Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаФудбал

Лиценца обезбеђена, дуг 33 милиона евра

Генерални секретар Црвене звезде Ђорђе Стефановић, одржао је у Медија центру на Маракани веома посећену конференцију за новинаре, на којој су му представници медија постављали многобројна и разна питања, без икаквог ограничења. У директној, веома отвореној и занимљивој комуникацији, Стефановић је искрено и без увијања одговарао на сва питања, па и она непријатна, која се тичу Црвене звезде. Овим путем, пре свега уважавајући милионску армију навијача Црвене звезде, преносимо питања и одговоре господина Стефановића, чија је кључна порука да Звезда има светлу будућност!

Да ли је све у реду са добијањем лиценце за учешће Црвене звезде у Европи?

– Седница је завршена пре петнаест-двадесет минута пре ове конференције. На сајту Фудбалског савеза Србије су изашли резултати онога шта је Комисија за жалбе за поступак лиценцирања донела, а то је да је Црвена звезда лиценцирана и урадили смо оно што је био наш посао – рекао је Стефановић и наставио: – Ту тему више не би требало ни провлачити нити апсолвирати. Било је доста писања, еуфорије и страха, али је на крају Црвена звезда платила оно што је морала да плати, а то није мала сума. То је наставак једне агоније која је трајала скоро две и по године, и коначно смо у великој већини решили те проблеме. Током овог лета и целе календарске године, мислим да ћемо очистити све те репове. Искрено се надам да себе више нећемо доводити у ситуацију да имамо проблеме те врсте.

Колико сте платили укупно у мају?

– Тачно 1.690.000 евра!

Прошле године сте за европску лиценцу платили четири-пет милиона евра. Да ли можете да обећате да следеће сезоне неће више бити овакве неизвесности последњег дана?

– Не могу то да обећам из простог разлога, јер морате прво добро да се упознате са критеријума финасијског фер-плеја Европске фудбалске уније (УЕФА), која је пооштрава услове из године у годину и много је шири дијапазон и база ствари које се третирају од стране УЕФА. Наравно, можемо да обећамо да ћемо платити оно што су наше обавезе. Још једна година економске кризе је пред нама. У Црвеној звезди смо се одлучили за максималну рационализацију и штедњу. Нећемо имати нека спектакуларна довођења током прелазног рока, нити ћемо плаћати оно што у овом тренутку не морамо да платимо, јер морамо веома обазриво да се односимо према финасијској ситуацији у клубу. Данас је практично допуна оног што смо урадили зимус. Основни циљ је, као што је и тренер Просинечки рекао, да продужимо уговоре са играчима који су ову сезону одиграли јако добро. Доза страха некада позове на већу одговорност, појача адреналин и натера на то да учинимо неке ствари које би у норамалним околностима изгледале немогуће. Уз јако добру координацију са ФСС, што је показало када се Срби сложе, многе ствари могу да се ураде, први пут у историји УЕФА је промењена одлука тужиоца, а врло добро знате каква је казна била препоручена за Црвену звезду. Међутим, изашли смо рационално и без лажне скромности мислим да смо Стефан Пантовић и ја добро заступали тај случај у УЕФА. Зоран Лаковић је био са нама, а и пре одласка у Нион имали смо индивидуалне састанке с челницима разних комитета УЕФА и они су људи схватили да у Црвеној звезди постоји визија и програм. Искрено се надам да ћемо домаћинским пословањем моћи да се придржавамо тог програма. Као што видите, нема скупих иностраних трансфера, нема довођења играча наврат-нанос, не желимо да стварамо нереалне цене када је у питању куповина домаћих играча, јер се из таквог посла деси да нас онда домаћи клубови, који живе од нас, тужакају, а неки од њих и у УЕФА. А, ми смо као Црвена звезда у последње три године инвестирали 3,8 милиона евра у домаћи фудбал, а од тога смо 84% те цифре платили домаћим клубовима. Сматрамо да су нереалне цене које се појављују на тржишту за домаће играче и у том боју зато нећемо да учествујемо. Морамо да се држимо програма који смо зацртали да не бисмо дошли у сличну ситуацију идуће године.

Имали сте састанак са тренером Робертом Просинечким и председником клуба Владаном Лукићем. Да ли се зна колики ће бити Звездин буџет у летњем прелазном року?

– Црвена звезда је велики клуб, где људи имају право на своје мишљење. Ако неко искаже свој став, то не значи да ће неко да га смени или да га отера из клуба. Сви добро знају у кавим смо односима и Лукић и Просинечки и ја, и како смо радили прошле године, како смо радили зимски прелазни рок и како ћемо га радити сада. Оно је што најбитније, Просинечки као шеф осећа клуб у коме је и сам у разговору са нама истицао да му сада не требају нека бомбастична појачања, већ само наменска за која сматра да су у овом тренутку неопходна Црвеној звезди.То су шпиц, офанзивни везиста и леви бек, кога смо решили, близу смо и ангажовања нападача, а потражићемо и тог офанзивног везног играча, али се не журимо нигде. Хајде прво да видимо ко ће отићи из клуба. Има доста играча на ростеру и радићемо на томе да га смањимо. Оптималан број је 24-25 играча максимум и то је оно на чему је тренер Просинечки инсистирао. И сада имамо оно што нисмо имали пре три године, а то је природна допуна селекције. Просинечки је већ најавио да ће се првом тиму из наше  омладинске школе прикључити Спајић, Луковић и Симић од млађих играча, а постоји могућност да на припреме поведе још некога из омладинске школе. Потпуно смо задовољни, јер мислимо да имамо квалитет у тој допунској селекцији.

Да ли могу да се знају имена играча који имају дозволу за одлазак?

– Наравно, у случају добре понуде могу да оду Микић, Петковић, Бајковић, Димитријевић, Каду, Михајловић. А што се тиче играча који су приоритет да остану, то је та осовина: Тошић-Евандро-Лазовић и нама је циљ да њих задржимо.

Да ли може да се зна коме су све понуђени нови уговори?

– Нови уговори су понуђени Тошићу, Дмитровићу, разговарали смо и с менаџерима Лазовића и Тошића, који су тренутно одсутни због обавеза у репрезентацији. Нови уговор је наравно понуђен Мијаиловићу, а нови уговор ће потписати и Вешовић, чим се врати са одмора, а понуђен је и Спајићу.

Како видите будућност Црвене звезде?

– Мислим да имамо добро селектиране играче, као и доброг тренера. А имамо и екипу која је сазрела. Свесни смо тога да нам је џабе пет година новог мандата, ако не почнемо да освајамо трофеје. Будућност Звезде је апсолутно светла. Каква је била 2009. године? Сви ми овде проводимо по цео дан и сви смо се одрекли онога што имамо у приватним животима. Сви су показали максималну лојалност према клубу и то је оно најважније што смо постигли за ове три године. Црвена звезда је свој најтежи период у историји прошла. Постоји циљ и визија, а свим тим стручњацима и критизерима смо пружили шансу пре три месеца. А, сада све што кажу није битно, јер се нису кандидовали.

Шта је било са Звездиним потраживањима према иностраним клубовима и да ли је у томе било речи у УЕФА?

– Наша одбрана у УЕФА је била успешна, између осталог и због тога што смо доказали тај диспаритет у принципу, пошто ми који желимо да играмо у Европи смо „осуђени“ да редовно измирујемо своје обавезе, а клубови који долазе из пет најјачих европских лига, а не играју у Европи, купују играче, а не плаћају. Очекујемо да се тај финасијски фер-плеј све више практикује и у западној Европи и да ћемо у неко догледно време бити исплаћени.

Да ли ће Меморандум о сарадњи са руским енергетским гигантом Гаспромом бити преточен у нови уговор?

– Гаспром жели да настави сарадњу са нама, а свакако и ми с њима и показали смо међусобну лојалност у овом послу око лиценцирања. Генерални спонзор нам је много помогао да завршимо ову причу за лиценцирање у Европи. Хтео бих само да демантујем да смо се додатно задужили Јесмо се задужили кредитно да бисмо исплатили оно што смо већ дуговали, а у истој мери то ће се вратити из спонзорских средстава. Тако да то није класичан комерцијални кредит, како је било представљено у неким медијима. Мислимо да ће се тај уговор са Гаспромом врло брзо реализовати у писаној форми, а у начелу је већ све договорено.

Колики је тренутни дуг Црвене звезде?

– Око 33 милиона и нешто, нето.

Зашто је једино Владан Лукић кандидат на председничким изборима у Црвеној звезди?

– Има доста наших „назови легенди“ и таквих типова који све знају из кафане. То је највећи проблем српског спорта. Сви знају све, а кад треба да се прихвате нечега, онда немају решење за то. Лукић је био довољно храбар и одлучан да скупи тим људи којима верује и да се ухвати у коштац са проблемима. Ситуација није идеална, али једини смо имали то што је требало да се прихватимо посла који одговорно радимо. Мислим да за то заслужујемо респект. Лукић је у свом писму чланству био доста храбар. Мало је данас и политичара и јавних радника који кажу: да, ово нисам урадио добро, али покушаћу да поправим. То је доказ да Владан Лукић нема ту сујету, која је много често присутна у нашем спорту. Искрено верујемо у оно што радимо и у програм који имамо, а мислим да смо у претходне три године повукли и неке велике тектонске потезе. Наша велика армија навијача се и нашом заслугом, али пре свега њиховом, опет вратила на стадионе. Можда је људима заиста стало да се Звезди не деси зла слудбина, која се у једном тренутку опасно надвила над нашим клубом. Постулат демократије је да има више кандидата и сви смо били спремни да отворимо врата особи са бољим програмом, али је у овом тренутку нема. Лукић је био толико фер, да је чак рекао да ће се повући пред неким с бољим програмом, али такав се није појавио. Али, нама не значи ништа нови мандат од пет година ако нема резултата. То је и Лукићев став и мој. Значи, само напред и да извршавамо она дела која су пред нама. Они који нас жестоко критикују нису имали храбрости, воље или мудрости да се пријаве за изборе. Дошли смо у клуб и прихватили то бреме да платимо цех. Нисам био у клубу када су цехови прављени и није у реду и није културно говорити зашто су они тада направљени и зашто су били толики. Мислим да ти цехови не би били толико критични да није било тих великих промашаја, рецимо, када су у питању довођења играча и њихова каснија продаја. Ту је било неразумних трошкова. Црвена звезда никада више не сме у свој историји да има годишњи буџет, као што је био у једно време, од 20-24 милиона евра, и с тим су се сложили председник Лукић и Управни одбор. То је недопустиво у српским условима и не постоји начин да се то одржи, а да се клуб не задужи. Реално, Црвена звезда не сме да кошта више од милион евра месечно.

Какви су планови с Бразилицем Винисијусом Пашеком, који има један од највећих уговора. Шта планирате с њим, јер је одиграо само двадесетак минута, а одмах по доласку је имао пех са ломом ноге?

– То је страшан пех, јер је то играч који је доведен да би правио разлику. Као клуб смо урадили све што смо могли, одмах смо реаговали након што је доживео стравичан прелом ноге, оперисан је и помогли смо му да се врати. Али, мислим да у овом тренутку више није у плановима тренера Просинечког и врло брзо ћемо разговарати о раскиду уговора.

Какви су планови са Борхом и да ли је реално да Звезда откупи његов уговор?

– Желимо да прође припреме и одиграо наредну полусезону. О томе смо причали са Просинечким. Борха је доста дао нашем клубу, играће сигурно још шест месеци, па ћемо видези. Ако не будемо могли да се договоримо, сигурно га нећемо откупљивати по цени од 450.000 евра.

Да ли ћете у случају мале излазности мењати део Статута који се односи на изборе?

– Нећемо, зашто бисмо? Људима треба времена да се навикну и да прихвате нове ствари. Боље је да председника бира 10.000 људи него 50. На 10.000 људи је много теже извршити притисак или неку манипулацију, него на њих 50. Ово је најправеднији начин. Наша жеља је да председника и чланове Скупштине убудуће бира 50.000 чланова клуба. Тек онда ће то бити велика победа целе ове идеје о начину гласања и избору председника клуба и чланова Скупштине – закључио је Ђорђе Стефановић.

Као генерални секретар Црвене звезде, Стефановић је истакао и да је изузетно важно да у сарадњи са Кинезима буде завршен велики пројекат и да наша Маракана добије нови, модеран изглед, у складу с европским трендовима. Он је упозорио да су прописи УЕФА све строжи и око стадиона, а да би нови стадион Црвене звезде свакако био у интересу и државе Србије и града Београда. Тим поводом, он је нагласио да су разговори већ обављени са градоначелником Београда Драганом Ђиласом и министром у Влади Србије Оливером Дулићем, од којих је добијен јасан знак да тако нешто треба да се оствари, јер је то у интересу свих.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму овде.

Повезане вести

141 comments

Delija DBC мај 26, 2012 at 17:20

Admini ja ne znam zasto ne banujete ove klince sto se prepucavaju o huliganstvu…
Volim da citam komentare,ali kad normalni ljudi komentarisu,a od 90 komentara na jednoj vesti 50 su klinci sto se prepucavaju,ako hocete napravicu vam grupu i dati admine,pa idite tamo,samo odavde sto dalje.Ne mogu da citam vase nebuloze…Hvala na razumevanju…
A vidim da ima dosta pljuvaca.Kada je ova uprava dosla mi smo imali veliki dug i nijednog dobrog igraca,krenuli su od nule,ostao je ISAH,OUMARU i jos po neki i za to im VELIKO HVALA!!!Doveli smo onda par klinaca i igraca koji ce samo da igraju.Bili smo ekipa tipa sad Radnicki iz Kragujevca,mozda cak i malo slabiji,ali srcem su igrali i od tad,pa do sad,kada pogledate period videcete da smo svake godine sve jaci i jaci na terenu.Sto se mene tice neka dugujemo,ali da punimlo glodare i ucestvujemo u ligi sampiona i dule krune da osvajamo,pa nikom ne moze sve da bude potaman u zivotu i nista ne moze savrseno da bude,nesto imas,a nesto nemas…

Reply
Aca VA мај 26, 2012 at 15:22

Nema nista dok se Zvezda ne privatizuje, da dodju pravi ljudi uloze lovu pa da za 5,6 god budemo stalni ucesnici Lige sampiona,ili ako ne Lige sampiona ono bar Lige evrope. Vreme ovakvih nesposobnih uprava gde nijedan predsednik nece da ulozi ni dinar u klub,a kad ga kradu i cerupaju onda su prvi je odavno proslo.

Reply
miloš мај 26, 2012 at 16:58

aca No.2

Reply
KureDelija мај 26, 2012 at 17:03

Aco sve je to ok ali fazon je sto nijedan bogatas ne zeli kupiti Zvezdu upravo zbog dugova i sumnjivih ljudi koji se krecu u klubu, privatizacija jeste najbolje resenje ali u srbiji je uspesna privatizacija nemoguca misija….

Reply
kobr мај 26, 2012 at 13:17

ljudi zvezda ce se izvuci iz dugova,to nije nas najveci problem…najveci problem je sto igraci idu sa 21-22 god u inostranstvo….odigraju sezonu dve i kad treba da pocnu da daju najvise,kad shave malo fudbal,zvezdi oni idu za malo vise para i mnogo vise sedenja na klupi!

Reply
Nemanja Muslin мај 26, 2012 at 15:42

Ti dugovi jesu najveci problem !!! ti kad imas para,mozes da zaustavis klinca od 21-22 koji je zinuo za parama..

Reply
Aca мај 26, 2012 at 12:26

Jos jedan stih posvecen internet tastatura simpatizerima
Zvezdin simpatizer ne moze biti svako
samaranje tastature stvarno nije lako
na netu visim po celu noc i dan
ja sam pravi internet huligan
Na sajtovima mnogim komentare pisem
jer bez tastature ne mogu da disem
bijem tastaturu svakog novog dana
jer ja stvarno ne znam gde je Marakana
Navijam za Zvezdu jos od prvog dana
iz udobne fotelje kraj malog ekrana
i uz hladno pivo tako Zvezdu pratim
a clanarinu mizernu ne mogu da platim
Nastavak sledi…

Reply
M.V.P мај 26, 2012 at 12:33

Koliko je tebi dosadno…cccc

Reply
miloš мај 26, 2012 at 13:47

počeo si i autobiografske pesme da pišeš ooo lepo lepo..

Reply
miloš мај 26, 2012 at 13:59

a provali po 1 minus aca lupa hahahahah a onda promeni tri mail-a i lupa sebi palac gore hahahahahaha huligan

Reply
miloš мај 26, 2012 at 14:13

moraš pisati pesme sa više emocija bre bar inspiracije imaš svakodnevno,probaj da promeniš položaj sedenja ispred kompa možda ti pomogne a za probavu nešto pojedi ili popij jer na tebe tvoji komentari tj.na tvoju probavu ne utiču a na mene itekako odmah mi se ide u wc bre.. a ako tvog komentara negde nema ja ću ti reći pa i tamo da prozboriš koju i da prosvetliš široku narodnu masu.

Reply
miloš мај 26, 2012 at 14:16

greška greška ti baš imaš problema sa probavom,ti treba da sprečiš probavu po sajtu..izvini vidi po forumima možda ti neko pomogne..

miloš мај 26, 2012 at 14:21

aco minus

Collonelo мај 26, 2012 at 15:30

Ma ladno mozes sa Sdjua da pises…

veliki pravi zvezdas мај 26, 2012 at 11:44

Stefanovicu Crvenoj Zvezdi je potreban dobar desni bek da igra i ofazivno i defazivno na tom mjestu trebala bi Crvena Zvezda da dovede onog Marka Petkovica ili Rodica umjesto Mikica ,ako on otidje kao sto je i rekao Robi da on ima odresene ruke za odlazak iz Crvene Zvezde Stefanovicu pa dovedite jednog od ova dva igraca Stefanovicu u Crvenu Zvezdu

Reply
M.V.P мај 26, 2012 at 13:23

Rodic je levi bek…

Reply
miloš мај 26, 2012 at 13:50

ja sam bar 10 puta napisao da je rodić levi bek,možda bi neko od admina mogao da postavi vest o rodiću gde bi pisalo da je levi bek pa da svi vide 🙂 jer ovako izgleda ne pomaže 🙂

Reply
M.V.P мај 26, 2012 at 19:27

I ja sam al’ eto… 😀

Reply
Aca мај 26, 2012 at 11:27

Pesma posvecena internet tastatura simpatizerima –

Zvezdin simpatizer ne moze biti svako
samaranje tastature stvarno nije lako
na netu visim po celu noc i dan
ja sam pravi internet huligan
Na sajtovima mnogim komentare pisem
jer bez tastature ne mogu da disem
bijem tastaturu svakog novog dana
jer ja stvarno ne znam gde je Marakana

Nastavak uskoro

Reply
Aleksandar мај 26, 2012 at 12:14

Aco ti si nas huligan
Na ovim portalu pises komentare po ceo dan
Pises kako si zvezdin huligan
Da na Maru ides svaki dan
Ali u stvarnosti ti jedino sto ti vidis je ekran
Zato se sa ponosom zovi INTERNET HULIGAN 🙂

Reply
miloš мај 26, 2012 at 13:51

hahahahahahaah BRAVO!!!!!

Reply
miloš мај 26, 2012 at 14:02

evo ga i ovde hahahahaha

Reply
miloš мај 26, 2012 at 14:08

acooo evo i ovde

Dejan мај 26, 2012 at 10:41

Djordje svaka cast!!! Za par godina se vracamo na stare staze uspjeha,samo izdrzite!!!

Reply
Anka мај 26, 2012 at 10:20

U principu se slazem sa Stefanovicem i onim sto je izneo. Jedino da poradi na ostanku Bajka, bez obzira na ponudu, a naravno prve zamene Kirovski i Dmitrovic. Takodje, posle ovakvog pritiska UEFE mi moramo da izvrsimo pravni pritisak u Lozani na sve ono sto nama drugi duguju jer nisu male pare. Robiju, necu vise da se ponavljam, odresene ruke oko dovodjenja pojacanja i odlazaka (a vidim da se to uveliko radi). Omladinsku skolu na visi nivo (zastita igraca od raznih mesetara a time zastiti i klub), dzabe nam sve ako nam preprano odvode najbolje. Jos je rano da se od omladinske skole podigne fudbalska akademija zbog finansija ali i to treba imati u vidu (dugorocni plan). Dug mi je potpuno jasan i nije mi iznenadjujuci kad se uzmu u obzir prihodi i rashodi +silom dodatni troskovi (otplata dugovanja prema potrazivanjima i sportski i od strane banaka sa enormnom kamatom) a pocetno stanje je bio dug, tako da je ovo i dobro kako smo mogli proci. Sto se tice statuta da navijaci biraju one koji ce sedeti i u skupstini i u predsednickoj fotelji, ja sam za to. Dosta mi je vise kvazi likova koji kao su prvo protiv aktuelne uprave a onda su preko noci promenili misljenje (stavili pare u dzep). I nije samo to upitanju, ima vise razloga zasto o nekim stvarima treba da odlucuju navijaci a ne pojedinci. Stadion necu da komentarisem, sve sto sam imala rekla sam po tom pitanju i sto pre to bolje po nas da se krene sa realizacijom. A ako pricamo o stadionoma na opstem nivou tek ce Srbija da vidi kako je dobro opran novac za stadione po Srbiji i sta je uradila Toletova masinerija zajedno sa ministarstvom sporta.
Ono sto je na zalost izostalo jeste titula ove sezone. Po meni mozda je jedina greska Adzic, jer je Adzic vec jednom bio sportski direktor i nije se pokazao u najboljem svetlu. Svaka cast Adzi na hrabrosti da dodje u najgoroj nasoj istoriji i da pokusa da pomogne, ali smatram da to nije za njega jer prosto mu nije islo ma koliko se covek trudio. Sto se mene tice Lukic ima moju podrsku. I jedino sto treba da uradi u narednom periodu da sve podigne na visi nivo (zagrize za gradnju stadiona, dovodjenje novih kompanija, skaut tim oko Prosineckog koji ce samo njemu biti na raspolaganju u pracenju igraca iz sopstvenog pogona i u domacem i inostranim prvenstvima, ojacati omladinsku skolu, i obezbediti jos bolje kratkorocne i dugorocne planove). LICNO BIH VOLELA DA LUKIC AKO DOBIJE PONOVO POVERENJE NAVIJACA DA OSTANE NA CELU KLUBA UKLJUCI KAO SAVETNIKA I SVOJU DESNU RUKU GOSPODINA DZAJICA. Prosto mora jer Dzaja ima iskustva zna dosta stvari i jedini kojem je poslo za rukom da stvori ekipu za pet godina i uzme titulu prvaka Evrope i Sveta.

Reply
dusan мај 26, 2012 at 10:37

ovo je odlicna filosofija, ali za navijace radnickog iz kragujevca ili napretka. ovo gde smo mi danas je horor, uprava nam je losa, tim nam je los. kad cujem da smo se stabilizovali i da imamo solidan tim mogu samo da pocnem da placem. vi, deco, ne mozete ni da shvatite sta je zvezda bila 80-tih godina. mi smo 1992. godine u konstantnom padu, sa par bljesaka. sve sto vredi je tribina i to sto srbija voli zvezdu.

Reply
Anka мај 26, 2012 at 10:56

Odlicno znam o cemu pricate. Na zalost to vreme je proslo, drugacija je i liga postojala. Ne treba da se ponavljam sa pricom o fudbalskoj mafiji koja je pocela da vlada krajem devedesetih i dan danas zivi, oni su sve epohe prosli i opstali. Na zalost. A ovo o cemu ja pricam nije filozifija i moze da se pretoci u stvarnost samo ako neko zeli. A ja verujem da ovi to zele. Treba vec jednom da prestanemo da zivimo u proslosti kazemo dosta je bilo hocemo staru Zvezdu u domenu gazenja protivnika, sa modernim fudbalom. Ja licno hocu da jos jednom vidim Zvezdu na krovu Evrope, ali za to je potreban sistem koji nece donositi rezultate preko noci vec postepeno resiti probleme i klub krenuti napred a kad krene napred onda tom klubu nece moci niko nista i ima ce svoju eru u osvajanju trofeja. O nasoj ligi necu ni da govorim. Moram da istaknem da nije sramota biti dugo bez trofeja tamo gde je liga kvalitetna, a posto je ovde tuga i jad onda moras da vodis brobu protiv svega. Pa ase jedna godina bez trofeja smatra neuspehom, a na svakoj polusezoni smenjuju treneri jer nekome neko ne odgovara. Namerno pisem izmedju redova a posto ste vi stariji od mene sigurno cete razumeti ovo sto vam pisem kao odgovor.

Reply
Aca мај 26, 2012 at 13:26

Brate mani se prepirke sa njima jer su neki od njih namerno ubaceni na dosta sajtova pa i na ovaj da lobiraju za Lukica. Oni su placeni cak i da lazu sami sebe. Imaju po desetak razlicitih nickova i rade taj prljavi posao.

Reply
pancevac мај 26, 2012 at 14:16

covece ja ne znam kako ti spavas nocu 😀
jel’ se budis nocu na svaki sum misleci da su lukicevi placenici dosli po tebe najveceg deliju? 😀

Reply
Aca мај 26, 2012 at 16:51

Ja spavam mirno i za razliku od vas cista mi je savest.Potpuno.

fringe мај 26, 2012 at 17:16

Nazalost svi dobro znamo sta je Zvezda bila 80-tih pa zato niko i ne moze da shvati kako nema titule 5 god. Svi jos zive u tim snovima o velikoj Zvezdi i ja verujem da ce biti. I to da je urusavana 20 godina nije novost. Pa zato smo tu gde jesmo. Ali ovo sto se sada radi je ispravan put. Nije jedini ali je ispravan. Koliko ce nam trebati da dodjemo u 80-te pa isto koliko i Srbiji.

Reply
Alex Krycek мај 26, 2012 at 09:46

Pogledajte ako mozete uopste ocima nepristrasnog coveka: titule nema 5 godina zaredom, dug je ogroman, prakticno isti kao pre, nema Evrope, nema prodaje igraca za velike pare…..pukli smo skroz….i to je jedina istina…..
I ne kazem da treba da prestanemo da navijamo, da idemo na utakmice, da volimo Zvezdu! Samo kazem da je stanje IZUZETNO lose…

Reply
Goran мај 26, 2012 at 09:50

Pa loše jer su prethodnici napravili dug od 40 miliona. Sada je 33 i solidan tim. Dobar tim se stvara bar 5 godina. Dajte da sačekamo još malo. Dosta smo pljuvali.

Reply
dusan мај 26, 2012 at 10:26

pa koliki je na kraju dug bio kad je lukic dosao? prvo smo slusali o 26 miliona? pa onda o 33 miliona? a sada ti kazes da je bio 40 miliona. sledece godine kad nam dug bude bio 60 miliona, reci ce neko da su prethodnici napravili 70 miliona. u medjuvremenu, ne zna se ni kome dugujemo, ni koliko, ni kako su ti dugovi nastali. ako su prethodna rukovodstva pumpala ugovore igraca i uzimala te pare, onda nije dovoljno kukati nego treba podnositi krivicne prijave. istina je da nam dug i dalje raste, istina je da nemamo igrace koje mozemo da prodamo za velike pare, istina je da malo malo pa nemamo za plate igraca. istina je takodje i da cemo navijati dok smo zivi. pomozi boze.

Reply
Goran мај 26, 2012 at 11:32

Ja ne znam kako ti nisi znao za dug od 40 miliona, prema tome tvoja priča pada u vodu. Ja sam znao od početka. Otkud ti sad tih 26?

Reply
dusan мај 26, 2012 at 12:04

lepo je voleti ovu upravu, ali malo pogledaj po interenetu sta su tvoji mezimci pricali u poslednje tri godine, pa onda vidi sta kome pada u vodu.

Aca мај 26, 2012 at 12:30

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2009&mm=12&dd=17&nav_id=398883
Tvoj predsednik je rekao u decembru 2009 da je zatekao dug od 23 miliona eura a sad kaze 31 ?? Ako koza laze rog ne laze,evo ti i dokaza.

Anka мај 26, 2012 at 10:34

Tacno 5 godina, od 5 godina 3 godine pod komandom Vladan Lukica. Za to vreme dve utehe – dva kupa. Duyg nenormalan koji je treba vratiti. Pa nije dobra vila da covek izvrsi hokus-pokus i dug nestane. Pocetno stanje je bilo dug (pare nisu postojale) dolaskom doveo je sponzora najveceg u ovom regionu ali se islo na povracaja omladinske skole. Plus u tri godine mandata, koliko ja pratim, a u poslovanju nepostoji prosta matematika vec ekonomija gde ljucnu ulogu igraju pocetno stanje i aktuelni prihodi i rashodi. Pri svemu ovome jos uvek imamo stara dugovanja prema bankama koja su zelenaska i odlicno koriste ovu krizu sa kamatama koje nisu fiksne ni za koga a kamo li za nas klub. U vreme Den Tane ne da je nabijen dug, nego PODEBELI KATANAC SE NADVIO NAD FK, uz to nista nije uzeto a od klub stvoren amaterski klub posto je maltene omladinska skola ugasena, vazno da su promenili za dva meseca dva zelena tepih on i Spasojevic i jos su ugradili grejace (kako rece Toplica nismop znali da klub nema mogucnost da se prikljuci na gas, OVO NE MOGU DA ZABORAVIM i ove ispade isplacujemo i za ovo imamo dugovanja). Den Tani je vazno bilo da jede cevape upola s lukom kod cika Djure (aktuelni predsednik Partizana). Mislim da sam ti sve sa ovim rekla. I jos jedna bitna stvar ono sto, pored Adzica, zameram Lukicu jesta da je trebao da bude realniji u svojoj oceni kad je govorio o tituli i da nije trebao da se izlece da je moguce uzeti titulu kroz tri godine, zbog svega onoga sto se dogadjalo u klubu.Necu da kazem da nije bilo moguce uzeti prosle godine titulu, moglo je kao i ove ali to malo sto je falilo je mozda bas zbog svega sto se dogadjalo u igrackom kadru a sto nije imalo veze ni sa Lukicem ni sa Prosineckim. Eto to ti je moje misljenje.

Reply
miloš мај 26, 2012 at 13:54

a da dođe neki mađioničar pa da stvari budu bolje?? Pa kad će biti bolje kad niko neće da se kandiduje???

Reply
fringe мај 26, 2012 at 00:57

Pisao sam nesto o ovoj temi ko cita komentare zna. A imam jos nesto da dodam. Ako nasa Drzava uskoro ne krene putem kojim je posla Zvezda ocekuje nas uskoro bankrot ili jos gore Grcki scenario. Da te primoravaju razni na svasta samo da bi ti dali crkavicu da prezivis, ali zato ocekuju uredno sve kredite da vratis. Jedino sto Grci imaju ostrva a mi k***c. Lose nam se pise, a sudbina Zvezde je i sudbina Srbije. Ako ona prezivi, prezivece i majcica nam Srbija.

Reply
Nemanja Muslin мај 26, 2012 at 00:54

Malo vise postovanja za ljude koji su stvarali Zvezdino ime..a ti Stefanovicu il ko god vec iz uprave,preispitajte sebe u vezi onog sramnog cina nad Dzajom,pa onda govorite o ,,legendama iz kafane,,.citam komentare dole,ljudi lepo napisu neke stvari koje su realne,a onda se jave neki i govore kako hejtuje,predlozi boljeg..e onda jbg..Lukic ostaje,moze ovde da se pise do mile volje..ali sta ce biti sledece sezone,neki neverovatan preporod ( rezultatski mozda ) finansiski ni za 10 godina,to je realnost.Ostaje mi samo da se nadam,jer ako ja treba da verujem ovima iz uprave,koji godinu ranije govore o stabilnoj situaiciju u klubu,a sad se govore milonske cifre jos veceg duga,onda treba da se zapitam,sta je ustvari istina..

Reply
Goran мај 26, 2012 at 09:43

Ako ne uzmemo titulu svi ćemo ih oterati, a siguran sam da će i sami otići. To je neminovnost. Do tada pruži malo podrške svom klubu, možda će nam svima biti bolje. Ne bih želeo da se vrate Dan Tana, Mišković, Ilija Ivić, Spasojević itd.

Reply
delijaMNE! мај 26, 2012 at 10:49

A sta ako bas ne uzmemo titulu…? Rizik je veliki , 6 god. ne osvoiti prvenstvo….Mnogo da j***e oca:(. Ocu mene za predsjednika…. Kakav sam ekonomista ucero bi nas u dug od 160 miliona ( najmanje) 🙂

Reply
Delija Mp мај 25, 2012 at 23:58

Citate vi da Zvezdi treba milion evra mesecno za funkcionisanje,dakle treba prihod veci od 12milona godisnje da bih se dug smanji,plus kamate na kredit.A ne prodajemo igrace..Tako da je jako tesko
bucko je otvoreno rekao da ne ocekujemo bombe u prelaznom roku,znaci Ninkovic i Milijas otpadaju.Ako niko ne ode treba jos jedan vezni da se dovede pored napadaca i to je to.Skromno i realno

Reply
Nebojsa мај 25, 2012 at 23:13

Opet Vesovic???

Reply
Па.... мај 25, 2012 at 23:08

33 милиона = 33 милиона проблема = 33 милиона главобоља!
Најзад да је неко изашао са тачном проценом дуга који се гомилао свих ових година! Сад је питање колике су камате на дуг, коме све дугујемо, којим банкама, повериоцима…
Нажалост стање је крајње алармантно! Излаза из овог ћорсокака, у који су нас увалили Мишковић, Дан-Тана, па и Лукић НЕ ВИДИМ!
Велике су то паре, велики су ту камате. Бојим се да за 5 година не буду смањене ни за 50%.
Песимиста сам, нажалост!
Стање друштва је тако да смо ми презадужена земља у којој ћемо једни друге да једемо како би се прехранили!
Једини излаз је да нам лепо ГАСПРОМ да тих 33 милиона, да дођемо на 0 и да им лепо кроз 10-15 година враћамо у ратама, јер опет не верујем да ми имамо толико зараде само у домаћем шампионату, без Европе, да можемо да им вратимо за 3-4-5 година.

Reply
aca мај 26, 2012 at 00:24

pa kad bi za pet godina smanjili ukupan dug za 50% lukic bi bio carobnjak, smanjenje tolikog duga u nasoj drzavi za toliko je ravno magiji.

Reply
Goran мај 26, 2012 at 09:54

Ne razumem kako možete da kritikujete čoveka koji je smanjio dug za 7 miliona, od krš tima je napravio sasvi solidan, pobeđen je rival 3 puta i to je dokaz da imamo bolji tim. Pa mi se borimo i protiv nameštanja rezultata, zar ste to zaboravili? Možda bismo i uzeli neku titulu da nije toga.

Reply
Па.... мај 26, 2012 at 10:12

Није ово критика, ово је само реално сагледавање ствари у клубу! Нисам ја крив што је дуг толики, ни ти, ни Пера, Мирко и остали… Крива је управа од 2006 до 2009, али није ни Лукић цвећка!
Колико рата дугујемо за играче које смо довели из домаћих клубова, нпр. Слободи? О томе нико не прича!
Нажалост Лукић је наша стварност наредних 5 година! Бољих има кандидата али ћуте. Зато стиснимо зубе, биће тешко испливати из ових дугова, знајући да је приход од домаће лиге мали, да у Европи тешко пролазимо у групну фазу камоли да преживимо зиму, да не играмо у Лиги шампиона где су велики приходи самим пласманом у групну фазу, где се добијају бонуси за победе, нерешене утамице и где на крају добијеш новац од ТВ права који је скоро 10 милиона евра!

Reply
delijaMNE! мај 26, 2012 at 10:55

Borimo se protiv namjestanja utakmica….. Nema sta da se borimo, kad po vasem (nista licno) i mi namjestamo!
To su mnogi pisali posle poraza od Vose…. Naravno ja ne mislim tako:D

Reply
Goran мај 26, 2012 at 11:36

Pa ne borimo se protiv našeg nego njihovog nameštanja 🙂

Reply
delijaMNE! мај 26, 2012 at 14:15

Pa znam…. Nisi me skontao…:)

delijaMNE! мај 26, 2012 at 10:52

A dal’ si siguran da je tacna informacija o dugu….? Ja nisam!

Reply
NemanjaS90 мај 26, 2012 at 11:15

Citiracu onda Robije… Jebi ga onda ako ne verujes.

Reply
Mirijevac мај 26, 2012 at 11:56

Najgore su te kamate koje stizu.Evo licni primer,dugujem za struju neke pare jer nisam radio jedan period,i malo se nakupilo,ja odlucim da to postepeno vratim tako da cu svaki put uplatiti recimo 200 din vise nego sto mi je stigao racun, na kraju ja vidim da oni meni lupaju kamatu za ono sto sam duzan bas toliku tako da ja fakticki placam potroseno i kamatu a dug mi ostaje isti. E sad ja mislim da ce Zvezda da se iscupa iz ovog duga,ako su refinansirali postojece kredite i na koje ne ide neka velika kamata….Nisam ekonomista pa bas i ne bih mogao puno o tome.

Reply
madness2233 мај 25, 2012 at 22:27 Reply
deki мај 25, 2012 at 21:13

Ovde se kaze da dugujemo i bogu i ljudima, 33 miliona!!!!
A jedan si pise kakvu bi postavu on voleo da Zvezda ima, koga da kupi, Jedan trazi stadion ali NIKAKO manji od postojeceg…. Zabole me glava!!!!!

Reply
Andrej мај 25, 2012 at 22:26

a euro 118 dinara…Potpuno si u pravu druze!

Reply
van basten мај 25, 2012 at 20:45

da li cemo ikad saznati koliko je zvezda duzna,kome je duzna,u kakvim je kreditima,da li je duzna nekima koji su davali pozajmice,kakvi ugovori postoje prema poveriocima,da li je zvezdi neko duzan.da li je sad gotovo da dugovanjima prema bivsim igracima,trenerima,ivicu,adzicu.da li se sprema prodaja zvezdine imovine zbog tog strasnog duga.da li se sprema gradnja mini marakane,mnogo manjih dimenzija da bi se sve okolo pretvorilo u stambeni prostor,gde nece biti mesta za pomocne terene i terene za omladinsku skolu.da li nas samo plase dugovima i katancima samo da bi neko napravio nekakve zgrade odmah iza gola.i da li cemo ikad biti sampioni.sta ce preduzeti ova uprava ako i sledece godine prodjemo bez titule.jel moze to da se zna,ili niko ne zna.

Reply
NemanjaS90 мај 25, 2012 at 21:21

Odgovor na prvo pitanje ti je u naslovu!

Reply
Aca мај 25, 2012 at 20:38

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2009&mm=12&dd=17&nav_id=398883
Jedna od velikih mudrosti glasi – “govori istinu jer samo nju mozes da ponovis vise puta“. Na zalost ovako je u decembru 2009 godine samo sedam meseci od dolaska na mesto predsednika govorio Vladan Lukic koji je tada rekao da je zatekao dug od 23 miliona eura i da je za samo sedam meseci taj dug smanjen za 6 miliona. Sada prica sasvim drugu pricu i niko u stvari ne zna koliki je pravi i istiniti dug fk Zvezda. Zasto Lukic i Stefanovic inace bivsi direktor vaterpolo kluba partizan izbegavaju da kazu koliko novca potrazuje fk Zvezda od transfera bivsih igraca koji su u Zvezdi igrali pre Lukicevog dolaska ??? Rec je o velikoj sumi novca koja treba da legne na Zvezdin racun. Radi se o transferima Kastilja,Parkera,Andjelkovica itd. Istina je ono sto je Lukic govorio te 2009 godine u decembru kada je rekao da je zateceni dug 23 miliona i tada je uracunao i va potrazivanja koja sada tako vesto pokusava da sakrije,kao da ne postoje. Ako je sada prema izvestajima apr dug veci od 37 miliona eura ( dok je Lukic i ova politicka bulumenta u klubu nikada necemo saznati pravi iznos duga ) i laiku je jasno da je dug od dolaska Lukica uvecan za vise od 15 miliona eura i to on nama predstavlja kao nesto dobro sto je uradio u protekle 3 godine. Ali tu se onda nesto debelo ne slaze jer ako je po njegovim recima ova uprava u klub donela 50 miliona eura kako je onda dug veci od 37 miliona ? Zasto 90% Zvezdinih igraca nisu u njenom stoprocentnom vlasnistvu( a kukali na Piksija zbog iste stvari )ako ste gospodo uneli tolike pare u Zvezdu kao sto kazete i zasto onda dug nije smanjen vec uvecan ? Zasto igracima jos uvek dugujete deo novca i zasto lazete da ste im isplatili ceo dug ? Gde su te pare Lukicu ? Kome i koliko Zvezda duguje ? Ko i koliko duguje Crvenoj Zvezdi ? Zasto je sve nejasno i konfuzno ?Zasto Lukicu obmanjujes armiju Zvezdinih navijaca? Sta je sve od Zvezdine imovine dato pod hipoteku i ko je tako nesto potpisao ?Na koji nacin ce Zvezda vracati kredite ? Imas svoje medije i u njima svoje sluge koje te podrzavaju, kao i sluge unutar kluba. Ne shvatas da oni ne podrzavaju tebe vec oni zele nastavak Zvezdine agonije. O tome zasto se niko drugi nije kandidovao dovoljno se vidi iz ovog teksta a i vec ranije je objasnjena promena pravilnika o izborima koja je usvojena krajem marta ove godine.Da te podsetim Lukicu da je i gospodin MAC MAC isto tako lagao i obmanjivao sopstveni narod i imao podrsku gotovo svih medija,da je vodio prljavu kampanju,ali sve je uzalud jer je otisao u istoriju.Tako ces i ti zavrsiti jednog dana samo ces pre odlaska morati da polozis racune milionskoj armiji Zvezdinih navijaca. I ti i svi ostali pre tebe.

Reply
van basten мај 25, 2012 at 20:52

a sta ako dug uopste nije takav kao sto se prica.mozda je bas sve suprotno.mozda nas loze da bi opravdali svoja dela i svoje buduce postupke.mozda su i laznim iznosom duga uplasili neke potencijalne kandidate.sve je u igri,sve je moguce.

Reply
delijaMNE! мај 26, 2012 at 11:01

Samo cu rec…. Citas mi misli….!

Reply
Collonelo мај 25, 2012 at 20:12

Sve je lepo receno.Svi pljuju a kad treba da se kandiduju niko nigde.Sve sami strucnjaci i patriote pa sto vas nema sad na izborima gospodo ?Jbg Lukic nije savrsen ali boljeg nemamo !!!!

Reply
Zvezda u duznickom ropstvu мај 25, 2012 at 19:56

Eto na šta je spala nekadašnja srpska fudbalska institucija zvana Crvena zvezda. Osvajanje “kante” od trofeja, zvane Fudbalski kup Srbije, proslavlja se maltene kao titula prvaka Evrope u Bariju. A da je prošao samo jedan od “zicera” na utakmici sa Borcem, a da ne pominjemo polufinale sa Partizanom, kada je odnos u šansama bio 1:10, svi bi danas govorili: “Ne može trenerski početnik Robert Prosinečki da vodi Zvezdu, prvaka Evrope i sveta.”
Taj isti pehar Zvezda je osvojila i 2010. godine, tačno godinu dana posle “stupanja na presto” aktuelnog predsednika kluba. Zvezda, međutim, pet godina nema titulu, nije prvak države, a predsednik je u svom “programskom” govoru obećao da će u trećoj godini njegove vladavine Zvezda biti najbolja u Srbiji i plasirati se u Ligu šampiona. I ne samo to.

Obećao je da će klupska dugovanja koja su tada iznosila po njegovim recima oko 23 miliona evra postepeno smanjivati. Danas klub, po njegovom priznanju, duguje više od 33 miliona evra, iako dobro obavešteni izvori kažu da je reč o sumi od najmanje 40. UEFA je kaznila FSS zato što je prošle godine izdao licence bez pokrića za takmičenje u Evropi našim klupskim “velikanima”. Naime, da bi stekli to pravo svi evropski klubovi moraju imati uredno finansijsko poslovanje, tj. ne smeju dugovati nikome. Kažnjeni su naravno i Zvezda i Partizan, s tim što se Zvezdi progledalo kroz prste tako što joj je odobreno da mnogo veći dug (od 800.000 EU) izmiri do 25. maja – inače “leti” iz Evrope.
Dan posle “trijumfa” u Kruševcu jedan Zvezdin zvaničnik, na pitanje novinara da li su obezbedili novac za dobijanje evropske licence, izjavljuje: “Na putu smo da obezbedimo milion evra, da podmirimo dugovanja i dobijemo evropsku licencu.” Nije rekao na kom se to putu (autoputu ili koridoru) nalazi taj novac? Ili pored kog to puta se mogu naći toliki evri? Samo dva dana kasnije stvar je postala jasna, kada je Zvezdin zvaničnik još višeg ranga izjavio (obratite pažnju na taj rečnik): “Rešenje finansijske konstrukcije je vrlo blizu. Dobijamo kredit od jedne evropske banke od 15 miliona evra. Nije u pitanju klasični kredit, već refinansirajući, kojim ćemo prebrinuti mnoge brige.”
I učenici srednje ekonomske škole znaju za zakon: Da bi ti neko dao kredit (pazite 15 miliona evra, ne dinara), moraš imati garanciju kreditne sposobnosti u najmanje dvostrukom iznosu. Zvezda je ušla u “dužničko ropstvo” upravo zahvaljujući kreditima za čije je dobijanje, kao garanciju pod hipoteku, dala čitavu Marakanu. Teško je poverovati da će sada bilo koja srpska banka (a pogotovu ne evropska) dati kredit od 15 miliona evra, a da (kako se priča) garancije budu ugovori mladih igrača, čijom se prodajom očekuje jedini prihod kluba. Jer šta ako se neko od tih perspektivnih igrača povredi? (Uzgred, te mladiće bez ikakavog osnova zovu “Robijevim bebama”, iako se zna da su to sve mladi reprezentativci Srbije koje je selektor Aleksandar Janković savetovao da umesto inostranstva u zimskom prelaznom roku, potpišu za Zvezdu. Robi nije ni znao da oni postoje.)
Čak i da se tako nešto dogodi, postavlja se pitanje od čega će klub živeti ako sav novac od prodaje igrača ode na otplatu kredita? Jasno je dakle da će, ako se taj kredit dobije, garancije dati neka državna (javno preduzeće) ili poludržavna firma i da ćemo sav taj novac koji Zvezda ne može vratiti, vratiti mi, građani, i poreski obveznici.
Da nije tako ne bi se krilo od javnosti i koliki je tačno Zvezdin dug i kome se koliko duguje i ko daje i kakve garancije za najavljeni kredit. Zašto je to tajna? Da li je Zvezda privatno vlasništvo predsednika i njegovih političkih mentora ili opšte narodno dobro? Budimo realni – Zvezda nema prihode kojima bi vratila kredit od 15 miliona evra, a taj novac ako ga bude, uz pomoć trange-frange transfera, završiće u privatnim džepovima.

Reply
Realan мај 25, 2012 at 20:26

Zaboravio si da das zavrsnu,rec nesto kao: hajde da proglasimo bankrot i ugasimo klub.

Reply
NemanjaS90 мај 25, 2012 at 20:34

Pa evo ti u naslovu koliki je dug… E, sad, to sto vi imate vase teorije zavere i verujete raznim Ruznalima…to je druga prica ali nemojte onda dolaziti ovde i govoriti da kazu koliki je dug.

Reply
NemanjaS90 мај 25, 2012 at 20:40

„(Uzgred, te mladiće bez ikakavog osnova zovu “Robijevim bebama”, iako se zna da su to sve mladi reprezentativci Srbije koje je selektor Aleksandar Janković savetovao da umesto inostranstva u zimskom prelaznom roku, potpišu za Zvezdu. Robi nije ni znao da oni postoje.)“

Ajde molim te daj mi neki dokaz za ovo. Al, kad te molim… Muka mi je vise od ovih vasih raznih teorija. Ne sumnjam da je Jankovic dao svoje misljenje u vezi igraca, to stoji, al sad da ih je on doveo u Zvezdu je glupost nad glupostima, svaka ti cast.

Reply
Uscanac мај 25, 2012 at 21:26

Jos sam nesto zaboravio da ti kazem, ostavio si taj isti komentar na drugoj vesti samo pod drugim nikom, pogadjas i sama da je nik bio ACA 😀 Ono sto bi ljudi rekli, iskuliraj covece, idi nadji devojku, nece ti pomoci i da imas 100 nikova ovde na sajtu.

Reply
Zvezda u duznickom ropstvu мај 25, 2012 at 21:52

Cerkice zasto si toliko nervozna ?

Reply
Uscanac мај 25, 2012 at 21:54

Blago tebi s tvojim mozgom 😀

Reply
kobr мај 25, 2012 at 19:49

ljudi zelim da pitam vas,ako neko zna,da li su svi izmireni dugovi prema bivsim igracima,strucnjacima itd,ili je ovo samo deo od toga….moramo da verujemo u bolje sutra ….dpo prici predsednika ma ko da ga pljuje i da ga osporava,ja ga podrzavam,iako su izostali rezultati tim je bar 5 x jaci i skuplji nego kad je dosao na vlast,po njegovoj prici za 3 god su vratili 50mil,da nije bilo takozvanih zvezdasa mi bi sad bili stabilan ako i ne najbogatiji klub na balkanu….zbog toga moramo verovati u predsednika,njegov tim,strucni tim i igrace….ako da Bog ako udjemo u Evropu taj dug ce se smanjiti za trecinu….ajmo Zvezdo dosta je bilo tavorenja pokazi Evropi i svetu da si velika!!!

Reply
Raka Delija мај 25, 2012 at 20:02

Dugovi prema bivšim igračima i trenerima su isplaćeni (da je suprotno ne bi dobili licencu za Evropu),a i veliki deo plata sadašnjim igračima i stručnom štabu si isplaćene.

Reply
kobr мај 25, 2012 at 20:10

ok to brate moj,znaci ti dugovi ok…nego te pitam vise ni jednom strucnjaku tzv igracu funkcioneru nis ne dugujemo?

Reply
Raka Delija мај 25, 2012 at 21:35

Ja mislim da ne

Reply
ja мај 25, 2012 at 23:03

Aha,veruj u to!

Reply
Raka Delija мај 26, 2012 at 11:21

Sta veruje u to?!Pa ne bi smo dobili licencu bre care.

Reply
era мај 25, 2012 at 19:43

Babalj, Petkovic i Milijas (ako moze). U veznom redu vec imamo odlicnog Evandra,Mijailovica i Milivojevica, a ja bih zadrzio ili Čavu ili Kadua jos. Mikic verovatno ide, tako da je tu prazno mesto, a tu imamo samo Stojkovica i Vesovica (kojem nije primarna pozicija bek). A Petkovic kida, jos je mlad. Babalj mi bar po snimcima izgleda odlican, nije skup, tako da i ako se ne dokaze, nema veze, jer imamo tu Borhu,Kasalicu,Ozegovica,Asamou, a i Milunovic moze igrati u napadu.

Reply
Delija мај 25, 2012 at 19:31

Stadion mora da bude veceg kapaciteta od postojeceg!

Reply
Uscanac мај 25, 2012 at 21:01

Ono jeste, stalno je pun, bilo bi glupo da ljud cekaju ispred stadiona 😀

Reply
aca мај 25, 2012 at 19:22

ljudi ja mislim da neto dug 33 miliona , nisam siguran da li se na to placa porez da bi bio bruto ???

Reply
milos мај 25, 2012 at 19:51

To znaci da je veci, ali kada nama vrate dugovanja, onda je toliko, ja bar mislim da je tako.

Reply
Nenad мај 25, 2012 at 20:31

Neto + porez = Bruto

Reply
milos мај 26, 2012 at 21:08

Ne lupaj

Reply
bojan мај 25, 2012 at 21:59

@milos

u pravu si

ovog bisera ispod da pitam….porez na sta? gubitak?

Reply
josif мај 25, 2012 at 18:51

Bucko kaze,racionalizacija budzeta,nece biti atraktivnih imena,moze da ode svaku u slucaju dobre ponude sto bi znacilo:Titula ce jos dugo biti misaona imenica,evropu cemo igrati samo kao statisti a dugorocna finansijska stabilizacija kluba nije moguca.Ja se kao i svi normalni ljudi koji vole Zvezdu pitam!Zbog cega ovi ljudi traze novi mandat?Zar treba da naredne 4 god budemo zadovoljni sa jedan-dva trofeja od moguca 8,zar trebamo biti zadovoljni sto cemo ispadati u kvalifikacije od iole ozbiljnijeg rivala,zar necemo moci da dovedemo igraca koji kosta 500-600 hiljada evra ili neko koce primati platu od 400-500,onda nema o cemu da pricamo i cemu dase nadamo.Tragedija je sto niko normalan u ovoj zemlji nezeli da preuzme klub i vrati bar deo onoga sto Zvezda treba da znaci,e zato ce Lukic i dalje da vodi klub i umesto da raste budzet a sa njim i klub i rezultati oni sve nesto smanjuju,sve nesto prosipaju iz supljeg u prazno.Daj boze da gresim.Pozz.MKD

Reply
kalu мај 25, 2012 at 18:17

Da li neko moze da okaci link za mec srbija nemacka under 19?

Reply
nemke мај 25, 2012 at 19:26 Reply
republika srbska мај 25, 2012 at 18:08

kakav lukic i uprava zvezde pa to je bagra nijma bi valjalo da zvezda bude privatizovana ali da gazda dadne pare po mogucnosti 500 miliona da oni sa tim upravljaju pa neka mi objasne sta su uzeli za 5 god pa za njih postao derbi sa kragujevcom nemogu svatiti da lazu kao oni preuzeli dug pa neka stave u javnos da vidimo koliki su dug preuzeli dosta laganja ja samo znam dok nisu bili da je zvezda igrala derbi sa milanom barsom romom itd a sa njima nevjerujen da mozemo proci do nekog evropskog velikana

Reply
Aleksandar мај 25, 2012 at 18:17

Kad su oni dosli zvezda nije ni imala para da kosi travu… Ima sigurno boljih od ove uprave ali niko nema onu stvar da preuzme klub sa tolikim dugom. Ti pricas koda je Lukic bilo ko. Covek je bio u onoj zlatnoj generaciji. Ako proteramo njega ko ce voditi klub? Ivan Ivanovic? Onaj glumac? Vidis sam da niko nece, zato cuti i budi srecan !!!

Reply
Realan мај 25, 2012 at 18:34

Puna podrska Lukicu.

Reply
spawn мај 25, 2012 at 18:38

lukic bio u zlatnoj generaciji :)) jeste,ali cistop kopacke i donosio vodu :)) ovako kako lukic vodi klub pa tako ga moze voditi svako od nas,uzimas nove kredite da bi vracao stare i tako sve u krug,i to jos bar da je u krug bilo bi dobro nego se samo jos vise zaduzujes.covek izdao neko glupo saopstenje u kom ni jednog trenutka nije pomenio na koji nacin planira da vrati dugove,

Reply
Dzoni мај 25, 2012 at 19:24

Nemoj tako da pricas,ocigledno ne znas zasto Lukic nije igrao tada,posto si neupucen nemoj pricati gluposti….Lukic je bio teze povredjen i zato nije igrao!!

Reply
vllll мај 25, 2012 at 17:54

zar nije lukic u svojoj izjavi reko da je dug 31 M i da su poplacali sve zivo, a sad odjednom 33 M.. kako to?

Reply
marv мај 25, 2012 at 18:00

gde su 31 tu su jos 2

Reply
lololo мај 25, 2012 at 18:02

Rekao je da je dug bio 31,nesto kad je su oni dosli..a sad je 33m

Reply
vllll мај 25, 2012 at 18:16

ne ne, na to sam i mislio. rekao je kad su oni dosli da je bio 31 i nesto M, a onda je pisao o tome kako je ovima isplaceno ovo, onima ono, razni dugovi, a sad jos veci dug nego sto je bio. lose sam se izrazio

Reply
Kile мај 25, 2012 at 18:28

a isplate igraca, zaposlenih, troskovi… KAMATE – TO NISTA A? Ajde gasite menadzere

lololo мај 25, 2012 at 18:41

kile ispod obajsnio masi 😀

Žile мај 25, 2012 at 18:42

Prvo je rekao da je dug bio 23 miliona i da je smanjen za 6 miliona,a sada posle 3 godine ispade da je dug bio kad su dosli 31 milion a da je sad 33.Kada nije govorio istinu(da ne kažem lagao)?

vllll мај 25, 2012 at 19:34

pa i drugi klubovi placaju redovne obaveze, pa nisu u dugovima.. ovde se prica o nasledjenom dugu, koji je sad jos veci.

miloš мај 25, 2012 at 17:24

Imali smo razgovore sa svim igračima i još kad su dolazili u klub svakome je do detalja bilo predstavljeno kakva je situacija u Zvezdi. I ranije je bilo kašnjenja. Ranijih godina dešavalo se i da igrači budu isplaćivani u „polutkama“. Sada smo imali prioritet, a to je bila licenciranje za Evropu, ali ne samo zbog kluba, već i zbog njih – da bi igrali tu Evropu i da bi ih neko video. Ni mi nismo dobili plate pet meseci, ali su svi u klubu pokazali lojalnost. Obećanje smo ispunili i u prethodnih nekoliko dana isplatili tri plate“, dodao je on.

Reply
IGoRNbGd мај 25, 2012 at 17:15

Šta je 30 milki za svetskog šampiona…. Mi se sprdamo sa lovom… xD

Reply
Sasa мај 25, 2012 at 17:02

Braco uradio sam sve sto je bilo potrebno da se prijavim za elektronsko glasanje i dobio email da cu dobiti uputstva za glasanje.Za sada jos nista,jel moze neko da mi kaze dali je dobio uputstvo vec? Hvala.

Reply
Vanja мај 25, 2012 at 16:57

Na kraju novog mandata ove uprave dug ce biti oko 50 miliona! I svi ce da pricaju kako su naslijedjeni i kako nisu ni cent uzeli od Zvezde a niko nece snositi odgovornost za pljacku koja ce na kraju novog mandata moci da se nazove „pljacka decenije“. Stopiran je zakon o sportu izmislili nekakav „Zvezdin ustav“ po kome je nemoguce privatizovati klub da bi na stotine clanova sps-a moglo da prima plate od ojadjene Zvezde. Moze da se privatizuje Liverpul mogu i Mancester, Celsi,Psg… ali Zvezda ne moze jer je Srbija prebogata zemlja koja odvaja 100miliona godisnje za budzet Zvezde?? E kako smo mi naivan narod.

Reply
Nenad мај 25, 2012 at 16:56

Буцко ради прави посао,свака му част. Никад непримерену изјаву није дао,све је јако смислено и паметно. Наш Праслин 😀

Reply
Slobodan VA мај 25, 2012 at 16:55

Slobodno dodaj na ovih 33 jos 10, nije niko luda da kaze tacnu cifru i eto rezultata Gasproma i uprave za sve ovo vreme. Od 23 doterase do 43…

Reply
ShoNara мај 25, 2012 at 16:59

Kamata.

Reply
Marko мај 25, 2012 at 16:55

Da li je potrebno da kopiram link ovog istok sajta, sa sve komentarima, u kojem sam se smejao kada su napisali kako je dug 900 000 da bi se dobila licenca… a sada 1 690 000 isplaceno, znaci neko je 800 000 uzeo u dzep…

Reply
lololo мај 25, 2012 at 17:01

Dug je bio 900hiljada,a uzeto je 1,7miliona kredit da bi se isplatile plate i rate igracima koje su i isplacene..tako da ne bacaj ovde hejt i ti i mnogi drugi odma ako ne znate o cemu se radi.

Reply
Marko мај 25, 2012 at 18:32

Ne zelim da te vredjam ali ti si decko ocigledno slep, procitaj lepo gore sta pise a evo kopiracu ti „Stefanović je dodao da je isplaćeno 1.690.000 evra kako bi se obezbedila licenca…“ Plate igracima koji trenutno igraju nema nikakve veze sa licencom jer oni nisu tuzili klub UEFA-i samim tim nisu ni na kakvom spisku za isplatu u okviru licence pa je dug ipak 900 000 a ostalo je ipak neko uzeo u dzep, sa tim sto se jos duguje jer su oni rekli da su vecinu isplatili, znaci ostalo je jos… Ja ne bacam hejt, najvise bih voleo da ovo nije istina ali jeste.

Reply
Marko мај 25, 2012 at 18:34

I da zaboravih… Nikakav kredit nije uzet, ocigledno ti ne vidis lepo i ne umes da citas, jer se doticni gospodin Stefanovic pozvao na pomoc Gasproma u resavanju duga a nije rekao da je dizao kredit… Tako daaaa. Informisi se.

Reply
lololo мај 25, 2012 at 18:44

Pa Gasprom garantuje za kredite ako nisi znao ..I uzeto je verovatno vise para da bi bilo para za plate do kraja godine ili tako nesto,nije niko nista ukrao opusteno .

Reply
Milan мај 25, 2012 at 18:04

То је био дуг према играчима који су тужили Звезду,а било је дугова и према играчима који нису тужили.

Reply
Aleksandar мај 25, 2012 at 16:51

Ako bi 3’300’000 Delija dali po 10 evra resili bi se duga… 😀

Reply
MaX мај 25, 2012 at 16:54

ajde, kako to da organizujemo????

Reply
ShoNara мај 25, 2012 at 16:56

Kada bi 1 000 000 navijaca Zvezde dalo po 10 eura problem bi bio resen. Od 3 000 000 navijaca, da uzmemo u obzir da 1/3 moze da da 10 eura dolazimo do situacije da se dug umanji na cifru gde je moguce normalno funkcionisanje. Kada bi ikako moglo ja bi prvi dao 10 evra… Ali daleko od toga da je to moguce.

Reply
Aleksandar мај 25, 2012 at 17:00

Znam da naivno i nerealno zvuci ali ima nesto… Na ovom svetu ima sigurno 5 miliona pravih zvezdasa. Naravno neki imaju manje, neki vise. Mozda neki internet sajt gde svako moze da da svoj doprinos?

Reply
ShoNara мај 25, 2012 at 17:07

E vala ako imam da platim internet mogu i da izdvoim 10 eura za Zvezdu. Pa i da se odreknem interneta jedan mesec, na kraju krajeva internet samo i koristim da procitam vesti o Zvezdi… 😀

Reply
Aleksandar мај 25, 2012 at 17:17

Moze nekako da se kontaktiraju admini ovog sajta, sta misle o ovoj ideji?

ShoNara мај 25, 2012 at 17:32

Postoje banke koje su sponzori Zvezde, moguce je preko racuna u tim bankama uz odredjenje garancije i slicno. Ali to je nemoguce jer ljudi nemaju poverenja i nikakve garancije im nece garantovati gde ce taj novac zavrsiti.

Dušan мај 25, 2012 at 17:51

Pa već je organizovana pomoć po tom principu u vidu članarina. 1000 dinara je godišnja članarina pa ko hoće da pomogne klubu on će se učlaniti, nebitno dal ide na utakmice ili ne. Problem je što ima jako malo ljudi koji ne idu na utakmice i ne kupuju sezonske karte a plaćaju članarinu.

Reply
ShoNara мај 25, 2012 at 17:59

Velika je razlika. Nije to ono sto smo mi mislili.

Reply
Šeša мај 25, 2012 at 18:07

Koliko sam samo puta razmišljao o tome što si napisao.. Postoji rješenje.. Zove se članska i sezonska karta!!! Kad bi se bar Zvezdaši masovno učlanili u klub, pa jel znate koja bi to cifra bila?! Pričamo stalno o Barsi, pa ta Barsa ima više od 150 000 članova kluba, 75 – 80 hiljada sezonskih karata.. S tim što ne možete tek tako postati članovi Barse, morate prvo tri godine da imate kako to oni kažu „Commitment card“ koja košta 96 evra, pa tek onda, ako vam klub dozvoli postaje punopravan član kluba! Sezonske su od 74 do 1300 evra!! Pa vi sad pomnožite… Ne vidim razlog što Zvezda ne bi imala 50 000 članova kluba?! Po 10 evra, to je 500 000 evra godišnje.. Plus nek pola od toga uzme sezonske, koje su od 15 do 20 evra, zavisi da li produžujete, da li ste student ili prvi put uzimate… Složićete se sasvim pristojna cifra, od koje može da se kupi pristojan igrač!! Nek svako krene od sebe, nek vidi kako može pomoći svom klubu!! Zapitajte se!

Reply
Aleksandar мај 25, 2012 at 18:12

Morate da znate, zvezdasi ne zive samo u Srbiji nego ih ima na celom svetu. Tako da njima nista ne znace te clanske,sezonske karte. Nije svako u mogucnosti da prijusti sebi to. Bolje nesto da se stvori gde svako moze toliko da uplati koliko moze…

Reply
Šeša мај 25, 2012 at 18:42

Zašto im ne bi značile članske karte?! Ajde u redu za sezonske, to mogu da razumijem, ali nema veze što je neko van Srbije, još bi onda ljepše bilo da ima člansku kartu svog kluba, a živi negdje tipa u Americi i sl… Ali razumijem i šta ti hoćeš da kažeš.. Da se otvori neki račun gdje će se moći dati novac.. I to je odlična ideja, samo mnogo teže izvodiva.. Ali kad bi se moglo to uraditi, jer ima ljudi koji bi dali i više od tih 10 evra.. Što se tiče Delija, oni mnogo novca skupljaju za pomoć našem narodu, najviše na Kosovu, tako da mislim da će oni prije novac skupljati i slati u humanitarne svrhe.

Reply
ISTINA O DUGU FK ZVEZDA мај 25, 2012 at 16:42

Редовни годишњи финансијски извештај за 2011. годину :

http://fi.apr.gov.rs/prijemfi/cir/Podaci_Komplet_1.asp?strSearch=07000782&kod=646e4c84e5022ac9565292d1e0c9ad4d6535eb62&godina=2011&pk_zag=348022

Укупне обавезе клуба на дан 31.12.2011 : 4.438.507.000,00 динара

Категорија ГУБИТАК је већа за 54% у односу на претходну годину.

Управа каже како је то значајним делом последица негативних курсних разлика.
Према подацима НБС курс динара према еуру на дан 31.12.2010. је износио 105 (без децимала), а на дан 31.12.2011 је био 104, дакле НЕМА НЕГАТИВНИХ КУРСНИХ РАЗЛИКА, већ је дуг настао из пословања.

ПОСЛОВНИ ГУБИТАК у 2011 је ПОВЕћАН за 3 милиона € !
Са 5 мил € у 2010. на 8 мил € у 2011 !

Када је реч о „квалитету дуга“, по УПРАВИ он је трансформисан у здрав, из извештаја се види да су дугорочне обавезе смањене за приближно 30%, а краткорочне повећане за отприлике исти проценат. То није поправљање „квалитета дуга“, већ потпуно супротно.

Расходи на камате износе око 240 милиона динара, што је дупло више у односу на прошлу годину!

Укупно гледано, дужни смо 4.438.507.000,00 дин а потражујемо 263.470.000,00 дин

Све сабери и одузми дуг клуба по данашњем курсу (112 дин за €) је

37,27 МИЛИОНА €

У крајњем случају коначна цифра је тотално небитна али докле више лагање о „успешном пословању“,“стајању на ноге“! Доста бре бацања прашине у очи свима нама! Кад се погледају и упореде папири које су предали у АПР и фин. извештаји из 2009, 2010, 2011 види се континуитет повећања дуга и због ТЕКУЋЕГ ПОСЛОВАЊА КОЈЕ ПОСЛУЈЕ СА ПОСЛОВНИМ ГУБИТКОМ који је већи из године у годину !!! То није стабилизација и „домаћинско пословање“ него напротив – безобразно расипање ! Овде можете видети како је Владан Лукић после седам месеци од његовог доласка на место председника говорио о наводном смањивању дуга – http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2009&mm=12&dd=17&nav_id=398883

Овде можете преузети редовне годишње финансијске извештаје фк Црвена Звезда за 2009,2010 и 2011 годину- http://fi.apr.gov.rs/prijemfi/cir/Podaci1.asp?Search=07000782&code=646e4c84e5022ac9565292d1e0c9ad4d6535eb62
СРАМОТА !!! ГДЕ ТИ ЈЕ ОБРАЗ ЛУКИЋУ ??? ЗАР ТЕ НИЈЕ СРАМОТА ДА СЕ ПОНОВО КАНДИДУЈЕШ ???

Reply
milos мај 25, 2012 at 20:03

Carski, ali ladno si dobio minuse, aj mogao bih da razumem, hejtutuju, nece da pogledaju istini u oci, pa preskoce. ALi ne, negativno, sta ti tu ima da iznosis podatke. To ti je covece moguce samo u Srbiji, mozes da dubis na glavi, da mu citavu formulu ispises, izracunas sve pred njim,ali ne, kada Srbin nesto utuvi u glavu…I po cenu razbijanja iste. Ia tako se na kraju sve i zavrsava. Milion puta sam rekao, dok nam se stadion ne bude srusio, necemo se opametiti, ali vise od toga ce me iznervirati sto ce tada svi biti protiv Lukica: uvek sam ja govorio, znao sam de je djubre…tog tipa ce biti izjave.
Nenormalni ljudi!

Reply
ShoNara мај 25, 2012 at 20:15

Aman covece oladi malo.

Reply
Uscanac мај 25, 2012 at 21:13

Ko zna prijatelju od kad ti copy-paste taj komenta, jer ti je evro danas da si ti meni ziv i zdrav 116, a ne 112, tako da se nas dug smanjio 😀 Vidis kako je dobro kad ti je valuta bedna, uvek si u profitu. Zajebavam se malo, ali ako vec hoces da smaras narod onda moras da osvezavas post bar jednom mesecno.

Reply
milos мај 26, 2012 at 21:34

A zasto mora da ga osvezava, kad vi ovo ni do sad niste skapirali

Reply
Dzoni мај 25, 2012 at 16:39

Vidite vi tu sliku hahahhhahahahhahhahahahhaha 😀 ne zna se ko je vise fotogenican on ili adzic ahahhahahahahahha 😀

Reply
escort мај 25, 2012 at 16:40

Voleo bih da vidim tvoju sliku….

Reply
Sova мај 25, 2012 at 16:43

Hqahahahahhahhahahhahahaa lepo si rekao Ahahhahahahahahaha

Reply
milos мај 25, 2012 at 20:05

Tako je escorte, ne daj na Upravu! Sta su tebi mama i tata, bre nista, ali Lukic, Veske, Debeli…

Reply
Niks мај 25, 2012 at 16:39

Ma daj bre koga ti foliras? Daj nam dokaz da je dug 33 miliona. Mi navijaci Zvezde zasluzujemo da znamo pravu sliku pred izbore.

Reply
Bucko мај 25, 2012 at 16:41

Evo odmah, specijalno za tebe dokazi….

Reply
Niks мај 25, 2012 at 16:42

Cekam debeli..

Reply
ShoNara мај 25, 2012 at 16:46 Reply

Leave a Comment