Moja Crvena Zvezda
ИнтервјуиКлупска дешавањаФудбалФудбал

Ексклузивно, Мракић за МЦЗ.Нет: „Лукић поново кандидат!“

Душан Мракић
Душан Мракић
Душан Мракић

Ексклузивно за наш портал говорио је члан УО ФК Црвена звезда, Душан Мракић.

Да ли ће се садашњи председник Црвене звезде Владан Лукић а са њим и руководство чији сте ви члан кандидовати на изборима у клубу? 

Када смо расписали изборе председник Лукић је рекао да ће одлуку о канидатури донети у зависности од тога ко ће се кандидовати за председника. Тачније, ако се кандидује неко ко може да понуди више клубу у сваком погледу Лукић је рекао да неће тражити нови мандат. Избори су расписани пре четири и по месеца и нико се није кандидовао. Ја сам очекивао да ће критичари данашње управе који су се јављали по медијима кандидовати, понудити програм, тражити подршку за њега и показати на делу оно што говоре на речима – да они знају боље да воде клуб. Нажалост, када је требало прећи са речи на дела – сви су нестали. Један од највећих критичара садашњег руководства изјавио је да нико ”озбиљан не жели да се кандидује због великог дуга који има клуб”!? Невероватно, значи нико озбиљан не може да се носи са озбиљним проблемима? А ко може? Неко неозбиљан? Ствар је једноставна – када би Звезда била у плусу и када би играла Лигу шампиона ред за функције би почињао на Аутокоманди. Пошто није тако треба имати храброст да се води Звезда у најтежим тренуцима у њеној историји. А ту одговорност имају само Владан Лукић и његов тим. Не заборавите да није имао противкандидата ни на прошлим изборима а како стоје ствари неће имати ни на овим изборима. Дакле он једини жели да се носи са проблемима које има клуб, да се бори и једини није побегао. Зато би критичари требало да се ућуте – јер имали су прилику да се кандидују а показали су да нити знају, нити смеју, нити умеју да воде клуб.

Црвена звезда је од УЕФА добила рок да до 25. маја плати дуговања према бившим играчима и тренерима како би добила европску лиценцу. Хоћете ли успети?

Верујем да хоћемо. Ипак, желим да подсетим да је ова управа у мају 2009. године затекла дуг од скоро 6 милиона евра само према тренерима и играчима. Тај дуг је сведен на око 800 хиљада евра у априлу ове године. То је велики успех ове управе али и жалосна чињеница јер је пет милиона евра отишло играчима који нису били у Звезди. Замислите да смо те паре могли да уложимо у тим?

За нас је веома важно да је Република Србија стала иза Црвене звезде и посебну захвалност дугујемо заменику премијера Ивици Дачићу и Борису Тадићу који су упутили писма УЕФА и заложили се за наш клуб. Налазимо се у сталној комуникацији са представницима државних органа како би се овај проблем решио. Желим да напоменем да ће Звезда једном заувек решити проблем дуга за лиценцирање када буде платила овај преостали део дуга.

Ја не желим сада да причам о томе када је настао овај дуг али ако погледате ко прави највећи проблем Звезди за лиценцу видећете да су то играчи и тренери које ми као управа нисмо ни видели. Било је то време када су се у Звезди лако потписивали астраномски уговори, када су помоћници тренера радили за по 150 хиљада евра годишње, када су играчи сумњивог квалитета зарађивали по 400 – 500 хиљада евра, када годинама није плаћано ништа другим клубовима и менаџерима оно што им је припадало од трансфера. Једног дана тај рачун је морао да дође на наплату. Па довољно је да вам кажем да је буџет Звезде неколико година пре него што је дошла ова управа био 25 милиона евра годишње а да је те године буџет за репрезентацију био скоро милион евра!? И после се неко пита како су настали дугови?

Да ли је тачно да дугујете новац и домаћим клубовима?

У данашње време је уобичајено да сви клубови дугују. Не кажем даје то нормално али је због кризе постало пракса. Тачно је да нисмо извршили све обавезе према домаћим клубовима као што је истина да их извршавамо. Желим да истакнем да је Црвена звезда највећи спонзор српског фудбала јер је у протекле три године остварила трансфере из домаћих клубова у вредности од преко три милиона евра! Ако се изузму Партизан и Војводина то је више него што сви остали клубови заједно остварили од трансфера или приходовали од маректинга. Према томе, Звезда улаже у домаћи фудбал а политика нашег клуба је таква да ће и овог лета бити довођени углавном млађи и домаћи играчи.

Ви сте уз председника СД Црвена звезда проф. др Петра Шкундрића најзаслужнији зато што је руски енергетски гигант Гаспром постао генерални спонзор клуба?

Професор Шкундрић и ја смо поносни зато што је једна од највећих светских компанија Гаспром генерални спонзор Звезде.   Звезда је поносна на сарадњу са Гаспромом. Потпуно је нормално да највећи спортски бренд Балкана и највећа светска компанија сарађују. Недавно смо потписали Меморандум о проширењу сарадње са Гаспромом, у мају потписујемо нови уговор који је ће бити знатно већи. Поред Гаспрома, Професор Шкундић и ја радимо на томе да ускоро доведемо још два веома озбиљна спонзора – једну велику банку и осигуравајућу кућу. Проширење сарадње је најавио Телеком. Све у свему – Звезда ће до краја ове године зарађивати од спонзора око 8 милиона годишње и ако се томе додају приходи од споственог маркетинга остварићемо преко 80 одсто буџета на тај начин.

Када ће почети изградња новог стадиона?

Ми смо потписали Меморандум са једном од највећих кинеских компанија. Процедура је таква да сада почињу преговори у уговору о изградњи са кинезима које верујем да ћемо да завршимо до краја лета. У тим преговорима ће учествовати и држава односно град Београд. У међувремену    кинески партнер обезбеђује финансирање пројекта код кинеских банака. Да би кинеске банке финансирале било који пројекат у свету услов је да пројекат учествују кинеске компаније. Верујем да ћемо до краја године имати скопљену финанијску конструкцију и потписан Уговор. Буде ли тако радови би почели идуће године. Радиће се у три фазе од којих би прва фаза требала да буде реконструкција постојећег стадиона. То што радимо је историјски пројекат јер ће у тренутку када радови буду почињали Маракана напунити 50 година. Не заборавите да је то био најлпеши стадион у Европи када је изграђен, да је на њему било и до сто хиљада људи као и да је то стадион на коме су играна финала Купа европских шампиона и финална утакмица европског првенства у фудбалу. Сада радимо нову Маракану која ће бити понос Београда и Србије још најмање пола века.

Колико Звезда дугује?

У мају 2009. године наша управа је затекла клуб са дугом од 31.431.602 евра. Сећате се сами да су нам играчи бежали па су враћани са аеродрома, да су радници сами скупљали новац да косе траву, да смо затекли клуб скоро без играча…

Ова управа је за скоро три године на основу нових прихода, спонзорских уговора и донаторства, прихода од трансфера играча као и кредита који су добијени да би се отплатили краткорочни кредити у клуб унела 52.133.960 евра!  За ове три године  добављачима је плаћено 23.434.480 евра, банкама 7.748.961 евра, за зараде, укључујући и заостале зараде из предходног периода, плаћено је 6.175.942 евра, другим клубовима је плаћено 4.207.650 евра док је играчима и спортским стручњацима (највећи део обавеза је из претходног периода) исплаћено 10.566.928 евра. У ову цифру спадају и зараде играча и спортских стручњака које смо плаћали попут Бернарда Паркера (161.500 евра), Илије Ивића (203.780 евра), Земана Зденека  (150.300 евра), Чедомира Јаневског  (178.200 евра), Роса Фереире (92.500 евра) а током децембра смо рецимо платили Сузукија, ако га се око још сећа, преко 100.000 евра јер нам је ФИФА запретила одузимањем шест бодова!? Плаћамо Клеа, и Баркоса, и више не знам кога… Затекли смо скоро шест милиона евра дугова према бившим играчима и тренерима због чега нам сваке године долази у питање играње Европе. Дакле, принуђени смо да плаћамо старе дугове а да истовремено купујемо играче и стварамо тим. Успели смо да ове три године наш годишњи буџет буде између 10 до 12 милиона евра. Од тога скоро трећина иде на отплату старих дугова према играчима и кредита а прави буџет је две трећине од те цифре.

Укупне обавезе Клуба данас износе 33.129.349 евра. Дакле за ове три године у време највеће економске кризе када се све велике компаније и државе задужују и када привреда скоро да не улаже у спорт – дуг клуба је повећан за мање од два милиона евра а при том су три сезоне од 2009 – 2012. коштале око 30 милиона евра. И скоро све је плаћено.

Звезда је у 2011. години остварила приходе од 10.340.794 евра. У структури прихода на приходе од трансфера играча односи се 42 одсто, приходе од спонзорстава и донација су 35,96 одсто (ови приходи су више него дупло повећани у односу на 2010. годину) док су приходи од улазница 8,49%. Неуспех у квалификацијама за улазак у УЕФА Лигу Европе имао је за последицу остварење значајно мањих од планираних прихода по скоро свим основама у 2010 и 2011. години, укључујући посредно и приходе од трансфера играча. Желим да истакнем да је зарадити преко десет милиона евра у данашњој Србији, без играња европских такмичења и без великих трансфера равно подвигу. Поред тога, не морам да подсећам да добар део тих прихода иде на враћање старих дугова. Веровали или не, прошле године смо само за камате банкама платили око милион евра!? Замислите да смо и тај новац имали за довођење играча?

Желим да истакнем још две ствар. Управа је урадила нову процену вредности стадиона и то је учинила једна од најреномиранијих светских процењивачких кућа. Вредност стадиона је 29.883.152 евра. Када смо дошли у клуб у књигама је вредност стадиона била уписана на око 11 милиона евра!? Поред тога, у фебруару смо осигурали играче код једне од највећих британских осигуравајућих кући а они су проценили њихову вредност на 22.500.000 евра. На западу, фудбалски клубови без проблема вредност играча и вредност имовине уносе у активу у билансама клуба, преговарају о томе са банкама. Код нас то није могуће а када би било могуће Звезда би пословала без проблема. У овом тренутку вредност некретнина у власништву Звезде као и призната вредност играча је већа од дугова. Ако се томе дода да смо прошле године зарадили преко 10 милиона евра јасно вам је да се јасно види излаз из кризе и пут којим клуб треба да иде.

Да ли сте задовољни звездиним тимом?

Звезда има најмлађи и најперспективнији тим у Лиги у коме су стартери чак шест младих играча до 21 године који су репрезентативци наше земље. Тврдим вам да би тај тим уз нека појачања када би смо имали снаге да га задржимо играо значајну улогу у Европи и да би вредео 50 – так милиона евра. Уживам да гледам наше младе играче и мислим да смо на правом путу. Тако ћемо наставити и током лета – у Звезду ће доћи још неколико младих и сјајних играча. Ослањаћемо се на домаће играче као и на играче из региона. У Звезду више неће долазити странци осим ако нису веома квалитетни и ако не подижу квалитет тима. Не треба нам странац који није бар дупло бољи од најбољег домаћег играча кога имамо на тој позицији. То ће бити политика клуба.

Шта су највећи успеси управе чији сте члан?

Наш највећи успех је што је црвена боја поново у тренду. Успели смо да поново подигнемо Звездин култ у Србији, да млади желе да навијају за наш клуб, да се зна да смо народни покрет, да нас има највише и да смо најјачи. То се осећа на трибинама и око клуба. Заиста је равно светском чуду да на утакмицу клуба који за највећим ривалом заостаје десет бодова дође 42 хиљаде људи. Нема везе што је бесплатан улаз. Данас је бити Звездаш – значи бити свој. Волети Звезду значи волети свој град и своју земљу. Навијати за Звезду – значи бити део великог народног покрета који је можда нешто најбоље што ова земља има. Успели смо у време највеће кризе, притисака на клуб, чак и покушаја да се он угаси – да Звезда буде ”ин”.  Ова пролећна посета по којој смо јединствени не само у Европи није показала само оно што сви знамо – да смо најбројнији и највећи. Она је показала револт звездаша и жељу да се буде уз клуб када је тешко. То је народни одговор онима који годинама плету мреже око клуба надајући се да ће нестати.

Такође, нашим великим успехом сматрам стабилизацију клуба. Одговорно тврдим да смо свега на пар месеци до тренутка када ће Звезда поново бити финансијски стабилна. Управа на челу са Лукићем и председником спортског друштва професором Шкундрићем је спасла Звезду од банкрота.

И Звезда се поново вратила на фудбалску сцену. Када смо дошли у клуб, Звезда је била потпуно медијски маргинализована па чак и у фудбалским и спортским органима. Последица тога је однос према Звезди који се видео на сваком кораку. Више неће бити тако. Звезда је џин који се уздигао. У време када немамо спортских успеха показали смо да смо највећи, најјачи клуб у Србији уз велико поштовање комшија и свих осталих клубова. У том смислу, свима треба да буде јасно да ће Звезда убудуће у свим спортским органима у Србији морати да буде заступљена у складу са својом снагом и утицајем

Зашто Србија не улаже више у спорт или у наше највеће клубове?

У Србији се спорт не третира као привредна грана што је погрешно. Спорт је крајем последње деценије двадесетог века постао светска привредна грана број пет (иза „нафташа“, фармаеколошке индустрије, војне индустрија и сектора информационих технологија), са годишњим обртом средстава близу девет стотина милијарди долара. 
Србији је у 2011. години била је четврта у свету по броју играча продатих у иностранство иза Бразила, Аргентине и Француске. Према неким проценама, српски клубови су у последњих 15 година продали играче у вредности од око 500 милиона евра!? Која привредна града у Србији бележи такав профит? Сваке године из Србије у иностранство оде око 150 фудбалера а ове сезоне је у земљу ушло на основу продаје играча 30,3 милиона евра што је сјајан успех када се зна да је и фудбал захватила криза.

Проблем српског фудбала што наши клубови морају да живе од продаје играча јер од спонзора и продаје карата једва могу да намакну три одсто годишњег буџета. Једини изузетак је Звезда која више од трећине буџета обезбеђује од спонзора и маректинга. Али ми смо бренд, имамо милионе присталица и немогуће нас је поредити са другима. Клубови могу да зараде играјући само међународна такмичења а не играју их јер немају квалитет. Црвена звезда је на утакмици са минхенским Бајерном пре пет година само на ТВ правима зарадила 1,6 милиона евра!? Процене су да би Звезда од Лиге шампиона зарађивала око 12 милиона евра у једној сезони а свако пуњење Маракане у европским такмичењима је чиста зарада од око 300 хиљада евра.

Када причамо о заради у фудбалу заборавља се колико новца може да заради звездин маркетинг. Звезда је прошле године продала преко 25 хиљада званичних дресова по цени од 5,000.00 динара по комаду што значи да је држава на име пореза зарадила 22 500 000 динара. У Телекому Србија за првих шест месеци Звезда је продала око 400 хиљада припејд звездиних картица а власници ових картица су извршили скоро два милиона допуна. Замислите како би то изгледало да играмо Лигу шампиона? Расла би продаја, хотели би били пуни, цене карата би биле више, држава би више зарађивала на порезу, Звезда би побеђивала и скоро читава земља би била задовољна.

Дакле, држава има јасан интерес да највећи српски клубови играју европска такмичења и зато се свако улагање у спорт вишеструко исплати. Све ово потврђује да је неопходно да држава буде присутна у спорту као и у највећим клубовима и савезима наравнио немешајући се у извршну власт. Ако државе нема у привредној грани кроз коју је пролази пола милијарде евра – ко ће бити ту?

Каква је ваша визије Звезде у будућности и шта је потребно да би се она остварила?

Црвена звезда у будућности треба буде стабилан европски клуб, учесник најјачег европског такмичења, са изграђеном инфраструктуром која подразумева нов стадион са свим пратећим садржајима. Имаћемо тренажни центар ван града у оквиру кога ће се налазити клупски хотел али и интернат за млађе категорије. Поред тога, имаћемо свој факултет за физичку културу и спортску гиманазију. Бићемо познати по уређеном ситему чланства и клубовима навијача широм Србије и света. Тако уређен клуб уз популарност коју има, фанатичну оданост навијача, снагу бренда и моћне спонзоре може веома брзо да постане поново један од европских гиганата.

Да ли ћемо успети у овоме заиста не знам. Наше је да предано радимо на остварењу овог циља. Искрено говорећи ако успемо да финансијски консолидујемо клуб како би нам више новца остајало за стварање тима верујем да смо на путу да остваримо овај сан. Наравно, то можемо само заједно – људи који воде клуб, играчи и навијачи. Када смо заједно – непобедиви смо. Међутим, били ми ту као управа или не верујем да смо зацртали једни могући пут којим наш клуб мора да се креће како би изашао из кризе и како би смо остварили овај пројекат будућности. Звезди је коначно потребан континуитет у вођењу клуба, остваривање дугорочних пројеката, мир и рад. Звезда више неће лако доводити нити отпуштати тренере и ту нам је потребан континуитет.

Има ли нешто чиме нисте задовољни?

Наравно да има. Недостају нам титуле. Звезда је исувуше дуго друга и то мора да се промени у наредној сезобни. Међутим, снага звездиног тима је објективно зависила од стања у клубу а рекли смо да није било баш сјајно. Урушавање је почело када је распродата сјајна генерација звездине деце и када су почели да се доводе скупи и ислужени странци. Тада смо изгубили континутитет и требале су године да га повратимо. Данас имамо поново најмлађи и најперспективнији тим у Србији у коме играју прави звездаши који знају шта је Звезда и гину за наш грб и заставу. Верујем да смо овог пролећа коначно и играчки створили све предуслове да титула буде поново на Маракани. Када будемо вратили титулу и када будемо заиграли европска такмичења моћи ћу да кажем да ми је срце пуно и да су све ове муке кроз које смо прошли имале смисла.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму овде.

Повезане вести

113 comments

LAZNA ZVEZDA мај 5, 2012 at 13:54

Ovo je u stvari lazna Zvezda sa laznim predsednikom,laznim trenerom bez licence koji pre Zvezde nigde nije bio trener,laznim i limitiranim igracima i LAZNIM navijacima sa severa !! Lazni semafor, lazni novi stadion,lazni novi ugovor sa gaspromom,avioni,kamioni i silni milioni,lazni izbori za predsednika i skupstinu fk,sve same lazi iz kuhinje lukica i vesica.Ali sta dete zna sta je milion eura.Samo ogroman dug kluba u cijem nastajanju i ova uprava i lukic imaju svoj ogroman doprinos je istina,istina je i 5 godina bez titule koja uporno ne menja vlasnika.Istina je i da je u klubu bio osvedoceni mrzitelj Zvezde i sinonim jednog vremena koji niko normalan u Srbiji ne bi zeleo da se ponovo vrati inace veliki navijac partizana ivica dacic.Sta on trazi na Marakani i ko ga je tamo doveo i pozvao ? Mozda je dosao da pomogne u reziranju i namestanju laznih izbora u fk Zvezda jer je poznato odavno da on to sasvim solidno radi.Cak je i licenca za evropsko takmicenje dovedeno u pitanje. DOKLE VISE ?? Za ovu katastrofu,veliku sramotu i kolaps fk velike zasluge imaju i vodje navijaca koje gledaju svoj licni interes i naravno ne zele da oteraju lukica,nesposobnu upravu,vesica i trenera bez licence.Ovako ce biti i sledece sezone.Zvezda jednostavno nema igru, protiv ofk i novog pazara nije napravila nijednu sansu, niti ozbiljnije ugrozila gol protivnika.Jednostavno Zvezda je nemocna.Projekat Prosinecki je propao i to definitivno.Mobilizacija je propala,sve je manje pravih i iskrenih navijaca Zvezde na utakmicama,posebno na zapadu i istoku, jer su ljudi shvatili najzad ko vodi severnu tribinu i kuda to sve vodi.Eventualnim osvajanjem kupa hoce da zamazu oci navijacima ali nece proci ta njihova prodaja magle. LUKICU ODLAZI !! VESICU I UPRAVA NAPOLJE !!!ROBI ODLAZI NEMAS POJMA !!!

Reply
MILAN KG мај 5, 2012 at 14:27

upravu si ali odve ima punoljudikoji ne vide dalje od nosa neka se samo nastavi sa robijem i lukicem kad se budu opametili bice kasno.

Reply
Gavrilo мај 9, 2012 at 01:24

Ja mislim a i vecina koji ovo citaju da si ti pravi covek za predsednika samo nemas …

Reply
marko мај 5, 2012 at 13:48

Ako covek koji izjavi (obeca) ovo:
http://www.crvenazvezdafk.com/srl/predsednicki-govor-vladana-lukica-1883-c1-content.htm
ili ovo
http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2009&mm=12&dd=17&nav_id=398883
– I ima obraza da se ponovo kandiduje… Onda i zasluzujemo to sto nam se desava!
– Jadna li si moja Zvezdo, kada si spala na ove…

Reply
Ivan мај 5, 2012 at 12:44

Lukic me uopste ne interesuje jer je dosao kad je klub bio u najvecoj dubiozi. Na odgovornost treba pozvati piksija i dzaju,da se dogovore koji je od njih napravio prvih 15 miliona duga,toplicu i den tanu da objasne sledecih 15 miliona. I kad se oni lepo dogovore ko je kriv (a krivi su svi),lepo u zatvor!

Reply
Ivan мај 5, 2012 at 14:01

Da ne bude zabune,i Lukic da odgovara za poslednje 3 godine

Reply
Imam nervni slom - Arsen Venger- Kuda plovi ovaj brod? мај 5, 2012 at 15:19

tako bi trebalo …

Reply
gile мај 5, 2012 at 11:43

po komentarima i po plusevima i minusima moze se videti da je 50% za Lukica a 50% protiv… A dzaba sve tu kad ce opet biti izabran…….dal je moguce da niko vise nece da se kandiduje…..

Reply
czvpop мај 5, 2012 at 11:28

Kako kaze Manda u Lepim selima…“Hocu i ja da izjavim nesto…za dnevnik“… Posto uvek pisem opsirno, jer ne znam da kazem u par recenica sve sto mislim, postoje ljudi koji to mogu, ja ne, tako da koga mrzi da cita neka me preskoci… 🙂 Pre svega da napomenem da nisam clan ni jedne grupe, posto ce neki to sigurno potencirati, nisam placeni navijac, imam placenu clanarinu i sezonsku kartu za sever, na tribini sam redovno i glasacu logicno za jedinog kandidata koji postoji… Sada nesto o njemu… Ne, nije Vladan Lukic idealan…razlozi su mnogi… Trebalo mu je 3 godine da se dozove pameti i da prestane da blebece po novinama koje su obojene u zuto, koje se bave nagadjanjima, tracevima i ispadao je prilicno smesan kod svih ljudi i brukao nas (iskreno mene je bilo sramota)…ne toliko kao kada je Dobrivoje isao kod gospodje Kis sa ruzicaste televizije u emisiju, ali opet bruka… Sta je on (Lukic) pricao tada (u novinama)? Mi smo srpski klub – cinjenica, ima nas najvise na tribini – cinjenica, uz klub smo kada je tesko – cinjenica, da je Djuric taksista – cinjenica, da im pomazu sudije – cinjenica, o zelji za jacom ligom zasnovane na tv pravima ili nekom ligom Balkana – ok je sve to…i, sta tu nije ok? Pa nije ok pola od toga sto on prica, jer on to ne treba da prica… Zasto? Pa zato sto nam pre par derbija u ekipi nije bilo ni jedno Zvezdino dete, zato sto smo uzeli jedan trofej, zato sto se jedan predsednik giganta evropskog fudbala ne ponasa tako… Jeste videli prepucavanja Reala i Barse, ciganisanje kao kod nas, ali kada je utakmica oni sede jedan pored drugog, a kod nas se to do skoro nije ni moglo videti jer „gospoda“ ne zeli da dodje na stadion svog rivala… Ti si bre primer nekom detetu, kako ce ono da nauci da se ponasa kao pravi navijac ako se neko na vrhu njegovog kluba ponasa kao seka Persa!? Razumem da je relativno mlad predsednik, da je veliki Zvezdas, da je posten covek, da ga ponesu emocije, sve razumem, svi smo mi koji iskreno volimo Zvezdu takvi, ali mora da nauci da se ponasa, da zna da je on prvi medju jednakima…da je on najveci predstavnik najvece sportske institucije na Balkanu i da ignorise prozivke onih koji su uvek po svemu bili ispod nas… Provokacija je uvek bilo, uvek ce ih biti medju svima nama, ali predsednik mora da bude gospodin, da prica u novinama samo kada ima nesto da kaze, a imao je Lukic po meni mnogo vise pozitivnih stvari nego negativnih, tako da sada krecem u njegovu odbranu…
Nije osvojio titulu…a sa kim je mogao da je osvoji? Zamislite da vama neko kaze da morate da napravite zgradu u centru Beograda za 3 godine, a vi dugujete recimo 1 000 000 evra i treba da pocnete…da li ce neko da vam da pare i da pocne da radi sa vama? Nesto ne verujem… Banalan primer… Onda vi treba da nabavite materijal za tu zgradu, a nemate pare da kupite kvalitetan vec kupujete losijeg kvaliteta sto zgrada u centru glavnog grada ne zasluzuje, ali sta da radite, nemate pare!?
Koliko god mi ne mozemo biti zadovoljni rezultatima za vreme Lukicevog rukovodstva, ovaj covek je beskrajno odan nasem klubu i uradio je mnogo toga… Omladinska skola nije ni postojala, genaralni sponzor pa jos tako ozbiljan ni u najavi, domaci igrac za koga ce neko nuditi 5 miliona (Lazovic) ni u najavi, klinac iz Zvezdine skole koji nije odigrao ni pola sata seniorskog fudbal pa nam se nudi 3 miliona, klub funkcionise, teren je odlican, uslovi za rad korektni, kasne neke plate ali pre nego sto je dosao nije bilo ni za gorivo za kosilice, svi su okretali glavu i gledali kako tonemo… Kazu ljudi ne valja Lukic…ok, a ko valja? Gde su ta gospoda silni Zvezdasi, gde je sada taj Dule Savic koji toliko prica da on ima sta da ponudi, pa da ga vidimo…pa daj Dule Savicu ponudi pa da vidimo… Ne, nece ni on, nece niko ni mnogo vecih kapitalnih mogucnosti uci u klub koji duguje preko 30 milki…ne bi ni Abramovic usao i ako ne zna sta ce od para… Kada ljudi ulaze u klub, oni bar zele da krenu od nule, a iz minusa, pa sa tim niko nece da se bakce…samo Lukic Vladan, pa nam i on ne valja!? Sta je trebao i on sada da nam okrene ledja, a jedini je postavio svoja kada niko nije smeo… Mi bre Lukic Vladana treba od blata da pravimo, koliko god mi bili veliki, mi smo trenutno u evropskom fudbalu zadnja rupa na svirali…realno… Nije za to kriv Lukic, on nesto radi i bori se za sve nas, dok nas ostali zaobilaze u sirokom luku… Tu su samo kada je neko slikanje i tocenje sampanjca, a kada treba nesto da urade za klub onda nema nikoga… Svi vole Zvezdu, pa volim je i ja rodjaci, da imam dao bih joj sve sto mogu, a oni koji imaju ne daju… Zato svi da damo podrsku Lukicu jer jedini sme da pogleda problemima u oci, nije ih on napravio, on se sa njima bori vec godinama, a rezultati ce valjda doci, pa moraju…ulozeno je u buducnost, a koliko danas ta buducnost ce pokazati da ova Zvezda ide napred… Lukic preCednik… 🙂

Reply
lukicu odlazi мај 5, 2012 at 12:00

Jedino si u pravu to da lukic ne ume i ne ponasa se kao predsenik Zvezde vec kao predsednik zemljoradnicke zadruge sopot.Ostalo ne bih komentarisao jer ima puno iznetih neistina i to puno.Ali to je vas stil.

Reply
milos мај 5, 2012 at 12:50

Mogao je i morao bolje, a trud niko ne moze da mu ospori, ali ni on ne moze da ospori da je ustvari marioneta izmedju politickog miljea i Delija, i jedni i drugi ga vozaju, ali on bira, lepo mu je da bude predsednik.

Reply
cobi мај 5, 2012 at 13:51

svaka cast za text malo je poduzi kao da sam ga ja pisao, sve si lepo rekao, a ovi pljuvaci jedva cekali da ti odgovore izjeda ih muka sto zvezda vishe nije u bunilu a ulozili su dosta da je srozaju.

Reply
marko мај 5, 2012 at 14:02

Zvezda nije u „bunilu“! Daj bre ljudi… Otvorite oci…
Ta prica, uskocio jedini kad niko nije hteo…! Ne pije vise vodu!
Dzaba je uskocio kada niko nije hteo… Covek je jednostavno nesposoban da vodi ovaj klub (ako ga on i vodi, cisto sumnjam)… Okupio je los tim „strucnjaka“… Koji je promasio prioritet! Dug nije smanjen, titule nema, a kako igramo tesko da ce je biti i sledece sezone, igra se raspada… Spali smo na niske grane…
– Dzaba se on trudi… Kad ne zna…

Reply
czvpop мај 5, 2012 at 14:34

Da cujem vase predloge i resenja, gospodo!!! Da li se javio neko uopste sada da nas izvadi??? Ja sam i rekao da covek nije idealan, ali dajte mi vi boljeg, ko se to jos kandidovao!? Dezurni kriticari sve, pa ponudi resenje ako znas bolje… Postujem svacije misljenje, ali mi dajte samo ime coveka ko hoce da preuzme Zvezdu u ovom momentu i ko je hteo da je preuzme pre Lukica? Imena molim…

Reply
spawn мај 5, 2012 at 14:53

ako ides na utakmice onda i sam znas da je lukic na proslim izborima trebao da ima protivkandidate ali oni nisu odgovarali onim kriminalcima sa sipke.a ti ako mozes da das svoj glas nekome ko iz loze pljuje navijace Zvezde onda to dovoljno govori o tebi kakav si covek.ja na vesiceve izbore necu izaci.

marko мај 5, 2012 at 17:51

Konkretno!
Jeste da kasnimo 3 god ali nema veze, jos mozemo da se iscupamo nekako!
1. Prodati sve sto moze da se proda u ovom prelaznom roku!
2. Na leto nista ne dovoditi.
3. Osloniti se na ostatak ekipe + neki omladinac…
4. Napraviti tim koji ce kostati (plate i ostalo) 2-3mil po sezoni. (Pizon je vodio tim koji je kostao (plate i ostalo) ja mislim oko 1.6mil i nismo ispali iz lige, sta vise bili smo prvi! :/)
5. Novac od prodaje i sponzora, iskoristiti za REDOVNO primanje zarada, i VRACANJE DUGOVA! Jer cemo u tom slucaju imati kada damo za palte i ostalo, cisto oko 10mil, koje mozemo odma’ uplaitit potraziocima!
– TITULA je sa ovolikim dugom, san! Znam da Zvezda mora svake sezone, da jurisa na istu! Ali mi se realno raspadamo! I moramo da presecemo! Sto pre presecemo bice bolje po klub i po navijace! Jbg ako treba jos 2-3god bez titule a da se vrate dugovi! Ja bi to odma’ potpisao! Mozda ovo nekome deluje glupo, ali razmislite!
– Sta nama vredi tim koji ce nas godisnje kostati 7-10mil, ako ne moze da osvoji titulu!? Ovako bi imali minimalne troskove, igracima ne bi kasnile plate, dug bi se vracao, pokusali bi da napadnemo titulu (kad je Pizon sa onakvim timom bio prvi), ali ne bi realno ocekivali bajke (koje nam napricase da ce uraditi za ove 3. god). Ovako znamo da su nam prioritet DUGOVANJA, a sve sto se dese pride moze da bude samo plus.
(Titula, kup, LE, mozda u tom periodu dovedemo nekog anonimnog igraca koji ce eksplodirati pa ga prodamo kao Lekica, koji je dosao iz Srpske lige, a prodali smo ga za 2.7mil!. Igraca ima, samo ih trebamo potraziti, nemaju svi menadzere pa ne mogu da igraju TSL! Ali kad nemamo (obecanu) skaut sluzbu, oslonimo se najlakse na omladince)…

FILIP CEPTER JE ZVEZDAS мај 5, 2012 at 11:11

Lukić je postao predsednik Zvezde 2009. godine, tako što je dobio 30 od ukupno 59 glasova prisutnih članova Skupštine kluba. U momentu kada se glasalo jedan clan skupstine inace navijac sa severa je “slucajno“ izasao iz sale i tako OMOGUCIO lukicu da bude izabran sa SAMO JEDNIM GLASOM VISE jer da je doticni “neutralan“ navijac ostao u sali prilikom glasanja LUKIC TADA NE BI IMAO TAJ JEDAN GLAS VISE,jer bi tada u sali bilo 60 clanova skupstine a posto su se vodje izjasnile kao “neutralni“ lukic bi sa 30 dobijenih glasova mogao samo da place.i nikada ne bi bio izabran za predsednika.Kasnije su vodje pokusavale da zataskaju situaciju kako navodno taj clan koji je izasao nije znao da ce njegovim izlaskom iz salle lukic biti izabran i da im je “zao“ zbog toga.CISTO DA SE ZNA PRAVA ISTINA da bi lukicevi privatni navijaci ovde prestali da lazu,mazu i zamajavaju ljude.Sada ti njegovi u novcu nagradjeni privatni navijaci ovde sire smesnu pricu kako ce se na izborima glasati za ili protiv lukica.Smesno.Oni ne tako nacitani vredjaju inteligenciju svakome ko to procita.Ako glasamo protiv lukica a nema protivkandidata ko ce onda biti predsednik ? Ja se samo iskreno nadam da nijedan normalan i odgovoran clan kluba nece izaci i dati legitimitet toj sprdacini i lakrdiji u reziji lukica i vesica. I samo jos da dodam da u slucaju da baron iz sopota ponovo bude izabran od titule se oprastamo dokle god bude ostao u klubu.Na zalost.

Reply
Nemanja Muslin мај 5, 2012 at 11:00

Dzaba se ovde nesto pise,kad i glup moze da zakljuci da ce Lukic ostati predsednik.Meni je licno tuzno ,sto ce za godinu dana,stanje biti jos gore,verovatno jos 10 000 000 duga,ali ce se zato graditi novi stadion ( kolke tu pare tu samo idu u dzepove upravi ) ,dovoditi novi sponzori ,izmisljavati koje-kakve budalstine,kilometarske izjave glavnih funkcionera ,ali ce zato dug rasti,kao sto se i sad desava,osvojicemo ,,MOZDA,kup,i krenuce opet price kao i sada da jedino hvale trofeji .Govori ce se o namestanju ,ali se nista nece preduzeti povodom toga,kao razlog neuspeha uzimace se ne zalaganje igrace,za krah na evro sceni bice uzrok mlada ekipa.Zasto se neko ne zapita odakle pare za licencu za evropska takmicenja u zadnjem trenutku,i ako nam je neko vec poklonio ,shvatite da je to jos jedan veliki dug ,koji ce Zvezda morati da vraca u narednih 10 god.Vidim komentare Lukic je jedini stao i stoji uz Zvezdu u teskim trenucima.Pa pogledajte samo partizan i Savu Milosevica ,koji je posle onoga sta je video na glasanju ,gde lopov stoji uz lopova,rekao da vise nikada nece da se kandiduje,sto ? ? pa kao i u Zvezdi,ko god da pokusa protiv Lukica ,nece uspeti.Jednostavno sve je na njegovo strani,i glupo je da neko pokusa sa necim,kada ce Lukic sigurno ostati predsednik ,pocevsi od pravila izbora,pa preko njegovih clanova.Ja ne znam za ostale ,ali posle onoga sa Dzajom ,Lukic mi se gadi !

Reply
ds мај 5, 2012 at 10:51

Mi smo mogli da budemo drugi,a da ne ulozimo nista u tim,ovako smo dzabe izgubili 3sezone.
Dug niste smanjili, titulu niste uzeli.
Lukicu odlazi !

Reply
marko мај 5, 2012 at 13:53

Realno! A najgore sto planiramo ponovo da dovodimo pojacanja!
Samo ne znam kojim parama!
Ponasaju se kao kockari, ulozili su silne novce u nove igrace, mislili su da ce rezultata biti (preko noci)… Ali K****! Pa ce sad ocajnicki u letnjem prelaznom roku ponovo da dovode neke igrace, da bi se ‘vadili, a ne vide da tonu sve dublje i dublje…
I posle ce biti, evo mi smo pokusali, nismo uspeli… Dovidjenja! A dug jos veci!
Samo se plasim da ne ne bude ista prica kao i prosle sezone, na kraju prvog dela -10… A izgovor isit…

Reply
Milan мај 5, 2012 at 03:50

AAAlo nvijacu za ZVEZDU i ni za koga drugoga, ni za Lukica, ni Škundrića ni ostale.
Indija- Pakistan… glup komentar je moj moj, ali ja mnogo volim ovaj nabolji klub!

Reply
Nemanja Muslin мај 5, 2012 at 00:24

Covek prica kako je uneto preko 50 miliona evra u klub pa kaze kako je 2009 dug bio 31.431.602 evra, a sa da je posle svih tih silnih vracanja dugova i magicnog posla Lukica i kompanije dug 33.129.349 evra! Ovo moze samo u Srbiji! Ko ovde koga zeza?

Reply
www мај 5, 2012 at 01:29

Pa ako je tacno da je budzet bio 10-12 miliona evra godisnje, onda je sve ok. Pomnozi to sa 3 godine (ili 4), dodaj kamate, i tu si negde na 50+ miliona.

Reply
Realan мај 5, 2012 at 10:20

Ako ne kapiras to je tvoj problem,ne mozes da ocekujes da ti objasnjavam,za to se ide u skolu.

Reply
Gavrilo мај 9, 2012 at 01:21

Kupi digitron, znas ono + –

Reply
milos мај 5, 2012 at 00:22

Posle svega procitanog, kakav Tadic, Nikolic, Voja…za tebe cu da glasam, ima da dodam na listicu tvoje, Vladanovo i Goranovo ime i da zaokruzim i podvucem, ako treba, pa neka crknu dusmani!

Reply
fringe мај 5, 2012 at 00:21

Sve je to lepo, ali sta cemo sa tim da imamo samo jednog kandidata na izborima. Izmedju cega da biramo. Svako ko bi se od ovih sto pljuju Lukica prijavio po ovim komentarima ovde bi dobio izbore. Pa sto se onda niko nije prijavio. Na kraju krajeva sta je tu nelogicno oko uslova da moras da budes deo zvezde da bi mogao da se kandidujes. Pa sta hocete da nas vodi neko ko dinar nije ulozio u Zvezdu. Znaci logicno bi bilo da je on dosao da uzme od Zvezde a ne da joj da. Dajte ljudi dosta price predjite na dela. Mnogo kratko pamcenje imamo niko se ne seca kako je bilo…

Reply
MILAN KG мај 5, 2012 at 00:21

na ovom sajtu i na drugim posvecenim zvezdi je mnogo jak lukicev lobi covek koji je napravio jedno veliko NISTA!!!!!!!!! prazna obecanja bez pokrica najgora uprava u istoriji kluba kad se pogledaju rezultati. dospeli smo u situaciju da nam ucesce u evropi zavisi od 800 hiljada evra a da on i njegova svita nisu u stanju da obezbede koliko toliko normalno funkcionisanje kluba kad je u pitanju famozni dug lagao je i dalje laze navijace i javnost prvoje rekao da je dug 22 miliona pa da je smanjen na 16 miliona da bih na kraju ispalo da je dug 42 miliona a ko zna nebi mecudilo da je 65 miliona lopuze i mafijasi vladaju klubom. ja cu glasati protiv celavca a to sto nema vise kandidata je dokaz da je sve unapred smisljeno statut je napravljen tako da niko osim lukica ili nekog drugog vesicevog pulena ne moze biti kandidat cemu izbori ako je samo jedan kandidat?, i da se jos neko kandidovao garant bi odbili kandidaturu neka nastavi da vlada zvezda ce jos gore da strada. poruka za lukivceve klimoglavce i one koji ga podrzavaju : IDITE ZAJEDNO SA NJIM U SOPOT!!!!!! .

Reply
Realan мај 5, 2012 at 08:08

Uzalud se trudis,pisao ne pisao Lukic je novi Predsednik,a ti ostajes ogorceni pljuvac. Najbolje od svega je sto tvoje komentare niko i ne cita,ja prvi,samo ti lupim minus i teram dalje.

Reply
Ivan мај 5, 2012 at 12:46

Najgora uprava je piskijeva! Uspeh je napravio sa nasledjenim timom koji je onda rasprodao,doveo nam je miskovica,jos malo povecao dug i onda zapalio!

Reply
escort мај 4, 2012 at 23:51

Imacete podrsku Zvezdasa! Verujemo u sve sto radite, sa cim i protiv cega se borite i samo tako nastavite, nista se ne stvara preko noci. Ne trebaju nam sad novi Miskovici, Micovici, Tane, Kozici, Toplice….A ovaj dole sto pise kilometarske komentare je ili navijac suprotnog tabora ili POJMA NEMA u kakvoj nam je situaciji bio klub (pred gasenjem) pre dolaska Lukica! NAPRED LUKICU!!

Reply
Niks мај 5, 2012 at 00:09

Ne lupaj,nece biti Miskovica, Micovica, Tane, Kozica, Toplice
Ali ne mora ni Lukic koji nema rezultate…

Reply
milos мај 5, 2012 at 00:24

Ljubi te mama tako pametnog

Reply
Nemanja Muslin мај 5, 2012 at 00:25

cekaj ,mi sto mu ne damo podrsku mi nismo Zvezdasi ? !

Reply
milos мај 5, 2012 at 00:47

Ni Zvezdas, a ni Srbin, jer kako smes protiv jednog branioca Beograda, srpskog viteza!?

Reply
Igordelija мај 4, 2012 at 23:32

Sve su to lopovi naprave dugove pa odu i nikom nista mi delije moramo da gledamo nasu zvezdu kako propada i muci se da pobjedi i osvoji titulu u ovoj seoskoj ligi a ovi politicari vozaju mecke i puni ko brod a mi se nerviramo svake subotu zvezda se koristi od strane lopova za njihove predizborne kampanje i punjenje djepova sumnjivim ljudima

Reply
ЦЗБГ мај 4, 2012 at 22:37

Док је весић у ЗВЕЗДИ ми нажалост титулу нећемо видети. Он је уништио КК да ће нам требати доста година да се вратимо. Ако овако настави то ће уништи цело СД.
ВЕСИЋУ ДАЉЕ ОД СВЕТИЊЕ!!!!!!!!!!!!!!!!

ЗВЕЗДА
СРБИЈА
КОСОВО
МЕТОХИЈА

Reply
LUKICEVA LAZNA OBECANJA мај 4, 2012 at 22:17

STA JE ISPUNJENO OD OVIH OBECANJA ? JEL DUG SMANJEN ?NIJE.JEL OSVOJENA TITULA ? NIJE.ODLAZI AKO OBRAZA IMAS. Predsednički govor Vladana Lukića

Postavljeno: 27.05.2009
Dragi prijatelji,
Poštovani članovi Skupštine,
Predsedavajući,

Velika mi je čast što mogu da kao kandidat za predsednika Crvene zvezde zatražim od Skupštine našeg kluba podršku za svoju kandidaturu i Program.

Program koji ću vam ukratko predstaviti i ukazati na neke delove koje smatram posebno važnim ste svi dobili prvo u skraćenoj a potom juče i u punoj verziji. Smatrao sam veoma važnim da se na vreme upoznate sa onim što predlažem kako bi smo danas čuli vaše predloge i kako bi smo ga zajedno tokom vremena poboljšavali i prilagođavali potrebama našeg kluba. Pored toga, dostavljajući Program želeo sam da ispoštujem odluku Radnog tela koje je tražilo da kandidati za predsednika na vreme predstave Program članovima Skupštine. Verujem da je jedino na ovaj način moguće pravilno prosuđivati o vrednostima kandidature za predsednika.

Za izradu finansijskog dela Programa konsultovao sam najbolje finansijske stručnjake, za stručni deo razgovarao sam sa mnogim bivšim igračima i trenerima ali profesorima Univerziteta dok su marketinški deo radili stručnjaci za sportski marketing. Kada sam pisao deo oko organizacije konsultovao sam svoje prijatelje iz klubova u kojima sam igrao u Francuskoj i Španiji. Ponosan sam što sam uspeo da okupi veoma dobru ekipu stručnjaka koja je uradila nešto dobro za Zvezdu. Tako ću raditi i ako budem izabran za predsednika. Neću voditi klub sam, konsultovaću se sa starijima i mudrijima od sebe a u Upravnom odboru okupiću najbolju ekipu koju će činiti sportisti, stručnjaci, javne ličnosti i privrednici. Biće to skup ljudi različitog iskustva, biografija, interesovanja ali koje će povezivati jedna nit – moraće da budu veliki i dokazani zvezdaši!

Neću vam ništa novo reći ako ponovim da se naš klub nalazi u najvećoj krizi od svog osnivanja. Kriza kroz koju prolazimo nažalost nije samo rezultatska. Da je kriza rezultatska brzo bi smo je prevazišli – boljim izborom trenera ili poboljšanom selekcijom igrača.

Naš problem je zato što je kriza u kojoj se nalazimo sistemska. Crvena zvezda je izgubila korak sa promenama u modernom fudbalu, naša organizacija je slaba, stručni rad na veoma niskom nivou a česte promene uprava pa i trenera dovele su do toga da nemamo kontinuitet rada. Posledica je da danas zaostajemo ne samo za najjačim evropskim klubovima već i za klubovima u regionu. Kako je jedan pametni Srbin rekao „organizacija u kojoj ima manje promena nego promena u njenom okruženju osuđena je na propast“.

Program koji ću vam predstaviti biće podložan promenama. Analiziraćemo njegovo sprovođenje periodično i menjati ga prema zahtevima vremena. Svaka ideja koja je dobra za Zvezdu je dobrodošla i svaku dobru stvar ćemo primeniti bez obzira ko je predložio.

Ja verujem u Zvezdu. Verujem u milione naših navijača, verujem u crveno – beli dres koji smo nosili i naš grb za koji smo se borili. Verujem u zvezdin potencijal i našu snagu. Budemo li predano radili na sprovođenju ovog programa, budemo li radili svaki dan, budemo li dali sve od sebe za naš klub – uspećemo. Zato Vas pozivam da od danas svi radimo za Zvezdu, da na kraju svakog dana pitamo sebe jesmo li uradili nešto za svoj Klub, jesmo li bili na utakmici, jesmo li pronašli nekog sponzora, jesmo li ubedili neko dete da navija za Zvezdu. Budemo li tako radili budućnost će biti crveno – bela.

STRUČNI RAD U PERIODU
OD 2009 – 2013.

Prvi i najvažniji deo Programa je STRATEGIJA STRUČNOG RAZVOJA OD 2009 – 2013. GODINE.
Fudbal se svaki dan menja. Te promene su brze i dramatične. Naš klub je poslednjih godina izgubio korak sa tim promenama. Delujemo staromodno. Zato ću predložiti dramatične promene u stručnom radu u našem klubu a posebno u radu sa mlađim kategorijama. Ove promene imaju za cilj da spreče da se više ikada desi da Zvezda kao što je to slučaj u poslednje tri godine ne izbaci nijednog mladog igrača iz svoje škole koji bi postao nosilac igre u prvom timu.
Glavni cilj Strategije razvoja FK „Crvena zvezda“ je postizanje vrhunskih rezultata za određeni vremenski period, koji se ogledaju kroz osvajanja trofeja u Nacionalnim takmičenjima i zapaženo učešće u Ligi šampiona i Ligi Evrope (bivši Kup UEFA).
Ostali ciljevi su su formiranje službi koje bi bile u funkciji stvaranja tima i igre koja bi bila u mogućnosti da ostvari takmičarski cilj i potpuno drugačija organizacija stručno-pedagoškog rada koji treba da funkcioniše na principima dugoročnog formiranja kadrova koji će omogućiti da se takmičarski ciljevi ostvaruju isključivo iz sopstvenih redova.

Kako bi smo ostvarili ciljeve posebnu pažnju ćemo da posvetimo:

• Službi profesionalnog pogona
• Skauting službi
• Filijali Crvene zvezde
• Mlađim uzrasnim kategorijama
• Fudbalskoj baza Zvezde

Naša prva briga će biti prvi tim. Zadržaćem sve tradicionalne vrednosti koje su se pokazale kao kvalitetne u organizaciji funkcionisanja stručnog štaba.

Želim da jasno istaknem da će trener biti domaći i da će biti jedno od najvećih imena koje je Zvezda imala. Ime trenera ću saopštiti odmah po izboru za predsednika ali imam viziju ko će to da bude i on se potpuno uklapa o nov način stručnog rada Kluba.

Crvena zvezda će imati filijalu kako bi smo rešili problem slanja naših mladih igrača u više nižerazrednih klubova gde nisu pod jedinstvenom kontrolom i u istom sistemu rada.

Promenićemo organizaciju „skautske službe“ i ona će imati tri osnovna cilja:

• Da FK „Crvena Zvezda“ u svim kategorijama (od petlića do prvog tima) ima kvalitetne igrače koji su selektirani po određenim kriterijumima;
• Da FK „Crvena Zvezda“ u svakom trenutku raspolaže informacijama o svim interesantnim igračima i ekipama u regionu;
• Da FK „Crvena zvezda“ prati razvoj kandidata za stručno-pedagoški rad u klubu (trenera, skauta, administratora … ).

Strategija razvoja Kluba će biti POSEBNO BAVLjENjE MLADIMA kako bi smo uspeli da ostvarimo cilj koji smo zacrtali – da osnovu prvog tima i njegov veći deo treba da čine fudbaleri, koji su ponikli iz klubskog pionirskog i omladinskog sastava našeg Kluba.

Krećemo sa organizacijom ŠKOLA FUDBALA širom Srbije, Crne Gore i Republike Srpske. Pokušaćemo da angažujemo mnoge naše bivše igrače ponuditi im da vode naše Škole fudbala na osnovu posebnog ugovora sa Zvezdom. Kroz realizaciju ovog projekta, Klub će biti u situaciji (i u mogućnosti) da selektira stručnjake za rad sa mlađim uzrasnim kategorijama i da u dužem vremenskom periodu obezbedi kvalitetan i stručni rad. Svaku selekciju će voditi trener koji je u radnom odnosu sa Klubom a imaće pomoćnika koje ćemo pokušati prvo da regrutujemo iz redova bivših igrača našeg Kluba kako bi na ovaj način počeli da se bave trenerskim poslom. Tako želimo da pružimo šansu većem broju bivših igrača da započnu trenersku karijeru a u skladu sa rezultatima imaće mogućnost za napredovanje. Pored toga, organizovaćemo internu trenersku kliniku na kojoj će predavati treneri koji su ostavili traga u Crvenoj zvezdi ili su potekli iz našeg kluba.
Projekcija takmičarskih rezultata prvog tima koji treba da proisteknu kroz proces ostvarivanja ponuđene Strategije:

2009/10 godina:

• obračun sa fudbalskom improvizacijom i nedisciplinom u našem Klubu i uspostavljanje reda među svima koji su u kontaktu sa profesionalnim pogonom, makar i po cenu rezultata;
• borba za titulu i osvajanje prava za učešće u jednom evropskom kupu kroz osvajanje jednog trofeja u nacionalnom takmičenju ;
• borba za plasman u Ligu Evrope;

2010/11 godina:

• najmanje jedna titula u zemlji i učešće u evropskom kupu bez većih takmičarskih obaveza uz težnju da se igra što duže u tom takmičenju odnosno pokušaj da se „prezimi u Evropi“ (Liga Evrope ili Liga šampiona);

2011/12. godina:

• najmanje jedna titula u zemlji i učešće u evropskom kupu uz obavezu da se prezimi u evropskom takmičenju (Liga Evrope ili Liga šampiona);

2012/13 godine:

• plasman u najprestižnije evropsko takmičenje bez većih takmičarskih obaveza u domaćim takmičenjima jer sam siguran da ćemo inercijom dobre organizacije i kvalitetne selekcije biti dominantni u Srbiji. U toj sezoni FK „Crvena zvezda“ bi morala konačno da ima jak, stabilan, standardan, uigran tim koji ima svoju prepoznatljivu igru.

Na isti način su projektovani ciljevi po godinama za filijalu, mlađe uzrasne kategorije i školu fudbala. O realizaciji sadržaja predviđenih planom i programom, kao i ostalim pitanjima od značaja za uspeh projekta, staraće se novi organ – Kolegijum STRUČNOG RADA KLUBA. Kolegijum sačinjavaju sportski direktor sa izabranim saradnicima.

ORGANIZACIJA KLUBA
ZVEZDA – VLASNIŠTVO 50 HILjADA ČLANOVA

Jedan od osnovnih problema zbog kojeg se Zvezda danas nalazi u ovoj situaciji je pitanje imovine i privatizacije Zvezde. Naša Zvezda ima ogromnu imovinsku vrednost. Samo je stadion procenjen na 150 miliona evra. Poslednjih godina jasno je da se pokušalo sa namernnim obaranjem cene ne bi li je neko od „sponzora“ kupio jednog dana za par desetina miliona evra! Odgovorno tvrdim da je uništavanje Zvezde namerno rađeno i da je zato Zvezda zaduživana. S druge strane, poslednjih godina izmislili su termin POZAJMLjIVANjA para Zvezdi. Umesto da se njihove firme reklamiraju u Zvezdi oni su Zvezdi pozajmljivali novac a istovremeno su klub gurali u sve veće dugove prema bankama- Cilj im je bio jasan da svoje pozajmice pretvore u akcije jednog dana i preuzmu Zvezdu za male pare!

To neće moći! Zvezda je nacionalno dobro i pripada Srbiji i zvezdašima. Moj plan je da Zvezda ima preko 50 hiljada vlasnika poput Barselone i Reala.

Prema našem projektu obnovićemo instituciju ČLANA CRVENE ZVEZDE. Član Zvezde imaće mnogo pogodnosti od kupovine u našim radnjama sa popustom do najvažnijeg prava da KUPE PRETPLATNU KARTU.

Član Zvezde koji kupi pretplatnu kartu postaje član Sabora Zvezde. Dakle samo on može da bira i da bude biran u organe Zvezde! Naravano, veterani i drugi zaslužni članovi će na poseban način da budu zastupljeni u Saboru bez obaveze da kupe karte. Šta hoćemo time da postignemo? Da samo onaj član ko kupovinom pretplatne karte daje pare Zvezdi ima pravo da bira u Zvezdi.

Kupovinom pretplatne karte dobija se mesto na stadionu a da bi se glasalo mora svake godine da se obnavlja kupovina karte. Ukoliko neko ne kupi pretplatnu kartu jedne godine pravo na kupovinu karte stiče sledeći član sa liste čekanja. Pravo na kupovinu pretplatne karte može da se nasleđuje. Prodaju ovih pretplatnih karata radićemo u tri godine

Naš cilj je da Crvena zvezda u naredne tri godine – do 2012. godine ima 51 429 članova Sabora tačno koliko ima stolica na našem stadionu. Svake godine emitovaćemo određen broj pretplatnih karata.

Članovi koji ne uspeju da kupe pretplatnu kartu formiraju listu čekanja koja se objavljuje na klupskom sajtu. Pretplatna karta se ljubomorno čuva i blago je.

Skupština FK Crvena zvezda će se tako formirati da će se birati jedan član Skupštine na stotinu vlasnika pretplatnih karata. U Skupštini će biti zastupljeni i veterani. Svi vlasnici pretplatnih karata će moći direktno da glasaju za izbor predsednika FK Crvena zvezda. Tako će se ubuduće predsednik u Zvezdi birati kao predsednik Reala i za kandidate će glasati desetine hiljada zvezdaša.

Sledećoj skupštini ćemo predložiti da izvrši izmene Statuta kako bi ovaj način izbora bi statutarno regulisan.

Klub treba da pripada svojim članovima a pravo da biraju i da budu birani treba da imaju oni članovi koji daju godšnje svoj novac za pretplatne karte – dakle ulažu u svoj klub. Oni koji su do sada želeli da kupe Zvezdu neće moći više da ostvare svoje namene. Mogu da se reklamiraju u Zvezdi, mogu ako hoće da ulože pare i energiju i da se kandiduju za predsednika Kluba ali NE MOGU DA KUPE ZVEZDU. ZVEZDA NIJE NA PRODAJU – ONA JE VLASNIŠTVO ZVEZDAŠA I SRBIJE.

HOĆU DA PODELIM „VLAST“ U KLUBU!

Ja želim da smanjim ovlašćenja koja ima Predsednik kluba.

Nova organizacija Kluba je deo mog Programa. Formiraćemo Komisija za izmenu Statuta koja treba da za trideset dana predloži novi Statut.

Tražiću da novi Statut sadrži obavezu da se 30 dana po odigravanju poslednjeg meča u sezoni održava skupština kluba na kojoj uprava podnosi izveštaj o radu za prethodnu sezonu. To znači da će uprava koja bude izabrana samnom račune položiti već u maju ili junu sledeće godine. Ukoliko se izveštaj ne usvoji, glasa se o poverenju upravi. Tako ćemo uvesti princip odgovornosti u Zvezdi zauvek i ja kao i predsednici koji budu birani posle mene imaće obavezu da podnose izveštaj.

Odvojiću funkcije Predsednika Kluba i Predsednika Skupštine kluba! Od pre nekoliko godina ove dve funkcije su spojene. Nema razloga da to bude tako. Uvodimo ponovo funkciju predsednika Skupštine a ovu funkciju treba da obavlja ugledni i zaslužni član Kluba. Predložiću da Predsednik Skupštine prisustvuje sednicama Upravnog odbora sa pravom glasa.

Obezbediću veći uticaj sportista na život i rad Kluba. Tražiću da Upravni odbor ima 18 članova i Predsednika. Polovinu članova Upravnog odbora će činiti zaslužni i bivši sportisti a drugu polovinu od 9 članova – budući sponzori. Ovako ćemo da obezbedimo da NIKADA VIŠE SPONZORI SAMO NA OSNOVU TOGA ŠTO SU POZAJMILI NOVAC VODE KLUB KAO ŠTO JE DANAS SLUČAJ.
Da ne bude zabune, sponzori su potrebni Zvezdi. Ali to mora da bude zdrav odnos u kome oni za novac koji daju dobijaju reklamu i mesto Upravnom odboru gde utiču na život Kluba. Ali Zvezda je velika institucija koja ima svoja pravila koja važe za sve, i za nas, i za sponzore. Tako ćemo imati sponzore i nikada nećemo biti više u situaciji kao ove godine da klub NEMA NIJEDNOG SPONZORA a da ima samo pozajmljivače novca.

Predložiću da ubuduće generalni sekretar Sportskog društva Crvena Zvezda bude član Upravnog odbora Fudbalskog kluba po funkciji. Tako je bilo nekada dok smo živeli i disali kao jedna porodica. O tome ću posebno da govorim jer hoću da vratim to zajedništvo!

VELIKA CRVENO – BELA SOLIDARNOST

Svih ovih godina propadanja našeg kluba bolela me je činjenica da među nama nema solidarnosti, da se klubovi međusobno ne pomažu i da ne živimo jedni za druge. Duša me je bolela kada sam pre devet godina čuo da je recimo jedan od najboljih mladih košarkaša Zvezde napustio Klub jer niko nije imao da mu da 20 hiljada nemačkih maraka ili kada sam pre neki dan čuo kako se muči hokejaški klub ili rukometni. Hoću da se držimo zajedno, da idemo jedni drugima na utakmice, da fudbaleri navijaju za rukometaše ili košarkaše i obratno, da se pomažemo…

Hoću da Fudbalski klub ponovo postane mesto okupljanja zvezdine porodice, da se zajedno dižemo i verujte mi da nije daleko dan kada ćemo biti dominantni u svim sportovima.

Želim jednu stvar da kažem. Crvena zvezda će pomoći svom bivšem predsedniku i legendi Draganu Džajiću da dokaže nevinost pred sudom. Klub će platiti advokate Draganu jer to je simboličan čin kojim pokazujemo da stojimo iza njega. Da ne bude zabune, neka državni organi i policija rade svoj posao ali niko ne može da nam oduzme pravo da stanemo iza Dragana Džajića i pomognemo mu da dokaže nevinost. Isto se odnosi i na Vladimira Cvetkovića.

F I N A N S I J E

Znam da mnoge u Zvezdi i oko Zvezde interesuju najviše finansije. Mi smo spremili ozbiljan finansijski plan koji može da nas izvede iz krize.

Odmah da kažem jednu stvar – ja nisam čarobnjak. Sve je u sportu povezano. Sportski uspeh, imidž, dolazak sponzora. Mi nažalost, dragi prijatelji krećemo od nule. Kada u utorak budemo izabrani zatećićemo dvadesetak miliona evra duga i skoro nijednog sponzora. To je rezultat rada sadašnje uprave. Da bi smo bili finansijski uspešni moraćemo da budemo sportski uspešniji, da bi smo doveli više sponzora u Zvezdu moraćemo da imamo bolji imidž.

Naš finansijski plan podrazumeva da nema novog zaduživanja, niti povećanja dugova. On podrazumeva da Zvezda prvo u narednih nekoliko meseci „ovlada“ dugovima a da potom u naredne četiri godine reši problem sadašnjeg duga. Svi prihodi koje smo predvideli biće iz realnih osnova – od sponzora, prodaje karata, pretplatnih karata, TV prava, od UEFA – dakle nismo predvideli nova zaduživanja i prihode iz nerealnih izvora.

U finansijski plan smo stavili da svake godine vratimo deo starog duga.

Očekujemo da Zvezda zaradi u narednoj sezoni nešto više od 15 miliona evra da bi prihod u sezoni 2012/13 bio oko 21 milion evra. 38 odsto prihoda očekujemo od transfera igrača. To se potpuno uklapa u našu koncepciju forsiranja omladinske škole i mladih igrača i to je ta povezanost o kojoj govorim. Ako prve godine uložimo u omladinsku školu u četvrtoj godini možemo da očekujemo značajne prihode od tog ulaganja.

Istovremeno, svake godine ćemo imati konstantni rast prihoda a rast troškova će biti bitno manji. To znači, da ćemo da štedimo.

Više puta su mi tražene garancije da će navodno neka firma uložiti pare u Zvezdu. Obišao sam više desetina kompanija, razgovarao sa mnogo direktora, rukovao se mnogima i napravio dogovore. Prvo sam objavljivao sa kim sam razgovarao ali kasnije kada sam shvatio da moj protivkandidat ide zamnom po firmama i bankama gde sam bio i traži od njih da ne daju pare odustao sam od toga. E u tome je osnovna razlika između mene i njih – ja hoću da donosim pare u Zvezu a oni da odnose. Ko će biti sponzori Zvezde saznaće svi veoma brzo. Biće ih jer mi želimo da skupljamo sponzore a da ih rasterujemo kao bivša uprava.

ZAKLjUČAK

Čovek nekada u životu ne može da bira ulogu koju dobije. Sećam se 1999. godine i agresije NATO na našu zemlju kada sam bez razmišljanja raskinuo ugovor sa Mecom i vratio se u Sopot da branim zemlju. Kako sam mogao drugačije da postupim kada je Srbija u opasnosti?

Sada je Zvezda u opasnosti. Dužnost svakog zvezdaša je da pomogne. Zato ne mogu da odbijem poziv.

Verujem da ćemo uspeti da vratimo Zvezdu na evropske visine. Jednog dana bićemo ponosni što smo imali priliku da učestvujemo u novom Zvezdinom usponu. Veća čast ni meni, a verujem ni mojim saradnicima u životu neće biti potrebna.

Reply
Raka Delija мај 4, 2012 at 22:51

ОК,све си то лепо рекао,све је истина,нема титуле,дуг није смањен,али где су сад кад је клубу тешко сви ти силни Звездаши што су критиковали Лукића, зашто не поднесу кандидатуре и укључе се у председничку трку?Нема их јел тако?А да нам је клуб у плусу тад би се ређале кандидатуре.Али не господо познати Звездаши (част изузецима,знамо зашто нпр. Џаја не може да се кандидује) помозите клубу кад је тешко изађите са планом-кандидујте се!!! (немој да мислиш да сам поборник Владана Лукића јер то нисам имам доста критика на његов рачун,али и према оним великим звездашким именима који знају да критикују,а кад треба да се са речи пређе на дела нема их нигде)

Reply
FILIP CEPTER JE ZVEZDAS мај 4, 2012 at 23:04

Opste poznata stvar je koju LUKIC I VESIC smisljeno precutkuju da je novi statut fk pravljen po meri lukica i vesica.Jedan clan tog statuta,TACNIJE CLAN 16 PRAVILNIKA O IZBORIMA kaze da kandidat za predsednika fk ne moze biti onaj ko nije clan kluba sa placenom clanarinom godinu dana.Da nije smesno bilo bi opet smesno. To znaci da predsednik kluba a ne vlasnik ne moze biti ni ROMAN ABRAMOVIC A NI FILIP CEPTER koji bi uneli novac u klub ali Boze moj oni nisu clanovi kluba.To je ta farsa i sprdacina u kojoj ako bude samo jedan kandidat i to ovaj koji nijedno predizborno obecanje nije ispunio u kojoj se iskreno nadam nece ucestvovati svaki iskren,posten i odgovoran clan kluba.ETO ZASTO JOS NEMA PROTIVKANDIDATA.

Reply
www мај 4, 2012 at 23:10

Pa ako Cepter nije mogao da izdvoji pare za clanarinu, onda i ne treba da vodi klub.

Reply
FILIP CEPTER JE ZVEZDAS мај 4, 2012 at 23:12

Nemoj vise tako “inteligentno“.Dosta je.OBJASNIO SI.

ntcz мај 5, 2012 at 10:35

O cemu ti pricas,o kojoj inteligenciji,a ime ti je Filip cepter zvezdas? Pa ako je toliki Zvezdas sto bre nije platio clansku kartu koja je uvedena jos pre dve godine… I po kojoj toj tvojoj logici je statut na njihovu ruku,jer jelte mogu samo clanovi kluba da se kandiduju? Pa ako imas clansku kartu duze od godinu dana,mozes i ti da se kandidujes,sto bi bilo i preporucljivo jel se vidi da znas materiju (demagosku),i svi ostali… Brate bolje ne pisi nista nego ovako da ispadas glup… Taj tvoj cepter da hoce da dodje u Zvezdu uveliko bi imao clansku kartu,ali tajkune smo u klubu vec imali,i videli ste sta se desilo,ja ih ne prizeljkujem vise,a Vi?

milos мај 5, 2012 at 00:29

A ne, ako nisi znao, Filip je lopov, znas, oni svi muceni kukavci i nemaju zbog njega, imao bi i Lukic vise, postigao bi nesto u zivotu, ali Cepter mu nije dao. PAKOST, ZLOBA, KRATKO PAMCENJE, NEOBRAZOVANOST, NERAD…to je gospodo ono sto vas ubija.

Reply
ntcz мај 5, 2012 at 17:11

Ne Filip je jedan nadasve posten i vredan covek koji je noseci gajbice sa sljivama dosao do ovoga sto ima,ili sam ja mozda pobrkao… Sve u svemu,ne interesujeme cepter nego sam njega usput pomenuo,da obrazlozim ovom demagogu koji na jeftin i adsve glup nacin pokusava da manipulise ljudima ovde,a ne vidi sam koliko je glup u svojim komentarima….

predsednik82 мај 5, 2012 at 05:07

Svima kojima smeta Lukić, poručio bih da ovaj „predizborni govor“ pročitaju tri puta, i hladne glave ocene u kojoj meri je plan ispunjen. U svim delovima, osim u sportskom uspehu (priznajem najvažnijem navijačima), ovaj DUGOROČNI PLAN I PROGRAM ima procenat ostvarenog oko 80%, što se u svetu smatra vrlo dobrim.

Reply
milos мај 5, 2012 at 12:54

Inace, Crvena zvezda je fabrika koja ima sportsko drustvo koje ucestvuje na radnickim igrama u Canju svake godine, pa smo tu malo zaglibili poslednjih godina.

Reply
igor мај 4, 2012 at 22:01

Cestitam Mrakicu na iscrpnom izvestaju. Zaista verujem u bolje dane nase Zvezde. Ova uprava zaista cini sjajne poteze i uvek donese nesto novo i reprezentativno za Zvezdu, Beograd i Srbiju…. Sta reci na sledece: novi ugovor sa Gaspromom, Telekomom, Pireus lisingom , humanitarne utakmice, Novak Djokovic u Zvezdinom dresu , u zadnje dve godine odlicni rezultati omladinske skole i posle duzeg vremena iz Nase skole dobismo i prvotimce, formiranje zenske ekipe, uspesi na medjunarodnim turnirima. Izgradnja NOVOG stadiona i jos dosta toga ….. BRAVO za Vladana Lukica i njegov tim

Reply
Igordelija мај 4, 2012 at 21:57

Pa ovaj prica ko da niko skolu nije zavrsio po njegovom ispade da je nama interes na kredit 40% dovoljna je osnovna skola da covjek vidi da ovaj laze interes ne moze biti veci od 24.99% a ako ste vi od mafijasa uzimali pare to je druga stvar jad i cemer je ovo sve

Reply
Sinisa мај 4, 2012 at 21:55

Poenta je da ode KK Vesic, a da li ce Lukic da ode ili ostane je nebitno.

Reply
ZIVELI DUGOVI мај 4, 2012 at 21:31

http://www.youtube.com/watch?v=-q8n1TZZvDY
DODJITE NA STADION EPIZODA 83

Reply
Milan мај 5, 2012 at 01:04

Ne znam zasto udarate minuse, pa vi mora da niste slusali coveka ni 2 minuta! Ovo je neminovnost, a medju nama mora da se malo digne svest, jer se ovako ne razlikujemo od ovaca! Izvinjavam se ovom prilikom ovcama..

Reply
dr мај 4, 2012 at 21:19

Lukic nikad nece videti titulu kao predsednik.

Reply
van basten мај 4, 2012 at 21:17

jel moze neka titula?ali stvarno.da zapnete iz sve snage.

Reply
LUKICEVA LAZNA MOBILIZACIJA JE PROPALA мај 4, 2012 at 20:43

Lazna mobilizacija je definitivno propala.Sve je manje pravih,postenih i prema klubu iskrenih navijaca na stadionu.Oni su prepoznali prevaru u stilu “skreni temu sa pravih problema“ i prodaj maglu i suplju pricu sto je vise moguce.Sto vise to bolje.Videlo se to vec protiv metalca i jagodine a videce se i sutra protiv partizana.Iskreni Zvezdini navijaci ne dozvoljavaju da neki tamo koji mnogo lepo zive od Zvezde njima manipulisu.Na Marakani samo profesionalni navijaci tj oni kojima je to posao zive lepo i bahato.Lukic ih bogato nagradjuje za odanost,poslusnost a ds zato sto vise ne skandiraju protiv odlazeceg predsednika Srbije i toleta karadzica.Sve je tu sasvim jasno.Ostali su puke sluge i poslusnici.I da ne zaboravim da pitam laznog predsednika lukica – zasto je kum adzic jos uvek na platnom spisku i da li je uspeo da vrati kockarske dugove ? Zasto u radnoj zajednici sada ima tri puta vise zaposlenih nego 1991 kada je Zvezda bila prvak Evrope i Sveta i ko je zaposlio toliki broj nepotrebnih ljudi ??Koliki je iznos godisnjih plata za zaposlene u radnoj zajednici ? I na kraju naravno GDE JE TITULA LUKICU KOJU SI TAKO LAGODNO OBECAO A NJE NI NA VIDIKU ?Ja sam izuzetno ponosan na cinjenicu da smo mi koji iznosimo cinjenice i na neki nacin pokusavamo da Zvezdu vratimo na mesto koje joj pripada navijaci koji ZIVE ZA ZVEZDU za razliku od lukicevih placenika koji ZIVE OD ZVEZDE.

Reply
mm мај 4, 2012 at 21:30

Nije Lukic pokrenuo mobilizaciju vec Delije. To sto su Zvezdasi razmazeni i podrzavaju klub samo kad pobedjuje nije krivica Delija. Zar je moguce da se klub voli samo kad mu ide?

Reply
Marketing je cudo мај 4, 2012 at 21:36

E moj sinko tu mobilizaciju je pokrenuo marketing Zvezde i goran vesic a lukic pokusao da je sprovede preko svojih privatnih navijaca. Besomucni marketing a titule nema. Cisto da ti budu jasnije neke stvari.

Reply
mm мај 4, 2012 at 21:42

Mobilizacija je krenula pre doaska Lukica u klub, jos dok je Den Tana bio predsednik. Kratko pamcenje imate i mnogo volite da krivicu svaljujete na one koji su tu na svakoj utakmici podrzavajuci Crvenu zvezdu (koja logika – oni koji su na stadionu su placenici, a oni koji sede kod kuce su pravi zvezdasi O.o). I ja idem na stadion, znaci ja sam placenik? Sta treba da radim, da sedim kuci kao vecina i da navijam za mancester, barselonu jer oni osvajaju titule? Optuzujete one koji nesto pokusavaju da urade umesto vas, koji vole Zvezdu bez obzira na sve, a ne samo kad pobedjuje i osvaja titule

Reply
lukicu odlazi мај 4, 2012 at 21:54

Sta vi to pokusavate da navodno uradite ? Da produzite Zvezdinu agoniju time sto radite intezivno na tome da nesposobni lukic ostane u sedlu. Covece shvati da on ne moze da vodi ni zemljoradnicku zadrugu u sopotu a ne Zvezdu. Sve tumacite onako kako to vama odgovara.Onako podmuklo i ogavno. Vi mislite da je dovoljno “voleti“ kao sto vi to radite ? Pravi a ne lazni dug je presao cifru od 40 miliona a ti pricas o ljubavi ? Dosta licemerja.Sa lukicem necemo videti titulu jos ceo mandat ako ostane ne daj boze.Niko nije rekao da ovi sto idu na stadion da su placenici.Gde si to procitao ? Zna se ko zivi od Zvezde i to svako dete zna. Sta se pravis lud ? Evo ja idem sutra na stadion i ne smatram sebe placenikom niti mi je to neko rekao ali hteo ti to da priznas ili ne mobilizacija je propala jer su ljudi prepoznali prevaru.Prepoznao sam je i ja jer nisam mentol ali cu sutra biti uz Zvezdu svakako.

milos мај 5, 2012 at 00:36

Jedno veliko BRAVO i za tebe!
PS
Zaboravio si na BUS PLUS

mir мај 4, 2012 at 21:34

Pre 3-4 godine dok su svi Zvezdasi se veselili Lukicu, Delije su bile protiv. Kako sad odjednom oni njegova vojska? Valjda ste to vi ostali po ovoj logici (kad gledamo ko je podrzao Lukica a ko ne)? To sto vidis da dolaze navijaci na stadion oni ne dolaze zbog Lukica, vec da gledaju Zvezdu. Da se ti pitas mi bi vec imali katanac na vratima jer ne bi bilo ni publike

Reply
Kvorum je cudo мај 4, 2012 at 21:42

Sinko lukic je izabran uz pomoc tih istih delija jer je jedan clan kluba inace navijac sa severa izasao iz sale bas kada je bilo glasanje i time indirektno omogucio lukicu da postane predsednik sa jednim glasom viska.To je istina i stvarno je dosta sa laznim pricama u koje ni vi sto ih pricate ne verujete.

Reply
mir мај 4, 2012 at 21:46

Aj da uzmemo taj tvoj scenario, Delije su samo poslusale vecinu, a to su Zvezdasi koji idu na tribine istok-zapad 9oni su svrsavali na pomen Lukica). Jer opste je poznato da Delije nisu bile za njega, vec su stale na stranu vecine. A oni nisu ni glasali vec su bili uzdrzani, pa sad ne znam kako su oni uticali na samo glasanje

Reply
stali na stranu vecine ? мај 4, 2012 at 22:06

Lukić je postao predsednik Zvezde 2009. godine, tako što je dobio 30 od ukupno 59 glasova prisutnih članova Skupštine kluba. Sinko na spavanje.Bolje nego da mlatis praznu slamu i lobiras za nastavak Zvezdinog propadanja iznosenjem neistina.

milos мај 5, 2012 at 00:39

Kako bre klinac mozes nesto tako da lupas?!Evo sutra na tribini pitaj kako je bilko, uostalom moze i snimak da se nadje.

Na celom svetu samo CRVENA ZVEZDA мај 4, 2012 at 20:37

Ja bih iskreno vise voleo da kao predsednika vidim Dragana Dzajica.
Medjutim, ne bih se bunio ni da ostane Lukic, jer koliko god ga oni kritikovali kad je Zvezdi bilo najteze samo se on pojavio da pomogne.Nista protiv ni ako on ostane 🙂 A i sam tekst sve govori o Lukicu.Mada, mislim da je trenutno najbolje resenje Dzajic, ako se kandiduje, naravno. 🙂

Reply
escort мај 4, 2012 at 20:29

Imacete podrsku Zvezdasa! Verujemo u sve sto radite, sa cim i protiv cega se borite i samo tako nastavite, nista se ne stvara preko noci. Ne trebaju nam sad novi Miskovici, Micovici, Tane, Kozici, Toplice….

Reply
милпар мај 4, 2012 at 20:27

Стварно се људима не може угодити. Народ је једноставно – стока. Прво тражите да се изнесе тачна цифра дуга и човјек вам је изнесе у Евро. Сада, одједном, сви ви кажете да то није тачна цифра већ да се прикрива дуг. Па, добро, господо, ако имате неке податке, зашто их фино не прикажете свима? Шта је спорно овдје? Тачно је наведено колики је дуг. Да вам не смета можда што и центе није навео? Или је можда требао у Динарима? Даље, видим да се питате како је дуг нарастао ако смо га враћали. Сви сте, вјерујем, ишли и школу, и у свакој школи сте из математике морали споменути камате. Е то је оно што повећава дуг. Смањује се број повјерилаца, али дуг расте.

Reply
LUKICU ODLAZI VREME TI JE ISTEKLO мај 4, 2012 at 20:25

Lukic je napravio dug od 15 000 000e po priznanju samog Stefanovica a koji je objavljen na ovom sajtu gde on kaze da je dug izmedju 33 i 37 miliona eura. Pa ga niko ne tera iz kluba.Zasto ? Ukaljao ugled i ime kluba. Za tri godine vladavine dotakli smo dno na svim poljima. Gospodo Delije, zasto ne oterate Lukica koji je napravio jos veci dug i koji katastrofalno vodi klub?Zasto ne oterate jos neke ljude iz njegovog neposrednog okruzenja ? ZASTO NE OTERATE KADROVE DEMOKRATSKE STRANKE KOJI SU ZA 12 GODINA UPROPASTILI NE SAMO FUDBALSKI KLUB VEC CELO SPORTSKO DRUSTVO ?KOME I ZASTO ODGOVARA OVA ZVEZDINA PROPAST I SUNOVRAT ? Da li vam je poznato da je kadar demokratske stranke Djordje Stefanovic bivsi generalni sekretar vaterpolo kluba partizan ? Sta on trazi u Zvezdi i zasto ga je Lukic doveo u klub ? Kako je to dug narastao za jos 15 000 000e a uporno govore da ga smanjuju,gde su nam trofeji i zasto nas mali partizan godinama unazad ponizava? Zasto Lukic laze da je dug smanjen ? Ako koza laze rog ne laze,a evo i dokaza – http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2009&mm=12&dd=17&nav_id=398883 AKO LUKIC KAZE DA SU ZATEKLI DUG OD 22 MILIONA EURA A NAVODNO SU VRATILI SEST DOLAZIMO DO CIFRE OD 16 MILIONA A AKO JE SADA KAO STO LAZU DUG 33 MILIONA ISPADA DA SU LUKIC I OVA UPRAVA NAPRAVILI DUG OD 17 MILIONA EURA .U PRAVIM A NE LAZNIM PAPIRIMA KOJE JE KLUB DOSTAVIO UEFA STOJI DA JE DUG KLUBA VECI OD 40 MILIONA EURA TRENUTNO SAMO STO SE O TOME CUTI I VESTO SE KRIJE ZA SADA OD JAVNOSTI I NAVIJACA.Zasto Lukic i ova najgora uprava od Zvezdinog osnivanja opet kupuju Miskovicevog igraca ?Zasto se Dzajic nije vratio u klub ? Ko je prevario Dragana Dzajica iz sadasnjeg rukovodstva povodom njegovog povratka u klub i zasto ? Zasto je Goran Vesic i dalje u klubu i daje Lukicu savete ? Zasto nije otisla cela uprava kada je to zahtevano sa severa na derbiju ? Da li upravu cini samo Adzic ? Da li stvarno mislite da se nesrecni Adzic sam pitao oko dovodjenja igraca i formiranja tima ? Naravno da nije.Zasto iz kluba ne ode bivsi clan uprave partizana, osvedoceni Zvezdomrzac i ujak simona vukcevica ? Da li zelite da Lukic opet bude izabran za predsednika,sada na mandat od pet godina,da i dalje unistava klub i zasto radite na tome ? Da li je Jankovic prodat ili cemo cuti istinu tek kada Lukic opet bude izabran ? Ugovor koji je potpisan sa Jankovicem sve govori o ovoj nesposobnoj upravi i Lukicu koji nastavljaju da besomucno lazu.Jos jedan dokaz za to je i spor koji je Milovanovic dobio, a oni su pricali sasvim desetu pricu. Zasto ?Zasto sve vise mladih igraca i Zvezdine dece ODLAZI IZ KLUBA ? Zasto Zvezdine legende,vecina njih zaobilazi Marakanu u sirokom luku i ne dolazi u svoj klub ? Zasto Lukic kaze da ce rado nekom drugom prepustiti mesto predsednika ako taj neko donese u klub 30 miliona eura ? Koliko je to novca doneo Lukic u klub pa da ima pravo da postavlja ovakve zahteve ? ISTINA JE DA NIJE UNEO NI PREBIJENOG DINARA !! Dokle cemo da slusamo lazna saopstenja iz Vesiceve kuhinje ? Koga i kako savetuje kadar demokratske stranke Miki Antonijevic i sta on uopste radi u klubu ? Zasto se iz kluba ne oteraju Radujko, Oliver Dulic,Vesic i gore nabrojan kadar demokratske stranke koji su u Zvezdu dosli za vreme Lukicevog mandata i zasto se ne oteraju iz kluba ostali mnogobrojni Zvezdini “dobrocinitelji“ ? Zasto se iz kluba ne otera Antic inace kadar sps jer je i njegov udeo u propadanju Zvezde ogroman ? Da li neko normalan zeli da ucestvuje u farsi od izbora ako samo Lukic bude kandidat ? To me podseca na kubanski scenario kada su na izborima za predsednika kube postojala dva kandidate – 1. fidel kastro 2. kastro fidel Lukic i ova losa uprava nisu doveli Gazprom vec je to uradio kadar SPS-A Petar Skundric. To je istrina. Nije tacno da je Lukic dosao u Zvezdu kada to niko nije hteo. Istina je da je bilo jos dva kandidata i da su pod velikim pritiskom odustali od kandidature. Istina je da je Lukic izabran sa mnogo sumnjivim kvorumom i da je jedan clan skupstine inace navijac sa severa “slucajno“ izasao iz sale bas kada se glasalo i tako indirektno omogucio Lukicu da bude izabran. Sada sire pricu kako nema protivkandidata ni na vidiku a to je tako jer oni tako zele. Da bi se neko kandidovao valjda je normalno da mu se kaze i da on ima uvid u to koliki je trenutni dug Crvene Zvezde jer se u protivnom niko nece i kandidovati sto ova uprava i hoce i radi na tome. ZASTO LUKIC NE ZELI DA SAOPSTI KOLIKI JE DUG FK CRVENA ZVEZDA ? Zasto je po Lukicevom statutu obavezno da buduci kandidat za predsednika mora da bude clan fk najmanje godinu dana sa uredno placenom clanarinom ? Da li je taj statut osmisljen da bi Lukic i dalje ostao predsednik a Zvezda i u sledece cetiri godine bez trofeja ? Zasto je sa vise od deset igraca sporazumno raskinut ugovor sto znaci da su otisli bez obestecenja ? Zato sto ih niko nece i to su ti “kvalitetni“ igraci koje je ova uprava dovela. To je istina. Zvezda danas ne moze da proda igraca jer ih niko ovakve kakvi su nece, a to su gore pomenuti plus jos neki koji i danas konkurisu za prvu jedanaestoricu. Ko je u ovom prelaznom roku kupovao povredjene igrace ( dva igraca ) koji su ugovore sa Zvezdom potpisivali bez detaljnog lekarskog pregleda ? Sta to Lukic krije od javnosti ? Zasto se ne ugleda na Nebojsu Covica koji je izasao u javnost i javno saopstio koliko iznosi dug KK Crvena Zvezda na taj dan i to tacno U JEDAN EURO ? NI EURO MANJE,A NI VISE.To je istina.Zasto sada pred izbore u fk pominju avione i kamione navodno nekakva ulaganja od nekoliko stotina miliona eura iako se dobro zna da od toga nema nista. Evo i dokaza –http://www.telegraf.rs/sport/139135-zvezdin-novi-stadion-od-600-miliona-evra-bice-treci-najskuplji-na-svetu-video Najveci “uspesi“ Lukiceve uprave i njega samog su Marakana tura,moja prva utakmica,budi deo Zvezde,mts pripejd kartica “Zvezda“ za samo 200 dinara,postpejd kartica “Sever,Tokio,Bari“ pa jos dobijes i sezonsku uz taj paket i telefon za samo jedan dinar,Noc muzeja,otvaranje novih red star sopova,retro dresovi,proslava Barija,proslava Tokia,otvaranje kafica na zapadu,postavljanje “novog“ semafora,pisanje sramnih saopstenja,svadja sa skoro svim super ligasima…ako sam nesto zaboravio izvinjavam se. DOKLE VISE ????

Reply
.... мај 4, 2012 at 20:27

Alo retos kako te ne mrzi da svaki dan radis copy paste?

Reply
losmi мај 4, 2012 at 20:30

zaludan coek,pusti ga

Reply
ciga мај 5, 2012 at 13:07

pravi nam covek zanimaciju bas volimo da mu lupamo minuse, hteo je da nas posvadja ali nas samo jos vishe ujedinjuje, bas je retos.

Reply
JedinoSever мај 4, 2012 at 20:17

Meni jedna stvar nije jasna. Kako je i dalje dug preko 30 miliona. Razumem da klub isplacuje plate zaposlenima, nivi ugovori, redovni troskovi, itd…ali ako si isplatio skoro 6 miliona bivsim igracima, 23 milona dobavljacima i preko 7 bankama, kako je onda dug veci za 2-3 miliona i dostize tih 33 miliona!?!?

Reply
aca мај 4, 2012 at 20:19

pa imaju tekuci troskovi

Reply
милпар мај 4, 2012 at 20:22

А камате банака на ових 20 милиона осталог дуга према банкама?

Reply
aca мај 4, 2012 at 20:25

pa pojesce nas dugovi, dok nas neko ne privatizuje… zamisli da tebi neko ostavi 50 hiljada evra duga, kako bi izdrzao da placas kamatu i da normalno zivis

Reply
mariachi мај 4, 2012 at 20:32

Ako se klub privatizuje onda gazda kluba gleda samo kako da napuni dzep.Misim da je privatizacija los potez.Jedino resenje je da Rusi odrese kesu 😀

Reply
aca мај 4, 2012 at 20:42

normalno da ce gazda hteti da se napuni para, a to ce mu omoguciti jedino LS i titule, jer jedino timovi koji igraju LS mogu prodavati igrace za ozbiljne pare

milos мај 5, 2012 at 00:56

Jooooj, majko

VELIKA DILEMA мај 4, 2012 at 20:16 Reply
aca мај 4, 2012 at 20:07

dug je uvek bio los drug , to da se zna. dva miliona nije veliko povecanje duga s obzirom da je prosla uprava napravila 30ak miliona. a treba da se zna da je kamata minimum 10%, znaci svake godine minumum 3 miliona su kamate. tako da za par godina ova uprava da je pocela od nule bila bi u plusu, a u danasnje vreme niko zivi nije u plusu. prosta matematika

Reply
Luka мај 4, 2012 at 23:16

Bas… Iskren da budem, ja bih radije da imam 33 miliona evra dug sa ovom upravom, nego 31 sa onim starijim nacinom rada. Ulaze se u mlade domace igrace, stadion infrastrukturu, sponzori… Sve mi to nekako ide na bolje. Da je Lukic uzeo neku titulu, verovatno bi mu onda s*ali sto ne igramo evropu. Da je nekim cudom usao i u Evropu, nikome ne bi smetao taj dug. Jedino ljudima koji zele da destabilizuju klub. Onaj ko ima strpljenja, njemu ne smeta Lukic. Ubedjen sam da cemo kroz 6-7 godina imati 3 zvezdice iznad grba

Reply
ciga мај 5, 2012 at 13:01

au kako dobro igraju klinci, ovi bre bolji od matorih, svaka cast momci.

Reply
Sabre мај 4, 2012 at 20:00

Sto volim sve vas koji pljujete iz fotelje.. niti sam miljenik Lukica niti sam srecan zbog pet godina posta ali lepo je ovaj lik rekao.. jel oni to puskama sprecavaju nekog drugog (ukljucujuci vas?) da se ukljuci u izbornu trku? Ne, a? Pa sta onda? Isto kao sto nemamo bolji izbor od ove gomile koji se bore za vlast u zemlji tako ni od lukica nemamo (zaista, nemamo) bolje tako da ostaje samo nada da ce se popraviti, od pljuvanja, realno, nema nista.

Reply
alex86 мај 4, 2012 at 19:46

Ovo je ocekivano.Ja ne gotivim Lukica jos od onda kada je oterao Pizona.Imao je jos mnogo losih poteza(Adzic,saopstenja),a najveci minus su mu grobarske titule,ali je imao i dosta dobrih poteza.Finansijska situacija je dosta bolja nego 2009,dug je povecan za samo 2mil.evra,dobro je odradjen zimski prelazni rok,najavljeni su novi ugovori,pre svega onaj sa Gaspromom,spominju se i neki novi sponzori.To su od prilike argumenti za i protiv.Na kraju kada vec nije mogao da se kandiduje Dzaja ili Vlada Jugovic,onda bolje Lukic nego neki nas tajkun!!!

Reply
marko мај 4, 2012 at 19:44

Kako radi uprava, takvi su nam i rezulatati…

Reply
milos мај 5, 2012 at 00:59

Uprava je daleko bolja, a lopta je okrugla!

Reply
marko мај 5, 2012 at 03:43

Kako sejes, tako zanjes! 😉

Reply
Krajisnici Kozara мај 4, 2012 at 19:35

Svaka cast na iskrenosti (ukoliko je tacno sve sto je navedeno u tekstu), zaista je bilo vrijeme da se iznese pred raju stanje u finansijama. To minorno povecanje duga nije strasno, kada uzmemo u obzir da nas Evropa nije vidjela zadnjih nekoliko sezona i da nismo imali gdje zaraditi nekakav veliki novac.

Reply
Žile мај 4, 2012 at 19:44

Dobro si napisao „ukoliko je tačno“,bivšem sudiji i sadašnjem sps-ovcu nije lako poverovati 🙂

Reply
moja czv мај 4, 2012 at 19:33

ako ostane lukic,osvojicemo titulu,ali 2050

Reply
Žile мај 4, 2012 at 19:31

Čovek koji nije ispunio ni jedno obećanje sa prethodnih izbora se ponovo kandiduje-sramota.Nismo smanjili dug,nismo osvojili titulu,u evropi smo igrali ocajno,od Zvezdine dece u prvom timu igra samo Mićko,a silne nebulozne izjave i saopštenja ne vredi komentarisati.Za loše rezultate jedino objašnjenje je bilo da je Tole (poznatiji u narodu kao čovek sa telećom glavom) kriv,a sad nam fss i političari „spašavaju igranje u evropi“.Pošto Tole ne napušta fotelju,kako naš Luka misli da osvojimo titulu?Imao je jedan častan izlaz,da je javno rekao-pokušao sam,radio sam najbolje što sam mogao,doveo sam i neke sponzore(iako nisu došli njegovom zaslugom),ali pošto nisam uradio ono što sam obećao neka se neko drugi iz uprave kandiduje.Imamo toliko bivših igrača koji su više dali Zvezdi od njega,mogao je nekog predložiti upravi.Ovako nek nam je Bog (i Rusi i Kinezi 🙂 ) u pomoći…

Reply
VESICEV I LUKICEV MONTIRANI STATUT мај 4, 2012 at 19:16

Opste poznata stvar je koju LUKIC I VESIC smisljeno precutkuju da je novi statut fk pravljen po meri lukica i vesica.Jedan clan tog statuta,TACNIJE CLAN 16 PRAVILNIKA O IZBORIMA kaze da kandidat za predsednika fk ne moze biti onaj ko nije clan kluba sa placenom clanarinom godinu dana.Da nije smesno bilo bi opet smesno. To znaci da predsednik kluba a ne vlasnik ne moze biti ni ROMAN ABRAMOVIC A NI FILIP CEPTER koji bi uneli novac u klub ali Boze moj oni nisu clanovi kluba.To je ta farsa i sprdacina u kojoj ako bude samo jedan kandidat i to ovaj koji nijedno predizborno obecanje nije ispunio u kojoj se iskreno nadam nece ucestvovati svaki iskren,posten i odgovoran clan kluba.ETO ZASTO JOS NEMA PROTIVKANDIDATA.Istina je i da je lukicu jedina kvalifikacija kada je dolazio u Zvezdu bila to da je Zvezdas.Smesno. Zvezdi trebaju pare i neko ko ce te pare da donese u klub pametnom klupskom politikom,treba nam neko ko zna kako se vodi ovakav klub kao sto je Zvezda. Lukicevi placenici su placeni i da skrecu temu sa pravih problema u vidu lazne mobilizacije,besomucnog marketinga,prodaje magle i slicno.Sto vise to bolje. Ipak ja verujem u iskrene i odgovorne clanove fk koji siguran sam nece dozvoliti ovakav scenario.Ovom prilikom pozdravljam i HIJENE CZ. POZIVAM LUKICA DA JAVNO OBJAVI KOLIKI JE DUG FK,KOLIKI JE DUG NAPRAVILA OVA UPRAVA SA NJIM NA CELU U PROTEKLE TRI GODINE I DA JAVNOSTI I NAVIJACIMA PREZENTUJE ISTINITE A NE LAZNE PAPIRE TJ ONE KOJE JE MORAO DA DOSTAVI UEFA.EVO STA PRECUTKUJU I KRIJU OD JAVNOSTI LUKIC – Na osnovu člana 23. Statuta FK Crvena zvezda, Upravni odbor FK Crvena zvezda je
na sednici održanoj 23.03.2012. godine, usvojio izmene i dopune Pravilnika o izborima
u FK Crvena zvezda od 08.02.2012.godine, tako da prečišćeni tekst glasi:
PRAVILNIK
O IZBORIMA
U FK CRVENA ZVEZDA Član 16.
Izborna komisija prijavu kandidata dostavlja u roku od 24 sata Upravnom odboru,
da ispita da li kandidat ispunjava uslove za kandidaturu iz Statuta i Pravilnika o
izborima. Upravni odbor je dužan da u roku od 72 sata donese odluku o prihvatanju ili
neprihvatanju kandidature za predsednika.Uslovi koje kandidat za Predsednika Kluba treba da ispuni su sledeći:
− da je član Kluba najmanje godinu dana;
− da je ugledan član društva i da je poznat i poštovan u profesiji kojom se bavi;
− da nije osuđivan za krivična dela za koja je zakonom, kao poseban minimum
kazne, propisana kazna zatvora u trajanju od pet godina ili duža kazna.
− da ima iskustva u rukovođenju ili da je ugledan sportista ili sportski radnik.

Reply
Dražen мај 4, 2012 at 19:27

De barem procitaj intervju. Trazis da se iznesu dugovanja, a sve pise u intervjuu.

Reply
spawn мај 4, 2012 at 19:47

nije rekao tacnu visinu duga,to je problem,dug je pocetkom aprila bio 44,7 miliona.a ovo sto placaju klea i barkosa su sami krivi sto su raskidali ugovore na stetu Zvezde,kleo je bio nas igrac ali je lukic rekao da nam takav igrac ne treba da imamo bolje.

Reply
Dražen мај 4, 2012 at 19:52

„Укупне обавезе Клуба данас износе 33.129.349 евра.“

Reply
spawn мај 4, 2012 at 23:04

jel to sa ovih novih 16 miliona kredita ili bez toga…ja sam ti napisao koliki je dug bio pocetkom aprila a oni ga nisu imali od cega smanjiti.pametnom je dovoljno da samo pogleda ove cifre koje ovaj lopov govori i da mu bude jasno da mi to nismo mogli vratiti i platiti bez novih zaduzenja.

armija мај 4, 2012 at 19:53

Kleo nije bio nas igrac, nemoj da lupas… Istekao mu je ugovor, trazili su od nas 800 000 evra, a grobarima nudili za 400 000 jer je menadzer imao dogovor sa stokom… Dugujemo mu platu,a ima je dosta veliku krivicom prethodne uprave…

Reply
armija мај 4, 2012 at 19:51

Vidis da je decko dijabola, pusti ga…

Reply
gledalac мај 4, 2012 at 19:57

A kako da sprecis da se ponovo desi neki Toplica Spasojevic ili Dan Tana ako ne Clanom 16 iz statuta…Jedino tako moze da dodje neko ko bar postuje Zvezdu kao instituciju i ko je cekao godinu dana sa planom…

Reply
milos мај 5, 2012 at 00:43

Sve pametnji od pametnijeg

Reply
милпар мај 4, 2012 at 18:59

Само да поручим критичарима садашње Управе:

Господо, имате мој потпис да се кандидујете. Глас вам не могу дати јер сам још увијек малољетан, али, ако мислите да би сте боље радили од Лукића и остатка Управе, имате мој потпис.

Reply
losmi мај 4, 2012 at 18:52

gde li su sad oni kriticari da dokazu toliku ljubav prema Zvezdi,sta ih je sprecilo da se kandiduju i svoje ideje sprovedu u delo

Reply
milos мај 5, 2012 at 00:51

Tako je losmi, ne daj na Zvijezdu, sta oni hoce, da ne daju pare kao jos oko 4 000 000 Zvezdasa i da nesto kritikuju, pitaju se ili ne daj Boze kandiduju se za predsednika. Ajoooooj, zadnja bi im bila…

Reply
Nesa мај 4, 2012 at 18:42

Kapa dole svakome ko se i na najmanji moguci nacin zalaze za nas klub, ali to se ne racuna! Bas kao sto se i posed lopte ne racuna, vec koliko je golova u protivnickoj mrezi! Pa makar to bio i jedan, onaj presudan…
Setite se kako je Dzaja otisao i zbog cega???? Setite te se kada su svetska prvenstva bila ucestalija od pobede franjevaca….. i to se promenilo u zadnje vreme…… Ali ono najbitnije, titula? Na zalost, pet sezona „teskog“ posta. Najverovatnije smo mi krivci. Sto je volimo, sto punimo stadione, sto smo najgledaniji u ovom delu Evrope, sto Evropski mediji pisu o nama, a ne o nasem klubu……

Reply
IZBORI U FK SU FARSA мај 4, 2012 at 18:35

Izbori u fk su farsa i najobicnija lakrdija.Jedan kandidat josip broz nekada a sada vladan lukic.Sramota. Sprdacina sa klubom.Novi montirani statut i pravilnik o izborima pisan po meri lukica i vesica.SRAMOTA.Ja se iskreno nadam da iskreni i odgovorni clanovi fk nece ucestvovati u ovim sramotnim izborima i dati legitimitet ovoj parodiji i cirkusu do sada nezabelezenom i nevidkjenom na ovim prostorima a i sire. Da ima i malo obraza predsednik kluba lukic se ne bi uopste kandidovao jer nijedno predizborno obecanje NIJE ISPUNIO.LUKICU ODLAZI, UPRAVA NAPOLJE.

Reply
gile мај 4, 2012 at 18:51

ti kad si toliko pametan ti idi i kandiduj se…..pa uradi sta treba kad pobedis

Reply
milos мај 5, 2012 at 00:55

Zato sto je verovatno samo 364 dana bio clan klub pre raspisivanja izbora pre neki mesec.

Reply
Александар мај 4, 2012 at 19:02

Ово је рекао и Дуле Савић, а није мрднуо прстом да промени нешто.

Reply
ciga мај 5, 2012 at 12:51

znaci na svakoj vesti te ima, urednistvo dajte uklonite ovog spamera, uporno pise jedno te isto. Ja razumem tvoje frustracije gazili smo vas toliko godina pa su ostale posledice, nemoj ti meni da punish glavu za koga da glasam i sta cu da radim idi ti oporavi sebe u neku ustanovu tipa bolnica za dusevne bolesnike a nas normalne ostavi na miru. A da i prestani bre da lupash pluseve sam sebi.

Reply
madness2233 мај 4, 2012 at 18:32

grobusima ne igra vukic..sad je prilika da ih posteno oderemo.442 ista postava kao u kupu,samo Mikic na beka 🙂

Reply

Leave a Comment