Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Lukić digao glas na medije

Vladan Lukić, foto "Novosti"

Situacija o kojoj pišemo već duže vreme, u kojoj mnogi mediji, kada god im se može, pišu prilično negativno o našem klubu, a neka dešavanja sa druge strane brda, sakrivaju, očigledno je dozlogrdila i predsedniku Vladanu Lukiću, te je najavio i mogućnost da klub podigne tužbe protiv onih koji su preterali sa ovakvim pisanijama.

Kandidata ima, zaista mnogo, počevši od Sporta, preko Blica, lista Alo! (znak uzvičnika uz naziv lista označava da će uz svaku vest stavljati uzvičnik ne bi li je okarakterisali senzacionalnom, i „veoma“ vrednom čitanja), Press-a i njihovog „čeda“ Sportservisa i tako redom.

Sa druge strane, mediji se nisu dali „iznenaditi“ i istražiti priču sa recimo foruma redstarbelgrade.com (koji svakako verno posećuju, kao i neke druge forume), a koju je Vlada ovde preneo, gde je pisano o načinu na koji se komšijski klub ophodi prema svojim igračima. Čvrstinu toj priči daje recimo tekst koji je danas objavio Mondo, u kojem se navode izjave Boje, i u kojem možete jasno videti ko je „crna ovca“ našeg fudbala, i kako postupa sa svojim igračima.

„Samo ću reći da ima načina i mesta gde će se pričati pre svega o ponašanju jednog dela medija koji sebe zovu profesionalcima, a ponašaju se kao totalni amateri i prave zbrku“, najavio je Lukić i sudsko gonjenje. Zvezda i ako duguje, to je nešto što je normalno u ovom poslu i uopšte ne možemo da pričamo na način na koji (sve) pokušava da se prenese. Mi bismo na taj način mogli da pričamo da su, recimo, igre tog igrača bile na vrhunskom nivou u nekom prethodnom periodu, pa iz tog perioda smo izašli sa nekim obavezama koje mi nismo ispunili. Onda bi to bilo u redu… Onda bi takva tvrdnja i ljutnja bilo kog pojedinca bila u redu, ali mi danas pričamo o nekim drugim stvarima, pričamo o neistinitim tvrdnjama određenih medijskih kuća, koje uhodanim šablonom, ponašanjem, tendicioznim pisanjem ka Crvenoj zvezdi pokušavaju da sruše njen ugled“, rekao je Lukić u Antaliji, a prenosi Mondo.

„Pa, ko će koga da tuži i da li ćemo mi pre svega te što su izneli laži… Mi ćemo danas verovatno krenuti sa tužbama prema kućama koje su pokušale da nanesu štetu Crvenoj zvezdi.Ima i drugih klubova kojima igrači napuste pripreme pa pišete jedan dan ili dva dana i ne posvetite toliku pažnju kao što to radite danas. I ne iznosite neke tvrdnje da je igrač uradio to zbog nekih drugih stvari, nego pravite neku kategoriju prema kome trebate i možete da pišete i prema kome ne smete i nećete da pišete.“

U vezi slučaja Milovanović, predsednik Crvene zvezde kaže sledeće:

„Dugovali su svi, dugovali su i nama, meni je Crvena zvezda ostala dužna kada sam otišao i nikada ovo nisam uradio Crvenoj zvezdi niti sam razmišljao da izađem na teren i ne pružim svoj maksimum. To ne može sebi (da dozvoli) profesionalac i pogotovo neko kome je stalo do kluba. I ako postoji taj problem, ti se boriš, radiš dalje..Ako nekome duguje (klub), onda su ostali i igrači posle neuspešnih najvažnijih utakmica u sezoni klubu… Ispali su u Evropi iz prvog kola, niko im nije smanjio ugovor u toj godini. A, sa svim igračima kada se pričalo, pričalo se dobijate te i te uslove, ali naravno svi ste svesni da je jako bitno da Crvena zvezda postigne sportske rezultate. Crvena zvezda nije bila prvak prošle godine. Crvena zvezda je u ovom trenutku na drugom mestu. Crvena zvezda je ispala u prvom kolu u svom izlasku u Evropu“.

„Nije uprava kluba kriva bila za neke posledice koje su nastale u nekom otežanom funkcionisanju zato što su jednostavno bili zatvoreni neki izvori, koji su bili realni u tom periodu. Svi smo morali da trpimo određene posledice, a kada se u krajnjom slučaju bude dokazalo, da li će to biti na sudu ili bilo gde, šta je Crvena zvezda dala i isplatila Dejana Milovanovića i sve druge igrače… Za druge naravno neću dokazivati tom sudu, jer imamo jako normalne momke ovde u ekipi, onda će javnost da donese sud.“

„Kroz istoriju uvek su se dešavale neke slične situacije i ne vidim tu nešto dramatično. Bez da omalovažavam igrača, u ovom trenutku igrač bez obzira kakvog kvaliteta nije značajniji od ekipe i nije presudno da li će on biti u ekipi ili ne“, rekao je Vladan i dodao:

„Da li mislite da Dragan Džajić i Šekularac imaju pravo da se skinu goli i šetaju po Marakani zato što imaju toliki broj utakmica?“

Za kraj, Lukić je novinare pogodio pravo u centar:

„Ne vidim na forumima da Zvezdini navijači podržavaju to što vi pišete… A oni su sudije, niste vi sudije“.

Повезане вести

8 comments

Comments are closed.