Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Dve Zvezde igrale bez golova

Andrija Kaludjerović

Fudbaleri Crvene zvezde i Steaue odigrali su bez golova na pripremnoj utakmici u Antaliji.

U prilično žustrom meču, sa dosta žutih kartona i jakih faulova, Rumuni su bili konkretniji tim koji je stvorio više šansi, međutim zahvaljujući Stamenkoviću, intervencijama naših odbrambenih igrača, ali i nepreciznošću igrača Steaue, mreža našeg golmana je ostala netaknuta. Zvezda je stvorila nekoliko polu-šansi, međutim osim jednog udarca Borhe, nisu ozbiljnije ugrozili gol rumunskog golmana.

Igra pulena Roberta Prosinečkog je tek u pojedinim momentima bila na onom nivou na kojem se to od njih očekuje, međutim treba imati u vidu da je Steaua najjača provera u dosadašnjem toku priprema, i da je reč o ekipi sa prekaljenim internacionalcima i iskusnim fudbalerima, koji su odigrali ovakvih mečeva više nego dovoljno.

Sigurno je jedno, a to je da bi Crvena zvezda sa igrom od jesenas verovatno završila ovaj susret sa nekoliko lopti u svojoj mreži, te je napredak u igri svakako očigledan. A da bi ta igra otišla na još viši nivo, sigurno je da je potrebno više od mesec dana rada, koliko iza sebe ima novi stručni štab sa ovim fudbalerima.

Drugo poluvreme je bilo nešto bolje za naš tim, koji je igrao ravnopravnije sa sedmoplasiranom ekipom rumunskog šampionata, međutim kada bi neko od naših fudbalera došao u poziciju da uputi udarac ka golu, intervenisala bi odlična odbrana ekipe Mariuša Lakatuša.

„Bila je ovo veoma čvrsta utakimca i zadovoljan sam angažmanom mojih igrača, mada nam je falila pas igra. Kada se sabere sve što smo videli na meču, utisak je da je remi i najrealniji rezultat“, rekao je Robert Prosinečki.

Narednu utakmicu Crvena zvezda će odigrati protiv Kopra, ovog vikenda. Sledeće nedelje sledi povratak za Beograd.

SUDIJA: Mihajlo Vilkov (Rusija).
ŽUTI KARTONI: Mikić, Borha – Brandan, Gomeš, Marinesku, Bonfin.

CRVENA ZVEZDA: Stamenković, Mikić, Tošić, Adi, Reljić (od 81. Đorđević), Mijailović (od 61. Isah), Koroman (od 69. Trifunović), Evandro, Borha, Lazović (od 61. Vešović), Kaluđerović (od 75. Jevtić).

STEAUA: Stanka, Brandan, Sekelji, Nikolica, Bilasko, Dika, Gomeš, Alveš, Marinesku, Bonfin, Galamaz.
Igrali su još: Lungu, Martinović, Bicfalvi, Surdu, Onofraš, Baćiu, Emeghara.

Повезане вести

10 comments

Comments are closed.