Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатДруги пишуФудбал

Ćosić:“Kao da sanjam“

Uroš Ćosić

Utakmica sa Univerzitateom zahtevala je puno čvrstih duela od naših igrača. U tom smislu dobar posao je odradila Zvezda, a naročito mladi štoper Uroš Ćosić, kojeg je klub nedavno vratio iz moskovskog CSKA, preciznije doveo na šestomesečnu pozajmicu.

– Vidi se malo umor kod nas. Teški su treninzi, ali to je sastavni deo priprema. Mislim da smo solidno igrali protiv Univerzitatee, naravno uvek to može bolje, a sigurno će biti bolje kada završimo pripreme i odradimo program do kraja. Radimo žestokim ritmom i vrlo dobro odrađujemo zadatke koje šef Robert Prosinečki stavlja pred nas – ističe Ćosić.

Uroš kaže da je fantastičan osećaj kada dočekate da san i zaista postane java.

– Još ne mogu da verujem da sam se vratio da igram za Zvezdu. Ne mogu ni da opišem kakav je osećaj kada vam se ostvari želja koja vam se u jednom trenutku učinila nemogućom. Ne bih da se vraćam na pitanje „zašto sam otišao“, to me svaki put pitaju. Zahvaljujem se Upravi kluba, bilo je neizvesnosti što se tiče mog povratka, međutim, najbitnije je da sam sada tu. – napominje Ćosić.

Iskustvo koje on i ostala Zvezdina deca stiču kroz rad sa prvim timom mladi štoper naziva „neprocenjivim“.

– Stariji igači nam zaista pomažu i stalno nas bodre. Koroman je uvek tu za nas, uvek nam i priđe da nam ukaže šta radimo dobro, a šta ne. Učimo od njih i ove pripreme su zaista veliko iskustvo za sve nas
– kaže Ćosić.

To što trenera Roberta Prosinečkog ne interesuje ko koliko ima godina i kako se zove, već šta pruža na terenu, izuzetan je motiv za mlade igrače.

– Daje nam do znanja da treba da budemo još bolji, da se još više trudimo. Poručuje nam da godine nemaju veze sa statusom u timu, bitan je kvalitet i igraće oni koji su najspremniji – priča Ćosić, koji jedva čeka da istrči na teren Marakane. – Ne bih ništa da obećavam, ali došao sam na šest meseci i želim da što bolje iskoristim to vreme, želim da osvojim neki trofej. Videćemo da li ću ostati u Zvezdi i kada istekne pozajmica, ja bih to stvarno voleo. Daću svoj maksimum i to mi nimalo neće teško pasti, jer toliko volim ovaj klub. Trebali bismo da imamo generalnu probu po povratku u Beograd i jedva čekam da istrčim na Marakanu. O tom momentu maštam toliko dugo.

Повезане вести