Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаФудбал

Јестратијевић, Мијаиловић и Видојковић о изборима

Ни велики пљусак који се данас у раним поподневним часовима сручио на наш главни град није спречио велики број чланова нашег клуба да се појаве на бирачком месту у Медија центру стадиона Црвена звезда и гласа за своје „фаворите“ за Скупштину клуба. Међу њима затекли смо и познатог, тачније једног од најпризнатијих и најпознатијих домаћих писаца младе генерације Марка Видојковића.

– Сама чињеница да се на овај начин организују избори по први пут је феноменална, јер поента гласања и јесте да се што већи број навијача укључи у одлучивање о кадровима који ће у наредном периоду доносити одлуке важне за клуб, и ово је први и велики корак ка остварењу тог циља – рекао је Видојковић и закључио да:

– Људи, односно навијачи који највише долазе на стадион и треба да одлучују о свим битним питањима везаним за клуб.

Прослављени кошаркаш Црвене звезде Никола Јестратијевић, није пропустио прилику да као члан клуба искористи своје бирачко право и гласа за кандидате за чланове Скупштине за које сматра да ће донети добро гиганту са Маракане. Бивши мајстор игре под обручима жели да ови избори буду велики корак у стварању јаке Црвене звезде у европским оквирима.

– Очекујем да председник Лукић добро управља клубом и у наредном мандату, да што већи број навијача долази на Звездине утакмице, и да клуб побеђује – јасан је Јестратијевић.

Никола није желео прецизно да се изјасни о чињеници да на гласачком листићу за место Председника Црвене звезде стоји само име само једног кандидата.

– Не бих коментарисао то, ни да ли је добро, ни да ли је лоше. Надам се да ће Владан Лукић наставити да спроводи програм који је започео и да ће клуб бележити добре резултате. С нестрпљењем очекујем и наступе у евро-такмичењима и верујем да ће клуб направити добар резултат. Сви ми који волимо Црвену звезду бисмо волели да је ово почетак нове и успешне ере за наш клуб – изјавио је високи центар уз уверење да ће се сви новоизабрани чланови Скупштине ујединити око једног интереса, интереса клуба и да ће у будућности бити још више деце која навијају за Црвену звезду, самим тим и чланова клуба.

Председник Скупштине фудбалског клуба Црвена звезда Светозар Мијаиловић, очекује да ово високо клупско тело и у наредном мандату настави да доноси добре одлуке у интересу клуба.

– Ово је револуционарна ствар у којој први пут навијачи клуба бирају највише органе једног спортског колектива. Надам се и верујем да ће ово бити добро искуство и за све остале клубове који се одлуче да на овај начин врше избор својих кадрова. Ово је најбољи начин да сви они који желе и који воле свој клуб изврше утицај на избор највиших органа – истакао је Мијаиловић и додао да избори нису про форме, јер се за нови сазив Скупштине бирају 56. чланова од 92 предложена кандидата.

– Било би добро да има више кандидата за место Председника. Међутим на, да га тако назовем, отвореном конкурсу, нико осим Владана Лукића се није појавио. Са друге стране имајући у виду да се на бирачком месту у Београду, бира мањи број кандидата од укупног броја предложених, навијачи итекако имају могућност избора људи којима највише верују и у које имају највише поверења да ће донети добро клубу – закључио је Светозар Мијаиловић.

Сви који имају право гласа на непосредним изборима у Црвеној звезди, а нису изашли на гласање, своје мишљење и суд, могу заокруживањем имена на гласачким листићима, дати данас, недеља 27. мај до 20 часова, као и сутра током целог дана, односно од 10 до 20 часова.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму овде.

Повезане вести

4 comments

Саша мај 27, 2012 at 17:42

„Među njima zatekli smo i poznatog, tačnije jednog od najpriznatijih i najpoznatijih domaćih pisaca mlade generacije Marka Vidojkovića.“
Након овога сам престао даље да читам. Познат и признат је од стране оних људи против којих редовно певамо на трибини. Ако је Космет срце Србије што поносно и редовно истичемо, скупљамо новац за наш народ и светиње у покрајини, не видим како има места на овом порталу за особу која се гнуша православља и србства као нечег примитивног и назадног и која истиче како Космет није Србија.
Поздрав

Reply
Dusan мај 27, 2012 at 18:59

Tacno tako. Da se nisam brinuo da mi nece priznati glasove, tog „pisca“ a i jos neke clanove politicke vrhuske bih vise puta precrtao na glasackom listicu.

Reply
Ryber Palunko мај 28, 2012 at 14:32

To i jeste Zvezda; jer kad je ona u pitanju, razlike se gube. Ti, ako misliš da je, recimo, Bećkoviću, stalo više do Zvezde no Marku Vidojkoviću i glasao bi za onog prvog, a ‘precrtao’ drugog, jer ti je gotivan što roni rijeke suza zbog Kosova, onda to nisu izbori za skuštinu Zvezde, već nešto drugo. Šta tačno, moram ti priznati da ne kapriram.
Jbg, ja na te stvari gledam drugačije.

Reply
Saša мај 28, 2012 at 14:40

Uredu je to care, al siguran sam da ne bi voleo da vidiš u zvezdi, na primer, Marka Perkovića Tompsona, makar se on deklarisao kao veliki zvezdaš jer su njegovi stavovi dijametralno suprotni stavu svakog iole nacionalno svesnog Srbina. Inače, kapiram da je paralela malo pregruba ali odražava poentu priče.
Svako dobro

Reply

Leave a Comment