Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

Košarkaši slavili u četvrtfinalu Kupa

Uroš Nikolić

Košarkaši Crvene zvezde su savladali Radnički Basket sa 81-69 (17-20, 15-19, 27-13, 22-17) u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća. Utakmica je odigrana u hali FMP Železnika pred oko 500 gledalaca.

Na opšte iznenađenje košarkaši Radničkog su dobili prvo poluvreme, koje se završilo njihovim vođstvom od sedam poena razlike. Treća četvrtina je u potpunosti rešila utakmicu, obzirom da je dobijena sa 14 poena razlike za naš tim. Na našu sreću, Radnički u drugom poluvremenu nije služio šut kao u prvom, što je uz veću angažovanost naših košarkaša bilo dovoljno za pobedu.

Istakli su se na ovom susretu pre svih Uroš Nikolić i Sava Lešić, koji predstavljaju odličan tandem pod košem. Obojica su upisala dabl-dabl, s tim da je Nikolić imao 18 poena uz 10 skokova, a Lešić 11 skokova i 10 poena, doduše uz prilično slab šut iz igre (11-3). Vrlo dobar je bio i Rikardo Marš sa 18 poena i 5 skokova, dok je najmlađi Aleksandar Cvetković uz 10 poena imao takođe 5 skokova.

Kapiten Boris Bakić je odigrao više od pola susreta, a za to vreme je dva puta promašio iz igre i upisao dva skoka. Ipak, njegovo prisustvo na parketu je od velikog značaja za tim.

Kod gostiju su se istakli Đokić sa 13, Đuran sa 12, i Vukasović sa 11 postignutih poena.

Crvena zvezda se u polufinalu sastaje sa pobednikom dulea Hemofarm – FMP Železnik.

Повезане вести

11 comments

Comments are closed.