Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаФудбал

Колико Звезда потражује од ино клубова?

Фудбалски клуб Црвена звезда је јуче у Ниону добила могућност да у наредних 25 дана исплати преостала дуговања према некадашњим фудбалерима, тренерима и спортским радницима. Након тог рока биће и дефинитивно јасно да ли ће наш клуб током лета стартовати у квалификацијама за Лигу Европе, или не.

Као што се зна потраживања према нашем клубуијел имају некадашњи играчи Мирнес Шишић, Дејан Миловановић, Габријел Кордоба Клео, Жоао Лукаш, Жозе Фереира и Иван Ранђеловић, тренер Чедомир Јаневски и некадашњи функционер Илија Ивић. Целокупно дуговање износи око 900.000 европских новчаница.

Међутим, оно што постаје сиптоматично је чињеница да нико од „господе“ у Ниону, а ни сам „власник“ терена у српској фудбалској кући, Мишел Платини, није желео да покрене иницијативу којом би наш клуб успео да наплати барем делић оних потраживања које има према иностраним клубовима. ФК Црвена звезда има потраживања према шпанском Расингу, француском Лансу и турском Коџаелију која досежу 2,4 милиона евра. Истовремено, наш клуб води судски спор са Бернардом Паркером и Сегундом Кастиљом, којим се потражује укупна сума у висини од 3,3 милиона евра.

Простом математиком, по којој 2 и 2 јесу 4, долазимо до рачунице да су потраживања црвено-белих за 4,8 милиона европских новчаница већа од дуга који је споран за добијање Евро лиценце за сезону 2012/13.

Све у свему, било би лепо да се неко из УЕФА обрати нашем клубу и по том питању и одговори зашто ФК Црвена звезда већ годинама не може да наплати свој новац.

Повезане вести

60 comments

milansteva мај 3, 2012 at 19:53

ljubi svhatite ovo je samo igranka za izbore dan posle ovoga tadic u reklami se igra loptom sa detetom i kaze kako je uvek bio za promociju sporta na proslim izborima sam glasao zza njega a posle ove naivne propagande mi ga je muka 800000-900000 je smesna cifra a on se tu nalazi kao neki spasilac mislim stvarno ovde je bilo reci ko ce da da te pare a ne da li mogu da se nadju

Reply
butters мај 3, 2012 at 17:42

Svaka cast za tekst.

Reply
Sasa мај 3, 2012 at 11:36

Ma važno je da su oni nama nabili još 50.000 evra na svu ovu našu muku. To je čista politika, nema to veze sa sportom. Da smo neki zapadno-evropski klub ne bi nas ni opomenuli, a kamoli ovako ucenjivali i kažnjavali.

Reply
Luka мај 3, 2012 at 10:56

Cini mi se da svi ti klubovi koji nama duguju, ne igraju Evropu… Doduse to ne bi smelo da bude opravdanje, ali svakako UEFA-u zabole za njih

Reply
dr мај 3, 2012 at 09:59

Ako mislimo da osvojimo titulu sledece godine moramo da budemo mnogo bolji nego zadnje dve sezone,jer Partizan ce biti duplo jaci. Znaci mora igracima da se malo povecaju bonusi,ako ne budemo dobijali po 15 utakmica u nizu kao „oni“ sada onda nista od titule.

Reply
Realan мај 3, 2012 at 10:34

Kako ce to oni biti jaci ako gotovo sigurno idu Kamara Tomic i Dijara koji cu medju najboljim igracima.

Reply
dr мај 3, 2012 at 11:28

Maslac,Merebasvili,Knezevic,Tejgo,tu su im Aksentijevic,Volkov,i oba Markovica !

Reply
DUSAN SILNI мај 3, 2012 at 15:23

dr i za tebe mislim da si uljez na ovom sajtu, molim moderatore da sprece ove sa pogresne strane brda da komentarisu ovde, hvala.

Reply
RASKRINKANE SU SVE ALIBI PRICE мај 3, 2012 at 09:39

Crvena Zvezda potrazuje novac od transfera igraca koji su igrali u Zvezdi PRE NEGO STO JE PREDSEDNIK LUKIC DOSAO U KLUB. To se posebno odnosi na Parkera,Kastilja,Andjelkovica a samo za prvu dvojicu potrazivanja iznose3,3 miliona eura. Do sada je predsednik lukic svoju nesposobnost da rukovodi klubom prikrivao alibi pricama o velikom dugu koji su napravile predhodne uprave I KAKO SU SVI NESPOSOBNI SEM NARAVNO NJEGA I NJEGOVOG SAVETNIKA VESICA.Sve te alibi price je sirio uz pomoc svojih.. Zataskavao je ova potrazivanja koja su nastala pre nego je on dosao u klub.Evo na videlo je isplivala istina i da su neke od predhodnih uprava koje ovom prilikom uopste ne branim prodale igrace od cijih transfera Zvezda sada POTRAZUJE NOVAC,STO ZNACI DA SU NA NEKI NACIN I OSTAVILI NEKI NOVAC KOJI TREBA DA STIGNE U ZVEZDU I KOJI CE ONA DOBITI i da nisu samo ostavljali minuse u klubu.Sta cemo sada SA VASIM ALIBI PRICAMA lazni predsednice ?

Reply
Чича мај 3, 2012 at 14:03

Немам намеру да браним Лукића. И сам нисам задовољан његовим радом. Међутим, када су у питању та стара потраживања, сматрам, да ту Лукић није ништа крив. Као прво у питању су клубови, који су вероватно у финансијским проблемима.Као друго, то значи да они који су продали ове играче, нису узели адекватна обезбеђења како би се Звезда наплатила.

Reply
DUSAN SILNI мај 3, 2012 at 15:21

ja mislim da si ti glodar, posteno si jedini koji uporno pokusava da okrene zvezdase jedne protiv drugih, sam sebi udarash lajkove pa kao podrzava te neko, covece idi radi nesto pametno a ne samo da mrzish zvezdu.

Reply
spiridon_kopicl мај 3, 2012 at 19:18

Ja mislim da bi trebao da prestaneš da čitaš sportske vesti jer niti možeš niti hoćeš bilo šta da razumeš.Pokušaću da ti objasnim:
Potraživanja se odnose na fudbalere koji su otišli pre Lukića,ali su dugovi koji bi trebalo da se pokriju napravile upravo prethodne uprave koje su dovodile bolesne ili nesposobne igrače(Lukaš/Piksi,Šišić-Janevski-Fereira/Ivić).Kleo je doveden a nije bilo sredstava da se plati i sve u krug…

Reply
milansteva мај 3, 2012 at 19:36

a sto se ti kao neko sposoban ne prijavis na izbore pa resavaj situciju rok ti je do sutra

Reply
Matke95 мај 3, 2012 at 08:35

Samo nek se pojacava odbrana i vezni red a u napadu open nece imati ko da da gol!

Reply
MILOS мај 3, 2012 at 04:03

pa koliko puta treba da se kaze da ti veliki klubovi kao sto su barsa,real itd ne duguju ni jedan jedini evro igracima i trenerima vec bankama za kredite za te iste igrace ali naplata duga za banke nije u opisu posla uefe…

Reply
JedinoSever мај 3, 2012 at 04:03

Razumem ja te demokratija, te ovo te ono, i da treba svaciji glas da se cuje i ako nije od navijaca „Jedne Jedine“. Ali moram da zamerim administratoru sto je pustio komentar lika kome je namera jedino da provocira i vredja sve sto je vezano za crveno belo boju. U redu je ako ima konstruktivni komentar, ali ovo dole napisano od doticnog ne da se ne granici sa dobrim ukusom, nego nebi bilo objavljeno ni na jednom sajtu koji prenosi esti vezane za sport (sem Zurnala i jos pojedinih glasila propagande). Pozdrav za sve navijace „Jedne Jedine“.

Reply
miki мај 3, 2012 at 02:45

Realno jeste sve ovo sto je napisano, ali je najveci problem sto kad prodas igraca klubu koji se ne takmici u UEFA takmicenju u sustini mu ne mozes nista, i zbog toga treba od takvih klubova odmah naplatiti celu sumu ili se obezbediti na neki drugi nacin.
Cinjenica je i da mnogi klubovi koji se cak i takmice pod okriljem UEFE duguju astronomske sume novca, poput Barse, Reala, ali njima UEFA ne sme da postavlja rokove, niti ce jer oni nisu iz Srbije. Dok nas FSS na celu sa nesrecnim Toletom pravi skadar na bojani i ulaze milione uera u sportski centar koji samo ne znam kome ce da koristi i jos mu daje ime po Platiniju, umesto da taj novac iskoristi za pomoc nasim klubovima koji su u ovakvim problemima, nista se dobro ne moze ni ocekivati. Drugim recima, kakva drzava takvo i sve ostalo. Da je ovo ozbiljna a ne cirkusantska drzava, nikada ne bi smelo da se dopusti da jedan klub koji je nacionalni ponos doje do ovakve situacije.

Reply
Milan мај 3, 2012 at 02:28

Ako je spor sa Parkerom i Kastiljom jos u toku,znaci nema presude,zasto i te pare racunate? Racunajte samo ono sto realno imate, ne i sudske procese koji traju vec godinama.
I sto neko pomenu neki dan…pare od Kodzaelija,Lansa i Rasinga cemo da dobijemo na Svetog Nikad,jer njima UEFA ne moze da zabrani igranje u Evropi jer su njihovi nivoi druge nacionalne lige i opstanci u prvoj eventualno. 😀
Mi bre 20 godina od Rome nismo mogli da naplatimo Mahajlovica,a ne od ovih pacera.

Reply
ivanpk мај 3, 2012 at 00:41

ej pfc da vidis kakvog ciganina imam u gacama,nazad bre marvo u hrvatsku

Reply
fringe мај 3, 2012 at 00:40

Pa ovi grobari su pukli nacisto. Stvarno su jadni…

Reply
ssss мај 3, 2012 at 00:23

kad bi moglida dovedemo onog milanovica iz palerma mlad stoper

Reply
Ariljac мај 2, 2012 at 23:49

RSB objavi da najverovatnije dolaze Zocevic i Knezevic kod nas…

Reply
Transfer мај 3, 2012 at 00:01

Auuu kako ce da bude ekstra ako dovedemo njih dvojicu,Pauljevic,,Zocevic,Knezevic i 1 stoper (Vujadinovic,Kecojevic)ili mozda ostane Tosic.A vidi ga ovaj mali glodar navratio malo kod nas,kakav pacenik…

Reply
Ariljac мај 2, 2012 at 23:48

Bar smo na tribini slozni a ne rastrkani na 19 strana ko vi glodari!

Reply
PFC мај 2, 2012 at 23:43

Kako je lepo kad te pucaju komlpeksi a glodaru?? Idi na lecenje odmah!

Reply
ssss мај 2, 2012 at 23:48

pa vi nemate sajt pacovi

Reply
CZV мај 2, 2012 at 23:49

Ne slozni ??? Sine ajde lepo da spavas,pa onda sanjaj kakva je sloga na vasoj tribini,pa kad se probudis proveri na netu da li su se pomirili vasi navijaci.A ja ne vidim da se ovde neko svadja,ovde je samo jedna sitna rasprava izmedju 2,3 momka oko obicnog lajkovanja fb stranice,ja sam inace uzivao dok su se svadjali tvoji Krstajic,Stanojevic,i frizura,bilo je mnogo ozbiljnije od lajkovanja stranice,ajd polako odavde pa pokazuj komplekse na ruznalu tamo ces imati podrsku admina,a kad puknete u subotu ima da kukate k’o jare kad zaglavi nogu u tarabu !

Reply
PFC мај 2, 2012 at 23:50

Aj vidimo se cigani sta ce biti….Pukli ste vi odavno i kao klub i kao navijaci…

Reply
CZV мај 2, 2012 at 23:55

Glodar kuca na netu Moja Crvena Zvezda udje unutra i komentarise,jaoooo prste kompleksi hahahaha raspalu ti majku jbm

Reply
Marko FCRS мај 3, 2012 at 00:47

Tebe sigurno i dalje posecuje komsija iz detinjstva, jel si ti slozni grobar sa istoka ili juga gde se pobijete 3 puta za 15 minuta?

Reply
PFC мај 2, 2012 at 23:55

Ajd sto ste neslozni, sto ste nepismeni….cigani

Reply
Goran мај 3, 2012 at 01:17

Iza „složni“ ide zarez i „ali“, a u suprotnom se ne piše zarez stoko grobarska.

Reply
Pop мај 3, 2012 at 01:21

Pazi kad čovek piše sve što su oni…..nepismeni svakako jesu i nesložni…navijaju sa dve tribine. Imaju Crvenu Zvezdu u grbu, imaju Bari u groBARI, ko su oni ustvari?

Reply
Shate мај 2, 2012 at 23:50

Volim kad udjes na cigansku stranicu pa nas sve malo potegnes!

Reply
losmi мај 2, 2012 at 23:59

paljba bre

Reply
Marko FCRS мај 3, 2012 at 00:46

Jel isto kao u kupu? retardu!

Reply
jacki delija kg мај 3, 2012 at 00:18

ignorisite pacenika. jadan ne moze bez zvezde verovanto i gleda nase klipove na netu u galvi mu je samo zvezda.

Reply
Dragan мај 3, 2012 at 00:31

Jel znate sta je gore od Grobara,iskompleksirani Grobari

Reply
Marko FCRS мај 3, 2012 at 00:48

Cale ti u djubretarima…….

Reply
Andrej мај 3, 2012 at 01:39

Ovo poslednje ces mozda veoma brzo da proveris…

Reply
BojanZecBL мај 2, 2012 at 23:40

Ах, та дуговања. Надао сам се да ће чланови управе изаћи са јасним чињеницама пред јавност када су дугови у питању, али преварих се. Знам да садашња управа није крива за ове дугове, али би добили већи плус код навијача и симпатизера клуба да су саопштили колико дугујемо играчима, банкама, запосленим радницима, добављачима… Смјешно је да нису до сада исплатили српског бразилца Габријела Кордобу Клеа. Човјек јесте отишао на другу страну брда, обукао војни дрес, али ако су му новци били загарантовани уговором требало га је исплатити на вријеме, а не да се повлачи по новинама у овом тренутку. Затим, Дејан Миловановић, Иван Ранђеловић и Илија Ивић? Ако су толики звездаши као што тврде, људски би било да ако већ не желе да се опросте од потраживања, могли су да се договоре око динамике исплате. Ја се само надам да се неће појавити неки нови-стари играчи којима дугујемо, па да и следеће године будемо у истој ситуацији. ЈЕДАН ЖИВОТ-ЈЕДАН КЛУБ…

Reply
ssss мај 2, 2012 at 23:37

moz jedna zelenka na zajam 😀

Reply
Kastro мај 2, 2012 at 23:29

Marlboro,ljubav se ne poredi kao sto kazes lajkovanjem,ali ako si Zvezdas logicnije je da pomognes drugom Zvezdasu,nego da mu odmazes,ali po volji ti. To je samo dokaz da nas ima svakakvih. Nismo svi isti. Pretpostavio sam da necu imati neku podrsku,ali ovo je razocaravajuce. Nije mi jasno da postoji takva netrprljivost izmedju Zvezdasa. Hvala Zvezdasu koji me je podrzao,jer nema potrebe za dislajkovanjem,ako ne zelis pomoci i ne moras,ali svakome na volju. Pozdrav svim pravim Delijama uz pesmu http://www.youtube.com/watch?v=077eT6miTA0&feature=g-upl

Reply
Marlboro мај 2, 2012 at 23:39

Evo sad sam ti dao lajk za tvoju stranicu,pozdrav.

Reply
Shate мај 2, 2012 at 23:47

Kakva netrpeljivost medju zvezdasima, o cemu pricas ti?! Da „pomognes“ drugom zvezdasu?O.o Ti si u nekoj nevolji pa ti je potrebna pomoc?? Ljudi ne vole reklamiranje drugih stranica, nisu zbog doga dosli ovde, dakle ovo nije pravo mesto i ovi minusi bi trebali to da ti kazu. Nemoj da se ljutis, niko nema nista protiv tebe…

Reply
Kastro мај 2, 2012 at 23:54

Nebitno nisam postavio komentar da se svadjam,a napisao sam ako moze lajk, upravo iz razloga sto niko nece da reklamira stranicu koja ima manje od hiljadu fanova. Kazem totalno je nebitno,a nisam kukao i molio za pomoc,vec sam ostavio komentar,a stojim iza toga da neko ko nece da lajkuje,a Zvezdas je nema potrebe ni da dislajkuje. Po volji je svima. Ko hoce da se uclani bice mi drago,ko nece nemora,ali glupo je od Zvezdasa da dislajkuju. Znam da mnogi ne vole reklame za stranice,ali jbg,pokusao sam.Sa ovim zavrsavam ovu pricu

Reply
kastro мај 3, 2012 at 00:04

Nisam nikoga molio,stavio sam link i ako sam znao da mnogi ne vole to reklamiranje stranica,ali iz razloga sto ni jedna fejsbuk stranica nece da reklamira grupu koja ima manje od 1000 fanova. Ne ljutim se,samo mi nije jasno da Zvezdasi dislajkuju,ako im se ne svidja ne moraju se uclanjivati,ali to je dokaz da smo razliciti. Svako ko se uclani bice mi drago,ko ne, opet njegov izbor. Sa ovim zavrsavam ovu konverzaciju

Reply
IgOr мај 2, 2012 at 23:28

Daj Boze da mi uopste nekad naplatimo dugove, ovi klubovi sto nama duguju su daleko od evropskih takmicenja, ko zna kada ce im trebati licenca posto UEFA ocigledno samo tada tera klubove da isplate svoje obaveze…

Reply
Kastro мај 2, 2012 at 22:58

Nista novo kada su Srbi u pitanju. Od nas samo traze dugove,a niko svoje da da vrati. Uvek nekome smetamo,pa dokle vise.
PS. Delije vec sam pokusao ovim putem da skupim lajkove sa fejsbuk stranicu i nije mi bas islo od ruke,ali se nadam da cu sada imati vise srece i da ce te podrzati stranicu i samim tim pokazati koliko volite Zvezdu i da ste spremni jedni drugima da pomognemo. Na prethodnom slucaju sam imao dislajkova sto mi nikako nije jasno da neko ko voli Zvezdu dislajkuje,ali svako ima pravo na svoj izbor. http://www.facebook.com/pages/Volim-Zvezdu-jakao-oka-dva/410074169022347 Ko ne lajkuje taj je grobar OoOoOoOoOoOo. 😀 Unapred hvala

Reply
Marlboro мај 2, 2012 at 23:06

Ljubav prema Zvezdi ne moze da se poredi sa lajkovanjem fb stranice,a ti sve vise i vise smaras !!!

Reply
Zvezdas мај 2, 2012 at 23:16

Upravo ono sto sam veceras vec rekao,tacno mi je zao zbog ovakvih kao sto si ti sto volim i navijam za Zvezdu. Sramota me je da smo na istoj strani. Momak nikoga ne ubedjuje ili nesto slicno,vec samo pokusava da reklamira stranicu,jer i ja sam imao slicnu situaciju i znam otprilike kako je.Jer ni jedna grupa verovatno nece da mu reklamira dok ne nakupi hiljadu fanova,a sramota je da ima vas takvih i da mu dislajkujete komentar. Lik je kao sto se vidi Zvezdas i zeli da prosiri stranicu,a ja sam se uclanio kada sam video reklamu i kako je mala stranica,veoma je zanimljivo krenuo sa informacijama,bar za sada. I sve prave Delije trebale bi da ga podrze ili ostanu suzdrzani,a ne da mu dislajkuju. A takvi kao ti treba da se stide

Reply
Marlboro мај 2, 2012 at 23:38

Ja se uopste ne stidim,jednostavno treba naci drugi nacin da pokazes ljubav prema Zvezdi,a ne preko fb-a,uostalom ima jedno 5,6 stranica sa dosta hiljada clanova i tu su glavne informacije,a ovaj momak za nekoliko godina nece skupiti ni 2 hiljade,zato je nepotrebno da nas ovde smara.Ja volim sve zvezdase,i Zvezdu,ali smara jer na svakoj vesti ostavi isti link.

Reply
Zvezdas мај 3, 2012 at 00:19

Da ali ni jedna ot tih tvojih stranica nije izbacivala nista vezano za danasnju kosarkasku utakmicu,a stranica od ovog lika koga ste iznapadali je medju prvima,ako ne i jedna od prve 2-3 stranice (a uclanjen sam u oko 20-ak Zvezdinih stranica) koja je postavila rezultat i par informacija vezanih za utakmicu,pa prema tome nije bitno koliko ima stranica i kolike su,vec sa kakvim informacijama raspolazu,ali nije mi do ubedjivanja. Laku noc svim pravi DelijamA

Pop мај 3, 2012 at 01:23

Ja sam lajkovao, dobro je.

Reply
Delije_sever мај 3, 2012 at 13:50

Ja sam isto lajkovao. I mene isfurava to reklamiranje ali sam bar pogledao o cemu se radi. Momak se stvarno trudi i pruza dobre informacije za razliku od tonu grupa koje vode debili koji se ne razumiju ni najmanje u fudbal uopšte a kamo li Zvezdu. Pozdrav i podrška svakom trudu da se prati rad našeg kluba!

Reply
Marko мај 2, 2012 at 22:53

Smesno je sta vi pisete i koga ovi ljudi lazu… Odakle ste sad izvukli 900 hiljada kada je bilo 800 ? Samo cu prekopirati izjave doticnog coveka iz senke i o tome koliki su dugovi:

„Ова управа је за скоро три године на основу нових прихода, спонзорских уговора и донаторства, прихода од трансфера играча, као и кредита који су добијени да би се отплатили краткорочни кредити, у клуб унела 52.133.960 евра!…..Укупне обавезе клуба данас износе 33.129.349 евра“

Pa vi racunajte koliki je dug bio… A Lukic je zatekao nekih 25 miliona, tako je rekao… Ako su 33+52=25 onda Zvezda ove godine uzima titulu….

Reply
Terminator мај 2, 2012 at 22:43

Zao mi je sto nismo doveli tokom leta mladog Dzoela Kempbela koji je trebao da bude u Arsenalu ali je sada u Lorientu,i sa svojih 19 godina je ove sezone u Francuskoj u 23 utakmice dao 4 gola i imao 3 asistencije,za njegov debi u Evropskoj ligi to je odlicno.A i Lukic je rekao da je veoma blizu prelaska u nas klub bio i sadasnji mladi igrac Intera Riki Alvarez,trebao je da dodje kod nas za 500 000 evra,ali nam ga je Inter oteo a Riki sada kosta 11 miliona,i u 26 utakmica dao je 3 gola i imao 6 asistencija,uz to da kazem da Filjo koga smo toliko zeleli u 41 utakmici dao je samo 3 gola i imao 8 asistencija mislim da je to slab ucinak,ali opet da smo ga doveli uz Kempbela i Alvareza prosli bi smo Ren,ali nema veze idemo napred.

Reply
Ariljac мај 2, 2012 at 22:51

Slazem se sa tobom!Ali nismo imali love,cini mi se da su Turci za Filja iskesirali 3 ili 3,5 mil eura odjednom,ako se dobro secam,sto je za nas i sad misaona imenica…Koga nema,bez njega se i moze i mora…ZVEZDA U SRCU!!

Reply
ChargerNS мај 2, 2012 at 23:10

Skoro Zvezda neće platiti nijednog igrača više od milion evra. Za 2-3 miliona, znate li kakv igrač treba da bude za naše pojmove?!

Reply
Marko мај 3, 2012 at 02:12

Nerealno je zanositi se pred svaki prelazni rok kako cemo da pljunemo lovu ne znam ni ja koliku. Bolje sanirati dugove, pa polako.
Ali to ne znaci da ne mozemo dovesti dobre igrace. Treba nam samo bolju skauting, mada i pored promasaja kojih smo imali, dovodili smo i dobre igrace.

Reply

Leave a Comment