Moja Crvena Zvezda
Фудбал

Резултати избора – изабрани чланови скупштине и председник

У ФК Црвена звезда су 26, 27. и 28. маја одржани први општи избори за Председника клуба и Скупштину на којима су право гласа имали сви пунолетни чланови клуба са уредно плаћеном чланарином. Изборна комисија пребројала је гласове који су данас саопштени представницима медија. На конференцију су били присутни председник изборне комисије Зоран Ивошевић, његов заменик Урош Зековић, затим Мирослав Север и Иван Шебек иначе председник градске изборне комисије града Београда који има и десетогодишње искуство у раду републичке изборне комисије.

Професор Ивошевић је рекао да су чланови клуба гласали на 16 отворених бирачких места у Србији и Републици Српској као и електронским путем односно преко „електронског гласачког листића“.

„Изборна Комисија је утврдила да је од укупно 16 бирачких одбора примила изборни материјал од свих 16 бирачких одбора, као и материјал електронског гласања. Комисија је утврдила да није било битних повреда одредаба Правилника о изборима ФК Црвена звезда и није поништила гласање ни на једном бирачком месту“, истакао је председник изборне комисије и саопштио податке везаност за излазност и број освојених гласова кандидата.

„На основу изборног материјала примљеног од бирачких одбора и електронског гласања утврђено је од укупно 10 041. чланова са правом гласа гласало на нивоу читавог света 3 469 (34,34 одсто). Излазност чланова у највећој изборној јединици Београд је износила 57.88 одсто. На изборима за председника клуба у изборне кутије је убачен 3 347 гласачки листић. Важећих гласачких листића је било 2 968 а неважећих 379. Једини кандидат за председника Клуба је према копијама записника са бирачких места освојио 2 968 гласова.“

Када је реч о изборима за чланове Скупштине ситуација изгледа овако.

„На изборима за Скупштину клуба гласало је 3 469 чланова а у изборне кутије је убачен 3 467 гласачки листић. Важећих гласачких листића је било 3 404 а неважећих 63. Највише гласова за члана Скупштине је добио наш најболљи фудбалер свих времена и дугогодишњи председник Драган Џајић за кога је у Изборној јединици Београд гласало 1 818 бирача“, истакао је Професор Ивошевић.

Током три дана трајања избора забележене су и неправилности, али не такве да би изборни поступак требало поништити. Приговор на регуларност поднео је такође Зоран Ивошевић, а разлог је дељење листе кандидата од стране Делија у непосредној близини бирачког места.

„Трећег дана избора приметио сам неколико млађих особа које су делиле листу онима који су кренули на гласање са списком кандидата за које су навијачи сматрали за сходно да треба гласати. Не желимо ништа да кријемо, службену белешку сам ја упутио изборној комисији и Управном одбору, из разлога да се на следећим изборима не би понављале такве ствари и да свако наредно гласање за високе кадрове клуба буде боље него ово управо завршено“, истакао је Ивошевић и додао да није било потребе за поништењем избора на бирачком месту Београд, јер предложени кандидати од стране удружења грађана “Делије север” нису сви прошли и утврђено је да њихова листа није имала великог утицаја на бираче.

Стога, фудбалски клуб Црвена звезда са задовољством констатује да су први општи избори одржани у нашем клубу на којим су право гласа имали сви чланови са плаћеном чланарином потпуно успели. Задовољни смо одзивом бирача посебно ако се има у виду да су поједини чланови путовали и по 100 километара до најближег бирачког места. Захвални смо свим члановима који су гласали и учествовали на овим изборима јер су показали високу свест и веру у свој клуб и наш нови систем организације. Одржавање првих општих избора био је први и најважнији тест за нашу организацију и систем чланства. Сада, када смо тај тест прошли са дубоким уверењем верујемо да ће се број чланова ширити а наша организација јачати. Једноставно, сада су сви могли да се увере да у Црвеној звезди чланови заиста гласају и бирају своје руководство.

Спроводећи ове изборе Изборна комисија је утврдила да нашим правилницима нису биле предвиђене све ситуације до којих је долазило на бирачким местима као све могућности попут оне да се за председника кандидује само један кандидат. У складу са тиме припремићемо измене наших правилника и Статута како би и ове ситуације биле регулисане. У наредном периоду ћемо наставити са акцијама у којима ћемо популарисати чланство у клубу и наставити са организовањем званичних клубова навијача.

Црвена звезда је одржавањем општих избора показала своју снагу и још једном потврдила чињеницу да је најорганизованији спортски колектив у земљи, једини који има моћ, популарност и чланове да на овај начин организује изборе. Успели смо да организујемо изборе на којима гласали сви наши чланови од Новог Зеленда и Аустраље, преко Русије, Србије и региона до западне Европе, Африке, Сједињених држава и Латинске Америке. Њима се највише захваљујемо јер без њих не би смо успели.

Дакле, нови-стари председник Црвене звезде јесте Владан Лукић, а нови сазив Скупштине клуба која ће бити конституисана најкасније до 1. јула, чиниће 100 изабраних на изборима и 50 делегираних кандидата. Спортско друштво има право да делегира 10 чланова овог високог клупског тела, исти број представника имају и ветерани клуба, док клуб јавних личности и запослени, односно радна заједница делегирају по пет чланова. Навијачким удружењима припада 20 места у Скупштини.

За чланове новог сазива Скупштине фудбалског клуба Црвена звезда изабрани су и делегирани:

ИЗБОРНА ЈЕДИНИЦА – БЕОГРАД

Андријашевић Гојко
Антић Александар
Арбутина Далибор
Арнаутовић Стеван
Бећковић Матија
Бекјарев Иван
Белеслин др Бранко
Биговић проф др Радован
Биковић Милош
Блешић Милош
Борозан Душан
Церовић проф др Божидар
Ћакић Игор
Џајић Драган
Ђорђевић Бора
Ђурановић Стево
Ђурић Урош
Глишовић Александар
Глоговац Небојша
Владика Григорије
Гутић Милош
Хаџи Николић Никола
Илић Мирослав
Ивановић Иван
Јанковић Милан
Јестратијевић Никола
Кекић Дејан
Клеут Андрија
Кнежевић проф др Гаша
Комазец Зоран
Ковачевић проф др Бранко
Лесендрић Зоран
Лукић Владан
Максимовић Срђан
Миаиловић Светозар
Милићевић Бојана
Милићевић Војин
Мракић Душан
Ненезић Драгутин
Подунавац проф др Милан
Поповић проф др Александар
Радојичић Мила
Радојичић Ива
Рашула Игор
Савић Виктор
Станчић Милутин
Стефановић Радивоје
Стојанович др Драгош
Шавија Владимир
Трифуновић Бранислав
Ваљаревић Миљко
Васић Драган
Видојковић Марко
Вучковић Ратко
Вујичић Борко
Вуксановић Александар

ИЗБОРНА ЈЕДИНИЦА – ВОЈВОДИНА

Маравић Горан
Анђелковић Дејан
Бубало Србољуб
Црногорац Небојша
Николић Драгомир
Поповић Александар
Рудић Александар
Симић Миодраг
Стјепановић Жељко
Видовић Златко

ИЗБОРНА ЈЕДИНИЦА – ЗАПАДНА СРБИЈА

Аранђеловић Владимир
Јанковић Жарко
Јелисавчић Вељко
Јевтић Вељко
Перишић Никола
Рудинац Дарко
Шакан Милош
Шипетић Ђорђе

ИЗБОРНА ЈЕДИНИЦА – ИСТОЧНА СРБИЈА

Стојковић Драган
Алексић Саша
Аризановић Немања
Јекић Александар
Којић Дејан
Ружичић Александар
Теофиловић Томислав
Вујовић Марко

ИЗБОРНА ЈЕДИНИЦА – ЈУЖНА СРБИЈА

Ђорђевић Драган
Луковић Иван
Николић Далибор
Соколовић Дејан

ИЗБОРНА ЈЕДИНИЦА – РЕПУБЛИКА СРПСКА

Дивчић Бојан
Милошевић Александар
Новаковић Бранимир
Стојановић Драган
Шупић Предраг
Видовић Синиша

ИЗБОРНА ЈЕДИНИЦА – ЦРНА ГОРА

Вујовић Иван
Вуковић Јово

ИЗБОРНА ЈЕДИНИЦА – КОСОВО И МЕТОХИЈА

Бишевац Дејан

ИЗБОРНА ЈЕДИНИЦА – ДИЈАСПОРА

Галанис Александрос
Красић Александар
Мејић Мирослав
Поповић Никола
Саватић Марко

КЛУБ ПОЗНАТИХ ЗВЕЗДАША

Гудељ Александра
Зељковић Иван
Јованић Душка
Окановић Ненад
Роксандић Вук

ВЕТЕРАНИ

Димитрије Стојановић
Ратко Пиљак
Иван Трутин
Томислав Милићевић
Александар Марковић
Ратомир Дујковић
Станислав Караси
Бранко Кленковски
Владимир Петровић
Милош Шестић

СД ЦРВЕНА ЗВЕЗДА

Аврамовић Зоран
Боричић Александар
Човић др Небојша
Ђаковић Горан
Ђурђевић Зоран
Максимовић Радован
Милојевић Игор
Поповић Мирослав
Шкундрић Петар
Тодоров Иван

РАДНА ЗАЈЕДНИЦА

Ћоровић Милорад
Мијовић Зоран
Негић Горан
Стефановић Ђорђе
Стојановић Светлана

Списак чланова ће бити потпун када удружење грађана Дeлије север достави свој списак делегираних чланова.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму овде.

 

Повезане вести

12 comments

Aca јун 1, 2012 at 12:47 Reply
Чубура ЦЗ јун 1, 2012 at 01:00

Ko je bre glasao za ovog marka vidojkovica najveceg srbomrzca.

Reply
1.FKCZBGD мај 31, 2012 at 19:05

Ja zelim da Zvezda bude drzavni klub, projekat.. i da se finansiramo iz budzeta Srbije a ne da se pravi privatni klub sa demokratskim izborima, a onim siptarima iz humske se da eps za sponzora i namestaju im se utakmice… gde je demokratija kod njih, oni nemaju svoje ja.. u sluzbi su rezima.. ali mi smo bez titule, i jos treba da se snalazimo sami, mrcvarimo.. da glasamo, a para nema nigde.. MI smo narodni klub, Zvezda stub Srbije i opstencionalni je interes da budemo najbolji i prvi i da nam drzava daje vecinski novac, jer drzava to smo mi, Zvezda Srbija, i nasim parama sme samo Zvezda da se finansira a ne stoka, ovako deluje kao da smo privatni akcionarski klub onih koji jesu veliki navijaci,ali onih koji nemaju veliki novac i kojima nije u interesu da po svaku cenu budemo prvi, samim tim se dovodi u pitanje definicija ‘najveci navijac’, da li onaj koji ide na 100 utakmica godisnje ili onaj koji je 1 put bio na marakani ali bi spasio klub sa novcem velikim i doveo nekolio ekstra igraca, osvojio titule. Cini se kao da nekima ne odgovra velika i uspesna Zvezda, i da se razumemo, zelim da Zvezda bude drzavni projekat, a ne stranacki.. stranke iz vlasti koje siptarima namestaju titule a nas drze na uzici su tu da u sklopu politicko nacionalnih trgovina namerno nama uskracuju trofeje, a ljudi iz vrha kluba cute i marketingom zamjavaju zvezdase, rat protiv toleta je gotovo iscezao..?! neko kao da se boji da povede demonstracije pred vladom Srbije trazeci dve stvari- da se klacopoli izvrsi tole i jna banda pohapsi i da Zvezda postane drzavni projekat fiansiran iz budzeta porezivanjem uz racun za struju umeto rts, a sav novac da se usmeri ka pojacanjma i namestanjima utakmica, sto da ne, lazni moralisti neka nestanu ,jer bez greha nema seksa, u ratu za titulu sve je dozvoljeno. Necemo samo nas 4000 da placamo clanarinu.. a ostali da se raduju i navijaju i bude im lepo kao zvezdasu kad pozele, bez dinara ulozenog, i to je pitanje koliko mi u stvari imamo clanova, nas ima vise od 4 miliona zvezdasa, ova uprava verovatno namerno smanjuje broj glasaca i clanova kluba, zbog njima znanih motiva, da bi posle rekli „kako samo 4000 ljudi da zahteva nesto i demonstrira, a sigurno lako mozemo da okupimo milion ljutih zvezdasa ispred vlade Srbije, i trazimo da se celoj Srbiji uzimaju pare radi finansiranja Zvezde, umesto tijaniceve mafije ciji rts ne gleda vise od milion blejecih ovaca.

Reply
milos мај 31, 2012 at 18:17

Strasno sam razocaran brojem ljudi koji su izasli na izbore! Moze bilo ko sta da prica, ali to je fijasko. Ne moze uopste da se poredi ovakva vrsta izbora sa onim drzavnim, lokalnim itd. Prvo, uopste broj clanova je kriminalan, jer ne moze niko da me ubedi da ne moze da ustedi 1000 dinara na godisnjem nivou, a onda ljudi koji su i platili clanarinu potpuno su ocigledno razocarani, jer ne mogu nikako drugacije da objasnim da izlaznost bude ni 40% i to od 10000 clanova. Od prvog dana sam protiv Lukica, ali mislim da se ovim postupkom „razocaranih“ nije dobilo ama bas nista, umesto da je svako od vas koji niste izasli lepo preskrabao listic, a u Skupstinu izabrao ljude od imena i ntegriteta, kojih je na beogradskoj listi bilo poprilicno. Ljudi, 50% Skupstine ima pravo da smeni predsednika i ne vidim ko ce vam sada biti kriv, sto ce Lukic jos uvek biti predsednik, doduse sa mizernom podrskom, jer je jasno da je se ovaj bojkot onih koji su platili clanarinu odnosi na sadasnju Upravu.
Jadno, najveci klub na Balkanu izabrao je Skupstinu izlaskom tri hiljade i nesto svojih simpatizera, pa na svakoj utakmici nas ima daleko vise i kako onda neko moze da laze i sebe i nas kako je sve proslo super i kako treba da budemo mnogo ponosni. FIJASKO!

Reply
Goran мај 31, 2012 at 20:45

Matori, opusti se 🙂

Reply
KureDelija мај 31, 2012 at 17:46

koliko poznatih faca u skupstini 😀

Reply
Žile мај 31, 2012 at 17:20

Vuksanović Aleksandar-da li je to Aca Lukas ili neko drugi?

Reply
Žile мај 31, 2012 at 18:06

Svaka čast za sliku 🙂 .Znam da je glasao,nisam znao da je i on kandidat za skupštinu.Ako Bog da pa uzmemo titulu sledeće sezone ima ko da peva na proslavi-Bora Čorba,Nikola 357 i on,za svačiji ukus 🙂

Reply
Goran мај 31, 2012 at 20:45

Jeste nažalost 🙁

Reply
Aca мај 31, 2012 at 13:55

Da ima malo obraza lukic bi posle ovako “velike“ izlaznosti trebalo da podnese neopozivu ostavku. U medjuvremenu bi trebao da ode i na casove kod velikog Nebojse Covica na temu kako se uspesno vodi jedan klub kakav je Crvena Zvezda i kako i na koji nacin se eliminisu i vracaju dugovi kluba. Mislim da mu veliki Nebojsa ne bi naplacivao ove casove a sve u interesu da se i “predsednik“ fk malo edukuje i obrazuje.

Reply
Goran мај 31, 2012 at 20:46

Ne vidim da smo prvaci u košarci.

Reply

Leave a Comment