Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Robi već zna prvih 11

Prosinečki

Sve ono što je Zvezda pokazala u prethodnih pet kontrolnih utakmica u Antaliji je upravo to što je i trener Crvene zvezde Robert Prosinečki očekivao u ovoj fazi rada.

– Za ovaj deo priprema zadovoljan sam kako izgledamo. Već 25 dana radimo, igrači osećaju umor, ali sve će doći na svoje mesto, bitno je da taktički napredujemo u narednih 16 dana koliko je ostalo do početka prolećnog dela prvenstva – kaže Prosinečki.

Ne zabrinjava našeg trenera neefikasnost igrača, odnosno odsustvo gola u minule tri provere.

– Ne zabrinjava me, jer znam da će igrači biti pravi na vreme. Kada dobiju svežinu sve će biti drugačije. Teške su noge, nema pas igre, nema jedan na jedan, ali šanse će doći. Mi se fizički dobro pripremamo, biće nam puno lakše u završnom delu. Do povratka u Beograd odradićemo jako težak posao. Onda ćemo početi da se osvežavamo kako bismo došli do optimalne fizičke spreme, da im damo na svežini, da budu pravi – ističe Prosinečki.

Po pitanju izbora najboljih jedanaest popularni Robi je rešio sve svoje dileme.

– Znam koji igrači su prvih jedanaest, imamo još dve provere, možda se malo tu može promeniti, ali u generalnoj probi protiv banjalučkog Borca svakako će igrati tim koji će se onda suprostaviti Smederevu u prvenstvu. Imam 16-17 igrača na koje računam, ja zapravo na sve računam, ali kroz pripeme neki fudbaleri se više nametnu. Borha se snašao, kao i Evandro. On je kvalitetan igrač i očekujemo puno od njega. Biće pravi kada bude trebalo. Imamo sreću da imamo tri odlična golmana, videćemo ko će dobiti prednost… Generalno, svi fudbaleri su imali svoju krizu. Meni je drago što su igrači umorni – kaže Prosinečki.

Želi naš trener da u nastavku sezone iznenadi rivale, te mnoge akcije, prekide, namerava da proba iza „zatvorenih vrata“

– Najvažnije je da fizički budemo spremni, a igra će doći. Kondicioni trener Srđan Zirojević radi odlično, puno smo poboljšali taj fizički deo koji je Zvezdi falio prošle godine. Sada na red dolazi hitrina, moramo dosta toga poboljšati, moramo raditi kornere. Neke stvari ćemo ipak raditi tajno. Pogledajte koliko je ovde novinara, televizija. Nismo radili ono što ćemo raditi, kada su akcije u pitanju – uz osmeh je konstatovao Prosinečki.

Повезане вести

1 comment

Comments are closed.