Moja Crvena Zvezda
Млађе категоријеФудбал

Звездини пионири други на турниру у Италији!

Генерација звездиних пионира, који су рођени рођени 1997, предвођени бившим играчем а сада успешним тренером Братиславом Живковићем, потврдили су висок реноме наше Омладинске школе. На престижном турниру Стефано Гусела, одржаном у Торину током априла, наши дечаци остварили су сјајан успех освојивши 2. место у конкуренцији 24 екипе.

Такмичење у групи Жилетови клинци почели су ремијем против Хелсинкија када је и поред боље игре и промашеног пенала нашег тима меч завршен мирољубиво 1:1. То је условило да у наставку такмичења у последњем 5. мечу у групи играмо са једним од домаћина турнира, екипом Јувентуса и у директном дуелу одлучујемо о екипи која наставља учешће на турниру. Домаћин је водио на полувремену голом из пенала, али су наши момци у другом делу меча предвођени двоструким стрелцем Јовићем, преокренули резултат и добили утакмицу са 2:1.

У четвртфиналу млади Звездаши победили су Ређину са 3:0, у полуфиналу савладан је Олимпик Марсеј после пенала, да би исцрпљеност и умор наших нада искористио други домаћин турнира, екипа Торина и заслужено славила у финалу са 2:0.

Милош Стојановић је проглашен за најбољег дефанзивца турнира, а Лука Јовић је поделио друго место на листи стрелаца турнира са 5 голова. Наша екипа такође била је најефикаснија са гол разликом 20:4. Вредно помена је и да су у Торину, између осталих, учествовали Сампдорија, Гетеборг, Глазгов Ренџерс, Спартак Москва, Ређина, Ђенова, Хелсинки, Јувентус, Торино, Олимпик Марсеј, Копенхаген, што нашем уласку у финале само даје на значају.

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

Повезане вести

2 comments

Petar апр 22, 2012 at 16:24

ovaj marsej je sudjen da gubi od nas na penale XD

Reply
kiklop апр 22, 2012 at 16:24

Olimpik Marsej na penale,hehehe…

Reply

Leave a Comment