Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Lukić: „Nije Robi slučajno žut“

Vladan Lukić

„Ne želim da dajem ocenu priprema u Antaliji, jer to me je naučilo iskustvo. Kada krenu utakmice za bodove biće jasno šta smo uradili u Turskoj“ – poručio je uoči povratka ekipe u Beograd, predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić.

Ocene će se, dakle, davati kada krenu „testovi“ za bodove, a sada se može pričati samo o utiscima. Svakako, jedan od najupečatljivijh je priključivanje Zvezdine dece prvom timu, kao i dolazak Sopota, „B“ tima Crvene zvezde, na pripreme u Antaliju.

– Danas imamo prvi, drugi i treći tim. Mislim da je Zvezda zbog toga u prednosti u odnosu na svoje konkurente i zaista sve to izgleda jako dobro. Moramo da negujemo te timove, a gledajući sa ove strane smatram da Crvene zvezda u tom smislu može da bude zadovoljna – kaže Lukić.

Zadovoljan je prvi čovek kluba poslom obavljenim u zimskom prelaznom roku.

– Kao što smo rekli na početku prelaznog roka – dovešćemo igrače za koje smatramo da su nam potrebni. Mislim da smo to uradili. Raduje me nivo profesionalizma koji su na pripremama pokazale novajlije. Verujem da će se oni sada uklopiti i u način života u Beogradu i Srbiji. Naši navijači će na proleće videti jednu dobru Crvenu zvezdu, sa odličnim pojedincima – napomenuo je Lukić.

Predsednik crveno-belih kaže da je u Turskoj „torta napravljena, a ostalo je samo šlag da se doda“.

– Najbitnije u ovom trenutku je da smo videli da su igrači maksimalno angažovani, a  ti neki detalji će doći i kroz treninge koji su predviđeni za završni rad u Beogradu. Na dan pred utakmicu sa Koprom smo završili taj bazični deo, ulazimo u završni za koji verujem da će biti samo šlag na tortu. Kod igrača se posle Kopera osetila mala nervoza jer nisu realizovali tolike šanse… Dobro je što počinju da se ponašaju na taj način
– ističe Lukić.

Zvezda će pre nego što se suoči sa Smederevom u prvenstvu, imati generalnu probu u Beogradu sa ekipom banjalučkog Borca (20. februar).

– Sigurno ćemo protiv Borca izaći da napravimo što bolji rezultat, a biće to dobra prilika i za stučni štab da proba još neke stvari. Mada, dosta toga je urađeno. Odigrali smo devet kontrolnih utakmica i to je najveći broj koji smo odigrali u poslednjih nekoliko godina. Svi su imali priliku da pokažu koliko i šta znaju i nijedan igrač nije ostao autsajder sa stane. Oseća se ta konkurencija, ali je prvenstveno zdrava. Sad ćemo da vidimo zaključke stručnog štaba –
rekao je Lukić.

Predsednik kluba poručuje da apsolutno veruje u rad i harizmu trenera Roberta Prosinečkog.

– Nije slučajno Robert Prosinečki onako žut. Bog ga je obeležio tako da bude drugačiji, sa izuzetnom i zaraznom harizmom. Verujemo u ovo što radi. Znamo svi da je u sportu potrebna i doza sreće i nadam se će je Robi imati i na Zvezdinoj klupi. Idemo utakmicu po utakmicu. Idemo da igramo fudbal koji želi naš šef stručnog štaba. Na ovim kontrolnim utakmicama otklonjene su sve dileme po tom pitanju. Zvezda će po sistemu i po ambicijama, igrati napadački. Nadam se da ćemo imati i malo više sreće. Zvezdina igra ponovo postaje maštovita – zaključio je Lukić.

Повезане вести