Moja Crvena Zvezda
Звездаши широм светаФудбал

Učinak fudbalera u evropskim ligama

Boško Janković

Pokušaćemo nakon svakog vikenda da jednim tekstom predstavimo učinak pojedinih naših nekadašnjih fudbalera u evropskim ligama.

Nenad Milijaš posle nekoliko dobrih utakmica, nije blistao na susretu sa Arsenalom. Zemenjen je u 63. minutu, a njegov Vulverhempton, koji je poslednjeplasirani na tabeli, izgubio je utakmicu sa 2:0. Nenad je ove sezone postigao 2 gola, i upisao 1 asistenciju na 17 utakmica.

Nikola Žigić nastavlja sa blistavim partijama u Novoj godini. Nikola je postigao pobednički gol na utakmici Birmingema sa Stoukom, i to u 90. minutu, i doneo tri boda svom timu, koji je sada na 14. mestu na tabeli. Izborio se  za mesto u ekipi, odigrao je 22 utakmice, na kojima je postigao  pet golova i upisao tri asistencije.

Nemanja Vidić je sa kapitenskom traku na ruci predvodio Mančester Junajted do pobede nad gradskim rivalom Sitijem, od 2:1. Mančester drži čvrsto prvo mesto na tabeli, a Nemanja je odigrao svih 26 utakmica, i postigao 4 gola.

Boško Janković je ušao u finišu utakmice Đenoe sa Barijem, koja je završena bez golova. Janković je odigrao svega šest minuta, a ove sezone je zbog povrede odigrao pet utakmica, od kojih je startovao na tri.

Nenad Kovačević je, oporavljen od povrede, ponovo starter u Lensu (poslednjeplasirani), za koji je ove sezone odigrao 11 utakmica. Na derbiju sa Paris Sen Žermenom odigrao je celu utakmicu, a susret je završen bez golova.

U dresu Valensijena, čiji je kapiten, Milan Biševac nastavlja da igra odlično. Postigao je pogodak već u drugom minutu susreta sa Brestom, koji je rešen u koristi Valensijena rezultatom 3:0. Naš nekadašnji štoper je ove sezone za svoj klub odigrao 21 utakmicu, na kojima je dva puta tresao mrežu, i zaradio pet žutih kartona.

Segundo Kastiljo

Momak koji je odigrao samo polusezonu na Marakani igra veoma dobro u Francuskoj. Nica je poražena u gostima od Rena, a Nemanja Pejčinović je odigrao celu utakmicu. Nemanja je za francuskog prvoligaša odigrao 18 utakmica, a jedini gol je postigao na prošloj utakmici protiv Sošoa.

Dragan Mrđa nije dobio pravu priliku u Crvenoj zvezdi, ali zato igra redovno u dresu reprezentacije i Sionu. Na susretu sa Belinconom postigao je gol u 63. minutu, koji je doneo Sinu tri boda. U finišu utakmice zamenio ga je Prijović. Ove sezone je za Sion odigrao 14 mečeva, na kojima je šest puta tresao mrežu protivnika.

Neprežaljeni Segundo Kastiljo igra standardno za Deportivo Kito u Ekvadoru. Starter je u sve tri odigrane utakmice šampionata, međutim bez postignutog gola. U 3. kolu Deportivo je remizirao sa Emelekom, odigravši bez golova.

Milan Purović je za Serkl Briž ušao u igru u 83. minutu, i odmah zaradio žuti karton. Ove sezone na sedam odigranih susreta nije uspeo da se upiše u listu strelaca. Briž je poražen od Anderlehta sa 1:0.

Pomenućemo i velikog Zvezdaša, Zdravka Kuzamovića, koji je sa svojim Štutgartom i dalje na dnu tabele. Zdravko je odigrao celu utakmicu protiv Hofenhajma, koji je slavio u gostima sa 1:4. Ove sezone Zdravko je odigrao 20 utakmica, postigao 3 gola, a 2 puta je namestio gol.

Повезане вести

2 comments

Comments are closed.