Moja Crvena Zvezda
ТрансфериФудбал

Đorđeviću i Trifunoviću se ostajalo u Zvezdi

Slavoljub Đorđević

Slavoljub Đorđević i Miloš Trifunović su sinoć potpisali ugovor sa Bunjodkorom, ali nisu bili previše zadovoljni odlaskom u inostranstvo. Iako je cilj gotovo svakog fudbalera da što pre ode negde „preko“ i zaradi što više novca, naši doskorašnji igrači nisu želeli da se to desi već sada.

„Kada god se odlazi iz svoje kuće uvek je teško. I kada odlazite iz rođene kuće, teško je, čak i kada idete na neki lep put, odvajanje od porodice uvek teško pada. Jednostavno, sve što mi se izdogađalo u poslednjih pola godine…Bilo mi je jako teško. Sve što sam doživeo to je nešto što jedan profesionalni fudbaler ne može da doživi. S te strane mi je jako teško što odlazim iz kluba u trenutku kada mi s pravom i razlogom mnogo navijača zamera…“, rekao je Đorđević za Mondo.

„Ja sam u Crvenoj zvezdi bio kada je bilo teško, igrao kada je bilo teško, osvajao trofeje, radovao se najviše svakoj pobedi i tugovao porazu. Iako bi trebalo da budem srećan, jer odlazim u klub u kojem ću proći finansijski dobro, gde ću rešavati životna pitanja, meni je teško, jer odlazim iz Crvene zvezde.“

O Bunjodkoru…

„To je najveći klub tamo. Malo da javnost bude upućena, to je klub gde je prošle godine igrao Rivaldo, trener bio Skolari, klub koji ulaže mnogo sredstava, ima velike ambicije, igra Ligu šampiona… Stvarno je bila dobra finansijska ponuda, ja sam je prihvatio i potpisao ugovor na dve godine. Takav je život“.

Mojoj ekipi želim… Opet ja mojoj! Mojoj bivšoj ekipi želim sve najbolje. Siguran sam i to mogu da kažem javno da će se ova ekipa Crvene zvezde sigurno vratiti na mesto uspeha, jer… Ovaj stručni štab, najiskrenije kažem, sa trenerom Prosinečkim doneo je pozitivnu energiju ekipi kojoj je to bilo potrebno“, rekao je Slavoljub i priznaje da je ekipa igrala jako loše tokom jeseni.

„Mi smo bili u crnini, u tami… Nijedan od nas igrača nije mogao da se u potpunosti opusti, trojica igraju dobro, sedmorica loše. Sad je napravio da niko nije siguran, fenomenalno se radi, a pored njega (Prosinečkog), da pohvalim i kondicionog trenera Srđana Zirojevića. Iako sam ih mnogo promenio, sa takvim još nisam radio. Mislim da nas je spremio i siguran sam da će ova ekipa Crvene zvezde već od prve zvanične utakmice da pokaže da je prava“.

Miloš Trifunović

Trifunović je za isti medij takođe istakao da mu se nije odlazilo, ali on nije bio „meta“ kritika koliko Đorđević.

„Godinu dana sam bio tu, nisam želeo da odem tek tako, niti sam razmišljao o odlasku u ovom trenutku. Želja mi je bila da ostavim dublji trag u Crvenoj zvezdi. Ali, sve se tako pogodilo, nisam imao drugog izbora nego da odem. Nadao sam se da ću imati veću minutažu kod Prosinečkog, pošto me je pohvalio neki dan. Nadam se da ćemo saradjivati u nekom drugom klubu.“

„Još sam tu u trenerci Crvene zvezde. Verovatno da ću, kada budem otišao u novi klub, shvatiti da više nisam tu (u Zvezdi). A, navikao sam se na saigrače… Imamo dobre odnose, nadam se da će tako ostati i u buduće, ali takav je život. Šta da se radi…“

Повезане вести

2 comments

Comments are closed.