за три поена 30% (8/27). Забележио је 44 асистенције и 11 скокова (9/2).

5. Александар Цветковић:

Цветковић је вероватно и највећи таленат српске кошарке данас. То је бисер којег треба полако и паметно брусити како би достигао сјај који заслужује. Његов квалитет потврђен је и позивом да наступи за јуниорску репрезентацију Европе која је одиграла сусрет са вршњацима из САД-а. Цвеле је у АБА лиги забележио 13 наступа и имао просек од 3,23 поена. Слободна бацања 66,7% (18/27), за два поена 47,4% (9/19), а за три поена 50% (2/4). Имао је и 15 асистенција и 13 скокова (9/4).

Током домаћег шампионата забележио је свега седам наступа, а повреда га је омела да забележи и неки наступ више. Имао је просек од 6,14 поена. Са линије слободних бацања 65% (15/23), за два поена 55% (11/20), а за три поена 67% (2/3). Забележио је и седам асистенција и осам скокова (5/3).

7. Никола Марковић:

Марковић није много добијао прилику током сезоне. У АБА лиги је на осам мечева имао скор од 2,5 поена по мечу. Слободна бацања 66,7% (4/6), за два поена 28,6% (2/7) и за три поена 33,3% (4/12). Истакао се са 11 скокова (6/5).

У домаћој лиги је на шест мечева постига укупно 48 поена. Слободна бацања 25% (3/12), за два поена 65% (15/23) и за три поена 27% (4/15). Уз то је забележио и 32 скока (20/12).

 

 

9. Миле Илић:

Популарни „Јао Миле“ након повреде почетком сезоне дуго није могао да „пронађе“ прву форму. Искусни играч је често био у контра ритму, али се и вратио када је то било најпотребније, током плеј-офа домаћег шампионата. Илић је у АБА лиги забележио 21 наступ уз просечно 6,67 поена. Слободна бацања 83,3 % (30/36), за два поена 51,4% (55/107), а имао је и један непрецизан покушај за три поена. Забележио је 79 скокова (55/24), а поделио је и 18 блокада.

Током домаћег првенства забележио је 19 наступа и просечно 7,32 поена. Слободна бацања 59% (24/41), за два поена 55% (51/92). Забележио је 86 скокова (61/25) и 10 блокада.

 

10. Бранко Лазић:

Лазић је током целе сезоне показивао и доказивао да се на њега у сваком моменту може рачунати. То је играч који замисли тренера спроводи на терену. Није атрактиван кошаркаш, али свакако изузетно користан. У АБА лиги је наступио 24 пута и постигао просечно 3,58 поена. Слободна бацања 68,8% (11/16), за два поена 44,7% (21/47) и за три поена 33,3% (11/33). Имао је 27 скокова (18/9) и 12 асистенција.

Током Супер лиге забележио је 21 наступ и постигао укупно 81 поен. Слободна бацања 88% (7/8), за два поена 33% (13/40) и за три поена 34% (16/47). Забележио је и 34 скока (23/11).

 

11. Немања Недовић:

Недовић је свакако највећи љубимац Звездиних навијача у овој екипи. У старту није често добијао прилику да игра, али је касније показао само део раскошног талента. Често је атрактивним закуцавањима подизао навијаче на ноге и био покретачка снага екипе. Током сезоне лако је могло да се деси да напусти Мали Калемегдан, али је понуда Лиетувас Ритаса глатко одбијена. Недовић је будућност како Звезде, тако и српске кошарке. У АБА лиги је наступио 22 пута и имао просек од 6,68 поена. Слободна бацања 72,4% (21/29), за два поена 54,8% (51/93) и за три поена 21,6% (8/37). Забележио је 30 скокова (22/8) и 32 асистенције.

У Супер лиги је наступио 19 пута и постигао укупно 85 поена. Слободна бацања 68% (25/37), за два поена 52% (26/50) и за три поена 29% (12/41). Забележио је и 22 асистенције.

15. Сава Лешић:

Довољно је рећи валики борац. Знао је да својим пожртвовањем сам реши меч, али је исто тако знао да прави и почетничке грешке. У сваком случају то је играч великог потенцијала, добре скочности и меке руке, али је неопходно да научи да контролише емоције у појединим сусретима. У 23 наступа у АБА лиги постигао је укупно 218 поена (9,48 по мечу). Слободна бацања 74,4% (67/90), за два поена 58,3% (56/96) и за три поена 28,9% (13/45). Имао је 101 скок (59/42).

У националном шампионату је одиграо 21 утакмицу и постизао просечно седам поена. Слободна бацања 74% (42/57), за два поена 56% (45/81) и за три поена 18% (5/28). Уз то је остварио и учинак од 107 скокова (65/42).

17. Бојан Суботић:

Бојан Суботић је свакако играч који је већину добијених задатака одрадио коректно. У АБА лиги је одиграо 25 мечева, само један мање од максимума и постигао укупно 199 поена. Слободна бацања 69,2% (45/65), за два поена 56,2% (59/105), а за три поена 42,9% (12/28). Забележио је 97 скокова (63/34) и 16 асистенција.

У Супер лиги је наступио 19 пута и постигао 11 поена. Слободна бацања 74% (23/31), за два поена 67% (38/57) и за три поена 20% (5/25). Имао је и 65 скокова (50/15).

 

19. Урош Николић:

Први центар Црвене звезде, ове сезоне је био тек трећа опција тренера Пешића. Иако је углавном са клупе пратио сусрете забележио је 13 наступа у АБА лиги и укупно 47 поена. Слободна бацања 61,9% (13/21), а за два поена 45,9% (17/37). Остварио је и 27 скокова (15/12).

Током домаће лиге забележио је 14 наступа и 43 поена укупно. Слободна бацања 88% (15/17), а за два поена 47% (14/30). Имао је и 23 скока (14/9)

 

20. Никола Васић:

Искусни Никола Васић је требао бити замена за повређеног капитена Радивојевића, али је и њега повреда још на припремама одвојила од паркета. У АБА лиги је забележио шест наступа и укупно 37 поена. Слободна бацања 80% (4/5), за два поена 37,5% (3/8) и за три поена 42,9% (9/21).

Током домаћег шампионата није био у саставу екипе.

 

 

22. Бојан Радетић:

Шта рећи о Бојану Радетићу момку који на старту АБА лиге показао раскошан таленат, али се и теж повредио већ на четвртој утакмици против загребачке Цедевите у Пиониру. До тог момента Радетић је имао просечно осам поена по мечу. Слободна бацања 66,7 % (4/6), за два поена 66,7% (8/12) и за три поена 30,8% (4/13).

Услед повреде није могао да помогне више својим саиграчима, али се од њега много очекује у наредној сезони.

 

 

33. Адам Морисон:

Довољно је рећи да је некада наступао за велике ЛА Лејкерсе. Свакако је најбољи странац шутер који је икада крочио на српске паркете, али је услед прекида локаута прерано напустио црвено-беле. Почетком сезоне био је играч око кога се све вртело.

Забележио је осам наступа у АБА лиги и имао просек од 15,5 поена по мечу. Слободна бацања 87,5% (21/24), за два поена 50,7% (38/75) и за три поена 39,1% (9/23). Међутим, било је евидентно да Морисон има и велике падове у игри, па је редовно након вансеријске представе у наредном сусрету падао и по правилу Звезда је те мечеве губила.

 

 

33. Омар Томас:

Омар Томас је у клуб стигао као замена за Адама Морисона, а стигао је као МВП италијанског кошаркашког првенства. Имао је доста осцилација, али је током плеј-офа показао сав свој квалитет због којег је и био у Италији то што јесте. На жалост доживео је и велику непријатност у нашем Београду када га је група хулигана физички напала, али изгледа да је из тога изашао још јачи и решен да да све од себе у црвено-белом дресу. Током АБА лиге наступио је 14 пута и постигао 171 поен. Слободна бацања 76,9% (40/52), за два поена 46,8% (52/111) и за три поена 33,3% (9/27). Имао је и 73 скока (44/29) и 18 асистенција.

У Супер лиги је наступио у свим сусретима (21) и постигао 291 поен (просечно 13,86). Слободна бацања 79% (83/105), за два поена 52% (80/155) и за три поена 26% (16/61). Противнике је доводио до лудила својим посебно офанзивним скоком, а забележио је 114 скокова (70/44), а имао је и 35 асистенција.

35. Андреја Милутиновић:

Милутиновић је један од откровења тек завршене сезоне. Млад момак је показао сав свој таленат, али је показао да му предстоји и много рада. Као награда за учињено током сезоне стигао је и позив селектора Душана Ивковића у сениорску репрезентацију Србије. Милутиновић је једини кошаркаш који је наступио у свих 26 мечева АБА лиге, а постигао је и укупно 248 поена. Слободна бацања 66,7% (50/75), за два поена 52,6% (60/114) и за три поена 35,1% (26/74). Имао је и чак 94 скока (72/22) и 32 асистенције.

У српском шампионату је наступио у 21 мечу и постигао 159 поена. Слободна бацања 70% (37/53), за два поена 47% (34/72) и за три поена 30% (18/60). Забележио је и 68 скокова (48/21) и 18 асистенција.

40. Бојан Поповић:

Бојан Поповић је стигао у наше редове почетком сезоне. Очекивало се да својим искуством подигне на виши ниво игру целог тима, али остаће упамћено да је много грешио посебно у додавањима што играчу тог искуства не би смело да се догађа. У АБА лиги је наступио на 24 меча и постизао је просечно 7,05 поена. Слободна бацања 79,2% (61/77), за два поена 43,5% (30/69) и за три поена 31,4% (16/51). Укњижио је и рекордне 83 асистенције.

Током Супер лиге одиграо је 21 меч и постигао 164 поена. Слободна бацања 77% (51/66), за два поена 44% (34/78) и за три поена 26% (15/57). Све то је „зачинио“ и са 87 асистенција.

55. Петар Поповић:

Петар Поповић је још једном показао колико воли и поштује клуб. Током целе сезоне давао је све од себе за успехе Црвене звезде. По њему се видело да му сваки пораз тешко пада. У АБА лиги је одиграо 25 мечева и постигао 280 поена што је највећи број у овој екипи црвено-белих. Слободна бацања 77,2% (44/57), а за два поена 54,4% (118/217). Популарни „Поп“ је имао 132 скока (80/52)и 20 асистенција.

У домаћем шампионату одиграо је 21 меч и постигао 234 поена. Слободна бацања 59% (24/41), за два поена 55% (105/191), а имао је и 83 скока (49/34).

 

тренер: Светислав Пешић:

Светислав Кари Пешић је још једном показао своју величину и као човек и као тренер. Под његовом палицом сви момци који су носили током сезоне црвено-бели дрес знатно су напредовали, али изостао је једино трофеј како би сезона била више него успешна.

Сви ми очекујемо да наредне сезоне Кари Пешић коначно донесе трофеј на Мали Калемегдан чиме би показао да је свакако један од највећих тренера у историји игре под обручима.

 

Треба напоменути и младе момке који су били прикључени сениорској екипи Црвене звезде, али нису добили прилику да заиграју у најбољој екипи: Брано Ђукановић, Ђорђе Каплановић, Никола Ребић, Душан Ристић, Марко Тејић, Петар Воркапић и Марко Гудурић.

 

 

Повезане вести

26 comments

SHERIFF јун 18, 2012 at 14:01

Bice bolje…Valda…

Reply
fringe јун 18, 2012 at 10:56

Ova statistika mnogo toga govori. I ne treba biti mnogo pametan pa zakljuciti ko bi trebalo da ostane a ko da ide. I gde nam sve trebaju pojacanja. Prvo oni koji po meni trebaju definitivno da idu su Covic, Lazic i Subotic. Mogu oni biti vrlo korisni igraci ali sa njima se ne osvajaju trofeji. Mislim oni nisu toliko losi ali nisu za Zvezdu. Sto se tice onih koji moraju ostati su Tomas, Milutinovic, Lesic, Cvetkovic, Radivojevic, Nedovic. P Popovic i eventualno B Popovic. Mada su mi Popovici enigma kao i Ilic. Sto se njih tice ne znam sta da mislim. Solidni su bili ali mislim da oni ne mogu bolje. A zvezda mora mnogo bolje. Ostali su ili nedovoljno dobijali priliku ili su bili povredjeni ili nisu igrali uopste tako da to bolje zna Kari i ekipa oko njega. A sto se pojacanja tice potrebni su nam bek-suter, opasna 4 i za nju bih dao najvise novca jer misil da nam je takav igrac najpotrebniji i Centar. E sad u zavisnosti koga uspemo da dovedemo zavisi i ko ce ostati.
Jos jedna stvar je bitna. Zavisi sta klub zeli i kuda misli da ide. Jer ako zeli da stvara igrace i prodaje ih to u Zvezdi tesko da ce moci s’obzirom da je Zvezda gladna trofeja, to je moglo u FMP-u, u Zvezdi mogu igrati samo izraziti talenti i dokazani veliki igraci koji ce osvajati TROFEJE. E sad povratak u realnost, a to je da ce se nastaviti sa politikom prodavanja mladih i talentovanih igraca a ako tom prilikom osvojimo koji trofej onda super ako ne nikom nista. I tako cemo tavoriti sve dok nam se privreda ne oporavi i ne bude nekih velikih ulaganja u Zvezdu i u sport uopste. I ovo nije toliko lose jer cemo opstati u suprotnom nam predstoji gasenje. Covicu svaka cast i ja se nadam da ce me demantovati i stvoriti Evropsku Crvenu Zvezdu kakvu zasluzujemo ali mislim da je to u ovim uslovima nemoguca misija. Pozz

Reply
Falkone јун 18, 2012 at 10:42

Procitacu celu analizu neki drugi dan.Ja bih nesto drugo hteo da napisem.Vezano je za klub, a ne igrace.Molim nekoga ko zna da mi objasni kako je vlasnik grba moga postati Milan Beko?Molim nekoga da mi objasni kako je on postao vlasnik grba i kako da sve novine objave kako taj covek, koji je blago recenu sumnjiv lik, pokolanja nama milion evra , a sve pod devizom „cuvar grba“.Covek koji obicna otima milione naprasno poklanja milion.Ima li neka neku informaciju sta se valjalo ili valja iza brega?

Reply
milos 90 јун 18, 2012 at 09:24

ispde da je Milutinovic bolji od B.Popovica po ovom textu……………
zadrzati Thomas i dovesti Rakocevica i opet Marsha dovesti,on je valjda slobodan igrac.
covic i Subotic mogu da idu i mozda Lazic.Jes da igra dobru odbranu ,al ako mu tu malo skripi u napadu tek nece nista znati…Nedovic,Ilic,Lesic,P.Popovic,B.popovic,Radetic,Markovic moraju da ostanu!!! al sad je u prvom planu dovesti Rakocevica,sacuvati Tomasa i dovesti Marsha…

Reply
Samira jebe kevu ! јун 18, 2012 at 00:48 Reply
Srdjan јун 17, 2012 at 23:39

Ljudi majke vi pa zar ste vi ocekivali bas titulu da uzmemo sa ovim timom? Sa 6 igraca FMP-a koji je prosle godine bio 5., dakle nije ni u plej of usao. Tome dodajte Lesica, Nedovica i nikolica iz Zvezde koja je bila cisti ocaj proslu sezonu i ova tri pojacanja Popovici i Tomas. Pa to bas i nije bilo realno. Radnicki je imao bolja imena a Partizan je utreniran tim sa isto mladim igracima ali igracima koji imaju po 15-tak meceva u Evroligi neki i dosta vise. Ko je od nasih sem Bojana Popovica igrao Evroligu? E to je iskustvo o kojem Kari prica a ne iskustvo o kojem Tegeltija prica. Tomas ako ima 30 godina ne moze se reci da je preiskusan jer covjek nije igrao nikad Evrligu a ni neku titulu odnosno finale dobijao. Ovoj ekipi trebaju takvi igraciž! Oni koji su osvajali trofeje i igrali Evroligu. Dakle Rakocevic pod broj jedan i jos dva tri igraca od kojih jedan bi trebalo da ima iskustvo igranja Evrolige!

Reply
JovanKG јун 18, 2012 at 01:46

FMP je usao u Play-Off kao drugi ili treci a mi smo ga ispusili kada smo izgubili od njih u odlucujucoj utakmici za ulazak u Play Off i odlazak u ABA ligu…Usli su glodari, radnicki, fmp i hemofarma.

Reply
Srdjan јун 18, 2012 at 13:52

Da upravu si oni su usli a Zvezda je bila peta a imali smo kao i oni 6-8. Samo nisu bili ni drugi ni treci vec cetvrti.

Reply
CZBG јун 17, 2012 at 23:29

Rakocevic Dimic Tomas Radetic Marsh.

Reply
JovanKG јун 18, 2012 at 01:48

I da ostanu Milutinovic koji ce sigurno napredovati, Ilic koji je bitan za odbranu, Nedovic, Cvetkovic, da dodje Markovic iz Radnickog kome istice ugovor valjda, i da ode Filip Covic

Reply
Jovo јун 17, 2012 at 23:17

Nemogu vise d aponavljam,ali evo poslednji put cu ponovit…nama trebaju 4 igraca,rakocevic i jos trojica,i bice dobro!po meni treba taj bek suter(rakocevic),jedna dobra 3,jedan centar koji ce biti prvi centar!zadrzat ove sto su se dokazali kao sto su tomas,i pustit vis eigre nedovicu cveletu,imat mladje u timu kao sto su milutinovic koji moz enapredovat i jos par ovih sto su igrali tipa popovi i jedna i drugi,mile ilic,mozda lesic i tak…napravit selekciju dobru i bice sve ok,nesumnjam u Karia…nego sad nevezano za ovo…jel istina sto ovi u zaurnalu *groblju)pisu da evandro rekao da nece doci na pripremem sutra dok nedobije pare ili to zurnal sere kao i do sad?!sve najbolje delije,pozdrav!

Reply
SamoZvezda јун 17, 2012 at 23:02

Citam u novostima,spominju Rakocevica,Stivena Markovica,Nikolu Dragovica,i Marka Simonovica,sta mislite o tome ?

Reply
Srdjan јун 17, 2012 at 23:33

Prva dva verovatno ce i doci za ovu drugu tesko je reci. zavisi da li ce Kari ostati sto je prilicno izvesno jer cini mi se da sada ipak imamo stabilnu upravu i valjda ce moci malo da dignu budzet i dovedu neke kvalitetne igrace i zadrze ove koji su se dokazali.

Reply
NOKIA C5-03 јун 17, 2012 at 22:36

BRAVO ZA KARIJA!!!
DACE BOG DA SLEDECE GODINE SLAVIMO TITULU!!!
ZVEZDA JE LJUBAV NAJVECA!!!

Reply
Iznogud јун 17, 2012 at 21:55

Verovatno se vecina nece sloziti,ali stoji da je Pesic odradio odlican posao ove sezone,ali i imao je neverovatno mnogo neshvatljivih poteza. Izgubiti 8 od 9 derbija sa gotovo podjednakim timovima (prva dva poraza su opravdana,jer se ekipa tek uigravala i glodari su imali Pekovica),a za ostale poraze je poprilicno i on kriv. Po najvise zbog male minutaze Nedovica,i cestih tehnickih gresaka,forsiranja Lazica,kao i recimo u poslednjoj utakmici kada je celu cetvrtu cetvrtinu u kojoj se lomio rezultat drzao Covica do minut pred kraj i izvukao ga kada je vec sve bilo gotovo. Ipak sve kada se sabere bilo bi dobro da ostane Pesic i u narednoj sezoni i da konacno Nedovicu da slobodu i pusti ga da igra. Najiskrenije se nadam da ce zadrzati centarsku liniju,jer su i Mile i Petar trenutno mozda i najkvalitetniji nasi centri koje Zvezda moze da priusti,i da konacno sledece godine razbijemo Patlidzan

Reply
Kastro јун 17, 2012 at 18:59

Naravno da je Markovic dobio manju minutazu od zasluzene,po najvise jer je njegova pozicija i najlosije pokrivena

Reply
Aleksandar јун 17, 2012 at 18:58

Narucen tekst… Ispada koda su sve ovo extra igraci. Pokusavate da iz ocaja (primer Covic) izvucete nesto dobro. Kao navodno pogodjavao je trojke kad se trebalo. A sto smo zbog njega 100 utakmica izgubili niko ne pise.

Reply
Dražen јун 17, 2012 at 19:38

И у кошарци постоји један Весић. Морамо и ми зарадити коју пару. 😛

Reply
ShoNara јун 17, 2012 at 19:49

Ma kakav Vesic, kakva kinta, kakav narucn tekst. Al` da ste preterali, preterali ste. Sta bi tek napisali za fudbalsku generaciju `92. kad ste ovako napisali za ovu ekipu.

Reply
Драган јун 17, 2012 at 20:45

Мени је веома жао, јер због чињенице да у српском новинарству није никакав проблем наручити неки текст, испада да је сваки који се некоме не свиђа наручен, зар не?!
Можеш да се сложиш, можеш да се не сложиш, и свако има права на то, али немој да блатиш људе који овде пишу оваквим речима, предалеко си отишао.

Reply
Aleksandar јун 17, 2012 at 21:07

Pa zasto onda ovakav tekst? Koga oni lazu? Nas ne mogu, mi svi imamo oci. Lazu same sebe. Zar je toliko tesko biti realan?

Reply
Драган јун 18, 2012 at 14:44

Влада је уживо погледао скоро све утакмице нашег клуба које су се играле на домаћем паркету, и ово је његов став, то је то.

Reply
Dejan CZ јун 17, 2012 at 18:56

Od ove ekipe treba pokusati zadrzati centarsku liniju,Popovica i Ilica,uz njih naravno i Nedovica momka koji zna sve o kosarci,i pokusati Tomasa privoliti da ostane jos jednu sezonu u koliko je to moguce. Uz njih zadrzati i Radetica,momak poseduje kvalitet,a ostale u koliko se pojavi adekvatna ponuda po meni mogu pustiti bez ikakvog razmisljanja. Markovic je dobio manju minutazu nego sto je mozda zasluzio,kao i mladi Cvetkovic

Reply
Strucnjak јун 17, 2012 at 21:27

Skoro u potpunosti se slazem sa Dejan CZ,samo sto ce verovatno biti obrnuto,jer ovi sto je nabrojao su i jedini pravi kvalitet

Reply
ShoNara јун 17, 2012 at 18:55

Kad covek procita ovaj tekst poveruje da Zvezda ima 20 vrhunskih igraca.
Ceo tekst je u superlativu, kao da je Zvezda osvojila sve sto se moglo osvojiti.
Kada bi Pesic procitao ovaj tekst postideo bise sto sa ekipom od 20 vrhunskih igraca nije uspeo nista da osvoji. Probajte mlo realnije da pisete, nece vas niko pretuci zbog toga.

Reply
Iznogud јун 17, 2012 at 21:41

Verovatno se vecina nece sloziti,ali stoji da je Pesic odradio odlican posao ove sezone,ali i imao je neverovatno mnogo neshvatljivih poteza. Izgubiti 8 od 9 derbija sa gotovo podjednakim timovima (prva dva poraza su opravdana,jer se ekipa tek uigravala i glodari su imali Pekovica),a za ostale poraze je poprilicno i on kriv. Po najvise zbog male minutaze Nedovica,i cestih tehnickih gresaka,forsiranja Lazica,kao i recimo u poslednjoj utakmici kada je celu cetvrtu cetvrtinu u kojoj se lomio rezultat drzao Covica do minut pred kraj i izvukao ga kada je vec sve bilo gotovo. Ipak sve kada se sabere bilo bi dobro da ostane Pesic i u narednoj sezoni i da konacno Nedovicu da slobodu i pusti ga da igra. Najiskrenije se nadam da ce zadrzati centarsku liniju,jer su i Mile i Petar trenutno mozda i najkvalitetniji nasi centri koje Zvezda moze da priusti,i da konacno sledece godine razbijemo Partizan

Reply

Leave a Comment