Moja Crvena Zvezda
АлександарАнализеФудбал

Протекла сезона у бројкама

Пре два дана званично је завршена још једна фудбалска сезона у Србији. Полако се своде рачуни, доносе закључци, раде анализе урађеног. Навијачи на форумима дискутују и износе утиске, а тренер нашег тима Роберт Просинечки кратак резиме и најаву следеће сезоне направио је данас на конференцији за штампу.

Звезда опет није била успешна. Освојен је Куп Србије, али је шампионска титула и даље у комшилуку. Ипак, већина сматра да наш клуб има разлога за оптимизам, посебно након пролећног дела сезоне. Потврда за то је и списак селектора Синише Михајловића на којем се налази пет наших играча.

На нашем сајту и форуму могли сте да пратите статистику нашег тима за ову сезону, а овим текстом, који обилује бројкама, занимљивостима и подацима биће стављена тачка на још једну сезону.

– Црвена звезда ове сезоне одиграла је тачно 41 меч;

– Забележено је 30 победа, 5 ремија и 6 пораза;

– Највише мечева одиграо је Кристијан Борха – 37, а одмах иза њега су Бобан Бајковћ и Дарко Лазовић са по 36;

– Наш тим је на 41 мечева постигао 80 погодака (2 по мечу), а примио 26 (0,65 по утакмици);

– Најубедљивија победа је забележена против Вентспилса (7:0);

– Најубедљивији пораз доживели смо у Рену (0:4);

– У првенству, највише је против Звезде страдао Металац (5:0, 0:5);

– Чак 3 од 4 пораза укупно у домаћем првенству наш тим је доживео резултатом 0:2 (Спартак, Војводина, Партизан);

– Од 6 пораза у сезони, Звезда је на 5 примила по 2 гола (Рен, Војводина(два пута), Партизан и Спартак);

– Бобан Бајковић је у једном тренутку имао скор од 819 минута без примљеног поготка;

– Осам узастопних победа је рекорд Звезде у овој сезони;

– Нико од играча Звезде није постигао хет-трик ове сезоне. Најближи томе били су Каду, Лазовић, Калуђеровић, Мезенга и Борха, који су постизали по 2 поготка.

– Поготке на свом дебију постизали су Бруно Мезенга, Лука Милуновић и Филип Касалица;

– Најбољи стрелац је Колумбијац Борха, са 14 постигнутих голова;

– Највише асистенција забележио је Евандро – 8

– Највише улазака са клупе има Марко Вешовић, чак 11;

– На 4 овосезонска дербија, забележене су 3 победе, и то све у последња три меча;

– На 6 мечева ове сезоне Звезда није постигла гол (Рен, Спартак, Н.Пазар, Партизан, Војводина, Раднички)

– Играчи нашег тима добили су 53 јавне опомене. Највише жутих картона зарадили су Мијаиловић и Тошић – по 7;

– Три искључења су зарадили фудбалери Црвене звезде, тачније Миливојевић, Мијаиловић и Весић;

– Срђан Мијаиловић ни ове сезоне није успео да постигне првенац у дресу Црвене звезде. Одиграо је 29 мечева;

– Ниједан минут у овој сезони нису одиграли Огњен Ожеговић, Данијел Михајловић и Марко Дмитровић;

– Највише минута одиграо је Бобан Бајковић – 2610;

– Црвена звезда је у другом делу сезоне примила само 1 погодак на свом стадиону. Постигао га је Славко Перовић.

– Укупна гледаност нашег клуба 622 хиљаде гледалаца, од тога 414 хиљада у лиги, 110 хиљада у евро квалификацијама и 98 хиљада у купу;

– На домаћем терену фудбалере је гледало 446 хиљада, од тога: скоро 300 хиљада у ЈСЛ (готово 40% укупне гледаности свих екипа), 90 хиљада у европи и 56 хиљада у купу;

– Највећа посета на једном мечу била је против екипе Рена када је било по званичним бројкама 50 000 навијача, док су на другом и трећем месту мечеви против Партизана у купу и лиги – 45 000.

На нашем форуму можете направити сопствени резиме сезоне.

Повезане вести

23 comments

Delija Prijedor мај 25, 2012 at 13:18

kada se kuća urušava 15 godina,kada su svi rezultati proizvedeni vještački,naravno da dolazi do kraha temelja,a to je naša zvezda doživjela u proteklih 10 godina,sistematski,planirano,politički i sa jasnim ciljem,pa zar mislite da se sve to može ispraviti za 2,3,4 godine,ne dragi moji zvezdaši,ne može,velike rane ne zarastaju tako brzo,čitam razne komentare,te uprava ovo,ono,te ovaj nije ili jeste za prvi tim,dokle tako,ok je iznositi mišljenja,stavove,ali nemojte da budemo isključivi,pustimo one koji su se uhvatili u koštac,one koji su klub uzeli kada je buio u najgoroj situaciji od marta 45′.pustimo ih da rade,pružimo im podršku,nemojte da se susjedno brdo naslađuje našim prepirkama,svađama i sl., dajte da budemo jedno tijelo,jedna duša.Prošle godine nismo ništa uzeli,ove godine Kup,pa malo li je,jeste,ali za sad moramo biti zadovoljni,tukli smo ih 3 puta,razbili smo ih,bili smo najdominantnija ekipa sa prepoznatljivim šmekom i igrom koja je dostojna zvezde,moramo biti zadovoljni,ali zadovoljeni,nikako,zato pustimo ljude da rade kako najbolje znaju u umiju,vidjećemo,vjerujmeo u njih,pružimo podršku,ne širimo lažnu ljubav i privrženost klubu jer susjedno brdo to jedva čeka,čeka našu neslogu i našu svađu,naslađuju se,i smiju nam se,a to ne trebamo dozvoliti,jer Zvezda je život,sve ostalo su sitnice….Lijep pozdrav iz Republike Srpske

Reply
marko мај 24, 2012 at 16:09

Dzaba brojke… Kada rezultata realno nema!
Na kraju svake godine se samo pamti, ko je bio sampion!

Reply
Anka мај 23, 2012 at 12:24

Lepo odradjena analiza cele sezone, samo bih volela da je izneta malo detaljnije da se vidi razlika izmedju jesenje i prolecne sezone (odnos pobeda, neresenih i poraza; gol razlika; ucinak igraca u jesenjem i ucinak igraca u prolecnom delu; faktori koji su uticali na takav odnos igre (od Adzicevih gresaka u prelaznom roku, i ponasanja Zirojevica, do prolecnog dela i zadnje problematike – neisplacene plate i potraznja isplate dugovanja). U svakom slucaju svaka cast na iznetom tekstu u opstem smislu.
Za sledecu sezonu:
1. da prestanemo da zivimo u prolecnoj sezoni i da gazimo od pocetka. Mi smo, realno govorim, titulu izgubili u jesenjoj polusezoni koja je bila najgora, ukupno 6 poraza a od toga samo 1 u prolecnom delu. Ma koliko smo bili optimisticini, ja sam okorelo-optimisticna po tom pitanju, i po priblizavanju verovali da cemo sustici i mozda prestici Partizan, to nije bilo moguce. Zbog svega onoga sto se desavalo u prvenstvu.
2. da jedini i osnovni cilj bude titula a da kup zaboravimo!
3. da bi dosli do cilja 2. moramo zadrzati najbolje: pojacanja iz zimskog prelaznog roka plus okosnica tima: Lazovic, Tosic, Bajkovic, Borha i Evandro. Ne znam koliko je realno sa strancima, posto za sledecu sezonu opet treba smanjiti njihov broj u timu a pored ove dvojice tu su Kadu, Asamoa i Paseko, ali svakako po meni ova petorka je kljuc Crvene Zvezde za sledecu sezonu. Naravno, ne smemo da izostavimo sjajnog Mijailovica, Milunovica, Kasalicu i Milivojevica!
4. Pojacanja samo iskusne top-fit igrace i proverene dovesti zbog Evrope!
5. Zvezdina deca, treba da dobiju sansu ali postepeno ne treba ih baciti u vatru sve odjednom i na taj nacin upropastiti. Ne verujem da bi Robi iz omladinskog pogona u prvi tim doveo nekoga ko nema veze sa zivotom i koji neshvata njegovu filozofiju fudbala.
6. Da igrace ne bi bolela glava i finansijaski kadar ima obaveza: pre svih logisticki da obezbedi sve uslove za nesmetane pripreme i ne dozvoli nazovi novinarima da mesetare u interesu drugih dok vinansijski deo treba da obezbedi novac za plate i premije vec unapred (sve se radi na osnovu ekonomskog dela i finansijskog izvestaja iz prethodne sezone, u uskoj saradnji sa GLAVNIM SPONZOROM) da ne bi dolazili u ovakve situacije kao na kraju sezone.
Napomena, znam da je 20 posto ovoga tesko ostvariti zbog finansija ali na vodecim ljudima je trenutak da pokazu koliko su sposobni da se izbore sa svim nedacama. Verujem da kada se postavi pravi sistem uz kratkorocne i dugorocne planove i postovanje istih moze se doci do cilja. MI navijaci treba da imamo samo jedno na pameti za sledecu sezonu -NE PRAVIMO GLUPOSTI JER SE ZA SVAKI CEH NA TRIBINAMA SPREMA ODUZIMANJE BODOVA KLUBU, A ZNAM DA SMO PRAVI I DA NECEMO DOZVOLITI OVOJ FUDBALSKO-POLITICKOJ MAFIJI DA LIKUJU I UNISTE NAM KLUB DOK CE DRUGI POKUSATI DA DIZU U NEBESA!
S obzirom da cemo do 25.maja isplatiti gotovo sva potrazivanja na racun dugovanja prema bivsim trenerima i igracima, sve osim TITULE BIO BI NEUSPEH!

Reply
KureDelija мај 23, 2012 at 14:57

Anka mogu ti reci da postavljas najbolje komentare na MCZ svaka ti cast curo samo tako nastavi 😀

Reply
Anka мај 24, 2012 at 09:19

KureDelija, hvala na komplimentu i podrsci. Uvek cu se truditi da iznesem svoj stav na osnovu svega sto znam od ranije i aktuelnih desavanja. Medjutim, ne bih da kazem da su moji komentari najbolji (ne citam bas ostale, osim ako nemam posla na poslu, i to ne sve vec samo par) sigurno ima onih koji mozda cak i bolje iznose svoj stav. Mada po meni ovi koji pisu tekstove su najbolje upuceni i najbolje komentarisu citavu situaciju u nasim klubovima. 😀 Veliki pozz

Reply
Delija 90 мај 23, 2012 at 01:24

Greska!Lazovic ima 37 utakmica,a ne 36.U ligi imamo najvecu gledanost od 414663 gledalaca,a samo na Marakani Zvezdu je gledalo 297263 ljudi,a sledece sezone da nas bude duplo vise!!!!!!!!!

Reply
van basten мај 23, 2012 at 00:35

ako vec govorimo o brojkama imam i ja nesto bitno da prebrojim.nema titule 5 godina,a da bi se vratili na prosek osvojenih titula u sfrj moramo u narednih 8 godina osvojiti 6 titula(2020.na 75rodj.).tada bi ove teske godine definitivno otisle u zaborav ali bi se uvek nerado secali i bile pouk za one koji bi u buducnosti vodili zvezdu.i zato iz sve snage krenuti,ali ozbiljno u osvajacke pohode kako bi nas klub stigao tamo gde mu je i mesto.prosto bi bila sramota da nas komsije stignu i prestignu,pa i oni sami bi se iznenadili.najvise treba da se uozbilji ova uprava i da dokaze da li je sposobna da vodi klub koji tezi(navijacki i istorijski)i vrhunskim rezultatima.
neka ovo 8 godina 6 titula bude plan koji mora da se ispuni.ono sto klub vec ima za ovakva dela su navijaci,vise nego dovoljno za pocetak.

Reply
БојанЗецБЛ мај 22, 2012 at 23:55

Да се и ја мало поиграм са бројкама и да анализирам први и други дио сезоне. Видљив је напредак, али ни он није био довољан за нешто више од освајања Купа Србије. У јесењем дијелу првенства смо сакупили 32 бода (10 побједа, 2 неријешене утакмице и 3 пораза), док смо у прољећном дијелу освојили 36 бодова (11 побједа, 3 неријешене утакмице и само 1 несретни или „намјештени“ пораз). Даље, наши играчи су током јесени 27 пута лопту послали у гол противника, док им је током прољећа то успјело у 30 наврата. Одбрана, заједно са голманима је први дио сезоне завршила са 12 примљених голова, а ове сезоне смо поклекли само 6 пута. Затим, овога прољећа смо поново оправдали назив „неосвојива тврђава“, јер су наши противници поражени у свих 8 мечева на нашем стадиону уз гол разлику од 20:1 (куд отјерашмо Славка Перовића 😉 ), док смо јесенас на нашем стадиону у 7 мечева забиљежили 5 побједа, 1 реми и 2 пораза уз гол разлику од 11:7. У гостима смо први дио сезоне завршили са 5 побједа, те по 1 ремијем и поразом, док смо на крају другог дијела сезоне имали по 3 побједе и ремија, уз 1 сумњиви пораз. Имали смо низ од 14 утакмица без пораза који је прекинут у последњем колу од стране екипе Војводине. Овим бројкама треба додати и три утакмице у Куп такмичењу, односно три побједе од по 2:0 и освајање утјешног трофеја. Важно је да смо остварили и три побједе над вјечитим ривалом уз гол разлику 5:0, а резултати против њих добијају на значају, ако се има у виду да смо их два пута добили на њиховом стадиону ЈНА. Утисак је да је одбрана ове сезоне сигурнија и чвршћа, иако наши играчи морају још да раде како би онемогућили противника да дође у гол прилику. киксева има, али на сву срећу они нису бројни и чести. И средина није лоша, али проблем је што велики број екипа игра бункерашки фудбал, тако да наши играчи немају много простора за акцију. По мом скромном мишљењу, недостају нам два луцидна везна играча који ће једним потезом избацити противника из игре, те један десни бек умјесто Микића који је спор и у нападу неупотребљив. Иако смо опет на крају имали велики заостатак за ривалом, остаје нада да ће се наши играчи сличним играма у наредној сезони приближити освајању првог мјеста. ЈЕДАН ЖИВОТ-ЈЕДАН КЛУБ…

Reply
fringe мај 22, 2012 at 23:29

U svakom slucaju prosecna sezona ali za razliku od proslih vrlo dobra tacnije dobra polusezona. Mada smo i tu imali nekih losih partija narocito protiv Ofke. Ali dobra stvar je sto ovaj tim ima perspektivu i sto u timu imamo dosta igraca koji zasluzuju dres Zvezde. U prvoj polusezoni jedini koji su dobili prelazni ocenu su Lazovic i Kadu. A sada na kraju ove polusezone dosta igraca na dosta pozicija u timu je zasluzilo prelaznu ocenu. Politika kluba je od dolaska Robija odlicna i nadam se da ce se nastaviti u tom smeru i posto on ode.
-Najbolji igrac po meni racunajuci celu sezonu je LAZOVIC! On se treba zadrzati ako zelimo titulu sledece godine i sa njim treba potpisati novi ugovor ukoliko je to moguce. 9 golova i 10 asistencija su najbolja preporuka za to.
-Potom takodje dobra sezona zapravo najbolja sezona u karijeri je iza KADUa i ja bih voleo da on ostane (odlicnih 12 golova i 6 asistencija je dobra preporuka za to) ali je to malo verovatno jer je dugo u Zvezdi, i sa njim je skoro produzen ugovor.
-Odlican je sve vreme dok je igrao u Zvezdi i TOSIC (1g i 2a) i on bi se trebao zadrzati i sa njim produziti ugovor. Mada je kumovao losoj jeseni kad je otisao posle LE svi znamo pricu, ali se iskupio.
-Potom vrlo dobar EVANDRO 11 golova i 8 asistencija i njega bi trebalo zadrzati po meni odlican igrac za ovakvu Zvezdu, Dosta zavisi od njegove igre kao i od igre Lazovica.
-Potom nas najbolji strelac BORHA 14 golova i 8 asistencija, dugo osporavani ali na kraju ucinak pokazuje koliko znacajni igrac. Steta sto je na pozajmici i sto sa njim tesko da cemo moci produziti ugovor. Napredak ovog igraca je evidentan. Zapravo napredak svih igraca je kod Robija evidentan. I svakako je on trener kod koga se odlicno moze videti kod koga ima prostora za napredak a kod koga ne.
-Potom BAJKOVIC po meni odlican golman, cim se uozbiljio dokazao je da ima odlican refleks, savrsenu „tehniku“ 😉 Ali on je dosta dugo u Zvezdi i mislim da ce otici jer je ovo jedina prilika da zaradi i on i Zvezda i mislim da je rastanak izvestan. Mozda gresim, videcemo. U svakom slucaju Zvezda ima u Kirovskom i Dmitrovicu dobre zamene i treba ti momci dobiti sansu.
-Potom MIKIC odlicna sezona iza njega i dosta je napredovao 3 gola i 7 asistencija vrlo dobar ucinak ali je pitanje koliko jos ima prostora za napredak i mislim da bi i za njega i za Zvezdu najbolje bio rastanak. Ali u svakom slucaju vrlo koristan igrac i pokriva sve pozicije u zadnjoj liniji. Na kraju i kapiten jedne jedine sto je za RESPEKT.
-Potom MIJAILOVIC (1a) odlican izdanak nase skole i otkrice Robija. On je sjajan i pred njim je blistava karijera. Jos dosta treba da radi pre svega na sutu ali definitivno sjajan momak i buduci veliki igrac. Jedva cekam njegov prvenac i to u ligi evrope 😉
-Sto se tice pojacanja, manje vise svi su pokazali kvalitet ali najbolje pojacanje po meni je MLADENOVIC ( 2g) zatim MILUNOVIC (5g i 2a) pa KASALICA (3g i 2a) potom MILIVOJEVIC (1g i 3a) za koga mislim da je odlicno pojacanje, bez obzira na njegove mane ali njegov „bezobrazluk“ je doprineo pobedama nad partizanom. Mislim da je sjajan igrac za velike utakmice. MAKSIMOVIC, KRNETA solidno, ali mora mnogo bolje. jedino veliko razocarenje je MIRIC (1g i 2a) mozda ce biti bolji ali pitanje koliki je prostor za napredak kod njega, videcemo. Ostali ili nisu dobili sansu ili nisu za Zvezdu tako da nece biti veliki gubitak. Jedino su mi VESOVIC (1g i 4a) i PETKOVIC (4a) ? Ali u svakom slucaju na tim pozicijama imamo za sada bolje igrace.
U svakom slucaju verujem u bolje sutra i uspon Zvezde. I to mozda vec na jesen. Pozdrav DELIJE!

Reply
Alke мај 22, 2012 at 22:07

„Црвена звезда је у другом делу
сезоне примила само 1 погодак на
свом стадиону. Постигао га је Славкo Пeровић. “ KO CE KOME, AKO NECE SVOJ SVOME 😀

Reply
fringe мај 22, 2012 at 21:33

Mislim da gresite, ja mislim da najvise asistencija ima Lazovic 10! Ukljucujuci sva takmicenja!

Reply
nikola мај 22, 2012 at 20:48

Napisali ste da su najblizi postizanju het trika :Kadu, Lazović, Mezenga i Borha,zaboravili ste Kaludjerovica,on je dao 2 gola Ventspilsu u revansu.

Reply
shilebos мај 22, 2012 at 23:18

napisali ga :D)))

Reply
Petar мај 22, 2012 at 23:48

A dao je kaludjerovic jos nekome dva, da dao je OFK-i na marakani dva komada, ono u razmaku od 2-3 minuta…

Reply
milos 90 мај 22, 2012 at 20:34

hvala na statistici……..:D i da crveni Milivojeveca u kupu…

Reply
Rechke мај 22, 2012 at 20:14

Mogli ste još postaviti i ukupan broj gledalaca kod kuće i na strani 🙂 To je po meni najsvetlija tačka celokupne statistike

Reply
asdf мај 22, 2012 at 20:03

zaboravili ste crveni karton Milivojevica u kupu protiv Partizana…

Reply
Александар мај 22, 2012 at 20:25

Хвала, додато! 🙂

Reply
Aca мај 22, 2012 at 19:56

Titule nema 5 godina i da se ne lazemo nece je ni biti ni sledece sezone,a mi ovde o nekakvim brojkama.

Reply
Užičanin CZ мај 22, 2012 at 20:11

О чему ти причаш?

Reply
Miljan мај 22, 2012 at 20:27

Zna on dobro o cemu prica, pa covece to je ACA 😀

Reply
Miki Delija мај 22, 2012 at 19:49

Broj navijaca na svim utakmicama 325.231.214 :))) Zvezda je zivot,sve drugo su sitnice!!!!

Reply
kid frankie мај 22, 2012 at 20:38

Ма слабо је то 😉 следеће сезоне мора да буде 50% више!
ЦИГАНИ, ЈУРИШ!

Reply

Leave a Comment