Kao što smo najavili, na našem sajtu u narednom periodu bićete u prilici da čitate veteranske priče, iz pera nekadašnjeg vođe naših navijača, Zorana Timića Time! Večeras objavljujemo prvi deo, a krećemo sa sećanjima iz Drezdena!

Uživajte!

Posle prve utakmice sa Drezdenom počela je da vlada euforija. Pobeda od 3:0 davala je realne šanse da se pobedi jedan relativno slab protivnik i posle dugo vremena (poslednji put 1971. godine) uđe u polufinale KEŠ-a. Pošto sam još uvek bio u nekoj vrsti mog ličnog bojkota svega što ima veze sa Delijama i organizovanom grupom pod Arkanovom kapom rešio sam da idem u Drezden o svom trošku i na svoj način. Nije mi padalo ni na kraj pameti da idem avionom dva sata pred utakmicu ne samo zbog mog bojkota, već i zbog mog stava koji imam i danas da me ne zanima da dođem u grad avionom par sati pre utakmice, da me odatle  transportuju do stadiona i posle nazad. Te fore dolaska i sprovođenja direktno sa aerodroma na stadion me nisu zanimale ni onda, a ni sada, jer sam smatrao da prava grupa mora da dođe do centra grada u grupi na gostovanju. Dogovorio sam se sa svojim drugovima da idemo vozom, i to prvo do Praga gde bi ostali 5,6 dana ukupno, s tim što bi tu sredu vozom otišli u Drezden. Kako dogovoreno – tako i učinjeno.

U nedelju uveče na železničkoj stanici u Beogradu smo se našli nas četvorica. Moj drug i pulen iz kraja Vlada Žuti, te Žika Sekirče i Džeri iz Kruševca bili su moji saputnici na putu za Drezden. Ja sam sredio neke ISEK kartice sa kojima je po tadašnjoj istočnoj Evropi putovanje vozom bilo 50% jeftinije. Hvatali smo prvo voz za Budimpeštu, a onda iz Pešte sa neke druge stanice od one na koju smo došli imali voz za Prag. Uspeli smo nekako da se prošvercujemo, jer  smo one karte za 50% popusta imali samo ja i Vlada, ali smo uz guranje u džep Češkom ridži 10 maraka prošli bez problema i Čehoslovačku. Stigli smo u Prag u jutarnjim časovima, otišli u neku agenciju preko koje smo našli prilično jeftin hotel u nekom studentskom domu. Dok smo išli prema hotelu video sam plakate da se tog dana igra njihov derbi Slavija – Sparta. Naravno da mi nije trebalo mnogo razmišljanja da bih nagovorio ostale da odemo na utakmicu.

Ostavili smo stvari u hotelu i seli u metro jer je stadion bio u potpuno drugom delu grada. Kada smo došli a bilo je oko sat pre početka videli smo slične scene kao i kod nas pred utakmicu. U manjim grupama navijači, uglavnom Sparte su stajali pored prodavnica ili kioska i cirkali pivo. Bilo je relativno mirno što je i logično jer nigde nismo videli navijače Slavije. Nije nam bilo jasno zašto ih nema. Kupili smo karte za zapadnu tribinu jer smo hteli da vidimo obe grupe i ušli na stadion. Slavijini su bili smešteni odmah levo od nas na severu prema zapadu. Bilo ih je ukupno možda 100-150 i nisu mi delovali nešto opasno. Stvarno su za nas u to vreme bili smešni. Spartini su i na stadionu, ali i pre i posle utakmice delovali kao mnogo ozbiljnija grupa. Bilo ih je na stadionu u kopu sigurno blizu 1000. Bilo je dosta skinsa među njima i izgledali su dosta ozbiljnije od Slavijinih. Obe grupe su veoma smešno navijale i mi smo kao navijači, bez obzira na naše unutrašnje  probleme, bili 17 galaksija ispred njih. No, bez obzira na sve, bilo je interesantno videti kako izgleda derbi u Pragu.

Sutradan, u utorak, dan pred utakmicu u Drezdenu počeli smo da viđamo u Pragu pojedine grupe Zvezdinih navijača. Iznenadili smo se, ali smo shvatili da se nismo samo mi setili da povežemo malo turizma u Pragu sa utakmicom u Drezdenu. Agencija „Putnik“ organizovala je aranžmane slične onom koji smo mi organizovali sami za sebe, samo što je prevoz bio autobusima. Videli smo u Pragu dosta naših i sa nekim likovima koje smo poznavali dogovorili se da idemo sa njima autobusom sutradan za Drezden. To putovanje busevima iz Praga bi nam uštedelo novac koji bi inače trebalo da damo za voz do Drezdena i nazad. Ujutro smo seli u bus i polako krenuli u Nemačku.

(nastaviće se)

Da li vam se dopadaju ove priče?

21
Komentari

avatar
 
smilegrinwinkmrgreenneutralarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouthsmehplezmigskenjbatinarazmcudisokkitahmmmmfacepalmgreenslavitrofejkezsok2udartompuskezzzsmeh3trtskenjansramslavljezvizdlud
Slike
 
 
 
Audio i video fajlovi
 
 
 
13 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
17 Comment authors
AvatarAvatarAvatarAvatarAvatar Recent comment authors
  Subscribe  
najnovijim najstarijim najviše glasova
Obavesti me o
Avatar
Gost
branko

a ovo nema veze sa drezdenom,ali dobro,videli smo se i u odesi pre dve nedelje,ja bio sa vladom mauzerom

Avatar
Gost
branko

e timo,samo da dodam da si upao u moj bus,a i bio sam u grupi koja je imala fajt sa tim neonacistima

Avatar
Gost
Nemanja

Koliko se sećam, a sećam se jer sam stajao na tom doku, Žorž je skočio u reku jer je jedan naš u sukobu sa policijom dobio udarac pendrekom u glavu, posle kojeg je pao u reku. Problem je nastao što je lik nosio šuškavac trenerku koja se vrlo brzo natopila i počela da ga vuče na dno. Situacija je bila veoma kritična, i da Žorž nije skočio, mislim da se ne bi dobro završilo. Naravno, i ja sam jedan od onih koji su sami sebi plaćali karte za gostovanja, išlo se 24 sata busom do Drezdena…i bilo je za pamćenje.… Opširnije »

Avatar
Gost
Miki Delija

Car je uvek bio u improvizaciji..Postavljamo standarde,nabijamo komplekse…DS89NB Kilometri svi….

Avatar
Gost
:D

Zika Sekirce grin hahhah

Avatar
Gost
Carapan stara kajla

Krusevacka ekipa,Pokojni Sova,Pokojni Dzeri,Sika Sekirce,Mandara,Nesika,Gaja,Dzoka….

Avatar
Gost

Imamo NAJJACE NAVIJACE NA SVETU!!! Niko Zvezdo nema to sto imas ti………..

Avatar
Gost
SaleKŠ

R.I.P. Džeri
Delije Kruševac

Avatar
Gost
Nikola

Pocivaj u miru *