Moja Crvena Zvezda
ВатерполоЕвропска такмичења

Европска Супер лига стартује у октобру

Vaterpolisti Crvene zvezde na jesen startuju u evropskoj eliti

Љубитељи ватерпола од октобра 2012. године имаће прилику да прате ново међународно клупско такмичење. Као што смо вас већ пре пар месеци обавестили, европска Супер лига своје премијерно издање имаће током предсојеће јесени. Учешће у новом такмичењу узеће четрнаест најбољих европских клубова, а међу њима своје место нашла је и Црвена звезда.

Представници националних ватерполо савеза и клубова ставили су потпис на оснивачки акт чиме и дефинитивно такмичења под патронатом ЛЕН-а одлазе у историју. Већ дужи низ година траје велико незадовољство клубова радом ЛЕН организације и овакав предузети корак је био неопходан у спашавању европског клупског ватерполо спорта.

Последњи корак у организацији такмичења биће извршен 16. јуна у Загребу када ће бити формиран и борд лиге, а како се сазнаје такмичење ће имати озбиљног спонзора који ће обезбедити и значајне финансијске награде за учеснике. Оно што се већ сада зна је податак да ће сви учесници за учествовање у новоформираној лиги инкасирати по 30.000 евра, а остале награде зависиће од пласмана.

Учесници премијерне европске Супер лиге:

1. Црвена звезда (Србија)

2. Партизан (Србија)

3. Војводина (Србија)

4. Будва (Црна Гора)

5. Јадран Херцег Нови (Црна Гора)

6. Приморац Котор (Црна Гора)

7. Егер (Мађарска)

8. Сегед (Мађарска)

9. Вашаш (Мађарска)

10. Барселонета (Шпанија)

11. Југ Дубровник (Хрватска)

12. Младост Загреб (Хрватска)

13. Приморје Ријека (Хрватска)

14. Про Реко (Италија)

Како сада стоје ствари већ наредне сезоне лига ће бити проширена, а жељу за учешћем већ су изразили клубови из Грчке, Русије и Немачке.

Повезане вести

6 comments

deks мај 26, 2012 at 23:28

Dobro je za Zvezdu i klubove koji su na listi a ostali mogu da se zadovolje domacom ligom ili da se ugase. Drugu stranu medalje smo okusili u kosarci a istu sudbinu su dozivele ekipe poput Arisa, Paoka,Splita, Zadra… Fudbal ima najpravednije takmicenje, nema garantovanih mesta plasman je merlo pa svi imaju i motiva i svrhu ulaganja a mladi igraci u prelaznom roku nisu usmereni samo ka klubovima koji igraju sigurno u evropi..

Reply
RT мај 26, 2012 at 13:22

Dajte neke informacije, vezano za transfere, ko ide, ko ostaje, ko dolazi?

Reply
Anka мај 26, 2012 at 09:15

EXTRA, bas mi se dopada sjajna prilika i za nase „zelembace“ da napreduju a verujem da ce kroz ovu ligu biti i finansijska inekcija kako su pricali sto bi svakako znacilo za nas klub.

Reply
Djoksonidis мај 25, 2012 at 16:43

Ovo ce biti najjace takmicenje u istoriji vaterpola!
Imacemo svakog vikenda atraktivnog protivnika i puno plivaliste .. jedva cekam da pocne. Veliko bravo za Jelenica, Savica…
ZVEZDA oOoOoO

Reply
!!! мај 25, 2012 at 18:52

videces, nece biti ni p od punog plivalista.

Reply
IGoRNbGd мај 27, 2012 at 00:56

realnost….. Možda prvih par meseci dok se narod ne navikne…

Reply

Leave a Comment