Moja Crvena Zvezda
Интервјуи Клупска дешавања Фудбал Фудбал

Ексклузивно, Мракић за МЦЗ.Нет: „Лукић поново кандидат!“

Душан Мракић
Душан Мракић
Душан Мракић

Ексклузивно за наш портал говорио је члан УО ФК Црвена звезда, Душан Мракић.

Да ли ће се садашњи председник Црвене звезде Владан Лукић а са њим и руководство чији сте ви члан кандидовати на изборима у клубу? 

Када смо расписали изборе председник Лукић је рекао да ће одлуку о канидатури донети у зависности од тога ко ће се кандидовати за председника. Тачније, ако се кандидује неко ко може да понуди више клубу у сваком погледу Лукић је рекао да неће тражити нови мандат. Избори су расписани пре четири и по месеца и нико се није кандидовао. Ја сам очекивао да ће критичари данашње управе који су се јављали по медијима кандидовати, понудити програм, тражити подршку за њега и показати на делу оно што говоре на речима – да они знају боље да воде клуб. Нажалост, када је требало прећи са речи на дела – сви су нестали. Један од највећих критичара садашњег руководства изјавио је да нико ”озбиљан не жели да се кандидује због великог дуга који има клуб”!? Невероватно, значи нико озбиљан не може да се носи са озбиљним проблемима? А ко може? Неко неозбиљан? Ствар је једноставна – када би Звезда била у плусу и када би играла Лигу шампиона ред за функције би почињао на Аутокоманди. Пошто није тако треба имати храброст да се води Звезда у најтежим тренуцима у њеној историји. А ту одговорност имају само Владан Лукић и његов тим. Не заборавите да није имао противкандидата ни на прошлим изборима а како стоје ствари неће имати ни на овим изборима. Дакле он једини жели да се носи са проблемима које има клуб, да се бори и једини није побегао. Зато би критичари требало да се ућуте – јер имали су прилику да се кандидују а показали су да нити знају, нити смеју, нити умеју да воде клуб.

Црвена звезда је од УЕФА добила рок да до 25. маја плати дуговања према бившим играчима и тренерима како би добила европску лиценцу. Хоћете ли успети?

Верујем да хоћемо. Ипак, желим да подсетим да је ова управа у мају 2009. године затекла дуг од скоро 6 милиона евра само према тренерима и играчима. Тај дуг је сведен на око 800 хиљада евра у априлу ове године. То је велики успех ове управе али и жалосна чињеница јер је пет милиона евра отишло играчима који нису били у Звезди. Замислите да смо те паре могли да уложимо у тим?

За нас је веома важно да је Република Србија стала иза Црвене звезде и посебну захвалност дугујемо заменику премијера Ивици Дачићу и Борису Тадићу који су упутили писма УЕФА и заложили се за наш клуб. Налазимо се у сталној комуникацији са представницима државних органа како би се овај проблем решио. Желим да напоменем да ће Звезда једном заувек решити проблем дуга за лиценцирање када буде платила овај преостали део дуга.

Ја не желим сада да причам о томе када је настао овај дуг али ако погледате ко прави највећи проблем Звезди за лиценцу видећете да су то играчи и тренери које ми као управа нисмо ни видели. Било је то време када су се у Звезди лако потписивали астраномски уговори, када су помоћници тренера радили за по 150 хиљада евра годишње, када су играчи сумњивог квалитета зарађивали по 400 – 500 хиљада евра, када годинама није плаћано ништа другим клубовима и менаџерима оно што им је припадало од трансфера. Једног дана тај рачун је морао да дође на наплату. Па довољно је да вам кажем да је буџет Звезде неколико година пре него што је дошла ова управа био 25 милиона евра годишње а да је те године буџет за репрезентацију био скоро милион евра!? И после се неко пита како су настали дугови?

Да ли је тачно да дугујете новац и домаћим клубовима?

У данашње време је уобичајено да сви клубови дугују. Не кажем даје то нормално али је због кризе постало пракса. Тачно је да нисмо извршили све обавезе према домаћим клубовима као што је истина да их извршавамо. Желим да истакнем да је Црвена звезда највећи спонзор српског фудбала јер је у протекле три године остварила трансфере из домаћих клубова у вредности од преко три милиона евра! Ако се изузму Партизан и Војводина то је више него што сви остали клубови заједно остварили од трансфера или приходовали од маректинга. Према томе, Звезда улаже у домаћи фудбал а политика нашег клуба је таква да ће и овог лета бити довођени углавном млађи и домаћи играчи.

Ви сте уз председника СД Црвена звезда проф. др Петра Шкундрића најзаслужнији зато што је руски енергетски гигант Гаспром постао генерални спонзор клуба?

Професор Шкундрић и ја смо поносни зато што је једна од највећих светских компанија Гаспром генерални спонзор Звезде.   Звезда је поносна на сарадњу са Гаспромом. Потпуно је нормално да највећи спортски бренд Балкана и највећа светска компанија сарађују. Недавно смо потписали Меморандум о проширењу сарадње са Гаспромом, у мају потписујемо нови уговор који је ће бити знатно већи. Поред Гаспрома, Професор Шкундић и ја радимо на томе да ускоро доведемо још два веома озбиљна спонзора – једну велику банку и осигуравајућу кућу. Проширење сарадње је најавио Телеком. Све у свему – Звезда ће до краја ове године зарађивати од спонзора око 8 милиона годишње и ако се томе додају приходи од споственог маркетинга остварићемо преко 80 одсто буџета на тај начин.

Када ће почети изградња новог стадиона?

Ми смо потписали Меморандум са једном од највећих кинеских компанија. Процедура је таква да сада почињу преговори у уговору о изградњи са кинезима које верујем да ћемо да завршимо до краја лета. У тим преговорима ће учествовати и држава односно град Београд. У међувремену    кинески партнер обезбеђује финансирање пројекта код кинеских банака. Да би кинеске банке финансирале било који пројекат у свету услов је да пројекат учествују кинеске компаније. Верујем да ћемо до краја године имати скопљену финанијску конструкцију и потписан Уговор. Буде ли тако радови би почели идуће године. Радиће се у три фазе од којих би прва фаза требала да буде реконструкција постојећег стадиона. То што радимо је историјски пројекат јер ће у тренутку када радови буду почињали Маракана напунити 50 година. Не заборавите да је то био најлпеши стадион у Европи када је изграђен, да је на њему било и до сто хиљада људи као и да је то стадион на коме су играна финала Купа европских шампиона и финална утакмица европског првенства у фудбалу. Сада радимо нову Маракану која ће бити понос Београда и Србије још најмање пола века.

Колико Звезда дугује?

У мају 2009. године наша управа је затекла клуб са дугом од 31.431.602 евра. Сећате се сами да су нам играчи бежали па су враћани са аеродрома, да су радници сами скупљали новац да косе траву, да смо затекли клуб скоро без играча…

Ова управа је за скоро три године на основу нових прихода, спонзорских уговора и донаторства, прихода од трансфера играча као и кредита који су добијени да би се отплатили краткорочни кредити у клуб унела 52.133.960 евра!  За ове три године  добављачима је плаћено 23.434.480 евра, банкама 7.748.961 евра, за зараде, укључујући и заостале зараде из предходног периода, плаћено је 6.175.942 евра, другим клубовима је плаћено 4.207.650 евра док је играчима и спортским стручњацима (највећи део обавеза је из претходног периода) исплаћено 10.566.928 евра. У ову цифру спадају и зараде играча и спортских стручњака које смо плаћали попут Бернарда Паркера (161.500 евра), Илије Ивића (203.780 евра), Земана Зденека  (150.300 евра), Чедомира Јаневског  (178.200 евра), Роса Фереире (92.500 евра) а током децембра смо рецимо платили Сузукија, ако га се око још сећа, преко 100.000 евра јер нам је ФИФА запретила одузимањем шест бодова!? Плаћамо Клеа, и Баркоса, и више не знам кога… Затекли смо скоро шест милиона евра дугова према бившим играчима и тренерима због чега нам сваке године долази у питање играње Европе. Дакле, принуђени смо да плаћамо старе дугове а да истовремено купујемо играче и стварамо тим. Успели смо да ове три године наш годишњи буџет буде између 10 до 12 милиона евра. Од тога скоро трећина иде на отплату старих дугова према играчима и кредита а прави буџет је две трећине од те цифре.

Укупне обавезе Клуба данас износе 33.129.349 евра. Дакле за ове три године у време највеће економске кризе када се све велике компаније и државе задужују и када привреда скоро да не улаже у спорт – дуг клуба је повећан за мање од два милиона евра а при том су три сезоне од 2009 – 2012. коштале око 30 милиона евра. И скоро све је плаћено.

Звезда је у 2011. години остварила приходе од 10.340.794 евра. У структури прихода на приходе од трансфера играча односи се 42 одсто, приходе од спонзорстава и донација су 35,96 одсто (ови приходи су више него дупло повећани у односу на 2010. годину) док су приходи од улазница 8,49%. Неуспех у квалификацијама за улазак у УЕФА Лигу Европе имао је за последицу остварење значајно мањих од планираних прихода по скоро свим основама у 2010 и 2011. години, укључујући посредно и приходе од трансфера играча. Желим да истакнем да је зарадити преко десет милиона евра у данашњој Србији, без играња европских такмичења и без великих трансфера равно подвигу. Поред тога, не морам да подсећам да добар део тих прихода иде на враћање старих дугова. Веровали или не, прошле године смо само за камате банкама платили око милион евра!? Замислите да смо и тај новац имали за довођење играча?

Желим да истакнем још две ствар. Управа је урадила нову процену вредности стадиона и то је учинила једна од најреномиранијих светских процењивачких кућа. Вредност стадиона је 29.883.152 евра. Када смо дошли у клуб у књигама је вредност стадиона била уписана на око 11 милиона евра!? Поред тога, у фебруару смо осигурали играче код једне од највећих британских осигуравајућих кући а они су проценили њихову вредност на 22.500.000 евра. На западу, фудбалски клубови без проблема вредност играча и вредност имовине уносе у активу у билансама клуба, преговарају о томе са банкама. Код нас то није могуће а када би било могуће Звезда би пословала без проблема. У овом тренутку вредност некретнина у власништву Звезде као и призната вредност играча је већа од дугова. Ако се томе дода да смо прошле године зарадили преко 10 милиона евра јасно вам је да се јасно види излаз из кризе и пут којим клуб треба да иде.

Да ли сте задовољни звездиним тимом?

Звезда има најмлађи и најперспективнији тим у Лиги у коме су стартери чак шест младих играча до 21 године који су репрезентативци наше земље. Тврдим вам да би тај тим уз нека појачања када би смо имали снаге да га задржимо играо значајну улогу у Европи и да би вредео 50 – так милиона евра. Уживам да гледам наше младе играче и мислим да смо на правом путу. Тако ћемо наставити и током лета – у Звезду ће доћи још неколико младих и сјајних играча. Ослањаћемо се на домаће играче као и на играче из региона. У Звезду више неће долазити странци осим ако нису веома квалитетни и ако не подижу квалитет тима. Не треба нам странац који није бар дупло бољи од најбољег домаћег играча кога имамо на тој позицији. То ће бити политика клуба.

Шта су највећи успеси управе чији сте члан?

Наш највећи успех је што је црвена боја поново у тренду. Успели смо да поново подигнемо Звездин култ у Србији, да млади желе да навијају за наш клуб, да се зна да смо народни покрет, да нас има највише и да смо најјачи. То се осећа на трибинама и око клуба. Заиста је равно светском чуду да на утакмицу клуба који за највећим ривалом заостаје десет бодова дође 42 хиљаде људи. Нема везе што је бесплатан улаз. Данас је бити Звездаш – значи бити свој. Волети Звезду значи волети свој град и своју земљу. Навијати за Звезду – значи бити део великог народног покрета који је можда нешто најбоље што ова земља има. Успели смо у време највеће кризе, притисака на клуб, чак и покушаја да се он угаси – да Звезда буде ”ин”.  Ова пролећна посета по којој смо јединствени не само у Европи није показала само оно што сви знамо – да смо најбројнији и највећи. Она је показала револт звездаша и жељу да се буде уз клуб када је тешко. То је народни одговор онима који годинама плету мреже око клуба надајући се да ће нестати.

Такође, нашим великим успехом сматрам стабилизацију клуба. Одговорно тврдим да смо свега на пар месеци до тренутка када ће Звезда поново бити финансијски стабилна. Управа на челу са Лукићем и председником спортског друштва професором Шкундрићем је спасла Звезду од банкрота.

И Звезда се поново вратила на фудбалску сцену. Када смо дошли у клуб, Звезда је била потпуно медијски маргинализована па чак и у фудбалским и спортским органима. Последица тога је однос према Звезди који се видео на сваком кораку. Више неће бити тако. Звезда је џин који се уздигао. У време када немамо спортских успеха показали смо да смо највећи, најјачи клуб у Србији уз велико поштовање комшија и свих осталих клубова. У том смислу, свима треба да буде јасно да ће Звезда убудуће у свим спортским органима у Србији морати да буде заступљена у складу са својом снагом и утицајем

Зашто Србија не улаже више у спорт или у наше највеће клубове?

У Србији се спорт не третира као привредна грана што је погрешно. Спорт је крајем последње деценије двадесетог века постао светска привредна грана број пет (иза „нафташа“, фармаеколошке индустрије, војне индустрија и сектора информационих технологија), са годишњим обртом средстава близу девет стотина милијарди долара. 
Србији је у 2011. години била је четврта у свету по броју играча продатих у иностранство иза Бразила, Аргентине и Француске. Према неким проценама, српски клубови су у последњих 15 година продали играче у вредности од око 500 милиона евра!? Која привредна града у Србији бележи такав профит? Сваке године из Србије у иностранство оде око 150 фудбалера а ове сезоне је у земљу ушло на основу продаје играча 30,3 милиона евра што је сјајан успех када се зна да је и фудбал захватила криза.

Проблем српског фудбала што наши клубови морају да живе од продаје играча јер од спонзора и продаје карата једва могу да намакну три одсто годишњег буџета. Једини изузетак је Звезда која више од трећине буџета обезбеђује од спонзора и маректинга. Али ми смо бренд, имамо милионе присталица и немогуће нас је поредити са другима. Клубови могу да зараде играјући само међународна такмичења а не играју их јер немају квалитет. Црвена звезда је на утакмици са минхенским Бајерном пре пет година само на ТВ правима зарадила 1,6 милиона евра!? Процене су да би Звезда од Лиге шампиона зарађивала око 12 милиона евра у једној сезони а свако пуњење Маракане у европским такмичењима је чиста зарада од око 300 хиљада евра.

Када причамо о заради у фудбалу заборавља се колико новца може да заради звездин маркетинг. Звезда је прошле године продала преко 25 хиљада званичних дресова по цени од 5,000.00 динара по комаду што значи да је држава на име пореза зарадила 22 500 000 динара. У Телекому Србија за првих шест месеци Звезда је продала око 400 хиљада припејд звездиних картица а власници ових картица су извршили скоро два милиона допуна. Замислите како би то изгледало да играмо Лигу шампиона? Расла би продаја, хотели би били пуни, цене карата би биле више, држава би више зарађивала на порезу, Звезда би побеђивала и скоро читава земља би била задовољна.

Дакле, држава има јасан интерес да највећи српски клубови играју европска такмичења и зато се свако улагање у спорт вишеструко исплати. Све ово потврђује да је неопходно да држава буде присутна у спорту као и у највећим клубовима и савезима наравнио немешајући се у извршну власт. Ако државе нема у привредној грани кроз коју је пролази пола милијарде евра – ко ће бити ту?

Каква је ваша визије Звезде у будућности и шта је потребно да би се она остварила?

Црвена звезда у будућности треба буде стабилан европски клуб, учесник најјачег европског такмичења, са изграђеном инфраструктуром која подразумева нов стадион са свим пратећим садржајима. Имаћемо тренажни центар ван града у оквиру кога ће се налазити клупски хотел али и интернат за млађе категорије. Поред тога, имаћемо свој факултет за физичку културу и спортску гиманазију. Бићемо познати по уређеном ситему чланства и клубовима навијача широм Србије и света. Тако уређен клуб уз популарност коју има, фанатичну оданост навијача, снагу бренда и моћне спонзоре може веома брзо да постане поново један од европских гиганата.

Да ли ћемо успети у овоме заиста не знам. Наше је да предано радимо на остварењу овог циља. Искрено говорећи ако успемо да финансијски консолидујемо клуб како би нам више новца остајало за стварање тима верујем да смо на путу да остваримо овај сан. Наравно, то можемо само заједно – људи који воде клуб, играчи и навијачи. Када смо заједно – непобедиви смо. Међутим, били ми ту као управа или не верујем да смо зацртали једни могући пут којим наш клуб мора да се креће како би изашао из кризе и како би смо остварили овај пројекат будућности. Звезди је коначно потребан континуитет у вођењу клуба, остваривање дугорочних пројеката, мир и рад. Звезда више неће лако доводити нити отпуштати тренере и ту нам је потребан континуитет.

Има ли нешто чиме нисте задовољни?

Наравно да има. Недостају нам титуле. Звезда је исувуше дуго друга и то мора да се промени у наредној сезобни. Међутим, снага звездиног тима је објективно зависила од стања у клубу а рекли смо да није било баш сјајно. Урушавање је почело када је распродата сјајна генерација звездине деце и када су почели да се доводе скупи и ислужени странци. Тада смо изгубили континутитет и требале су године да га повратимо. Данас имамо поново најмлађи и најперспективнији тим у Србији у коме играју прави звездаши који знају шта је Звезда и гину за наш грб и заставу. Верујем да смо овог пролећа коначно и играчки створили све предуслове да титула буде поново на Маракани. Када будемо вратили титулу и када будемо заиграли европска такмичења моћи ћу да кажем да ми је срце пуно и да су све ове муке кроз које смо прошли имале смисла.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму овде.

0 0 vote
Article Rating

Повезане вести

Subscribe
Обавести ме о
guest
113 Comments
најновијим
најстаријим највише гласова
Inline Feedbacks
View all comments
Avatar

Ovo je u stvari lazna Zvezda sa laznim predsednikom,laznim trenerom bez licence koji pre Zvezde nigde nije bio trener,laznim i limitiranim igracima i LAZNIM navijacima sa severa !! Lazni semafor, lazni novi stadion,lazni novi ugovor sa gaspromom,avioni,kamioni i silni milioni,lazni izbori za predsednika i skupstinu fk,sve same lazi iz kuhinje lukica i vesica.Ali sta dete zna sta je milion eura.Samo ogroman dug kluba u cijem nastajanju i ova uprava i lukic imaju svoj ogroman doprinos je istina,istina je i 5 godina bez titule koja uporno ne menja vlasnika.Istina je i da je u klubu bio osvedoceni mrzitelj Zvezde i sinonim… Опширније »

Avatar

upravu si ali odve ima punoljudikoji ne vide dalje od nosa neka se samo nastavi sa robijem i lukicem kad se budu opametili bice kasno.

Avatar

Ja mislim a i vecina koji ovo citaju da si ti pravi covek za predsednika samo nemas …

Avatar

Ako covek koji izjavi (obeca) ovo:
http://www.crvenazvezdafk.com/srl/predsednicki-govor-vladana-lukica-1883-c1-content.htm
ili ovo
http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2009&mm=12&dd=17&nav_id=398883
– I ima obraza da se ponovo kandiduje… Onda i zasluzujemo to sto nam se desava!
– Jadna li si moja Zvezdo, kada si spala na ove…

Avatar

Lukic me uopste ne interesuje jer je dosao kad je klub bio u najvecoj dubiozi. Na odgovornost treba pozvati piksija i dzaju,da se dogovore koji je od njih napravio prvih 15 miliona duga,toplicu i den tanu da objasne sledecih 15 miliona. I kad se oni lepo dogovore ko je kriv (a krivi su svi),lepo u zatvor!

Avatar

Da ne bude zabune,i Lukic da odgovara za poslednje 3 godine

Avatar

tako bi trebalo …

Avatar

po komentarima i po plusevima i minusima moze se videti da je 50% za Lukica a 50% protiv… A dzaba sve tu kad ce opet biti izabran…….dal je moguce da niko vise nece da se kandiduje…..

Avatar

Kako kaze Manda u Lepim selima…“Hocu i ja da izjavim nesto…za dnevnik“… Posto uvek pisem opsirno, jer ne znam da kazem u par recenica sve sto mislim, postoje ljudi koji to mogu, ja ne, tako da koga mrzi da cita neka me preskoci… 🙂 Pre svega da napomenem da nisam clan ni jedne grupe, posto ce neki to sigurno potencirati, nisam placeni navijac, imam placenu clanarinu i sezonsku kartu za sever, na tribini sam redovno i glasacu logicno za jedinog kandidata koji postoji… Sada nesto o njemu… Ne, nije Vladan Lukic idealan…razlozi su mnogi… Trebalo mu je 3 godine da… Опширније »

Avatar

Jedino si u pravu to da lukic ne ume i ne ponasa se kao predsenik Zvezde vec kao predsednik zemljoradnicke zadruge sopot.Ostalo ne bih komentarisao jer ima puno iznetih neistina i to puno.Ali to je vas stil.

Avatar

Mogao je i morao bolje, a trud niko ne moze da mu ospori, ali ni on ne moze da ospori da je ustvari marioneta izmedju politickog miljea i Delija, i jedni i drugi ga vozaju, ali on bira, lepo mu je da bude predsednik.

Avatar

svaka cast za text malo je poduzi kao da sam ga ja pisao, sve si lepo rekao, a ovi pljuvaci jedva cekali da ti odgovore izjeda ih muka sto zvezda vishe nije u bunilu a ulozili su dosta da je srozaju.

Avatar

Zvezda nije u „bunilu“! Daj bre ljudi… Otvorite oci…
Ta prica, uskocio jedini kad niko nije hteo…! Ne pije vise vodu!
Dzaba je uskocio kada niko nije hteo… Covek je jednostavno nesposoban da vodi ovaj klub (ako ga on i vodi, cisto sumnjam)… Okupio je los tim „strucnjaka“… Koji je promasio prioritet! Dug nije smanjen, titule nema, a kako igramo tesko da ce je biti i sledece sezone, igra se raspada… Spali smo na niske grane…
– Dzaba se on trudi… Kad ne zna…

Avatar

Da cujem vase predloge i resenja, gospodo!!! Da li se javio neko uopste sada da nas izvadi??? Ja sam i rekao da covek nije idealan, ali dajte mi vi boljeg, ko se to jos kandidovao!? Dezurni kriticari sve, pa ponudi resenje ako znas bolje… Postujem svacije misljenje, ali mi dajte samo ime coveka ko hoce da preuzme Zvezdu u ovom momentu i ko je hteo da je preuzme pre Lukica? Imena molim…

Avatar

ako ides na utakmice onda i sam znas da je lukic na proslim izborima trebao da ima protivkandidate ali oni nisu odgovarali onim kriminalcima sa sipke.a ti ako mozes da das svoj glas nekome ko iz loze pljuje navijace Zvezde onda to dovoljno govori o tebi kakav si covek.ja na vesiceve izbore necu izaci.

Avatar

Konkretno! Jeste da kasnimo 3 god ali nema veze, jos mozemo da se iscupamo nekako! 1. Prodati sve sto moze da se proda u ovom prelaznom roku! 2. Na leto nista ne dovoditi. 3. Osloniti se na ostatak ekipe + neki omladinac… 4. Napraviti tim koji ce kostati (plate i ostalo) 2-3mil po sezoni. (Pizon je vodio tim koji je kostao (plate i ostalo) ja mislim oko 1.6mil i nismo ispali iz lige, sta vise bili smo prvi! :/) 5. Novac od prodaje i sponzora, iskoristiti za REDOVNO primanje zarada, i VRACANJE DUGOVA! Jer cemo u tom slucaju imati kada… Опширније »

Avatar

Lukić je postao predsednik Zvezde 2009. godine, tako što je dobio 30 od ukupno 59 glasova prisutnih članova Skupštine kluba. U momentu kada se glasalo jedan clan skupstine inace navijac sa severa je “slucajno“ izasao iz sale i tako OMOGUCIO lukicu da bude izabran sa SAMO JEDNIM GLASOM VISE jer da je doticni “neutralan“ navijac ostao u sali prilikom glasanja LUKIC TADA NE BI IMAO TAJ JEDAN GLAS VISE,jer bi tada u sali bilo 60 clanova skupstine a posto su se vodje izjasnile kao “neutralni“ lukic bi sa 30 dobijenih glasova mogao samo da place.i nikada ne bi bio izabran… Опширније »

Avatar

Dzaba se ovde nesto pise,kad i glup moze da zakljuci da ce Lukic ostati predsednik.Meni je licno tuzno ,sto ce za godinu dana,stanje biti jos gore,verovatno jos 10 000 000 duga,ali ce se zato graditi novi stadion ( kolke tu pare tu samo idu u dzepove upravi ) ,dovoditi novi sponzori ,izmisljavati koje-kakve budalstine,kilometarske izjave glavnih funkcionera ,ali ce zato dug rasti,kao sto se i sad desava,osvojicemo ,,MOZDA,kup,i krenuce opet price kao i sada da jedino hvale trofeji .Govori ce se o namestanju ,ali se nista nece preduzeti povodom toga,kao razlog neuspeha uzimace se ne zalaganje igrace,za krah na evro… Опширније »

113
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x