Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Prosinečki ne brine zbog neefikasnosti

Robi ne brine zbog neefikasnosti ekipe

Šef stručnog štaba Crvene zvezde, Robert Prosinečki, rekao je za „Žurnal“ da ne brine zbog slabog golgeterskog učinka na pripremama u Turskoj. On je čak, nasuprot očekivanjima, zadovoljan tim podatkom.

Kad bismo sada pobeđivali, značilo bi da nešto nismo dobro radili. Nisam uopšte začuđen zbog trenutne neefikasnosti. Zadovoljan sam jer su igrači umorni“– počeo je da analizira Robi.

Na temu neubedljive partije Zvezde sa Steauom, Prosinečki kaže:

Momcima su teške noge, hitrina će tek da dođe. Igrali smo protiv čvrste i agresivne ekipe, a imaćemo problem sa sličnima da razvijemo svoj sistem“.

Robi je i prokomentarisao plan treninga sada, i kakav će biti u Beogradu.

Na pripremama smo već 25 dana, skoro deset utakmica smo igrali. Posle mečeva sa Koperom i Borcem na Marakani ćemo osvežavati ekipu. Posle tog perioda je lakše praviti tačne pasove. Greške u dodavanjima su do umora, a kad se nastavi prvenstvo ne smeju da se događaju“, naveo je Zvezdin šef struke.

Pored dosta treninga, Prosinečki ipak skrivа „svoje kečeve u rukavu“. On je rekao da će se neke akcije tek raditi u Beogradu. Šesta Zvezdina zvezda kaže i da mora da se igra bolje:

Može i mora bolje. Nismo ni radili sve što želim, mnogo je kamera ovde, pa ćemo neke akcije i situacije kod kornera da uigramo uoči nastavka prvenstva iza zatvorenih vrata. Tajne moraju da postoje, želimo da priredimo i iznenađenja rivalima.“

Pošto znamo da Robi forsira formaciju 4-3-2-1, novinari su ga pitali da li ima alternativnu formaciju.

Sigurno ćemo tako igrati, ali je lako i promeniti sistem. Računam na sve igrače, ali se izdvojilo 16-17 koji će izneti teret. Ekipa za generalnu probu protiv Borca trebalo bi da bude ista i za premijeru.“-naveo je osvajač titule iz Barija.

Prosinečki je otkrio i da će Uroš Ćosić sigurno igrati na poziciji štopera u paru sa Li Adijem, a da će se za levog beka boriti Stevan Reljić i Duško Tošić. Takođe, rečeno je i da će, najverovatnije, Darko Lazović dočekati šansu, na oduševljenje navijača. On, i Vešović će se boriti za poziciju ofanzivnog veziste, pored Brazilca Evandra.

Ćosić je stigao kao pojačanje i dobiće šansu. Ko će biti bočni zavisi od utakmice, Reljić i Tošić su opcije. Ne delim veziste na centralne i krilne, imaju kvalitet za obe pozicije. Treba nam mirniji pas, kao i maksimalna saradnja.“

Robi je zadovoljan borbom za poziciju špica.

Drago mi je da su se Trifunović i Jevtić „probudili”. Sada je lakše, trče dobro i veća su opasnost za rivale. Najvažnije da budemo fizički spremni, što je Zvezdi nedostajalo prethodne sezone“, zaključio je Robi intervju.

Obzirom da je Miloš Trifunović blizu transfera u redove uzbekistanskog šampiona, glavni konkurent Kaluđeroviću za mesto centarfora će biti Aleksandar Jevtić.

Ekipa bi na premijeri protiv Smedereva trebalo da izgleda ovako:

StamenkovićTošić, Ćosić(Reljić), Adi, Ninkov – Evandro, Mijailović, Lazović – Koroman, Borha – Kaluđerović.

Повезане вести

3 comments

Comments are closed.