Moja Crvena Zvezda
КошаркаМлађе категорије

Пионири доминирали у Краљеву

Пионири Црвене звезде ДИВА тријумфално су се вратили из Краљева. На завршном турниру шампионата Србије црвено-бели полетарци убедљиво су освојили прво место пошто су у пет утакмица забележили исто толико победа. О њиховој доминацији најбоље сведочи податак да су своје противнике у просеку побеђивали са 21 поеном разлике.

Звездини пионири ове сезоне знају само за успехе. Све је почело освајањем првог места на турниру у Москви, који слови за незванично првенство Европе у пионирској конкуренцији. Настављено је тријумфом на Меморијалном турниру Реба Ћорковић, да би потврда врхунског рада и квалитета уследила управо у Краљеву. Утиске је са поносом сумирао тренер Милован Булатовић:

– Ово је доста хомогена екипа која је одлично покривена на свим позицијама. Имамо четири изузетно висока центра, чак петорицу играча који закуцавају, а они су још пионири. Поседујемо добра крила Кењића и Николића, одличне бекове Стојановића и Ракићевића који су сјајни шутери. По конфигурацији то је сјајан тим, а када томе додате и велики мотив који сви играчи поседују, онда добијете врхунску такмичарску екипу што је био наш највећи квалитет – почео је причу Булатовић, али одмах направио дигресију:

– То сад не значи аутоматски да ће сви они бити способни да једног дана заузму своје место у првом тиму, што је наш основни циљ. Овим играчима тек предстоји много рада и одрицања. Нема сумње да је направљен успех, али сада треба бити мало и стрпљив, јер деца су то, и наравно треба направити пажљиву селекцију – упозорава Булатовић.

Искусни стратег који се од 1974. године бави тренерским послом и који је био 12 пута шампион државе у млађим категоријама, сматра да је финални турнир шампионата Србије задовољио највише критеријуме:

– Било је ту доста добрих екипа. Сама чињеница да је завршни турнир пионира најмасовнији пошто учествује чак 12 екипа говори о свеобухватности овог такмичења, чињенице да су укључене све екипе из кошаркашких центара целе Србије које нешто вреде. Приметно је да се у овом узрасту доста ради и да у свим екипама има доста даровите деце.

Према речима тренера Булатовића на путу до трофеја најтеже је било у полуфиналу против Земуна:

– Водили смо 11 разлике, па смо брзоплето изгубили три лопте и дозволили Земунцима да се приближе. Ипак, на крају смо заслужено победили. У финалу смо контролисали дешавања на паркету током свих 40 минута – објаснио је Булатовић.

Пионирима Црвене звезде ДИВА предстоји седмодневни одмор, а онда настављају са радом:

– Постепено ћемо изаћи из такмичарског ритма, сву пажњу усмерићемо на индивидуалну технику и корекције шута, дриблинга. Такође, учествоваћемо на турнирима по Србији где ћемо у миру вршити селекцију играча рођених 1998. године.

На крају Булатовић је посебно скренуо пажњу на два имена из ове пионирске генерације Звездиних играча:

– Никола Ракићевић и Војислав Стојановић су играчи великог талента и потенцијала. Они поседују велико знање и разумевање кошарке за свој узраст. Са њима се мора пажљиво радити, али у њих вреди улагати јер показују да су веома даровити.

Повезане вести

1 comment

D апр 23, 2012 at 13:52

Svaka cast momci! Samo tako nastavite.

Reply

Leave a Comment