Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

Најава: Војводина – Црвена звезда (Четвртак, 17:30 сати)

Ситуација у домаћој Суперлиги се полако кристалише. Хемофарм се издвојио као последњи, док и БКК Раднички после добро старта полако пада, Мега је у успону форме, а се осталих 5 екипа бори за излазак на Јадран следеће сезоне. Ово је свакако идеална прилика да наш тим „побегне“ Војводини и можда направи одлучујући корак о учешћу у регионалном такмичењу следеће године.

Наиме, наш тим се налази на 4-тој позицији са 5 победа и 3 пораза, док је Војводина одмах испод са скором 4-4. Раднички ФМП има утакмицу више и трећи је са 5-4, Крагујевчани имају 6-2, а Партизан 7-2 и утакмицу више.

У првој утакмици у Суперлиги наш тим је са доста муке успео да савлада госте са 91:74, у утакмици коју је наш тим одиграо можда и најбоље у Суперлиги ове године.

На позицији организатора игре главну улогу свакако има већ поменути Слободан Дунђерски. Ђак наше кошаркашке школе, градио је каријеру углавном играјући за клубове у нашој земљи, иако је имао један излет преко границе. Одличан је организатор игре, обожава да асистира, воли да иде и на скок, а може се похвалити сасвим добрим шутем. Његова алтернатива је млади репрезентативац Богић Вујошевић. Прошао је комплетну кошаркашку школу Војводине, играо је за све млађе репрезентативне селекције. Добар је поентер, доброг продора, брз и незгодан за чување.

Спољна линија је изузетно јака. Стефан Стојачић, такође један од играча који је носио дрес нашег клуба претходне сезоне, је један од окосница тима. Стефан је прави шутер, не треба му много простора и времена да се одлучи на шут, па ако има свој дан може да буде изузетно незгодан за противника. Радован Марковић, интернационалац у Немачкој, се такође прикључио Војводини ове године. Он је један врло искусан играч, воли кад је лопта код њега и не ретко налази доста добра решења. Поред њих, ту је и Огњен Кужета још један добар шутер који је поникао у ФМП-овој школи. Има 25 година, а члан Војводине је од 2010. године. Страхиња Милошевићје свима нама добро познат, играч који воли игру у транзицији, добар је скакач и одличан у одбрани.

Ситација испод коша је такође добра. На позицији крилног центра игра Владимир Ивеља. Он је претходну сезону провео у ФМП-у, али се након тешке повреде вратио тек око Нове Године, откада је са екипом из Новог Сада. Ту је и млади Никола Калинић, који се чак повезивао и са нашим клубом пре пар година. Душко Бунић је сигурно најнезоднији под кошем, изузетно је јак и добро користи ситуације које сам изгради. Драган Зековић више воли да шутира, игра споља, као и придошлица из Металца Радован Маројевић, који такође игра одличну кошарку неколико година уназад.

Утакмица у Новом Саду почиње у 17,30х,а директан пренос можете пратити на РТС 2 и Арена Спорт 1 телевизијама.

Повезане вести

7 comments

ZmajOgnjeni апр 26, 2012 at 19:39

Evo vam ga Tomas legenda Crvene Zvezde sto je igrao kad su ga pretukli sad ga cuvajte do zonske lige!

Reply
alex86 апр 26, 2012 at 19:36

Kako nas je letos lepo za…bo Covic,da lepse ne moze biti.Napravio ekipu od obicnih paj…ra i luzera i prodao nam maglu na perfektan nacin.Ovo je zavrsni cin velikog projekta „Evropske Zvezde“.Prava nasa Zvezda ne postoji vise,a ovaj Crveni FMP je lepo posluzio Covicu da opere pare i to je to.A da sada krenite da mi lupate minuse i da me proglasite izdajicom,grobarom i sl.Ovo sto se desilo u KK desice se vrlo brzo i u fudbalu.Sve se odvija na „perfektan nacin“!!!

Reply
Zvezdin grb?!!! апр 26, 2012 at 19:31

crncu odlazi! rts spaliti.

Reply
Vlada Tosic апр 26, 2012 at 19:28

МАРШ ИЗ ЗВЕЗДЕ !!!

Reply
Marko апр 26, 2012 at 19:27

Ne znam koji me vrag terao da uopste gledam prenos. Samo bezveze iskidah zivce zbog gomile beskrvnih baba.

Reply
mica апр 26, 2012 at 19:25

Nista ne znate!!! Ali NISTA!!

Reply
petar апр 26, 2012 at 15:29

kolika ce biti cena karata?

Reply

Leave a Comment