Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатПрипремеФудбал

Robi: „Pitaju me za sve transfere“

Robi
Roert Prosinečki

Legenda našeg kluba, i novi šef struke, Robert Prosinečki, dao je intervju za Mondo, u kojem je naveo da je zadovoljan angažmanom igrača, kako na treninzima, tako i na utakmicama, i da zna otprilike startnu postavu prоtiv Borca i Smedereva.

Dosta toga sam video, upoznao sam ih i mogu da kažem da znam koji igrači mogu da iznesu glavni teret u ovoj polusezoni. Znam o kojima ću razmišljati kada počnu utakmice, nažalost samo 11 može da igra„, izjavio je Zvezdin stručnjak.

Robi se osvrnuo i na pitanje štopera.

„I pre Antalije rekao sam da sam tražio da bude doveden stoper, koji znanjem i iskustvom može da nam pomogne ovog proleća. Tražio sam, nije došao, ali imamo Ćosića koji je pokazao da na njega može da se računa. Bio bih zadovoljniji da je došao bar jedan stoper, ali i ovako ćemo biti dobri kada počne prvenstvo“.

Na pitanje da li je disciplina kod igrača na nivou, ovajač Barija je rekao:

Momci su to ozbiljno shvatili… Ja sam im o tome već pričao i rekao da ne treba da budu disciplinovani zato što ja to tražim, već zbog sebe i zbog kluba. Rekao sam im da moraju da urade sve što mogu da bi ostali upamćeni kao igrači koji su igrali za Crvenu zvezdu. I ne samo to, već i koji su osvajali trofeje…“ Prosinečki je, takođe dodao da će se takav odnos prema dresu nastaviti i u Beogradu.

Li Adi
Li Adi

Robi je i pomalo iskritikovao najboljeg štopera u ligi, Li Adija.

„Adi je momak koji se ponekad zaigra… Da se razumemo, on ima kvaliet, on je reprezentativac, ali je i dalje osoba od 20 godina, koja se u datim trenucima igra fudbala, što ne bi trebalo da radi. Radićemo na tome da tog njegovog igranja ne bude ili bar bude što manje u početku. Razgovaraću sa njim i radićemo na tome da svoj potencijal pretvori u nešto što može da postane, a može da postane jedan od najboljih štopera na svetu“, istakao je čovek koji je 6. Zvezdina zvezda.

Prosinečki je pohvalio upravu, rekavši da se za svaki transfer on dogovara sa čelnim ljudima, a istakao je  da će javno reći ukoliko mu se neko bude mešao.

Da, konsultuju me, bar za sada… Ako tako ne bude, ja ću reći javno, nemam problem s tim.“

Želeći da bolje  opiše transfer politiku kluba, Robi  je izjavio sledeće:

„Vidite, ako je u interesu kluba da neki igrač ode, pa čak i u interesu igrača, ja ću biti za taj transfer, makar mi u tom trenutku taj igrač i bio potreban. Hipotetički, ako bi došla ponuda za nekog igrača od 20 miliona evra, mi to sigurno ne bismo odbili, jer je to interes kluba. Koliko god ja u tom trenutku hteo da on ostane, napravili bismo taj transfer.Za Ignjatijevića sam znao, konsultovan sam i za Đorđevića i za Trifunovića… Trudio sam se da i njima olakšam, da ostvare dobre ugovore u inostranstvu, obezbede se, ali i dobiju šansu da podignu karijeru na viši nivo, jer ovde verovatno ne bi bili standardni. Svi igrači koji su otišli nisu bili u prvom planu trenutno.“

Milovanović
Milovanović

Prosinečki je naglasio i da status Dejana Milovanovića treba da se reši.

„Insistiraću na razgovoru čim se vratimo. Njegov status mora da se reši, ovako ili onako… U Beogradu ću tražiti sastanak sa čelnicima kluba, a mogu čak i ja sam, nebitno je, da razgovaram sa Dejanom. Što pre moramo i klub i igrač i ja da znamo na čemu smo. Pitajte me to posle 17. februara, rećiću vam šta je bilo.“

Naš trener je pohvalio i Milana Vilotića:

Imao sam razgovor sa Vilotićem. Radi se o sjajnom momku, koji je veliki profesionalac. On je kao osoba veliki pozitivac, do beskraja… Želim mu što brži i bolji oporavak, a već sada on radi skoro svaku vežbu sa nama na treninzima. Ne mogu da kažem kada će biti 100 odsto spreman za igru, ali ako ovako nastavi brzo ćemo ga imati na raspolaganju.“

Kao svakom čoveku, i našem Robiju nedostaje porodica.

Svakome nedostaje, pa i meni… Moja velika želja je da dođu u Beograd i supruga i moje dve devojčice, ali to nije moguće bar u narednih šest meseci. Do tada će dolaziti vikendom kod mene, a ako budem i na leto bio trener Crvene zvezde, kažem to jer se u ovom poslu nikad ne zna, sigurno će doći da žive sa mnom u Beogradu“, zaključio je Prosinečki.

Повезане вести

7 comments

Comments are closed.