Moja Crvena Zvezda
Звездаши широм светаФудбал

Кастиљо, срећан рођендан!

Segundo Castillo
Segundo Castillo
Segundo Castillo

Оставио је највише трага од свих странаца у нашем дресу. Иако су се истакли и прирасли за срце и Исах, Каду, Молина и Борха и Гај, њега се сви са сетом сећамо. Стамен, поуздан, спреман да одговори на било којој позицији, стрелац и играо је срцем, поштено. Када вас навијачи запамте, ту брисања нема. Са њим је такав случај. И можда сем њему битних никоме не значи овај датум, али ми знамо. На данашњи дан 15.маја 1982. године родио се Сегундо Кастиљо, наш бивши првотимац.

Сегундо је рођен у Сан Лоренцу, Еквадор. Мали градић, лука јако близу границе са Колумбијом. Јако млад је почео да тренира у клубу из главног града Еквадора, Киту, Есполи. Брзо је и дебитовао за први тим и после три сјајне сезоне у којима је био најбољи појединац екипе, преселио се у један од најтрофејнијих и највећих клубова Еквадора, Клуб Депортиво Ел Национал. За три сезоне освојио је две титуле које су прекинуле пост Ел Национала. То су били први трофеји после десет година паузе за клуб, а после одласка Кастиља, клуб још чека на нову титулу. Душан Несторовић га је препоручио највећем клубу и 31.августа 2006.  у сам смирај прелазног рока, заједно са бразилцем Аилтоном, Кастиљо је потписао за Црвену звезду.

Одмах се Еквадорац усталио у првом тиму код Душана Бајевића, касније постао један од главних играча код Бошка Ђуровског. Стигла је дупла круна на нашу адресу. Постао је и љумибац навијача. Постигао је осам голова у првој сезони, гол у дербију. У другој нам нису дали да се окитимо трофејима, али Сегундо је показао класу. Са нова два гола у дербију на празној „Маракани“ у победи од 4:1, одличним партијама у Европи, пре свега против нашег великог противника и великана светског фудбала Бајерна из Минхена, купио је све. Увек са осмехом на лицу, поуздан, спреман и да буде штопер и да постигне гол кад треба. Оно што је Црвеној звезди било потребно, а дуго није имала. Свестан својих квалитета у лето 2008. године желео је да се опроба другде и напусти „Маракану“. Отишао је у Евертон на једногодишњу позајмицу.

За „Карамеле“ дебитовао је одмах по доласку, 14.септембра против Стоука, а

Castillo u dresu Evertona
Castillo u dresu Evertona

први гол постигао на дебијуна „Гудисон Парку“ у Уефа Купу против Стандарда, волеј са 25 метара. Иако не пуно познат за енглеске прилике, најављиван је као интересантан играч и појачање. Одиграо је девет утакмица и иако је хтео да остане, Евертон га није откупио јер је Црвена звезда тражила 5м £, а Кастиљо није желео да се врати у клуб.

Пронађена је нова солуција, Вулверхемптон. 2009. године заједно са нашим капитеном Милијашем, играо је за Вулвсе, који су изборили повратак у Премијер лигу за ту сезону. Одмах је дебитовао, везао низ од осам утакмица као стартер, али преселио се на клупу и јако слабо касније добијао шансу.

Као слободан играч добијао је понуде свих највећих еквадорских клубова. Одлучио се за Депортиво Кито. Освојио је нову титулу првака, предводио је Депортиво до титуле, а онда се преселио у Мексико. Данас брани боје мексичке Пачуке.

U dresu nacionalnog tima Ekvadora
U dresu nacionalnog tima Ekvadora

За репрезентацију Еквадора дебитовао је 2005. године против Венецуеле. Одграо је 6о утакмица и постигао пет голова. Одиграо је сваки минут на СП 2006. године у Немачкој, на којем се Еквадор по први пут пласирао у 1/8 финала, где су их зауставили Дејвид Бекам и Енглеска. Учествовао је и на Копа Америка 2007 и 2011. Стандардни је репрезентативац своје земље и један од најбољих.

Сегундо хвала ти на свему и надамо се да ћеш поново да „дођеш на титулу“! Срећан рођендан!

Вест можете коментарисати и на нашем форуму овде.

Какво је Ваше мишљење о овој теми?

Повезане вести

14 comments

Realan мај 16, 2012 at 10:16

Da li bi mogao neko da mi odgovori,pod kakvim okolnostima je on otisao iz Zvezde?

Reply
Драган мај 16, 2012 at 10:21

Ми смо га позајмили Евертону и Вулверхемптону, а након тога је требао да продужи уговор са нама али није, него је отишао кући. Његов менаџер је ту мутио доста, и ако се не варам ту се судимо са њима и даље.

Reply
Nikola мај 16, 2012 at 10:04

Kad mu vidis butinu i list, odmah vidis kakva je igracina.

Reply
Kimi мај 16, 2012 at 00:54

jedva je cekao da ode ,ko ga ….

Reply
zvezdas мај 15, 2012 at 23:56

Кастиљо, срећан рођендан!

Reply
stefan мај 15, 2012 at 23:42

Cestitajte rodjus i Ljupku Petrovicu,i njemu je danas rodjendan

Reply
MILOS мај 15, 2012 at 23:17

e,cenim da ce se upiskiti od srece kad procita ovu cestitku,dajte malo ozbiljnosti,zabole njega za zvezdu…

Reply
Realan мај 16, 2012 at 10:18

Slazem se sa tobom koga briga za njegov rodjendan.

Reply
Ariljac мај 15, 2012 at 23:09

Igrac koji me je odusevljavao dok je igrao za nas i koga bih u svakom momentu voleo da vidim opet kod nas!! SRECAN RODJENDAN SEGUNDO!!

Reply
Marko мај 15, 2012 at 23:05

Necu da bude kao da spamujem ali ovo je katastrofa, iz teme u temu pojedine, sta vi pisete….

Reply
Marko BP мај 15, 2012 at 22:32

Volio bih kad bi ste nekako mogli da ga kontaktirate, pa da jednog dana udjem na stranicu i procitam „Intervju za MCZ – Segundo Kastiljo“

Reply
Dragan Kg мај 15, 2012 at 22:30

Ma njemu svaka cast, ali zasto nema ni jedne reci o kosarci i o jos jednom porazu??? Ne mogu da shvatim da mi u svojim redovima imamo igrace kao sto su Bojan Popovic i Covic? Pa oni nikad losiji, neznaju gde teraju i mi opet ne mozemo da ih dobijemo. Ima utakmica kada i trener treba da pokaze svoje znanje, e ovo je jedna od tih!

Reply
Boris мај 15, 2012 at 23:07

Molim te u tekstu za košarku, piši o tome.

Reply
Jovan MIlosavljevic мај 15, 2012 at 22:27

Srecan rodjendan.Jedan od najboljih stranaca koji je kod nas igrao

Reply

Leave a Comment