Moja Crvena Zvezda
ИнтервјуиМлађе категоријеФудбалФудбал

Благојевић за МЦЗ: Барсина омладинска школа створена је по угледу на нашу!

Тренер Благојевић са награђеним петлићима
Трофеји
Трофеји

Уместо првотимаца, у Европи су се овог пролећа нашли Звездини клинци. Већ вам је вероватно познато да су Звездини феноменални петлићи (1999. годиште) релативно скоро били победници на престижном фудбалском турниру у Ђенови и да су се из Италије вратили не само са пехаром, већ и са признањима за најбољег играча и стрелца, а и Цвијетин Благојевић, легендарни фудбалер који је некада бранио част нашег клуба у црвено-белом дресу, окитио се титулом најбољег тренера.

Специјално за сајт МЦЗ-а, присетио се играчких дана.

– Дефинитивно ми је најдража успомена из дана када сам на грудима носио грб Црвене звезде оно финале Купа Уефа 1979. године, када је Црвена звезда први пут ушла у финале неког европског такмичења. Стицајем околности или, ето, неправде можда, нисмо освојили трофеј, а били бисмо прва генерација која је остварила такав успех. Такође, после тог финала, проглашен сам за четвртог најбољег играча Европе, управо у Италији. Њихове новине су сваке године проглашавале најбоље најмлађе играче такмичења, до 24 године, и нашао сам се поред великих имена као што су Милс, Вудкок, затим Караско, који је тада играо за Барселону и други.

И дан-данас га памте по чувеном голу са преко пола терена.

– Прошло је већ више од 30 година, а људи и даље, када ме препознају, кажу: Е, он је дао онај гол… Памте га вероватно јер је био необичан, тада су лопте биле теже, биле су „бубамаре“ и тада није било много таквих голова, па је био специфичан. Данас су лопте много брже, па има и више таквих голова, какве је, на пример, дао Дејан Станковић. Данас је лакше дати гол и са 50 метара.

И играчка и тренерска дужност имају својих дражи, али где је одговорност већа?

– Не ради се ту више о лепоти посла, јер оба имају своје предности, али на ту тему можемо причати о одговорности. Статус тренера носи много већу одговорност, тада размишљаш о читавој екипи, а када си играч, треба да се уклопиш у тим и размишљаш из утакмице у утакмицу. Као тренер ипак треба да водиш рачуна о њих 20, тако да је тај посао много одговорнији. Већ дуго се бавим овим, неких 20 година, почео сам као тренер у Шведској и водио касније и неке прволигашке клубове у Босни и стицајем околности, пре три, четири године, дошао сам у Звезду, која је моја, за њу сам одиграо око 300 утакмица. Почео сам да радим овде са млађим категоријама и допада ми се, јер је са децом дивно радити. Они су искрени и постоји ту нека драж – њихова наивност и неисквареност је невероватна. Свима бих саветовао да, када почну да се баве тренерским послом, почну од млађих категорија. Ја сам ишао обрнутим редоследом, али са децом је најлепше – њима је дражи овај пехар него не знам шта, него милиони.

Тренер Благојевић са награђеним петлићима
Тренер Благојевић са награђеним петлићима

Светла будућност чека Звездине талентоване генерације омладинске школе.

– Све генерације Звезде су врло талентоване. Није у питању само ова, ми смо стицајем околности одиграли добро овај турнир и можда је први пут у историји нека млађа категорија постигла овакав успех, али код нас у свим селекцијама има изузетно талентоване деце. На нама је само да их усмеримо и развијамо како треба, а на клубу да им у правом тренутку да шансу, онда неће бити проблема. Многима је непозната информација да је Барселона пре 15 година слала своје скауте и тренере да гледају тренинге Црвене звезде и то им је био модел за њихову омладинску школу.

Пехар у Италији је изузетан успех за Звездине петлиће.

– Узети пехар на италијанском тлу је нешто феноменално. То је био врло јак турнир са дугом традицијом од 35 година и све велике екипе света су учествовале на њему – од Ајакса до Реал Мадрида, а ми смо добили позив и била нам је велика част да га прихватимо, а затим и задовољство што смо и освојили трофеј. Показали смо да се у школи Црвене звезде ради добро, да не брину оне неверне, да не кажем злобне, Томе да се овде не ради ништа. Увек се напорно ради, и за то не треба бринути – децу само треба усмеравати и давати им шансу.

Осим тренера, и петлићи су имали шта да кажу. Своје утиске о турниру изнели су за МЦЗ Алекса Терзић, који је у Ђенови проглашен за најбољег играча турнира, затим Дејан Јовељић, најбољи стрелац такмичења, као и голман Владан Ђекић, који је дефинитивно постао јунак финалног меча против Сампдорије, пошто је одбранио чак два пенала после одиграних 1:1 у регуларном делу меча.

Нису Звездина деца замишљала овакав крај турнира, али су се свакако томе потајно надали.

Ђекић: Када смо дошли, знали смо да ћемо бити фаворити, иако нас многи нису сматрали таквима пре него што је турнир почео. Дошли смо са жељом да победимо и прве две утакмице смо успели да добијемо иако смо у обе прво губили са 1:0. Одлучујућа утакмица била је против Ђенове, где нам је био довољан и нерешен резултат и њега смо успели да сачувамо, па смо се пласирали у финале. У финалу смо имали доста отежавајућих околности, било је јако невреме и било је бара по терену, али смо били оптимисти и искористили смо прву шансу која нам се указала. Ипак, мало смо пали у игри и примили гол из корнера и тада је постало врло напето. Издржали смо некако до пенала и ту смо имали доста среће, добро су нам ишли. Успео сам да пружим свој максимум и помогнем екипи одбранивши два последња, најслађа, шута. Нисам очекивао да ће се турнир завршити у нашу корист, али надао сам се, сви смо се надали, као и увек.

Најтежа утакмица им је била финална, против Сампдорије.

Звездини петлићи са тренером
Звездини петлићи са тренером

Терзић: Противник је играо врло добро и утакмица је била тешка. Били су физички јачи, али смо ми дали све од себе и на крају их савладали. Били смо врло узбуђени и осећали притисак, с обзиром на то да смо играли финале. Надао сам се да ћемо победити. Увек ће ми остати у сећању овај повратак са пехаром и то колико смо срећни били после победе.

Цео Звездин тим петлића ватрено навија за свој клуб.

Јовељић: Љубав. Једном речју, за мене Црвена звезда представља љубав. Пре свега, ово је велики клуб и мени је част да носим црвено-бели дрес и борим се за Звездин грб на свакој утакмици. Не сањам ни о једном другом европском клубу – на првом месту ми је Звезда. Мој највећи сан је да истрчим једног дана пред пуну Маракану, а највећи идол ми је Дејан Станковић. По њему сам добио име.

На питање која им је омиљена утакмица коју су до сада одиграли, добила сам громогласан одговор: „Против Партизана! Оно кад смо победили 3:1. Победе у вечитом дербију су увек најслађе!“

Мале шампионе ускоро очекује пут у Холандију и учествовање на још једном турниру, на ком би требало да потврде свој квалитет. Срећно, децо!

Вест можете коментарисати и на нашем форуму овде.

Какво је Ваше мишљење о омладинској школи Црвене звезде?

Повезане вести

46 comments

Dejan мај 9, 2012 at 21:09

Sve cestitke klincima na velikom uspehu u Italiji. Bilo je zadovoljstvo cuti i videti takvu vest. Ali nazalost uvek se postavi pitanje…sta se desi kasnije, zasto od toliko talentovane dece nemamo toliko i gotovih velikih igraca? Gde nestanu ti talenti u medjuvremenu? Sta to ne valja kod nas?
Deo odgovora je opet nazalost u nasem mentaliteetu. S obzirom da sam i sam u fudbalu znam kako se vec u ovim generacijama favorizuju deca, cak i tako mala, iz licnih interesa.
Cak i kod ovakvih uspeha koji spolja izgledaju idealno…postoje zakulisne radnje i licni interesi, koji vec od mlade dece koji moraju da se uce jedinstvu, i pravim vrednostima gde je samo kvalitet bitan, moraju da „trpe“ drugara koji ima bolju vezu, vise novca, nekoga ko ga „gura“ napred.
Mislite li da su Partizan i posebno Zvezda cak i u ovako malim generacijama postedjena toga? Ne nisu. Cak i tu se, vec i u tim generacijama ne gleda samo kvalitet. Javna je tajna, da se vec sada guraju „svoji“ igraci…kakav to revolt stvara kod dece, zasto vec u 15god. svi hoce da idu napolje? Zato sto vec u tim godinama vide sta se ovde stvarno desava.
Jos jedan uspeh u nizu, jos jedna titula koji samo prodju…a te dece kasnije nema nigde. Ko je kriv? Mi ili oni?
Ko unistava talente u Srbiji? Upravo oni koji ih i vode, treneri.
Cak i trener koji je sada uspeo da uzme titulu…u gradu gubi ime kao trener, upravo iz gore navedenih razloga. Za igracke kvalitete nema losih komentara ali za trenerske…je pitanje dokle…
Javne tajne brzo postanu i otkrivene…da li ce to biti dovoljno za novo pomeranje trenera…koji nikada nije vodio nijednu generaciju Zvezde duze od par meseci…zbog cega…Mi treba da im sluzimo za primer, trener MORA da bude i pedagog i psiholog, i pravedan. Da li je to u ovim generacijama, pa i u ovoj konkretno tako?
Svi koji smo u fudbalu znamo odgovor…a mozda bi trebalo da ga zna i javnost.
Do tada ce nam i prvenstvo i reprezentacija biti ovakvi kakvi su danas.

Reply
Ariljac мај 9, 2012 at 21:13

Izuzetan komentar gospodine! SVAKA VAM CAST!

Reply
Dejan мај 9, 2012 at 21:34

Hvala najlepse. A evo Vam i razlog ovakvog pisanja http://www.youtube.com/watch?v=2G2EnH58S0k

Reply
Ariljac мај 9, 2012 at 21:51

Nisam ni momenta posumnjao! 😀

Reply
milos 90 мај 9, 2012 at 20:52

ALO BRE sta je s vama sta napadate admine,koji vam je !?!?!?!?!? lep text su napisali,na mecu s Nasom Bracom cim su usli DJurickovic,Ozegovic,Asamoa,Stojkovic videlo se da igraju extra,samo tako nastavite!!!! 😀

Reply
Mirko мај 9, 2012 at 20:20

Bezpotrebno se favorizuju(guraju) pojedinci-teren je merilo…
Sve čestitke za naše POBEDNIKE-ŠAMPIONE !

Reply
Igor мај 9, 2012 at 19:14

Vidim da se dosta prasine diglo oko omladinske skole…
Ona zaista dobro radi, uglavno smo svugde prvi (i prosle i ove godine).
Ali, zasto te dece nema u prvom timu? Zasto je Stojkovic prebacen u prvi tim, pa ove sezone nije dobio ni minut na terenu?
Sta se desava sa Jankovicem? Te je prodan, te nije, pa je vracen nazad u omladince…
Zasto Ozegovic ne dobija sansu?
Zasto planiramo da kupujemo mlade igrace od drugih klubova, kada su ti isti igraci gubili od nasih igraca u svom uzrastu?

Reply
Стефана МЦЗ мај 9, 2012 at 20:34

Mislim da će posle ovoga od danas Ožegović dobijati više šanse (:

Reply
Igor мај 9, 2012 at 21:46

Nadam se.

Reply
Olimpiakos-Zvezda мај 9, 2012 at 18:06

Zvezdasi,ko nema sport klub evo vam link radi sigurno probao sam http://balkansportlive.cc.cc/p/stream2.html udjite i kad vam se na ekranu pokazu neka slova idite na remind me later i imate lepu sliku pozz.

Reply
fiste мај 9, 2012 at 17:53

Pa tad su bili zato sto smo mi bili ispred njih, a danas kad je obrnuta situacija, ko je od nasih otisao do Barse pa da se vidi kako se radi, ili da posalju nekog na usavrsavanje??? Na tome treba da se radi ako mislimo da napredujemo. A sto se tice placanja da bi klinci igrali, to ima svuda nije nista novo, mnogo strasnije je kad zavrsavaju fakultet tipa medicinski na taj nacin, ovi sto pikaju loptu bar nikog nece da ubiju, a talenat ce vec da ispliva, naravno ako je neko resio da radi….

Reply
Александар мај 9, 2012 at 17:43

Мени није јасно да неко може да оптужи админе који воде овакав сајт да некога бране и да им неко плаћа за то.

Све радимо својим средствима, трудимо се да пратимо све спортове, да интервјуишемо што више људи, било функционера, било играча или тренера, из свих могућих спортова. Бранимо клуб од оних који нас развлаче по медијима.

Волимо Звезду колико и сваки човек који прати овај сајт, иначе никада не бисмо своје слободно време трошили овде.

Ја сам мислио да ће људима бити драго што смо представили ову децу и што се неко сетио да пише о њима, али сам се преварио.

Најлакше је сести, отворити пиво, заметнути се и оплести по свима. Свако може да оде код Лукића и каже му шта мисли, нема човек телохранитеље, на стадиону је свакодневно, па изволите. А не нас лажно да оптужујете, јер пре свега није хришћански, а ни људски.

Отворили смо форум на којем можете дискутовати о свему и ја ћу први брисати коментаре који немају везе са текстом, јер се само иде на копи-пејст, без читања текста, за који се неко дебело потрудио да би освануо овде.

Поздрав свим искреним Звездашима.

Reply
ПРАВА ИСТИНА О ДУГУ ФК ЗВЕЗДА мај 9, 2012 at 13:00

Није ово тема за такве приче. Имаш на форуму тему Управа клуба и тамо слободно окачи ово, не и на овом тексту. Админ.

Reply
PRAVA ISTINA O DUGU FK ZVEZDA мај 9, 2012 at 13:16

Pun pogodak.Ovo vas je zestoko uzdrmalo. Dzabe brisete,ovo ce biti objavljeno gde god to bude biulo moguce da bi se ljudi informisali i to pravilno.Dzab=e ste krecili za lukica. Uh sto mi je drago kako vas je ovo potreslo i uzdrmalo.

Reply
Драган мај 9, 2012 at 13:30

Ја сам ти и рекао где можеш да објавиш и да неће бити проблем, а ти пишеш и даље глупости и понашаш се као дете. Имаш форум, па изволи, дискутуј. Жао ми је што ниси могао да приметиш да на овом сајту свако може да изнесе своје мишљење. Обзиром да настављаш да лупеташ и вређаш људе овде, на даље си банован на сајту, за стално.

Reply
Ryber Palunko мај 9, 2012 at 13:23

Koji su ovo smarači jbt!? Kao da mi svi mislimo da su dugovi svedeni na nulu pa se okitili cvijećem i trčimo za pčelicama!? Šta bi mi sad trebali da radimo? Da uletimo u prostorije kluba i sve ih spalimo na lomači? Vidim, ogromno su interesovanje izazvali nastupajići izbori, toliko je kandidatura pristiglo da će glasački listić biti dugačak poput kakve srednjevjekovne povelje. Sad, to što Zvezdu hoće da vodi jedino onaj, koji po mnogim od nas to ne zna, druga je stvar. Možemo i njemu, a pogotovo sebi pljunuti pod prozor.

Reply
Bosko мај 9, 2012 at 15:06

Admine,zasto ne dopustas da napise „pravu istinu o dugu FK CZV“ ? Svako ima pravo na svoje misljenje pa tako i taj lik (pretpsotavljam da je napisao istinu-jer da je laz,onda ne vidim razlog zbog kojeg bi ti to obrisao,a svi znamo da istina BOLI vise od lazi ili neistine)…i ako to svoje misljenje ne moze da iznese na MCZ,onda stvarno ne znam…je l’ trebamo se i mi ostali koji volimo Zvezdu zapitati da li da komentarisemo ovde ?
I jos nesto,da nije napisao ISTINA O DUGU ( jer je upravo NASLOV najbitiniji kod svakog teksta) pretpostavljam da ga Ti Admine ne bi ni obrisao…na ovom sajtu je bilo mnogo komentara koji nisu imali veze sa tekstom pa opet nisu brisani…da li stvarno treba da sumnjamo da su neki od admina „Lukicevi puleni“ ili tako nesto i da ne daju da se komentarise situacija u klubu,koja je daleko od bajne? Svi mi znamo da ova uprava ima gresaka,naravno kao i svaka druga,samo sto ova ima,bojim se, vise losih nego dobrih stvari ZA KORIST ZVEZDE kao kluba…svi mi znamo da dug preko 30 mil i da je ova uprava povecala dug,iako je Lukic rekao da je za prvu godinu mandata smanjio dug za 6 mil evra (sa 23 na 17)i da je svake godine smanjivala sad bismo maltene izasli iz dugova….i onda je dosao Gasprom,Telekom i jos neki,a dug poceo da raste,a budzet za plate igraca nikad manji…pozz i sve najbolje!

Reply
Драган мај 9, 2012 at 15:57

Њему је то допуштено, као и свакоме, и текст стоји у коментарима на другим текстовима, али не може једно исто да „лепи“ на сваком тексту. То никоме нисмо дозвољавали да ради, увек смо брисали такве серијске коментаре када их приметимо.
Нарочито не може ово да ради на тексту где је лепа прича о нашој деци која су донела успехе клубу. Уместо да напише нешто позитивно макар овде, он користи сваки текст да лепи једно те исто и започиње расправу. Ако жели нешто да објасни може на форуму да поведе дискусију на ЈЕДНОМ месту, једној теми, а не на 10 вести. Успутно, најстрашније је извређао доста људи овде који ен мисле као он.
Са друге стране, уопште нећу да улазим у то да ли је нешто истина или није, свако ће сам да процени, али ако неко напише у наслову ИСТИНА, то заиста никако не значи да она то и јесте.
Последње што имам да кажем, јесте да претпоставка да га не бисмо брисали да није написао ИСТИНА у наслову нема никакве везе са реалношћу, а доказ тој тврдњи јесу одобрени такви исти коментари на другим текстовима.

Reply
Stefana мај 9, 2012 at 17:49

Je l’ svi shvatate, dragi moji, da ce deca koja su juce razgovarala sa mnom prva danas da dodju da citaju tekst i komentare – a pohvale na svoj racun nece moci da nadju jer vi raspravljate o dugu i upravi, a tome nije mesto ovde! Imate forum i teme za to i to je ono sto Dragan pokusava da vam kaze ceo dan. Ovde su bitna samo nasa deca i njihov trofej, osvetlali su obraz Crvenoj zvezdi u Evropi!

Reply
Ryber Palunko мај 9, 2012 at 18:02

Važi brate, svi ćemo na izborima glasati protiv Lukića, za ostale protivkandidate. Šta, nema ih? Onda, ne znam, ovo je jedini način na koji ja mogu djelovati protiv ove uprave. Ti ako znaš neki drugi (a da nije atentat ili sl) reci mi (nam), a nemoj nam po stomilionti put ‘otvarati oči’ o stanju u klubu, kao da smo mi ovce, koje skakuću po livadici, a ne vide da se zlom vuku digao. Kao da ljudi ovdje ne znaju u kakvom smo stanju, pa čekaju mesiju koji umjesto ‘nicka’ IMA REČENICU ISPISANU VELIKIM SLOVIMA, UZ NEZAOBILAZNU ISTINU umetnutu u istu. Kao on meni nešto uporno ukazuje, a ja, sljepčina ne vidim. Muka mi je od takve ekipe!

Reply
Luka мај 9, 2012 at 11:50

Ovi klinci su buducnost! Bravo i za njih i za Blagojevica.

Reply
милпар мај 9, 2012 at 12:08

Може ли се некако санкционисати овај идиот што лупа минусе?Кад смо били без омладинске школе било је: ‘ај куку, што не ради. Сад када имамо омладинску школу и то врло добру, опет не ваља, опет се нађу неки што траже теорију завјере. Ове сезоне мислим да једино у омладинацима нисмо први, а да смо у свим другим категоријама први. Код омладинаца је Војводина прва. Кадети имају 1 пораз за читаву сезону. Шта би више? Сви знају да би било добро да ми можемо попуњавати први тим из Омладинске школе, али не може. И Барса, која по некима има најбољу омладинску школу на свијету, је дала велике паре да би имала овакав тим. Санчез, Фабрегас, Алвеш… И они који су 100000 пута јачи клуб од нас тренутно, не могу без куповине.
А за ове што им све смета имам један приједлог. Ако имате паре, фино вратите дугове Звезде, уложите још толико у тим и имаћете оно што тражите. Најлакше је кењати по сајтовима како све не ваља, а овамо прстом нећете да мрднете. Што се нико није кандидово за предсједника Звезде, када сви ви боље знате од људи у клубу?

Reply
Miljan мај 9, 2012 at 12:34

Ma mnogo je bitno da li ce neko da ti da plus ili minus. Pisi sta mislis da treba, diskutuj s ljudima o temama, i boli te uvo za plus ili minus.

Reply
Po ugledu na nasu ? мај 9, 2012 at 11:32

Zasto mi je komentar obrisan ?

Reply
Драган мај 9, 2012 at 11:37

Зато што пишеш неистине. Ако се тако лоше ради у нашој школи, доста је чудно да смо прошле године освојили скоро све трофеје у Србији, зар не мислиш?

Reply
Po ugledu na nasu ? мај 9, 2012 at 11:48

Prosle godine da ,a gde smo to bili predhodnih godina ? Na dnu.I sta je jos neistina sto sam napisao ? Hoces da ti dovedem roditelje kojhi su placali da im deca igraju ? Oni ce ti reci kome su davali novac,kozne jakne itd pa ces se jako iznenaditi.Jel neistina da je samo jedan igrac iz nase omladinske skole standardan u prvom timu ? Kada je Zenga bio trener imali smo ih cak sedmoricu u timu i lagano dobijali stocare i osvajali titule. Dragane sta je neistina u mom komentaru ? Jel ovaj sajt namenjen samo za hvalospeve i pisanje bajki o sadasnjem rukovodstvu kluba ? Zasto vi iz administracije ( cast izuzecima )kada se napise neki komentar protiv lukicevog “rada“ odmah lupate minuse,naravno uz pomoc lukicevih dezurnih glasnogovornika koji vise na sajtu 24 casa bez prekida i zatvarate komenrtar ? Mogu da ti dam i imena admina koji to rade.Jadan je njihov zivot ako im isti zavisi od plusa ili minusa na ovom sajtu.Za mene je Zvezda iznad svih pa i iznad vasih minusa i pluseva na ovom sajtu.A sta jos “rade“ jos neki admini o tome nekom drugom prilikom.Velikja sramota i za tebe odgovornog coveka kakav smatram da jesi,a mozda se i varam.

Reply
Драган мај 9, 2012 at 11:50

Ја уопште не спорим то како се радило ранијих година код нас, то се све зна врло добро, али је сада ситуација у потпуности другачија у нашој школи и не можеш да пишеш да је сада такво стање када није.

Reply
Po ugledu na nasu ? мај 9, 2012 at 11:57

Sve se to radi i sada samo u znatno manjoj meri.Isto je i u partizanu i ostalim malo jacim klubovima.Sticajem okolnosti poznajem neke ljude koji su roditelji dece koja treniraju u ovim klubovima a licno znam i neke tyrenere ,mladjih kategorija ali ne bih o imenima. Ostaje da mi u potpunosti odgovoris na moja pitanja. Naravno ako hoces ali smatram da ne smes tako olako da kazes nekom da ne govori istinu.Evo ti prvi nisi rekao istinu i krijes da nam je omladinska skola do ove sezone iza nas bila na samom dnu i to nekoliko godina unazad.Jel hoces i to da dokumentujem ? A sad na sva usta se hvali lukic koji ima rezultate u omladinskoj skoli ali ti verovatno ne znas da je tu rezultat manje vazan od pravljenja pravog igraca.Gde su ti igraci u prvom timu ?

Драган мај 9, 2012 at 12:11

Одакле теби да ја кријем где нам је била школа до пре пар година? Нема ту шта да се крије, то је чињеница која стоји и коју нико не може сакрити, то је нешто за чиме жалимо свакога дана, јер да није било тако, данас би у Звезди уговоре имали један Милановић, Ћосић и Ђуричић, између осталих. Ти си написао у коментару да је и сада такво стање, ја сам ти рекао да није. А да се ради добро сада и стварају играчи доказ су бројна деца клуба у свим репрезентативним селекцијама. Доказ су један Симић, Јанковић, Ожеговић, Савићевић и многи други. Имамо резултате, имамо и таленте, и то је најважније. А када ће било ко од њих заиграти за први тим зависи само од шефа стручног штаба. Уопште не спорим да има грешака и данас, сигурно да има, али је стање далеко, далеко боље него до пре неколико година, и ти би требао то да признаш, а не да пишеш да је све исто.

Po ugledu na nasu ? мај 9, 2012 at 12:32

Zasto su onda na desetine klinaca napustili Zvezdu i otisli u druge klubove ove i predhodnih sezona ? Jel mozda nisu talentovani ? Jel mozda zbog roditelja ? Jel mozda zbog menadzera ? Jel zbog masnih kolaca ? Da li ti je poznato kakve su ugovore trebala da potpisu ta deca ? Zasto je jankovic oteran u sopot ? Gde je Stojkovic ?Zasto ne igra Ozegovic a dovode se indijanci poput asamoe i mezenge ? Zasto Zvezda nema vise od jednog igraca iz svoje skole u prvom timu a da igra konstantno ? Jel tacno da nismo postojali u toj skoli do prosle sezone ? Ko onda ne govori istinu ? Ja nigde nisam napisao da je stanje isto kao sto je bilo nekada i to u mom komentaru nigde nije pisalo,to si izmislio jer ti to tako odgovara.

Драган мај 9, 2012 at 13:16

Да, у праву си, у Звезди је било 300 нових Станковића и Видића који су напустили клуб. Размисли мало. Било је и мање талентованих, било је и оних са безобразним родитељима, а било је и оних са похлепним менаџерима. Па опет, скоро сви најталентованији су и даље у Звезди. И у КК има пуно талентованих момака, па не остану сви сваке године, јер се не може са свима договорити сарадња због наведених разлога. Тако је у сваком спорту, сваком клубу. И из Барселоне одлазе и одлазили су највећи таленти (Фабрегас и Пике нпр), па јел то значи да им школа не ваља и да се тамо обављају разне нечасне радње? Претерујеш. Зашто Ожеговић, Јанковић и Стојковић не играју, а зашто је доведен нпр Асамоа чућеш од шефа струке на крају сезоне, сасвим сигурно, ако ти већ није јасно.
Имплицирао си веома јасно да је стање исто, нема потребе да напишеш, немој се сада правити невешт.

Стефана МЦЗ мај 9, 2012 at 11:54

Kakve ti adminske teorije zavere smišljaš? Ako nisi primetio koliko radimo i koliko se trudimo da ovaj sajt bude dobar, svaka ti čast.

Reply
Po ugledu na nasu ? мај 9, 2012 at 11:58

Napisao sam cast izuzecima i svako neka se pronadje gde misli da treba da bude.Procitaj ceo komentar pa tek onda odgovori.

Стефана МЦЗ мај 9, 2012 at 12:02

Nisam se ja ovde pronašla, ne brini, jer znam i sama da nikad ne petljam po komentarima. Samo branim kolege.

SHERIFF мај 9, 2012 at 11:59

Pametniice jedna 🙂

Po ugledu na nasu ? мај 9, 2012 at 12:07

Drago mi je zbog tebe ali nemoj da branis bas sve kolege jer nisu svi savesni i odgovorni i rade nesto sto ni u snu ne bi smeli da pomisle.

Стефана МЦЗ мај 9, 2012 at 12:10

Ok, poštujem tvoje mišljenje i volela bih da ovim zatvorimo raspravu, jer smo otišli sa poente teksta, a to je ovaj veliki uspeh Zvezdine dece i priča sa velikim bivšim igračem kakav je Blagojević. Bitno je da se stanje u školi popravlja i da se kod dece neguje ovaj zvezdaški duh, pa da Joveljić i za 5 godina ponovo izjavi kako mu je Zvezda na prvom mestu.

Dražen мај 9, 2012 at 12:24

Ja koliko vidim jedino tebi zivot zavisi od pluseva i minusa, jedini ih ti spominjes.

Reply
Ariljac мај 9, 2012 at 12:34

😀

Ryber Palunko мај 9, 2012 at 13:32

Slušaj, napisao si ovo:’Hoces da ti dovedem roditelje koji su placali da im deca igraju ? Oni ce ti reci kome su davali novac,kozne jakne itd pa ces se jako iznenaditi.’
‘Ajde, dovedi ih, pa da ih ljudi sa sajta propitaju i da im se ovi izjadaju. Ostavi se sad 18000 replika ‘adminima’ (na koje sumnjam da su čak i osnovali sektu lukanista), nego uradi ono šta si rekao, dovedi tate i mame, da i mi, pored tebe, saznamo ko je dobio kožnu jaketu, a ko kintu. Sam si ponudio, sad izvoli, sve ove ostale replike ništa ne znače.

Reply
emil мај 9, 2012 at 18:44

ne bi da se nadovezujem na raspravu i to ali bilo je ranije toga znam da je jednom decku iz Vrbasa trazena ozbiljna kinta kako bi igrao u prvom timu pre 10-tak godina . Dakle bilo je toga nadam se da vise nema …

Brcko мај 9, 2012 at 11:10

Dejan Joveljic strasan talenat, rodjen je u Bijeljini, samo naprijed djeco. Delije Brcko, svi koji budete u proazu svratite do jedinstvenog u RS kafea- DS 1989 u Brčkom. Pozdrav braćo

Reply
милпар мај 9, 2012 at 12:11

Ако се не варам, била је прича о њему на РТРС-у. Стари га је сваки викенд возио на утакмице у БГ. Мислим да је то он, нисам сигуран.

Reply
милпар мај 9, 2012 at 10:51

„Многима је непозната информација да је Барселона пре 15 година слала своје скауте и тренере да гледају тренинге Црвене звезде и то им је био модел за њихову омладинску школу.“

То је то!

Reply
Milan мај 9, 2012 at 10:33

Браво децо. Само напред.

Reply
Gagi мај 9, 2012 at 10:29

Pozdrav za Stefanu

Reply

Leave a Comment