Moja Crvena Zvezda
БлоговиТимаФудбал

Приче са трибине; 1. део: Полазак у Дрезден

Као што смо најавили, на нашем сајту у наредном периоду бићете у прилици да читате ветеранске приче, из пера некадашњег вође наших навијача, Зорана Тимића Тиме! Вечерас објављујемо први део, а крећемо са сећањима из Дрездена!

Уживајте!

После прве утакмице са Дрезденом почела је да влада еуфорија. Победа од 3:0 давала је реалне шансе да се победи један релативно слаб противник и после дуго времена (последњи пут 1971. године) уђе у полуфинале КЕШ-а. Пошто сам још увек био у некој врсти мог личног бојкота свега што има везе са Делијама и организованом групом под Аркановом капом решио сам да идем у Дрезден о свом трошку и на свој начин. Није ми падало ни на крај памети да идем авионом два сата пред утакмицу не само због мог бојкота, већ и због мог става који имам и данас да ме не занима да дођем у град авионом пар сати пре утакмице, да ме одатле  транспортују до стадиона и после назад. Те форе доласка и спровођења директно са аеродрома на стадион ме нису занимале ни онда, а ни сада, јер сам сматрао да права група мора да дође до центра града у групи на гостовању. Договорио сам се са својим друговима да идемо возом, и то прво до Прага где би остали 5,6 дана укупно, с тим што би ту среду возом отишли у Дрезден. Како договорено – тако и учињено.

У недељу увече на железничкој станици у Београду смо се нашли нас четворица. Мој друг и пулен из краја Влада Жути, те Жика Секирче и Џери из Крушевца били су моји сапутници на путу за Дрезден. Ја сам средио неке ИСЕК картице са којима је по тадашњој источној Европи путовање возом било 50% јефтиније. Хватали смо прво воз за Будимпешту, а онда из Пеште са неке друге станице од оне на коју смо дошли имали воз за Праг. Успели смо некако да се прошверцујемо, јер  смо оне карте за 50% попуста имали само ја и Влада, али смо уз гурање у џеп Чешком риџи 10 марака прошли без проблема и Чехословачку. Стигли смо у Праг у јутарњим часовима, отишли у неку агенцију преко које смо нашли прилично јефтин хотел у неком студентском дому. Док смо ишли према хотелу видео сам плакате да се тог дана игра њихов дерби Славија – Спарта. Наравно да ми није требало много размишљања да бих наговорио остале да одемо на утакмицу.

Оставили смо ствари у хотелу и сели у метро јер је стадион био у потпуно другом делу града. Када смо дошли а било је око сат пре почетка видели смо сличне сцене као и код нас пред утакмицу. У мањим групама навијачи, углавном Спарте су стајали поред продавница или киоска и циркали пиво. Било је релативно мирно што је и логично јер нигде нисмо видели навијаче Славије. Није нам било јасно зашто их нема. Купили смо карте за западну трибину јер смо хтели да видимо обе групе и ушли на стадион. Славијини су били смештени одмах лево од нас на северу према западу. Било их је укупно можда 100-150 и нису ми деловали нешто опасно. Стварно су за нас у то време били смешни. Спартини су и на стадиону, али и пре и после утакмице деловали као много озбиљнија група. Било их је на стадиону у копу сигурно близу 1000. Било је доста скинса међу њима и изгледали су доста озбиљније од Славијиних. Обе групе су веома смешно навијале и ми смо као навијачи, без обзира на наше унутрашње  проблеме, били 17 галаксија испред њих. Но, без обзира на све, било је интересантно видети како изгледа дерби у Прагу.

Сутрадан, у уторак, дан пред утакмицу у Дрездену почели смо да виђамо у Прагу поједине групе Звездиних навијача. Изненадили смо се, али смо схватили да се нисмо само ми сетили да повежемо мало туризма у Прагу са утакмицом у Дрездену. Агенција „Путник“ организовала је аранжмане сличне оном који смо ми организовали сами за себе, само што је превоз био аутобусима. Видели смо у Прагу доста наших и са неким ликовима које смо познавали договорили се да идемо са њима аутобусом сутрадан за Дрезден. То путовање бусевима из Прага би нам уштедело новац који би иначе требало да дамо за воз до Дрездена и назад. Ујутро смо сели у бус и полако кренули у Немачку.

(наставиће се)

Да ли вам се допадају ове приче?

Повезане вести

21 comments

branko авг 15, 2013 at 23:29

a ovo nema veze sa drezdenom,ali dobro,videli smo se i u odesi pre dve nedelje,ja bio sa vladom mauzerom

Reply
branko авг 15, 2013 at 23:26

e timo,samo da dodam da si upao u moj bus,a i bio sam u grupi koja je imala fajt sa tim neonacistima

Reply
Немања јун 13, 2012 at 15:02

Колико се сећам, а сећам се јер сам стајао на том доку, Жорж је скочио у реку јер је један наш у сукобу са полицијом добио ударац пендреком у главу, после којег је пао у реку. Проблем је настао што је лик носио шушкавац тренерку која се врло брзо натопила и почела да га вуче на дно. Ситуација је била веома критична, и да Жорж није скочио, мислим да се не би добро завршило.
Наравно, и ја сам један од оних који су сами себи плаћали карте за гостовања, ишло се 24 сата бусом до Дрездена…и било је за памћење.
Све се прошло, до Барија се стигло, а даље ….све је историја.
Нека Тима пише, ја ћу само убацити нешто што можда он прескочи.

Поздрав Тими

Reply
Miki Delija јун 2, 2012 at 10:21

Car je uvek bio u improvizaciji..Postavljamo standarde,nabijamo komplekse…DS89NB Kilometri svi….

Reply
:D јун 2, 2012 at 09:45

Zika Sekirce 😀 hahhah

Reply
Carapan stara kajla мар 21, 2016 at 16:06

Krusevacka ekipa,Pokojni Sova,Pokojni Dzeri,Sika Sekirce,Mandara,Nesika,Gaja,Dzoka….

Reply
milos 90 јун 2, 2012 at 09:22

Imamo NAJJACE NAVIJACE NA SVETU!!! Niko Zvezdo nema to sto imas ti………..

Reply
SaleKŠ јун 2, 2012 at 01:24

R.I.P. Džeri
Delije Kruševac

Reply
Nikola јун 2, 2012 at 16:08

Pocivaj u miru *

Reply
MIKI јун 2, 2012 at 00:10

Tima Ultras-najjaca ekipa

Reply
gogo јун 1, 2012 at 23:49

svaka čast ljudima koji su išli na gostovanje al daj te celi teks i slike ako imaju da se ubace da se dočara to sa evropskih utakmica iz tih godina…….pozdrav za TIMU I EKIPU

Reply
marakana јун 1, 2012 at 23:28

u nastavku price sledi da smo se mi koji smo dosli avinom u drezden ( najveci deo navijaca) i oni koji su stigli iz praga nasli na obali reke razdvojeni kordonom policije i tada pocinje cuveni sukob u drezdenu ! tima ce vam to detaljnije objasniti.

Reply
fcrs јун 2, 2012 at 00:44

Jel to kada je Zorz NBGD skocio sa mosta?

Reply
marakana јун 2, 2012 at 01:07

kolko se ja secam nije sa mosta, nego keja na kome smo se nalazili, imali smo sulude ideje da skocimo na neki brodic koji je bio pored obale pa da tako zaobidjemo muriju i spojimo se sa drugom nasom grupom,a(koja je imala sukob sa neonacistima )ai to naravno nije uspelo pa je doslo do „frontalnog sudara“ sa policijom i antologijske ‘ bitke’. inace dobro si me podsetio tog detalja, da zorz je valjda bio.

Reply
fcrs јун 2, 2012 at 01:17

ajde posto si upucen napisi nesto vise o tadasnjoj ekipi tj o ljudima o kojima se malo zna pokojnom vojvodi,duletu,aleki,zorzu,cileancu,simi itd

Reply
marakana јун 2, 2012 at 02:36

ne znam, mozda nekom prilikom,sve su to nase legende,a mozda i timic napise nesto o njima u nekom od narednih tekstova.

kalu јун 1, 2012 at 23:11

zika sekirce hahahhahahahahahahah umirem….

Reply
miLOS авг 29, 2012 at 03:23

Da da Zika sekirce, tako su ga prozvali u Krusevcu jer je uvek sa sobom nosio sekiricu…. Bezali grobari od njega ko djavo od krsta :))

Reply
Coda јун 1, 2012 at 23:10

kako da spavam do nastavka!?!

Reply
Joca јун 1, 2012 at 22:57

Ideja odlicna ali dajte brate ceo text, kako da spavam do nastavka!?! Timu licno poznajem i pozdravljam ga ovom prilikom!

Reply
Sveta Predić јун 1, 2012 at 23:05

😀 U tome je carolija 😀

Reply

Leave a Comment