Moja Crvena Zvezda
Млађе категоријеПрипремеФудбал

Kljajić i Aćimović zadovoljni pripremama Sopota

Jovan Aćimović

Rad igrača Sopota, odnosno „B“ tima Crvene zvezde u Antaliji nadzire i legenda našeg kluba, Jovan Kule Aćimović. On kaže da je impresioniran uslovima za treniranje u Turskoj i izražava veliko zadovoljstvo što klub na ovakav način brine o mladim nadama.

– Mnogo je ekipa, mnogo igrača na jednom mestu. Može se videti gde smo mi kao zemlja, gde je mesto našeg mladog tima. Situacija nije beznadežna i može da nam koristi kao vodilja u daljem radu. Pre svega mislim na mlade igrače. To što je Zvezda ovde prisutna sa svojom mladom ekipom potvrđuje da je to ono pravo kada je u pitanju budućnost našeg kluba. Ova selekcija je sakupljena pre dve godine i ima dobrih igrača, ali i zapuštenih odnosa. Treba sve to pritegnuti. Uveren sam da su ove pripreme omogućile stručnom štabu mladih da te stvari popravi i doradi – kaže Aćimović.

Cilj je da u budućnosti „B“ tim Crvene zvezde što češće osvežava seniorsku ekipu.

– Pred Zvezdom je period u kojem će cilj biti konsolidacija redova, mislim na seniorski tim, i bilo bi dobro ukoliko bi ovaj mladi tim mogao da osveži seniorsku selekciju. Prelazak Mijailovića, Dmitrovića… je početak, najava toga – poručuje Aćimović.

Dušan Kljajić

Trener Sopota Dušan Kljajić prezadovoljan je što je klub posle dugo godina omogućio mladom timu pripreme na vrhunskom nivou. On uverava da će se mlade nade odužiti na pravi način – vrednim radom u Antaliji i dobrim rezultatima u nastavku sezone.

– Imamo vrhunske uslove. Pokušavamo da iz ovog tima izvučemo igrače koji će igrati za prvi tim i pokušavamo da postignemo formu za dobar rezultat na turniru u Vijaređu, i u prvenstvu koje nas očekuje u srpskoj ligi, Beograd grupa sever
– kaže Kljajić.

Zadovoljan je naš trener kako protiču pripreme „B“ tima Crvene zvezde.

– Prosek godina ove ekipe je 19 i četiri meseca. I pored toga ovde u Antaliji igramo sa seniorskim ekipama. Pokušavamo da kroz svaku utakmicu dođemo do forme i mislim da će nam one poslužiti da predstojeće obaveze odradimo kako treba
– napominje Kljajić.

Zvedin mladi tim odigrao je dve kontrolne utakmice u Antalji. Poslednju protiv austrijskog Horna, koji je pobedio sa 3:1.

– Ušli smo prenervozno u meč. Tu je bio predsednik, članovi Uprave, prvi tim, pa su igrači možda hteli da se dokažu, ali to je donelo greške. Ne interesuje me rezultat, interesuje me ekipa, interesuju me igrači koji će moći da ispune zadatke
– ističe Kljajić.

Повезане вести