Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Звезда још једном боља од Машинца

Терен: иза јужне трибине стадиона Црвене звезде
Гледалаца: 200
Судија: Тамара Павловић (Чачак)
Стрелци: М. Пешић у 26, Ј. Дамњановић у 49. и 74, Ђорђевић у 83. за Црвену звезду, а Лилић у 42.минуту

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кларк, Живановић (од 46. Ј.Дамњановић, од 78. Ерац), И. Дамњановић, Коркоран, Бобић, Попов, А.Пешић (од 81. Јанков), Лазаревић (од 68. Добросављевић), М.Пешић. Мијатовић (од 59. Ђорђевић), Павловић.

МАШИНАЦ: Маринковић (од 59. Стојаковић), Костић, Лазић, Димитријевић (од 59. Смиљковић), Ђорђевић (од 90. Стевановић), Ристић, Станковић, Трнавац (од 24. Булатовић), Лилић (од 79. Станковић), Крстић, Николић.

После убедљиве победе у четвртфиналу Купа Србије (7:2), фудбалерке црвено-белих су и у шампионату савладале наш најтрофејнији клуб у женском фудбалу: Црвена звезда – Машинац 4:1 (1:1). И овога пута, ривалке из Ниша су сломљене у другом полувремену, а најбоља актерка меча је била двоструки стрелац Јована Дамњановић, иако је на терену била тек нешто више од пола сата.

Црвено-беле су повеле поготком Милене Пешић средином првог полувремена, након што је велики посао обавила Лазеревићева. Претходно је мало недостајало да гошће дођу у вођство, али Милена Трнавац не само да није искористила грешку голмана домаћег тима, Американке Алисе Кларк, него се том приликом и повредила, па је морала да напусти игру. У финишу првог дела, прво Станковићева није реализовала стопостотну шансу за екипу из Ниша, али је потом Ана Лилић изједначила резултат.

Због повреде задње ложе, Јована Дањановић је у игру ушла тек у наставку сусрета, а била су јој довољна свега четири минута да затресе мрежу и Звезду поново доведе у вођство. Гошће су опет биле близу поравнања резултата, али је Алиса Кларк у два наврата сјајно реаговала. Прво је из даљине одбранила ударац Кристине Крстић, а потом и „зицер“ овој играчици Машинца.

Питање победника је решила изванредна Јована Дамњановић, поготком главом четврт часа пре краја меча, да би победу Звезде оверила Катарина Ђорђевић, поставивши коначан резултат у 83. минуту.

На леп начин смо обележили Ђурђевдан, а свакако нам је добар подстрек била и трећа узастопна победа нашег мушког тима у „вечитом дербију“. Првенствени меч против Машинца је био доста тежи од онога у домаћем купу. Гошће из Ниша су била веома мотивисане, добро организоване, а имале су и неколико добрих прилика. Ипак, и овај пут смо показали карактер победника! С нестрпљењем очекујемо сутрашњи жреб за полуфинале Купа Србије, уз наду да ће пролеће протећи у знаку фудбалера, али и фудбалерки Црвене звезде – рекао је Дарко Стојановић, тренер и директор ЖФК Црвена звезда.

После деветнаест одиграних кола у Првој лиги Србије за жене у фудбалу, тренутно стање на табели изгледа овако: 1. Спартак 52, 2. Црвена звезда 49, 3. Напредак 46, 4. Машинац (меч мање) 43…

Вест можете коментарисати и на нашем форуму овде.

 

Повезане вести

Leave a Comment