Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаФудбал

Маровић отишао, жеља повратак, али на место шефа струке

Како је последњих дана наговештавано, данас је потврђено – Слободан Маровић није више члан стручног штаба Црвене звезде! Некада сјајни леви бек који је много значио Роберту Просинечком у протеклих годину и по дана решио је да крене својим путем, обзиром да сматра да има капацитета да буде и више од помоћника.

„Дошло је време за растанак. Уговор ми истиче 30. јуна и одлучио сам да се посветим својим професионалним обавезама. Имам у плану да за годину, две положим и за профи лиценцу. За сада имам само А лиценцу, коју би требало да завршим за пар дана. Потребно ми је слободно време да се мало едукујем, да путујем по Европи и гледам рад тренера за које сматрам да добро обављају свој посао, чији ми се стилови свиђају и то би отприлике било то. Други разлог одласка је то што као помоћник, иако истичем да ми је било задовољство да сарађујем са Просинечким и осталима у стручном штабу, нисам могао да покажем шта могу и знам. Сматрам да су моји капацитети много већи. Учинићу све да то потврдим у самосталном раду“, рекао је Маровић за „Мондо“ и додао да се са Звездом растаје пријатељски.

„У сваком случају одлазим мирно и пријатељски. Никаквих проблема Роби и ја нисмо имали. Негде се мора имати у виду, и ја то морам да кажем, у овом нашем фудбалу ја имам неко име и презиме. Дао сам све од себе да помогнем Робију да побољшамо игру, да освојимо и трофеј, што смо успели. Мислим да екипа иде узлазном путањом и да ће бити још боља ако момци остану на окупу. Мене то искрено радује, али већ сам рекао да сматрам да имам капацитет који превазилази моју улогу у Црвеној звезди. Роби је мој пријатељ и бивши саиграч, али то је живот“.

Маровић је на крају нагласио да би једнога дана волео да преузме тренерску палицу у вољеном клубу.

„У будућности – свакако! Ја бих то волео и жао ми је што сада одлазим, али сам у ситуацији сам морао да донесем ту одлуку. Увек сам био и бићу на услузи вољеном клубу за било шта, за било коју позицију. Моја жеља је да једног дана будем шеф струке, иако сам имао времена да се уверим да то није нимало лако.“

Вест можете коментарисати и на нашем форуму овде.

Повезане вести

24 comments

Anka мај 22, 2012 at 09:23

Meni nije jasna jedna stvar.
Prvo svi koji se dograbe licence odmah bi da budu treneri, niko od njih nece da radi sa klincima (mladje kategorije), pa kad vidi da je to prevazisao prelazi na mesto pomocnika, pa tek onda trenera. Ovde bi svi da budu treneri. Iskreno ja licno mnogo vise cenim stvaraoc nego teoreticare koji dobiju igrace na gotovo i onda idu u pohod na titulu. I tvrdim da je mnogo teze stvoriti igraca nego voditi seniorski tim. Ako gresim ispravite me. Mi na zalost nemamo strucnjake stvaraoce medju poznatim bivsim fudbalerima vec nam gro trenera (izuzimam Bratislava Zivkovica) anonimusa vodi klince i na njima kroz utakmice isprobavaju taktiku vezbaju za polaganje umesto da od njih stvara igrace. Zbog ovoga sam ostavljala silne komentare da od Zvezdine skole mora da se stvori fudbalska akademija a u tome moze pomoci samo Gasprom (internat, zdravstvena ustanova, skola, smestaj za klince) po uzoru na Barsu, Mancester Jun., Inter, Milan, Bajern. Iskreno po meni, nisu bitni toliko rezultati koliko je bitan razvoj klinaca kao igraca (ne tatini sinovi vec zaista klinci koji su talenti, ima medju radnickom decom supertalenata ciji roditelji nemaju ni 20.000 primanja, samo je problem sto Zvezda u ovom trenutku nema para da stipendira pa onda oko nje baulja ko kako stigne). Ako bi smo imali ovakav sistem, po uzoru na velike klubove, onda bi smo iz svake generacije izvlacili po dva tri kvalitetna igraca, nije moguce da u jednoj generaciji ima svih 11 talentovanih nama je potreban kvalitet a ne kvantitet. I sto je najvaznije, kad se prepozna talenat kod nekog decaka ili klinceze (imamo i zenski pogon) onda se obavezno mora sa njima potpisati neka vrsta ugovora cime bi se zastitila prava i igraca i kluba a time bi se stalo na put kvazi menadzerima (pre svih ovih sto vladaju u srbiji sa svojim menadzerskim kucama a mestare po klubovima sa svojim poltronima). Ima i te kako pravnih instrumenata kojima je moguce stati na put otimacini najtalentovanijih samo se postavlja pitanje ko ima hrabrosti za to (ne bih da lajem)!

Reply
Aca мај 21, 2012 at 22:29

Slobodan Marovic je fino vaspitan momak i nije zeleo da kaze pravi razlog svog odlaska koji je svima dobro poznat. Nije zeleo da se spusta na nivo jednog Lukica,jer ipak je on clan prve jedanaestorice iz Barija za razliku od ovog drugog koji je bio srecan i kada je na klupi i donosi vodu majstorima kakav je Marovic i ostali. Ipak je on u odnosu na Lukica velicina. Ovim je pokazao koliko voli Zvezdu ne zeleci da saopsti pravi razlog njegovog odlaska i zato i zbog svega ostalog sto ga cini velikim covekom i Zvezdasem SRECNO MARE I SVE NAJBOLJE U BUDUCOJ TRENERSKOJ KARIJERI.

Reply
Ariljac мај 21, 2012 at 21:26

Svaka tebi sast Mare,Robi te nebi ni odabrao da radis sa njim da nemas ljudske kvalitete pre svega.Postujem tvoju odluku i zelim ti od sveg srca da se vratis kao sef struke u nasu JEDNU JEDINU!SRECNO KRALJU!!

Reply
milos мај 21, 2012 at 21:16

Sta je sa (zasluzenim) kaznama za igrace ili za vinovnike strajka? Ili ko se nasao na transfer listi od pobunjenih?

Reply
Dejan Zvezdas Ivanjica мај 21, 2012 at 21:13

Stanje stvari oko prelaznog roka je ovakvo…Iz Sopota ce biti prekomandovani Lukovic,Spajic i Simic…sto se dolazaka tice…na pragu je Babalj,sa Nenadom Milijas se intezivno pregovara i vrlo je moguce da se sa njim potpise ugovor,zelja rukovodstva je i Aleksandar Lukovic,mada je pitanje koliko je to izvodljivo…

Reply
milos мај 21, 2012 at 20:50

Da vam prevedem, Marovic je normalan tip, ne zeli nikako da pljuje po Zvezdi ulazeci u kavgu, ali ocigledno da je do neke svadje doslo. E, sad, ajmo pljuvaci, udrite po njemu, drznuo se da se usprotivi svetosavcu Lukicu. Kako rece jedan: „Ima kafic Las ramblas, a trazi pare“. Mozes misliti, jedan osvajac Kupa sampiona ima kafic u Baru, svetskom i evropskom trgovinskom centru.

Reply
milos мај 21, 2012 at 21:14

Inace, bas volim Bar, da ne bude da imam nesto protiv. Pogotovo za mene su momci iz Bara dostojni divljenja, jer je to jedna od nasih najprivrzenijih navijackih grupa.

Reply
marek мај 21, 2012 at 20:29

Srećno…

Reply
escort мај 21, 2012 at 20:15 Reply
crni_redstar мај 21, 2012 at 20:21

jos kad bi ovo bilo istna…vidis da je u pitanju sarkazam

Reply
Joe мај 21, 2012 at 20:42

ne lazi da si poverovao to ti je sajt sa saljivim vestima

Reply
Aca мај 21, 2012 at 22:16

On je limitiran i ne moze to da razume.Ovo je njegov krajnji domet.

Reply
Nick мај 21, 2012 at 20:12

– Ma kakvi. Nisam ni pomišljao da napustim Zvezdu. Jeste teška situacija i stoji to da igrači ne dobijaju plate neko vreme, ali svi mi koji smo u Zvezdi znali smo da dolazimo u klub koji je u velikim dugovima – iskreno će pomoćnik Roberta Prosinečkog u razgovoru za „Alo!“.

U nedelju je rekao je da nece napustiti…

Reply
Dejan мај 21, 2012 at 20:57

Alo nisu novine vec toalet papir…

Reply
crni_redstar мај 21, 2012 at 19:59

vi rekoste da je laz da odlazi ! zasto ne prihvatiste situaciju kakva je zaista? odlaze iz zvezde jer je neprofesionalna,nema novca,namestamo utakmice i posten narod nece to da trpi! ocekujem da ode i robi u skoroj buducnosti.

Reply
Mimi мај 21, 2012 at 20:09

nemas ti pojma..lepo covek kaze da je zbog svojih problema otisao..a koju smo to utakmicu namestili ajde kazi?

Reply
crni_redstar мај 21, 2012 at 20:19

ma vazi da ti imas pojma…npr zadnju protiv vojvodine!

Reply
pipo мај 21, 2012 at 20:31

Ne lupetaj!

Reply
crni_redstar мај 21, 2012 at 20:45

kako cobanin svira frulu tako ovcice bleje za njim…lukic je cobanin

pipo мај 21, 2012 at 20:51

Hahah , ala si me nasmejao. Ae sad popi melko i na spavanje.

Reply
Mimi мај 21, 2012 at 21:00

hahaha…koji je ovo pajser..strasno

Reply
crni_redstar мај 21, 2012 at 21:03

Mimi keva ti je pajser…kakvi indijanci navijaju za Zvezdu bruka!

Reply
crni_redstar мај 21, 2012 at 21:05

@ pipo miga,to tvoje klinacko „ae“ ostavi za tvoje „blejace“

Reply
pipo мај 21, 2012 at 21:17

Najveci indijanac ovde si ti.

Reply

Leave a Comment