Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаКошарка

Човић о клубу, казнама Пешићу, Недовићу, Еврокупу…

На конференцији за штампу у клупским просторијама на Малом Калемегдану присутним новинарима се обратио Небојша Човић. Председник кошаркашког клуба је, у свом доста опширном и врло речитом излагању, говорио о, како је сам нагласио, 3 важне теме везане за сам клуб. Наравно, говорећи о тим темама председник Човић је отворио низ нових тема које су занимале новинаре па смо тако могли чути понешто и о Недовићевом евентуалном изласку на Ен-Би-Еј драфт, Агрожив Супер Лиги, могућностима играња клуба у Еврокупу…

Преносимо најинтересантније детаље…

Челни човек црвено-белих је излагање почео, разумљиво, најважнијом темом коју, логично, представља план реорганизације започет 12. августа 2011. године:

– Могу да кажем да је КК Црвена звезда близу потпуног опоравка. Дугови према бившим играчима и тренерима, али и фирмама и компанијама спонзорима су у великој мери отписани. Клуб је био у константној блокади од 2004. године, а посебно критичан период је био између 2008. и 2010. године. План опоравка и реорганизације се испуњава у обећаним роковима. Концепција никако није приватизација клуба већ ће клуб остати национално добро. Испунили смо све норме пријављивања у АПР-у што је и основа постојања једног кошаркашког клуба. Морам да истакнем да нема брзих решења као и да нисмо затворили клуб од јавности и за сва питања, згодна и незгодна, вам стојим на располагању – истакао је Човић.

Такође је председник КК нагласио да су у клубу задовољни напретком домаћег првенства и да је у односу на прошлу сезону помак значајан као и то да клуб не жели да улази ни у какве свађе ни са ким, али да то не значи да неће јавно коментарисати оно што им смета:

– Тиме се дотичем и друге данашње теме, а то су казне изречене нашем тренеру Пешићу. Генерално смо задовољни суђењем. Било је грешака и на овој и на оној страни, наравно, али то није одмагало нити помагало, ни нама ни њима. Тренер Пешић је светски стручњак са титулама и у репрезентативној и у клупској кошарци и он је добронамерно говорио о свему. КСС има потенцијал што су и доказали довођењем Агрожива и Института за кукуруз као спонзоре. Ми сигурно нећемо нападати лигу коју и сами сачињавамо. Циљ је да дођемо до система и у Кошаркашком Савезу Србије. И Раднички ФМП и Црвена звезда су дали допринос КСС. Али исто као што нико не сме да вређа на паркету противника и као што се знају правила игре, морају да се знају правила и у савезу. Када ви кажњавате једног еминентног тренера као што је Пешић више пута онда морате да се запитате да ли је то систем или брлог. Ми смо за да седнемо на председништву кошаркашког савеза и да договоримо правила. Сматрам да су казне нашем тренеру изречене престрого.

Први човек црвено-белих је као трећу важну тему навео млађе категорије клуба које пружају одличне резултате, а посебно је нагласио пионире и кадете:

– Они су наша перспектива. Честитам Пионирима и тренеру Булатовићу на великом успеху. Кадетско првенство ускоро почиње и радујемо се томе. Волео бих да то буде основа клуба и ми сигурно рачунамо на тако нешто. Немам ништа против странаца, али сматрам да имамо огроман потенцијал и да треба базирати концепт на томе. Верујем у домаће, како се то каже…

Додао је председник да не види ништа спорно у томе да, када би до тога дошло, и Раднички ФМП и Црвена звезда играју регионалну лигу:

– Они који нам не желе добро кажу да је то сукоб интереса. Ја кажем да је то интерес сукоба. Радничком нико ништа није поклонио. Били су четврти у домаћем првенству и изборили пласман у Супер Лигу. Србија је чудна земља. Примера ради, ако Раднички сутра победи Звезду сви ће рећи да су наместили, а ако Звезда победи Раднички опет ће рећи да су ови наместили… Тако то овде иде.

Додао је Човић и да је атмосфера у клубу изузетна, а односи  на релацији клуб – тренер, одлични! Поновио је и да стоји увек на располоагању новинарима:

– Знам да ћете вероватно да ме питате за Недовића. Да, могуће је да изађе на драфт. Исто тако, могуће је да неће изаћи сада него следеће године. То ћемо решити унутар клуба. Како? Сешћемо са Немањом и његовим агентом и поразговарати. Тако ми радимо.

Одговорио је Човић и на питање везано за могуће учешће Звезде у Еврокупу:

– Радимо на томе. Мада, сад’ када кажем да радимо на томе ови што нам не желе добро ће кренути да раде да не успемо у томе. Али у томе је изазов. Мислим да постоје реалне шансе да се то оствари.

Шта ви очекујете у домаћем првенству? – питале су колеге:

– Пласман у плеј-оф. А потом ћемо видети. Морамо да идемо степеник по степеник. Схватам да има навијача који ће рећи да је то мало. Право сваког навијача је да анализира и критикује. Исто тако има и оних који ће рећи да ништа не може преко ноћи. Свако ко мисли да може добродошао је у клуб да помогне – истакао је Човић.

 

Повезане вести

5 comments

Anka апр 26, 2012 at 16:38

Svaka vam cast gospodine Covicu, svojim delima i radom sa FMPom ste dokazali kakav sistem imate i kakvu filozofiju gajite ; SISTEMSKI RAD UZ POSTOVANJE STRUCNIH LJUDI. Sto se nas tice i rezultata, prezadovoljna sam licno dosadasnjim radom, moze bolje i treba da se ide ka boljem. Da li ce uspeh biti plasman u plejof? Svakako da hoce! Ali ima jedna stvar koju navijaci znaju a to je da ova ekipa po kvalitetu zasl;uzuje da igra finale sa Partizanom u prvenstvo i ja kazem DA TAKO CE BITI.

Reply
FKCZBGD апр 25, 2012 at 21:12

da li je tacno da se kosarkaski derbi igra 16.5.2012? moze li to neko da pomeri… finale kupa je tad!

Reply
zoki апр 25, 2012 at 20:49

mislim da je covic sasvim u pravu i ima moju stopostotnu podrsku,nista ne moze preko noci drago mi je da je neko sposoban dosao da vrati stvari na svoje mesto,samo napred volim Zvezdu u svim sportovima.

Reply
Doctor апр 25, 2012 at 19:49

Raka obrisan ti je komentar, a sta god da si napisao mislim da je cista glupost. Pitas se zasto? E pa sta tebi nije ovde jasno?
-Ocekujes nesto vise od ovog coveka?
-Zelis da iz nicega prvu sezonu blistaju? (realno svi bi to voljeli pa cak i ja)!
-Mislis da ovaj covek steti Zvezdi?
Ajde navedi jedan pametan razlog….
P.S. Coveicu puna podrska… HVALA!

Reply
Raka Delija апр 25, 2012 at 15:42

Ne znam,bez obzira što priča sve ovo predsednik Čović kako je sve idealno i to,,ja ipak stičen neki utisak da odnosi unutar kluba nisu baš najbolji pa čak i na relaciji Čović-Pešić i da se neka nervoza u manjoj meri ispoljava i na parket.

Reply

Leave a Comment