Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Prosinečki otklonio sve dileme

Robert Prosinečki

Minulih 15 dana u Antaliji pokazali su treneru Robertu Prosinečkom baš ono što je i priželjkivao da će videti u ovoj drugoj fazi rada. Sve dileme koje je imao – sad je otklonio. Zapravo sve je jasnije u pogledu ekipe Crvene zvezde, za koju  Robi kaže da ima puno potencijala, te je uveren je da će ga i iskazati na proleće.

– Zadovoljan sam angažmanom i radom svih igrača. Sve je to izgledalo jako dobro, imali smo odlične uslove za treninge, sjajan hotel i  lepo vreme. Videćemo kako će to sve da izgleda u Beogradu. Manje-više znam imena 15-16 igrača koji će izneti glavni teret drugog dela sezone. Imamo kartone, biće i povređenih, važno mi je da znam na koga mogu da računam. Ipak, na teren može samo 11 igrača… Uveren sam da sa ovom ekipom može mnogo da se napravi. Puno su bolji nego na početku, a i kao kolektiv su se popravili posebno na planu karaktera – napominje Prosinečki.

Za razliku od prve faze rada, u Turskoj je naš trener na raspolaganju imao i sveže oporavljenog štopera Milana Vilotića.

– Imao sam razgovor sa Vilotićem koji je veliki profesionalac i pozitivac do beskraja. On radi sve što i ekipa, međutim, ne mogu u ovom trenutku da kažem kada će da bude maksimalno spreman. Ako ovako nastavi jako brzo će ući u kombinaciju za tim – istakao je Prosinečki.

Ne beži naš trener od priče o pojedinačnim zalaganjima igrača na pripremama.

Lazović je napravio veliki skok. Radio je izuzetno dobro i sigurno je da će da ima značajnu minutažu, a isto se odnosi na Kadua. Kada je u pitanju Adi, on kao da je zaigran. Radi se o veoma kvalitetnom fudbaleru, ali zbog njegove mladosti dešava se da se ponekad zaigra – kaže Prosinečki.

Hvali šef struke crveno-belih disciplinu i zrelost svojih izabranika.

– Vidim da su momci ozbiljno shvatili svoje obaveze, samim tim je i disciplina na željenom nivou. Kada igrač prihvati norme ponašanja mora i da shvati da to čini zbog sebe. Nije problem kad imaš igrače u hotelu 15 dana, problem bi mogao da nastane ukoliko ne budu profesionalni u Beogradu. Nisam policajac, neću da ih pratim, ali ko bude radio kako ne bi trebalo, imaće problema –
jasan je Prosinečki.

Ne želi naš trener da tek tako daje obećanja. Poput svih Zvezdaša on se nada ostvarenju željenih ciljeva, a obećava „samo“ maksimalno zalaganje svojih izabranika.

– Mnogo toga sam dao Zvezdi kao igrač, nadam se da ću da uspem da dam ono najbolje što mogu i kao trener. Imam ekipu sastavljenu od mnogo pozitivaca željnih dokazivanja. Ne mogu da obećam da ćemo osvojiti prvenstvo, niti Kup, ali ono što mogu to je da će Crvena zvezda u nastavku sezone da igra bolji fudbal – zaključuje je Prosinečki.

Повезане вести